Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Gastronomiskās izvirtības!!

 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man ir iedvesma uz jaunām lietām.. :D :D :D

Gribētos kaut ko pagatavot no siļķēm, bet visur met receptes ar sālītajām.. varbūt kādai ir pūrā laba receptīte ar ne-sālītu siļķi?

Būšu priecīga arī par reņģu receptēm...

Vispār būtu jauki, ja šeit varētu padalīties ar gardiem zivju ēdieniem :)

Paldies!!!
11.07.2014 15:00 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Siļķi kažokā var gatavot arī no marinētas siļķes
Klasika - vārīti kartupeļi, biezpiens, marinēta siļķe
11.07.2014 15:04 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Reņģes var vienkārši izcept, ja nav ļoti mazas.
11.07.2014 15:04 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Annie, varbūt Tev zināma kāda jauka recepte, kur svaiga (nemarinēta, nesālīta) tiek gatavota? :)
11.07.2014 15:05 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012



Svaigas reņģes

Diļļu kāti

Dilles

Olas

Milti

Eļļa

Sāls, pipari





http://labuapetiti.com/ceptas-renges-dillu-meteliti/
11.07.2014 15:08 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Tev jau tās siļķes ir nopirktas?
Kādēļ tāda izvēle?

Vienīgais, kas nāk prātā ir avīzē cepta uz oglēm vai grila. Tādā metodē.
Droši vien asakainums un struktūra ir iemesls, kādēļ siļķi lielākoties izmanto marinētu, sālītu utml.

Es zivis gatavoju cepeškrāsnī. Veselu vai sagrieztu 3-4cm gabalos, atkarībā no lieluma. Samarinēju garšaugos un cepu gatavu. Garšaugu un garšvielu izvēle ir improvizācija.
11.07.2014 15:09 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kubiete, paldies.. izskatās super!!!

Womankind, siļķes man nav nopirktas.. bet veikalā ne reizi vien esmu ''metusi aci''.. gribās pamēģināt kaut ko jaunu :)

Bet arī priecāšos par kādu citu zivju ņammu :)
11.07.2014 15:13 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Jā, siļķi var cept oglēs. Es jau gan avīzē netītu, labāk folijā.
11.07.2014 15:17 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Vienīgais, kas nāk prātā ir avīzē cepta uz oglēm vai grila
avīzē?
11.07.2014 15:19 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
avīzē?

Jā, kādreiz tina avīzē, nu jau pēdējos gados atzīta par neveselīgu metodu tipogrāfijas krāsu dēļ.
Var izmantot cepampapīru vai folliju.

Bet domāju, tāpat ir cilvēki (Kurzemē noteikti), kas gatavao pēc tās metodes.
11.07.2014 15:22 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits