Tiesības!

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Tās, kas kārto pašlaik autovadītāju tiesības ... Kā jums iet ar teoriju? Un kā ar braukšanu? Kas jums sagādā lielākas problēmas un, kas liekas vieglākais?
Būtu jauki uzzināt un salīdzināt, kā citām iet .. :)
11.07.2014 16:39 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Vispar, ja CSDD testu nevar nolikt ar pirmo reizi, tad nakamo nemaz nemeginat. Vadit auto nav tas pats kas cept olas.

Vispār tautā tā nelabi mēļo, ka pirmo reizi īpaši gāž iekšā, lai cilvēki liktu vēlreiz par to maksājot naudiņas.
Gandrīz ticu šādai teikai, jo zinu kādi viņi naudas sūcēji tehniskajās apskatēs (piečakarēsies par tādiem sīkumiem, kuru pielabošana prasa pāris sekundes) :D
11.07.2014 21:09 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Tu uztraucies par kaut kadu Gulbeni? Man liekas, ka x1 tur esmu bijusi - tur tak tik kaads 1 luksofors un 1 iela. Ko darisi Riga

Starp citu daudzi laucinieki tā arī Rīgā ar savu mašinu nekad neaizbrauc, jo tas ir dārgāk kā ar sabiedrisko + baidās un nezin Rīgu.
Varbūt sinepe braukās tikai pa Madonu uz veikalu un atpakaļ :)
11.07.2014 21:12 |

Reitings 1045
Reģ: 29.05.2014
Nu bet loģiski, kāpēc gan viņiem nieka 30 eiro(ja vēl maksā tik pat cik agrāk) no cilvēka, ja viņi var dabūt dubultā?! Viņiem tas ir visai izdevīgi, tāpēc jau tām kamērām neviens vērību nepievērš. :D Vai, kā viņi gāž iekšā, bet liela daļa nemaz nesaprot to.. Tā ir veiksmes spēle un rezultāts nav atkarīgs no tā, vai brauc tu ideāli vai nē, bet gan no tavas attapības un reakcijas.
11.07.2014 21:15 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
cinderella, tu ari taa neatbildeji, kaa tevi gribeeja izgaazt!!! Tavs palags ir tukshu salmu kulsana. Kas cilvekiem liedz apstridet eksaamena rezultaatus? Tad noteikti video tiek skatiiti. Ja pats cilveks ir pastulbs un neko nedara, tad lai vaino sevi sava stulbuma!

piemēram, eksāmens netiek nokārtots, ja lietus laikā uz trotuāra/apmales tiek ūdens, kad tu brauc, īsti nezinu kā pareizāk to nosaukt
Redzu, ka tu tiesibas nekad neesi kartojusi.

pirmo reizi īpaši gāž iekšā,
Bet kā gāž iekšā? Piedod gāzi uz dzelzcela parbrauktuves, lai zem barjeras pabrauktu? Pavelk stuuri, lai graavii iebrauktu? Comon, man neviens pazistamais bez redzamiem parkapumiem (kurus pats izraisijis) nav ticis misitiski iegazts. ta ka vaina ir pasa brauceja.
11.07.2014 21:42 |

Reitings 3467
Varbūt sinepe braukās tikai pa Madonu uz veikalu un atpakaļ
Tas nemaina to, ka vinjai ir tiesibas ari atbraukt uz Rigu, Jurmalu, Liepaju, Ventspili, kur ir vairak par 1 luksaforu un izraisit negadijumu. Man liekas, ka Madona ari nemaz nav tik maza, lai tur varetu bez bedu braukat.
11.07.2014 21:45 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Šoreiz sliecos piekrist Aijai - nevar piedomāt pārkāpumus, kuru nav. Kas skaitās iegāšana? Acu nepievēršana uz kļūdām? Nenokārtotā eksāmena protokolā tā arī rakstīts - smaga kļūda par ietvju nošļakstīšanu?
Kārtoju gan izmēģinājuma, gan īsto eksāmenu, pagājušajā gadā kārtoja arī vairāki draugi un paziņas, nupat mazpilsētā eksāmenu kārtoja tuva paziņa, kas no braukšanas vispār baidās - visi nokārtoja ar pirmo reizi.
11.07.2014 21:46 |

Reitings 3467
nevar piedomāt pārkāpumus, kuru nav.
Piekrītu!
Visu tak filmē. Ja kas neapmierina, rezultatu var apstidet. Kur problema, jums, cilveki to izdarit, jo tas nemaksa ne centa!? Savu nevaresanu un nezinashanu novelt uz eksamenu pienjemejiem ir stulbaka riciba.
11.07.2014 21:52 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Piekrītu Aijai. Tomēr neesmu tik kategoriska par to, vai ir jēga likt vēlreiz eksāmenu. Domāju, ka ir jēga pārlikt eksāmenu, tikai un vienīgi tad, ja pēc izgāšanās eksāmenā, cilvēks iet pie instruktora, izrunā kļūdas, vēl pabraukā mācību stundās nevis, kā mana kursa biedrene - vienā dienā izgāzās un uzreiz nākamajā, bez nekādas konsultēšanās, papildus nodarbībām, skrēja uz nākamo mēģinājumu eksāmenā un, protams, izgāzās atkal.
11.07.2014 21:58 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Nu, manam draugam bija tā: vins kārtoja eksāmenu. Brauca 50km/h, aiz viņa - mašīnas. Priekšā stāv busiņš (kaut kādu prēci izņēma no viņa). Draugs ap dzina to busiņu (nu nestāvēt taču). Pēc apdzišanas instruktors spiež uz bremzēm. draugs nesaprot - kas notika? Instruktors sāka: Jūsu dēļ pretimnākošai mašīnai vajadzēja samazināt ātrumu. Draugs sāka: bet nebija tāču nekādas pretimnākošas mašinas! Uz ko instruktors aizdomājas un teica: nu tad jūs neievērojāt intervālu. Un neieskaitīja.

Apstrīdēt negājam, jo vnk par to neiedomājamies.

Bet kad es kārtoju - visi eksamenetāji bija ļoti laipni. Man arī bija parāk mazs intervāls, bet eksāmenu ieskaitīja.
11.07.2014 22:11 |

Reitings 3467
iet pie instruktora, izrunā kļūdas, vēl pabraukā mācību stundās
Agree. Pie nosaciiuma, kaadas ir taas kluudas. Ja labojamas (aizmirst paskatities spogulii), tad var meeginat. Ja rupjas - neapstajas pie sarkanas gaismas, tad skaidrs, ka daudz un loti veel jaamaacaas.
11.07.2014 22:14 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Un otrājā reizē viņš nenolika, jo eksamenetājs arī nospieda piebremzēja. Tas notika 11. Novembra krastmalē, kur pie RTU tagad ir tā jauna (nu cik jauna) gājēju pāreja (kur pa vidu ir "saliņa". Jo viņš neapstājas pie gājeju pārejas (kaut meitene bija vēl RTU pusē un 4 mašīnas paspētu pabraukt pāri šai parējai, pirms meitene nonāks līdz saliņai). Pēc noteikumiem tiešam vajag apstāties, kad redz, ka cilvēks taisas pāriet ceļu - bet teiksim godīgi, cik bieži pretējas joslas mašīnas apstājas, kad gajejs vēl netika līdz drošības saliņas? Un vai ši tiešam ir tik briesmīga kļūda, ka cilvēkam vairs nedrīkst kārtot tiesības?
11.07.2014 22:22 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Runājot par to ''iegāšanu''. Nu nav tāda iegāšana. Ir tikai lietas ko mākam, vai nemākam. Bieži vien eksāmenos izkrīt tāpēc, ka eksaminators liek braukt pa ielām, kur nav tikai 2 joslas katra savā virzienā. Tur, kur ir visu laiku jāskatās, vai nesākās vienvirziens un jāpaskatās, kurā joslā vajag iekārtoties, lai veiktu konkrēto pagriezienu. Tā nav iegāšana, tā ir uzmanības pārbaudīšana.
11.07.2014 22:27 |

Reitings 291
Reģ: 29.03.2013
Es ari lieku tiesibas. Man vispār uz tādu skolu nav jāiet un braukšanas reizes 35 +. Un vispār tagad, kad lieku tiesības man šķiet, ka pie jums tur viņas baigi viegli dabūt. Apskaužu :D :D :D
11.07.2014 22:35 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Jā, jā, visi grib jūs izgaazt. Protams, pieļautaas kļūdas ir nenozīmīgas pēc jūsu domām, sarkanais luksoforā iedegas pēkšņi, gājēji izlec no kruumiem utml.
11.07.2014 22:55 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
teorija jau ir diezgan viegla, ja ir logiská domáshana - viss elementárs un saprotams, tápéc teorija ne LV ne IE nekádas problémas nesagádája (lv noliku teoriju un aizbraucu no valsts)

misshine
Nepiedalos nekādos driftos vai sporta sacīkstēs, bet braucot man nav nepieciešams skatīties ne uz ātrumkloķi ne uz tahometru, ne prātā domāt kad nu sajūgs jāspiež bremzējot Visu savu uzmanību veltu ceļam un ceļa zīmēm
paga, vai tad káds péc 10 nodarbíbám mácoties braukt tieshám uzmet aci átrumklokjim? tieshám? uz tahometru varbút sanáktu uzmest aci, ja brauc ar citu mashínu, bet pie savas jau pierod tá, ka pat spidometrá nav jáskatás, par to, ka japiedomá kurá mirklí spiest sajúgu man vispár vádru trúkst :D atradi ar ko paspídét, tá brauc visi, ne tikai tu :D
11.07.2014 23:16 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Tad nu es arī varu pievienoties diskusijai par tiesībām. Es atsākšu drīz likt tiesības. Biju nolikusi skolas teorijas eksāmenu ar pirmo reiz jn ar 1 kļūdu, bet to pašu neuzmanības
domāju pareizi, bet atzīmēju nepareizi. Ehh, bet man neboja nokārtotas baltās un medicīniskā, ka limdz CSDD nemaz netiku. Tad nu atsākšu visu un beidzot iešu lidz galam. Ļoti vēlos tiesības. Un draugs nesen nopirka mašīnu, un ļoti vēlos braukt. :)
11.07.2014 23:22 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Kas vienam ir labi, tas otram ir slikti, ja vienam bedres jāapbrauc, tad otram jābrauc cauri, ja vienam braucu pa ātru, tad otram par lēnu (braucot ar to pašu ātrumu), ja vienam braucu pa tālu no malas, tad otram pa tuvu (kaut gan attālums vienāds), un tādu situāciju ir daudz un dažādu.

kas par murgu, te jau redzams, ka cilvéks nemák braukt un meklé attaisnojumus, jo nav divu identisku situáciju uz celja. ja tu mégináji apbraukt bedres, kad blakus joslá bija mashína, kurá gandríz iemauci jo mégináji bedri apbraukt- logiski, ka inspektors teiks, ka nevajag apbraukt. tápat átrums - ja aiz tevis milzíga rinda mashínu un tu velcies ká gliemezis, logiski, ka par lénu. un átrums ir noteikts csn, ja tu brauc pilsétá uz 50, nevienam nebús par lénu vai átru, utt...

neviens necenshas speciáli izgázt, kas arí nav nemaz tik viegli izdaráms, bet logiski, ka vieglák ir visiem stástít ka iegáza, nevis, ka pashas nemák!

julenok, párbraukt pári gájéju párejai, ja ir gájéjs - eksámens uzreiz cauri, kas ir tikai logiski. tieshi eksámená par to jápiedomá,
11.07.2014 23:28 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
esmu no Madonas un likšu eksāmenu Gulbenē. Tur arī ir tāda iespēja.

Par Gulbeni nav ko uztraukties. Pati liku tur eksāmenu. Luksafori ir tikai 3 vietās, tā rupji ņemot :D
Teoriju noliku bez kļūdām, braukšanu- ar pirmo reizi. Bet, ja godīgi, labāk būtu bijis, ja mācītos lielpilsētā. Tā kā man pa žižņi nepatk braukt ar mašīnu, uz Rīgu nemaz neriskēju braukt.
11.07.2014 23:38 |

Reitings 1897
Aija, tu jau atkal sāc pārspīlēt, jo es neuztraucos ne par Gulbeni neko. Tēmu taisīju vispārīgi, lai zinātu kā citām iet un kā gāja. Tēmu neveidoju, lai mazinātu kaut kādus savu uztraukumus, vienkārši tīri intereses pēc, lai citas padalītos ar savu pieredzi. :)
11.07.2014 23:48 |

Reitings 1897
Un, Aija, kāda tev darīšana, kas man autoskolu apmaksā , ko? Beidz meklēr diskusijā kaut kādas problēmas, kuru te nav.
Šeit redzams, ka daudzas tikai grib pārmest kaut ko un izzīš no sava pirksta dažādus faktus, kurus pat neesmu minējusi, kā, piemēram, par to, ka uztraucos, par to, ka nenolikšu teoriju vai kaut ko tamlidzigu! Neko neminēju tādu! Vienkārši veidoju diskusiju , jo man tā šobrīd ir aktuāla tēma, un ir interesanti palasīt citu meitenu pieredzi.
11.07.2014 23:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits