vecāku nostāja

Reitings 39
Reģ: 10.07.2014
Sveiki visām, ir pienācis tāds brīdis, kad nezinu, ko darīt.
Man ir 19, drīz paliks 20. Studēju, un visu laiku piestrādāju tēva uzņēmumā.
Pirms 3 dienām pirms darba no rīta ar mammu sanāca kaut kas līdzīgs strīdam, viņa man lika atdod vienu lietu(tā ir mana) - solīju jau pirms mēneša. Es skaidri pateicu - nē, iedošu pēc nedēļas, vēl kaut kas jāizdara. Mamma sāka kliegt, sapratu, ka labāk doties prom - piecēlos no brokastu galda un gāju prom, un uz manīm sāka bļaut arī tēvs ar tekstiem kā es varu ignorēt mammu, ko es iedomājos ( pretim neko neteicu) un tālāk sekoja- tu esi atlaista, tāda zanuda man darbā nav vajadzīga, atradīšu citu, likšu sludinājumu, vari tur vairāk nerādīties, nožēlosi ja spersi savu kāju. Aizskrēju uz savu istabu un raudāju. Visu dienu pavadīju savā istabā, vakarā meiģināju iet ar mammu runāt - neveiksmīgi. Nākamjā dienā no rīta pamodos, atkal asaras acīs, jo nojautu, ka trakākais tikai sekos. Pēc 3h zvans no mammas - ja neiesi rakstīt atlūgumu, tad smagi nožēlosi, uz darbu neej bez iemesla, es atbildēju, ka tēvs taču mani atlaida un tādos gadījumos man atlūgums jāraksta nav, tad viņa jautāja vai taisos te dzīvot uz viņu rēķina es teicu ka atradīšu darbu. Nākamā dienā atkal zvans ap 11 - ja tūlīt pat neieradīsies darbā, tad tavas mantas būs izmestas pa logu, teicu, ka izvākšu vsas un iešu citur( es diemžēl nespēju ierasties darbā, jo mājās tēvs mani ignorē, un ne reizi vien ir izlamājis visu priekšā( bieži vien es neesmu iesaistīta pat tur), tāpēc bija bail, ka neatkārtojas tas pats). Teicu ka meklēšu citu darbu - mamma paziņoja ka iznīcinās mani, zvanīs visur un teiks cik es slikta darbiniece esmu bijusi. Pēc stundas man atnāk sms ar cenām, kas man jāmaksā dzīvojot šeit - 100 eur īre, 1/3 komunālie, un ēst jāpērk vai nu pašia vai 1/3 no ēšanas naudas jāpiemet un 1/2 komunālie - jo es visvairāk tērejot elektrību un h2o. Loģiski, ka bez darba nevaru atļauties, pat ar darbu ne - mana alga bija 250 eur mēnesī ( pelnu vidēji 2-3x nekā jebkurš cits darbinieks). Praktiski tagad mani met no mājas arā, jo liekēdis nav vajadzīgs, pirmdien atkal brauc uz ārzemēm prom un tad atslēga būs jāatdod.
Vienīgais variants ir pārcelties uz drauga vecāku māju, bet viņš no ārzemēm atpkaļ būs tikai pēc vairāk kā nedēļas un man kauns viņa vecākiem teikt kas par lietu.
Vispār ļoti pārdzivoju, Jo šis bija mans vienīgais darbs ( nedēļu pirms man palika 18 gadi vecāki pateica, ka nedos vairāk ne kapeiku, ka ir jāmeklē darbs vai jāstrādā pie tēva).
Tātad no vecākiem naudu neņemu jeb man nedod, pirms gada netiku augstskolā budžetā - tētis samaksāja. Šorīt no rīta viņi to uzzināja - mamma teica, tev tēvs par augstskolu maksāja un vēl algu, kā tev nav kauna tagad šādi rīkoties. Bet es uzskatu, ka mana rīcība nebijatik traka..
Praktiski darbā esmu bijusi priekšzīmīga, tāpēc nesaprotu kāpēc tēvs jauca darba ar ģimenes lietām...

Pašlaik nezinu, ko lai dara. Varbūt kādi ieteikumi?
10.07.2014 09:16 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
FCUKK, izskatās, ka par vecākiem nevajadzēja kļūt Taviem vecākiem, ja jau visatļautību uzskati par normālu parādību un stingru audzināšanu par psiholoģiski traumējošu. Nožēlojami.
10.07.2014 11:05 |

Reitings 766
Reģ: 29.01.2009
''Vecāku māja, vecāku noteikumi'' - tas nozīmē, ka tik pat labi viņi var viņu fiziski spīdzināt, jo tā ir viņu māja? Ja jau morāli spīdzināt ir pilnīgi normāli?

nevajag pārspīlēt...
ne jau tā tas bija domāts!!!
10.07.2014 11:07 |

10 gadi
Reitings 13809
''Vecāku māja, vecāku noteikumi'' - tas nozīmē, ka tik pat labi viņi var viņu fiziski spīdzināt, jo tā ir viņu māja? Ja jau morāli spīdzināt ir pilnīgi normāli?

Nevajag pārspīlēt. Tas nozīmē - ja vecāki pasaka, ka mājās jābūt tikos, tad jābūt. Ja kaut kas ir jāizdara, tad jāizdara. Galu galā bērnos ir jāaudzina atbildība.

Un tam, ka vecāki viņu terorizē tā, ka liek gandrīz vai uz grīdas gulēt, neticas. Nu, es vismaz tād nevienu vecāku nezinu.

Mūsdienās tomēr bērni zina tikai to, ka viņiem ir tiesības, bet, ka vispirms ir pienākumi, to aizmirst. Nesaku, ka tas pilnībā attiecināms uz autori.

Man bija stingri vecāki, bija noteikumi, kas mājās jāievēro. Neuzskatu, ka tas ir nepareizi, jo vismaz izaugu par morāli nobriedošu un sevi spējīgu parūpēties cilvēku.
10.07.2014 11:09 |

Reitings 44
Reģ: 15.10.2012
Alexxa :D :D
Tev laikam kās dzīves laikā ir ļoti pāri nodarījis. Lai Tev turpmāk sastopas tikai sirsnīgi ļaudis!
Bet ja Tev šķiet, ka vecāki var saukāt par resnuli savu meitu un to darīt viņas mīļotā priekšā, es stādos priekšā kas Tavā nabaga galviņā notiek. :(
10.07.2014 11:09 |

Reitings 683
Reģ: 22.01.2013
Ok vacāku māja vecāku noteikumi, bet tas nedod tiesības meiteni šitā noniecināt, arī agrāk, kad tika saukta par resnu un neglītu.
Bet kapēc kašķi uztaisa, ka meita neatdod SAVA skapīša atslēgas, ja būtu mates vai teva atslēgas tad es vel saprastu, bet tagad meitene pati nopirkusi sev skapīti par savu naudu, un vel māte pieprasa atslēgas....reāli autore ar savu skapi var darīt, ko vēlas, jo tas ir viņas personīgais...
10.07.2014 11:10 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
+ Nina

Grūti spriest par situāciju, jo stāsts izskatās izrauts no konteksta.
Man arī bijis, ka pēc kāda asa strīda, patinot filmu atpakaļ, var šķist, ka tie taču bija tikai sīkumi, kāpēc bija vajadzīgs tas kašķis, taču lieta tā, ka pirms tā uzliesmojuma jau iepriekš laika gaitā ir veidojies pamatīgs it kā sīkumu uzkrājums.

Un īsti nesaprotu situāciju ar dokumentu parakstīšanu, par ko citātus vienkopus savākusi Tiba. Par kādu algas pārskaitīšanu uzņēmumam autore raksta, ja līgums par darba attiecībām nav parakstīts?
Vēl, ja uzņēmuma īpašnieks ir autores tēvs, tad algas lielums IMHO arī nosacīts. Par ko strādājusi viņa neraksta. Varbūt par to darbu nevienam nav 700 eiro alga?

Vienīgais, kas man līmējas kopā - ir vecāku nepārtraukti kritiskā izturēšanās un meitas neuzņēmība, kā rezultāts.
10.07.2014 11:10 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Un tās kas te pļūtī kaut ko, neņem vērā, viņas ir tik pat zemā līmenī cik Tavi vecāki un uz tādiem cilvēkiem nevajag apvainoties

Jā, savu augsto līmeni tu arī parādīji! Visas pļūtītājas to saprata! :D

FCUKK, izskatās, ka par vecākiem nevajadzēja kļūt Taviem vecākiem, ja jau visatļautību uzskati par normālu parādību un stingru audzināšanu par psiholoģiski traumējošu. Nožēlojami.

Atliek vien piekrist!
10.07.2014 11:11 |

10 gadi
Reitings 13809
Bet mēs nezinām vecāku viedokli. Te ir iztirzāts tikai autores skatījums. Galu galā taisnība parasti nav ne vienai, ne otrai pusei, bet kaut kur pa vidu.

Reitings 1493
Kamēr lasīju, arī šķita - nu kā tā var būt, tāds strīds ne par ko?
Palasot tālāk, ko raksti komentāros, arī sāk šķist, ka tiem vecākiem kaut kas nav kārtībā.

Nesaku, ka tā ir, bet izklausās, ka mammu interesē izlasīt Tavu dienasgrāmatu vai izrakāt personīgās mantas, kas skapītī (jo par to ir samaksāts, kamōn.. ja vien nav tā, ka tiek zaudēti sporta zāles klienti tā dēļ, ka nav 1 lieka skapīša.. meitenei jau tā visas mantas stāv kastēs, nav savas privātās telpas. kāpēc gan neizmantot to, ka kaut ko var paturēt tai skapītī?)

Savukārt tēvs - nu kas tās par mahinācijām ar līgumiem, mistiskām maksām, parakstīšanu Tavā vietā utml? Ja būtu gribējis iemācīt patstāvību, es saskatu daudz citu ceļu, kā to būtu varējis darīt... nejaucot šitā galvu un pie katras problēmas nedraudot ar to, ka būs jāraksta atlūgums vai vienīgā izeja - sūdzēt viņu tiesā. Nu murgs!

Ieteikt īsti neko nevaru :| Vien izsaku savu atbalstu un vēlējumu, lai veicas darba intervijā!

P.S. Un nebaidies no puiša vecākiem! Izrunājies, bet tā, ka nenoniecini gluži savus vecākus, vien pasaki, ka ļoti saspīlēta situācija mājās, ka gribi sākt nostāties uz savām kājām, ka labprāt viņiem palīdzēsi mājas darbos, ēst gatavošanā utml. Ja tāpat tajā viņu istabā plānojat ievākties... Palūdz, vai nevari to izdarīt nedēļu ātrāk, nekā ierodas Tavs draugs.

Reitings 44
Jā, tikai pēc tam tādiem bērniem rodās visādi ''bumbuļi'' vairogdziedzeros, astmas un alerģijas.
Tikai tāpēc, ka ir pilns ar blokiem un aizvainojumiem ko pārsvara panāk tādi ''stingri'' vecāki. :D
10.07.2014 11:12 |

Reitings 2267
Audzināšanas rezultāti kā uz delnas - stingrās skolas piekritēji kā Alexxa, Annie šajā diskusijā nelamājas un neaizvaino, bet visatļautības piekritēja FCUKK apvaino citus, sāk meklēt kašķi.
10.07.2014 11:12 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Esi gudrāka! Piekāpies.. atvainojies 100x vecākiem.. ej uz darbu, bet.. paralēli meklē kaut ko jaunu, citu. Tiecies uz savu neatkarību bez scēnām.. :) Vismaz tagad Tu zini, ka arī nākotnē esošā darba vieta var radīt problēmas.. :)

Ja jau vecāki Tevi tā vienmēr sargājuši, gan jau viņiem tas terors bija ''audzinošos'' nolūkos (man tas īsti prātīgi neizklausījās, bet nu.. ok).. Tomēr vecāki ir jārespektē... lai kādi viņu nebūtu :)
10.07.2014 11:14 |

Reitings 4339
P.S. Un nebaidies no puiša vecākiem! Izrunājies, bet tā, ka nenoniecini gluži savus vecākus, vien pasaki, ka ļoti saspīlēta situācija mājās, ka gribi sākt nostāties uz savām kājām, ka labprāt viņiem palīdzēsi mājas darbos, ēst gatavošanā utml. Ja tāpat tajā viņu istabā plānojat ievākties... Palūdz, vai nevari to izdarīt nedēļu ātrāk, nekā ierodas Tavs draugs.

ļoti labs ieteikums! :)
10.07.2014 11:14 |

10 gadi
Reitings 13809
Jā, tikai pēc tam tādiem bērniem rodās visādi ''bumbuļi'' vairogdziedzeros, astmas un alerģijas.
Tikai tāpēc, ka ir pilns ar blokiem un aizvainojumiem ko pārsvara panāk tādi ''stingri'' vecāki.

Es nepiederu pie tās cilvēku kategorijas, kas tic šīm lietām.
10.07.2014 11:15 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Miss Joker, attieksmi viņa jau parādīja - 30 dienās neatrast laiku vienam skapītim un pateikt, ka vajag vēl 7 dienas. Tātad viņai vienalga, ko pati solījusi. Ja vecāki būtu tādi tirāni, nebūtu atļāvusies vilkt tā garumā. Attiecīgi, ka skaidrs jau, ka nav pirmā reize, kad solījumus netur. Kāpēc vecākiem tas būtu jāpacieš?

Nē es jau nesaku ka tas bija pareizi, bet nu taisīt šādu strīdu un vel mest no mājas laukā, atlaist, tikai dēļ vienas sūda atslēgas... Un cik es saprotu tad par to skapīti viņa pati maksāja, tā kā ja viņa ar negrib dot tās atslēgas un to skapīti tad viņai ir tādas tiesības.
Bet nu tiešām dēļ tādiem mēsliem bojāt ģimenes attiecības.

Reitings 7408
Bet ja Tev šķiet, ka vecāki var saukāt par resnuli savu meitu un to darīt viņas mīļotā priekšā, es stādos priekšā kas Tavā nabaga galviņā notiek.

Skaidri redzams, ka jaunkundze pārspīlē. Ja viss būtu tik slikti, sen jau būtu no mājas prom. Te meitenes 17 gados iet pie draugiem dzīvot un domā, kā mācīties un strādāt, jo ar vecākiem sadzīvot nevar, bet te preilenei jau 20 un vēl pie senčiem, jo jāpagaida, kad remonts pie drauga beigsies... ( Lai gan vienā komentārā ir tā, citā jau atkal principā pie drauga dzīvo, pie vecākiem aiziet tikai, kad kaut kas jāizdara. ) Tātad nekas neizturams tur nav un piepušķo pamatīgi. Citādi nebūtu to tik ilgi cietusi. Arī tēva uzņēmumā strādāt aizgāja, lai gan bija iespēja meklētdarbu citur. Ja tēvs tiešām būtu tāds tirāns, neietu arī tur, lai darbavietā vismaz tas nebūtu jāklausās. Neiet kopā tas viņas stāstiņš, lai izdomā ko ticamāku.

Reitings 2267
Starp citu, es nedomāju, ka ir pareizais ceļš dzīvot pie drauga vecākiem. Vecāki ir vecāki - tavējie, drauga, vienalga kā. Katram būs savi noteikumi (pat ja viņi reti atrodas savās mājās) un arī iespēja iedzīvoties strīdos un sliktās attiecībās, jo labas tās parasti ir tikai tad, kad nedzīvo kopā.
Sāciet dzīvot kopā divatā, kaut kojās.

Veiksmi!

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Turies un tiec pēc iespējas ātrāk prom no turienes. Vismaz es tā darītu. Aizvāktos atpakaļ neskatoties un pārtrauktu kontaktus.

Annie, ja uz tevi kliegtu un pazemotu, tad tu arī vienkārši tupi sēdētu un to paciestu, jo tā taču ir pieklājīgi? Ja tev iesistu - ari sēdētu? Nedod dievs, piecelsies un aizies, lai nav vairs jāklausās - tas taču tik nepieklājīgi, galvenais ir būt pieklājīgam.
Interesanta nostāja.

Laikam labākai, ko te izlasīju - autore nenovērtējot, kas viņai ir dots. Morālo teroru, pazemojumus, kontroli - cik briesmīgi, ka autore to nenovērtē. Noniecināšanu par izskatu un pārējo...Tā tiešām ir vērtība. Bravo.

Ja jau vecāki Tevi tā vienmēr sargājuši, gan jau viņiem tas terors bija ''audzinošos'' nolūkos

Nopietni??? Tātad, audzināšanas nolūkos var darīt jebko?
Ja viņi viņu būtu nozilinājuši tā, ka uz slimnīcu jābrauc, tev tas arī liktos normāli - tas ok, audzināšanas nolūkos.
Pati savu bērnu arī audzināšanas nolūkos apsaukātu par neglīteni un citādi pazemotu?
10.07.2014 11:19 |

Reitings 7408
ja viņa ar negrib dot tās atslēgas un to skapīti tad viņai ir tādas tiesības.

Miss Joker, viņa jau pati atbildēja, kāpēc vecākiem ir tiesības uz skapīša atslēgu.
Citēju autori:
solīju jau pirms mēneša

Tātad necieņa un netur solījumu.
10.07.2014 11:20 |

Reitings 44
Kāpēc uzreiz preilenei? :) Tas starp citu arī nav baigi forši. Tā preilene strādā un mācās, palīdz pa mājām.
Un kur viņa varēja iet? Pareizi uz kojām, tas ir risinājums visam ;)
Vai arī atrast darbu 17 gados, nē var protams, bet starp citu ne visiem tas tik viegli izdodas. Pieļauju, ka ja viņa meklētu ilgāk par mēnesi, viņai pārmestu un tāpat tēvs liktu strādāt pie viņa, jo redz viņa darbu nevar atrast.
10.07.2014 11:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!