vecāku nostāja

Reitings 39
Reģ: 10.07.2014
Sveiki visām, ir pienācis tāds brīdis, kad nezinu, ko darīt.
Man ir 19, drīz paliks 20. Studēju, un visu laiku piestrādāju tēva uzņēmumā.
Pirms 3 dienām pirms darba no rīta ar mammu sanāca kaut kas līdzīgs strīdam, viņa man lika atdod vienu lietu(tā ir mana) - solīju jau pirms mēneša. Es skaidri pateicu - nē, iedošu pēc nedēļas, vēl kaut kas jāizdara. Mamma sāka kliegt, sapratu, ka labāk doties prom - piecēlos no brokastu galda un gāju prom, un uz manīm sāka bļaut arī tēvs ar tekstiem kā es varu ignorēt mammu, ko es iedomājos ( pretim neko neteicu) un tālāk sekoja- tu esi atlaista, tāda zanuda man darbā nav vajadzīga, atradīšu citu, likšu sludinājumu, vari tur vairāk nerādīties, nožēlosi ja spersi savu kāju. Aizskrēju uz savu istabu un raudāju. Visu dienu pavadīju savā istabā, vakarā meiģināju iet ar mammu runāt - neveiksmīgi. Nākamjā dienā no rīta pamodos, atkal asaras acīs, jo nojautu, ka trakākais tikai sekos. Pēc 3h zvans no mammas - ja neiesi rakstīt atlūgumu, tad smagi nožēlosi, uz darbu neej bez iemesla, es atbildēju, ka tēvs taču mani atlaida un tādos gadījumos man atlūgums jāraksta nav, tad viņa jautāja vai taisos te dzīvot uz viņu rēķina es teicu ka atradīšu darbu. Nākamā dienā atkal zvans ap 11 - ja tūlīt pat neieradīsies darbā, tad tavas mantas būs izmestas pa logu, teicu, ka izvākšu vsas un iešu citur( es diemžēl nespēju ierasties darbā, jo mājās tēvs mani ignorē, un ne reizi vien ir izlamājis visu priekšā( bieži vien es neesmu iesaistīta pat tur), tāpēc bija bail, ka neatkārtojas tas pats). Teicu ka meklēšu citu darbu - mamma paziņoja ka iznīcinās mani, zvanīs visur un teiks cik es slikta darbiniece esmu bijusi. Pēc stundas man atnāk sms ar cenām, kas man jāmaksā dzīvojot šeit - 100 eur īre, 1/3 komunālie, un ēst jāpērk vai nu pašia vai 1/3 no ēšanas naudas jāpiemet un 1/2 komunālie - jo es visvairāk tērejot elektrību un h2o. Loģiski, ka bez darba nevaru atļauties, pat ar darbu ne - mana alga bija 250 eur mēnesī ( pelnu vidēji 2-3x nekā jebkurš cits darbinieks). Praktiski tagad mani met no mājas arā, jo liekēdis nav vajadzīgs, pirmdien atkal brauc uz ārzemēm prom un tad atslēga būs jāatdod.
Vienīgais variants ir pārcelties uz drauga vecāku māju, bet viņš no ārzemēm atpkaļ būs tikai pēc vairāk kā nedēļas un man kauns viņa vecākiem teikt kas par lietu.
Vispār ļoti pārdzivoju, Jo šis bija mans vienīgais darbs ( nedēļu pirms man palika 18 gadi vecāki pateica, ka nedos vairāk ne kapeiku, ka ir jāmeklē darbs vai jāstrādā pie tēva).
Tātad no vecākiem naudu neņemu jeb man nedod, pirms gada netiku augstskolā budžetā - tētis samaksāja. Šorīt no rīta viņi to uzzināja - mamma teica, tev tēvs par augstskolu maksāja un vēl algu, kā tev nav kauna tagad šādi rīkoties. Bet es uzskatu, ka mana rīcība nebijatik traka..
Praktiski darbā esmu bijusi priekšzīmīga, tāpēc nesaprotu kāpēc tēvs jauca darba ar ģimenes lietām...

Pašlaik nezinu, ko lai dara. Varbūt kādi ieteikumi?
10.07.2014 09:16 |

Reitings 177
Reģ: 06.07.2014
Nu paga - faktiski es nedzīvoju, visu dienu esmu prom utt...bet taču bez drēbēm kastēs ir arī higiēnas piederumi, personīgās mantas utt..un tagad skaidrs, kāpēc neej pie drauga vecākiem - viņi nemaz nav lietas kursā, cik Tu daudz tiecies ar viņu dēlu. Un iespējams, ka viņi nemaz nebūs sajūsmā par Tavu ierašanos...
Kaut kā izskatās, ka jums tās mājas problēmas tur kaut kādas apakšā ir lielākas.un atslēga ir tikai tā, pa virsu.
10.07.2014 10:04 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Kad Tev mamma deva izvēli strādāt pie tēva vai meklēt pašai darbu - kadēļ izvēlejies iet pie tēva, ja vecāki ir tādi tirāni, ka pat istabu Tev neatvēl? Ja mantas stāv kastēs - pieņemu, ja pirms remonta jau dzīvojies pie sava drauga? Ja tur nedzīvo patstāvīgi, jo mantas vēl ir pie vecākiem arī - tātad, nemaz nav tā, ka Tev nebūtu gultas vieta? Kā tas ir nenāci laikā mājās? Es atceros, ka mani pusaudža gados arī par kavētu minūti rāja tiešā tekstā arī pasakot, ka tā ir bezatbildīga rīcība - kavēt. Dzīves mācību no tā esmu ņēmusi. Varbūt, Tu neesi gana liela, lai pareizi iztulkotu vecāku rīcību un attieksmi? Ja aizej dzīvoties pie sava puiša un mājās aizej tikai nomazgāties - arī es Tev neteiktu, ka Tev ir sava istaba. Jo ir jābūt galvai uz pleciem. Ja šlederē apkārt un izrādi raksturiņu arī es teiktu ielidosi - paliksi uz ielas. Un ne jau tā, ka es Tevi atstātu - bet tas Tavs arguments - vecāki paši ielidoja 18g.v. Ticu, ka esi izspļāvusi to viņiem arī pretī - jo šeit tas tev ir ļoti spēcīgs arguments - kadēļ viņi ir tie sliktie. Bet pieaudzis, nobriedis cilvēks pateiktu saviem vecākiem - man ir dzīve, kuru velos sakārtot, vecāki es būšu prātīga. Un ne tikai par to runātu bet arī savā attieksmē to parādītu - laikus nākot mājās un izvēloties vienu patstāvīgu dzīvesvietu... Ai, tik daudz nepareizā... Uh.

Meitēn, Tu dzīvot gribi viegli, bet viegli nav pareizākā izvēle.
10.07.2014 10:04 |

Reitings 177
Piekrītu katram stellaglmr vārdam!!!
10.07.2014 10:06 |

Reitings 39
Higiēnas lietas - pie drauga, man ir atvēlēti 2 plauktiņi ( drauga vecākiem ir pilnīgi tukša lielāka istaba, kuru piedāvāja mums izremontēt, un tur abiem dzīvot), esam ar remontiem tikai pusē tikuši.
Ir tā ka viņi nezin par manu situāciju mājās, nezin līdz galam vai palieku katru nakti pie viņa dēla, neskatoties uz to, es bieži pērku pārtikas produktus, kas paradzēti visiem, jo man ir nēerti, ka nav pašai savu māju... Es zinu, ka drauga vecāki mani pieņems, bet man ir liels kauns, par to kas ir noticis ģimenē...
10.07.2014 10:08 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Kaunu var pārvarēt, ja vajag glābt situāciju.
10.07.2014 10:10 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Ja jau tāpat drīzumā plāno ievākties pie drauga vecākiem, ko tad tur kaunēties.

Bet vispār, ja reiz esat pieauguši dzīvojiet atsevišķi, tad varēsiet darīt visu, ko gribēsiet. Jo gan jau arī drauga vecākiem būs savi noteikumi, kas jāievēro, dzīvojot viņu mājā.

Reitings 177
Come on! Kaut kā visam šim neticu. Kaut kas nav ok. Man kauns, man šitais, man tas utt. Ja jau jums tur pusremontēta istaba, tad ej un dzīvo. Un puiša vecākiem pasaki, kair nelielas domstarpības, neklāsti detaļas par saviem vecākiem.

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Marta padomā nevis no savas perspektīvas-sieviete ar raksturiņu,loģiski domājoša, kurai ir pašapziņa. Bet iedomājies, ka šāds izvākšanās/ sacelšanās solis ir jāsper cilvēkam, kurš ir diez gan atkarīgs bijis no vecākiem, un kurā nav ieaudzināts pretošānās gars. Viņai protams, būs gan kauns, gan bailes, gan vēl vesela kaudze muļķību galvā.
10.07.2014 10:14 |

Reitings 39
Annie - protams, ka ir noteikumi, un tie tiek ievēroti.
Marta - es esmu klusa, viena ar tiem vecākiem nekad neesmu runājusi, vienmēr draugs līdzās, un runā viņš parasti. Es nevaru saņemties pati tagad tur aiziet un sākt runāt. esmu parāk bailīga. Arī tētim pajautāt, kad saņemšo pilno algu- jo skolas maksa jau segta es nespēju.
10.07.2014 10:14 |

Reitings 766
Vakar draugam visu izstāstīja, viņš teica, lai paciešos, drīz būs mājās un viss būs labi.

ja jau plānojat dzīvot kopā pie viņa vecākiem, tad kāpēc draugs tev nesaka, lai ej jau tagad uz turieni?? Ja tu esi tik nejēdzīgā situācijā, kā pati saki, tad jau draugam vajadzēja tev šo variantu noteikti piedāvāt..

te tiešām kaut kas nelīmējas kopā :D
10.07.2014 10:15 |

Reitings 39
stellaglmr - man nav istabas, kastes atrodas pieliekamajā, guļu uz saliekamās gultas, 8gadīgā brāļa istabā- šo mēnesi.
10.07.2014 10:16 |

Reitings 39
juta- tika piedāvāts doties uzreiz, bet viņš lieliski saprata, ka teicu ka nespēju..
10.07.2014 10:18 |

Reitings 385
Reģ: 15.01.2014
Little_lady man likās, ka mani vecāki ir nenormāli, ka no 15 gadiem sūc no manis naudu, bet tavi vecāki ir vnk ģeniāli.
Man bija draudzene, kura, kad sāka strādāt 15 gados, vecāki uzreiz piestādīja šādu rēķinu kā tev tagad. Viņa katru mēnesi deva naudu un dzīvoja mierīgi.
Par to, ka piecēlies un aizgāji no brokastu galda- es to neuzskatu kā kļūdu, bet gan kā izvairīšanos no strīda. Es pati personīgi ar vecākiem tāpat darīju, kad mamma sāka vārīties tad es mierīgi gāju prom (nevis tā uzkrītoši paņēmu un aizgāju, bet teicu, ka man kkas jādara utt). Tā ir elementāra izvairīšanās, jo tas ir vieglākais ceļš.
Iesaku tev iet prom. Kur- nezinu, bet iet prom viennozīmīgi. Tavi vecāki ir briesmīgi, protams, tu arī droši vien neesi paimeitiņa, bet vecāki rīkojas drausmīgi. Ja viņi grib , lai aizvācies, tad viņiem tas bija jāpasaka savādākā veidā nevis novedod tevi līdz histērijai.
10.07.2014 10:18 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Kāpēc Tev jāatdod skapīša atslēgas, ja skapītis ir Tavs?
10.07.2014 10:21 |

Reitings 39
LaLaLa - es nezinu, mamma it kā vēlējās to skapīti, bet tā ļoti sāka vēlēties, kad teica, ka pati mantas vēlos izvākt(kad man vēl bija sava istaba, mamma diezgan bieži rakņājās pa manām mantām), ja bija kas tāds ko es nevēlos, lai viņa redz - tad cītīgi noslēpu vai nesu uz skapīti.
10.07.2014 10:23 |

Reitings 39
kad pateicu ka pati vēlos mantas izvākt...
10.07.2014 10:24 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
stellaglmr, man paziņās ir gadījums, kad vecākiem ar meitu visu mūžu bija no malas itkā normālas, pat labas attiecības. Bet - kontrolēšana, arī, starp citu, vienā momentā īres naudas pieprasīšana par kopējām mājām, arī kritika par to, ko meita dara nepareizi (bija izvēlējusies, iedomajies tikai, nepareizo profesiju), arī apvainošanās un drāmas par it kā no malas sīkumiem, mūžīgā būšana ar kaut ko neapmierinātiem...

Tad meita (kura strādāja un varēja atļauties dzīvokli) savāca mantas un aizgāja, un nu jau gadus septiņus ar vecākiem gandrīz nekontaktējas. Un saka, ka jūtas daudz laimīgāka. Tajā brīdī, kad meitene izvācās no mājas, es biju pārliecināta, ka tas ir īslaicīgs strīds. Izrādījās tomēr, ka tās saknes, ta problēma ir daudz dziļāka.

Jā, protams, arī tajā ģimenē vecaki bija pašaizliedzīgi audzinājuši, skolojuši, ģērbuši... Bet es pazīstu to meiteni ļoti labi, nu nav viņa un nekad nav bijusi izlutināta, histēriska skuķīte, kas ta izrīkojās nepamatoti. Ar visu to audzināšanu, ģērbšanu, skološanu vecāki bija (protams, ka negribot) aizmirsuši par emocionālajiem aspektiem un t, ka tas viņu bērns ir CILVĒKS ar savām domām, vēlmēm, raksturu, nevis šķirnes kucēns.

Nevaram mēs ta spriest, ka meitene obligāti ir nepateicīga maita - varbūt ir, varbūt nav.
10.07.2014 10:26 |

Reitings 177
Vecākiem ir 2-stāvu māja, bet Tu guli uz saliekamās gultas brāļa istabā? Vēl šausmīgāk.
Ok, es saprotu, ka esi bailīga, esi kaurtīga, bet nu kaut kā taču uz priekšu jātiek, pieredze jāuzkrāj, jāiet lielajā dzīvē un kautrigums jāpārvar. Visu mūžu tak nevarēs aiz drauga muguras slēpties.
10.07.2014 10:30 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ja atmosfēra ģimenē ir bijusi "tu esi slikta, resna, nesmuka, bezgaumīga" tad tas, ka meitene ir nenormali kautrīga un bez iniciatīvas ir tikai logiskas audzināšanas sekas. Un te "saņemies" laikam ir vieglāk pateikt, neka izdarīt.
10.07.2014 10:31 |

Reitings 121
varu pat par to nesapņot, es neesmu pat pati savu darba līgumu parakstījusi....

Savu studiju maksu esmu atstrādājusi - mana alga tika apreiķināta uz 700, bet parakstiju papīru, ka pārējais aiziet uz firmu ( jo vispār jau it kā firma sedza skolas izdevumus).

Arī tētim pajautāt, kad saņemšo pilno algu- jo skolas maksa jau segta es nespēju.

Kā tas ir – neesi pati savu darba līgumu parakstījusi?
Un tu izlasīji to „papīru”, ko parakstīji par naudu kas aiziet uz firmu?? Nekādi termiņi, noteiktas summas??
10.07.2014 10:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits