Atbildot uz pirmo jautājumu: neredzu iemesla bāzt kādam zem deguna savus mīļākos sacerējumus un pēcāk uz pirkstu galiņiem knosīties, cerot sagaidīt biedra acīs tādu pašu sajūsmu, kādu tie radīja manī.
Ir tādas grāmatas, kuras lasot, ļimstu autora talanta, jūtīguma un dvēseles gudrības priekšā, bet laika gaitā esmu atklājusi (un pašas pieredzē balstīts secinājums vienmēr tiek izjusts dzīvāk par vispārzināmu aksiomu), ka katra mākslas vienībā - filma, grāmata, glezna vai dziesma- katru baudītāju ietekmē atšķirīgi.
Vai zinājāt, ka LSD iespējami trīs ietekmes veidi: labais trips, murdziņš un vispār nekas. Nu, lūk, ir tādas grāmatas un filmas, kuras mani iespaidojušas dziļi un neatgriezeniski un savā jaunības degsmē esmu steigusies tās demonstrēt citiem, vienlaikus vēloties iegūt vērtīgu tematu diskusijai, tā arī iedot to sajūtu otram. Bet tā ir tikai viena. Tā sajūta.
Aizpļāpājos. Patiesībā jau saprotu, ka vēlējies dzirdēt nosaucam tādus darbus, kas, mūsuprāt, ir tik jēgpilni, novatoriski un universāli, ka tos būtu nepieciešams rekomendēt ikvienam. Man ārkārtīgi patīk Maikla Talbota Hologrāfiskais visums. Brīnumi, kurus paskaidro fizikālas patiesības. Līdz galam neatklātais, kas iedvesmo atklāt burvi ikvienā no mums.
Man, kā cilvēkam, kurš varētu dzīvot divatā ar grāmatplauktu, nav ilgi jādomā par izvēli starp taustāmu grāmatu un failu e-lasītājā. Vienmēr pirmā.