Sveikas, šoreiz vēršos pēc padoma pie Jums, jo nezinu, kā rīkoties, iespējams, uztraucos nevietā, tad nu, lūk, situācija:
Pirms kāda laika sāku izīrēt dzīvokli, cilvēki šķita kārtīgi, viss kārtībā, bet nu laika gaitā radušies dažādi pārsteigumi, pirmkārt, kad jautāju, vai ir mājdzīvnieki (nav nekas pret, bet tomēr lielu dzīvnieku turēšanu mazā dzīvoklī neatbalstu), atbildēja, ka nav, pēc kāda mēneša, ejot garām (gandrīz katru dienu sanāk iet garām) redzu, ka uz balkona kaķis, nu neko, pēc tam pajautāju, vai tas viņu kaķis, teica, ka jā, ka atvainojas, ka nepateica patiesību, bija bail, ka neizīrēšu, jo dzīvoklis tomēr pieklājīgs, nesen pēc remonta, bet nu ok - pievēru acis, tā kā man dzīvnieki pašai patīk, bet šorīt atkal pārsteigums - biju iegājusi pēc īres naudas, meitene ieaicināja iekšā un dzīvoklis ļoti nelāgi oda pēc smēķiem, palika pat slikti uz mirkli, pajautāju, kas tad nu noticis, uz ko meitene atbildēja, ka draugs (vai vīrs, nezinu, bet nu cilvēki uz 30 gadiem) no rīta smēķējis vannas istabā, nobrīnījos, meitene laikam saradusi un pat nejūt, jautāju, kādēļ neizmanto balkonu, paraustīja plecus un atbildēja, ka pieradis smēķēt vannas istabā. Biju šokā mazliet, neko neteicu, bet nezinu - pievērt uz to acis vai tomēr man būtu tiesības lūgt iekštelpās to nedarīt? Kamēr viņi īrē, tikmēr man būtībā vienalga, kas notiek un ko dara, bet bail, ka nesasūcas mēbelēs un pēc tam grūti izvēdināt (te bijušas diskusijas, ka nevar tikt vaļā no dažādām nepatīkamām smakām), tādēļ aizdomājos. Kā manā vietā rīkotos jūs? Neiespringtu vai palūgtu to darīt uz balkona? Dzīvoklis nav zelta, bet tomēr daudz tajā ieguldīts.