Ģimenes plānošana

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Ietekmējoties no tēmas par grūtnieci, kura izšķīrusies ar savu draugu, aizdomājos, kādēļ mūsdienās tik daudzi jaunieši (un ne tikai jaunieši) vieglprātīgi izturas pret kontracepcijas un ģimenes plānošanas jautājumiem.
No man pazīstamajiem vīriešiem aptuveni trešdaļa kā drošu kontracepcijas metodi izvēlas pārtraukto dzimumaktu. Daži to piekopj pat kopā ar visai nepazīstamām partnerēm. Uz jautājumu, vai tiešām viņus nebiedē iespējamās sekas, parasti saņemu atbildi, ka viņi zinot, ko dara, vai partnere nevēlas lietot "tabletes", bet prezervatīvi taču esot kā "ziedu smaržošana cauri gāzmaskai".
Zinot daudzu vīriešu pašpaļāvīgo dabu, gribētu pajautāt sievietēm, kādēļ viņas akceptē šādu "ģimenes plānošanas" modeli? Ja sieviete iebilst pret hormonālās kontracepcijas lietošanu, kādēļ neuzstāj uz citām metodēm?
La arī kopējam abortu skaitam Latvijā ir tendence samazināties, tomēr šis rādītājs vēl joprojām ir relatīvi augsts. Manuprāt, pareizāka rīcība ir izsargāšanās, nevis vēlāka seku likvidēšana ar aborta vai glābējsilītes starpniecību.

Neesmu "trollis", vienīgi izsaku savu viedokli.
06.07.2014 13:18 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Cilvēkiem ar stingriem uzskatiem ir arī stingra nostāja. Neesmu manījusi paziņu lokā tādus, kas nevēlētos bērnus, bet izmantotu nedrošu kontracepciju. Visi, kas izvēlas pārtraukto dz.aktu, saprot, ka tas bērns var gadīties. Jaunu cilvēku ap 18 manā zināmo lokā nav, tāpēc nemācēšu komentēt, varu tikai piebilst no savas pieredzes, ka ļoti strikti pret šo jautājumu esmu attiekusies jau no pašiem jaunības dullajiem gadiem. Bērni gadās tiem, kam vai nu liekas, ka viss būs labi, viss būs forši; tiem, kas to bērnu jau grib 20 gados; tiem, kuriem uzskati ir mainīgi (atkarībā, cik piekāpīgs vai prasīgs partneris trāpās pretī :D). Pārējie jau mēģina plānot tad, kad bišķīt nostājas uz kājām. Man nav nekas piebilstams par biežu partneru maiņu, ja cilvēkam ir kādi 16-20 gadi, es vairāk domāju, ka tieši tās jaunās meitenes ir ļoti viegli ietekmējamas, pierunājamas. Kāpēc cilvēks negrib piedomāt pie sekām, nav ne jausmas, it kā jau nav bērnudārza līmenis vairāk. Varbūt visbiežāk nospēlē "tas jau ar mani nenotiks". Jaūno cilvēku naivums, katrā ziņā.
06.07.2014 14:27 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
atvaino brāla draugs ir no palīgskolas? Es kaunetos ka brālis draugs ir idiots un neko tādu te nestastitu. Jo pasaki kas ir tavi draugi un apteiksu kas esi tu.
06.07.2014 14:28 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Kubiete - aizver savu paksti!!!
Izej uzelpo svaigu gaisu savadak tu te 24/7 uzturies un jau smadzenes pa fazem iet!
06.07.2014 14:29 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Bralja draugs satiekas,

Kubiete gadās pārlasīties.. ;):)
06.07.2014 14:30 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Laikam daža doma ka berni izaug un vecaki vairs nevelas atpūsties,ceļot, tusēt un izbaudit brīvību. Nu i līmenis. Vecakus mūžīgo parādnieku un vergu loma ieceļ. Kur var ta domat?

Maniem bērniem vecāki ļoti palīdzēja un es palīdzēšu saviem bērniem. Jauniem vecākiem nav viegli ar visu tikt galā, mums arī bija grūti, tāpēc es ļoti šo palīdzību novērtēju.
Un es palīdzēšu tik cik vajadzēs nepārdzīvošu ka tāpēc ir jāmaina mani dzīves plāni ( atpūta, tusēt, ceļot)
Katram savas vērtības.
06.07.2014 14:34 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Un kam tad tie visi dzīves sasniegumi būs vajadzīgi.

Es nezinu, kā tu, bet es mērķus sasniedzu sevis dēļu, nevis kaut kādu nākotnes bērnu dēļ. Man ir mani mērķi, uz kuriem tiecos, jo es tos gribu sasniegt, nevis kaut kādu bērnu dēļ, tieši tāpēc, ja man pēc 10 - 15 gadiem bērnu nebūs...tas nenozīmē, ka man mani sasniegumi liksies bezvērtīgi vai nevajadzīgi. Es tam pieeju ļoti vienkārši - tagad negribu, nākotnē, ja bus, tad bus, ja nebūs, tad nebūs. Cilvēkiem mēdz būt dažādi uzskati. Mana dzīves laime nav atkarīga no bērniem.
06.07.2014 14:38 |

Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Interesanti, ka vēl vakar pie sevis par to pašu domāju.
Zinu pāris tādas meitenes, kuras vēsā mierā ar tikko iepazītu čali var paņemt un nodarīt tās lietas. Protams, neesmu jautājusi vai un kā izsargājāties, bet tas taču skaidrs, ka nejau visiem miljons partneriem preži ir bijuši pa rokai.
Jāā, atliek vien nodomāt kur viņas ņem kādu garantiju nedabūt bērneļus vai STS.
06.07.2014 14:39 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Palidzēt, nevis audzinat, barot, auklet nemitigi. Pietiek ka savu uzaudzina. Laikam daža doma ka berni izaug un vecaki vairs nevelas atpūsties,ceļot, tusēt un izbaudit brīvību. Nu i līmenis. Vecakus mūžīgo parādnieku un vergu loma ieceļ. Kur var ta domat?

Man ir paziņa, kas 15. gados piedzemdēja bērniņu, ar bērna tēvu izšķīrās - ne tam bērns vajadzīgs, ne tai meitenei. Tā tik klejo pa pasauli - tad uz ārzemēm, tad vēl kaut kur. Ar bērnu viņu vispār nevar redzēt. Un visas rūpes uzņemas meitenes vecāki, kas ir cilvēki gados, jo paši izaudzinājuši 3 bērnus. Man skumji paliek skatīties, kā tā mamma pārmocījusies raujas darbā un vēl mazo audzina, ved uz pulciņiem. Palīdzēt ir viens, bet audzināt un uzņemties rūpes, kas ir jādara vecākiem, ir pavisam kas cits. Un man skumji, ka ir diezgan daudz tādu jauno vecāku, kas nesaprot, ka bērns nav spēļu lācis, kurš tagad pamētāsies kaut kur, un pēc pāris gadiem, kad vecāki būs izbaudījuši dzīvi, paņems atpakaļ.
06.07.2014 14:41 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
ja cilvēkam ir kādi 16-20 gadi, es vairāk domāju, ka tieši tās jaunās meitenes ir ļoti viegli ietekmējamas, pierunājamas

Man tikko palika 20, bet neuzskatu, ka būtu kaut kā viegli ietekmējama, mazais būs dāvana, ja nu tā gadīsies, bet par to bailes nav, jo man ir nopietnas attiecības jau 5 gadu garumā. Bet nu ir jāpiekrīt, jo pārsvarā draudzenes ir tādas, kā lai to pasaka, viņām ir nospļauties uz drošību, bet pēc tam skrien pie manis, lai nopērku testu un vel izsūdz savu bēdu, ka varbūt džeks kaut ko pielipinājis. Nezinu, varbūt esmu audzināta kā savādāk, jo 15 gados man neļāva skraidīt uz ballītēm, dzerstīties. Vienmēr dabūju brāzienu vai mani lidināja pret sienu, ja nepārrados mājās laicīgi vai arī izdarīju kaut ko, kas nebija pa prātam, lai gan ar vienu reizi pietika. Pašai arī nerodas domas skriet uz tusiņiem, ņemties ar visādiem. Varbūt tāpēc draudzenes man tā uzticas, jo es neesmu tāda, kādas ir viņas - ballīšu un puišu mīlētājas, un skatos uz lietām ar savādāku aci.
06.07.2014 14:42 |

Reitings 27552
Kubiete - aizver savu paksti!!!
mutiti tavs brāla draugs vareja aizvert! :D

Bralja draugs satiekas, paliek tikai pa nakti, pie 2 gadus vecakas sievietes, kurai jau ir 2 berni un ka vins vienmer dizhojas - visu darbinju pabeidzu vinja, kad es jautaju - aaa, esi gatavs but par tevu un sakt kopdzivi ar sho sievieti - vins vienmer smejas un hihinajas, it ka es baigos jokus dzitu, lidz meitene tiesham palika stavokli! Bikses tad gan vinjam bija pilnas, aiznjemas 80 latus no manis, lai aizsutitu meiteni uz abortu piedod bet tas ir līmenis! Nu ir tā kaut kada palīgskola. un čalim 26 gadi....jomajo
06.07.2014 14:43 |

Reitings 27552
Man ir paziņa, kas 15. gados piedzemdēja bērniņu
Vinai gadienā nepiedzima dēls ? Un tusē siltajās zemēms " mammīte" ?
06.07.2014 14:45 |

Reitings 2804
Kubiete, Tu mani samulsināji :D Jā, puika. Bet par siltajām zemēm nezinu.
06.07.2014 14:47 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
L., saprotams, ka tajā vecumā visi nav tādi, bet tomēr liels procents pie tā nepiedomā. Un tā drausmīga avārijas tablešu lietošana. Zinu vienu meiteni, kad bijām tajā vecumā, kas avārijas tabletes lietoja samērā regulāri, vairāk kā reizi pusgadā. Vieglāk tad nav izmantot prezervatīvu? Sēžu un nesaprotu - laikam vieglāk ir sev sačakarēt dzīvi nekā piedomāt.
06.07.2014 14:47 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Kubiet, a ko Tu cepies pa to brāļa draugu? Kāds sakars? Abi divi vienādi bezatbildīgi, nevis tikai brāļa draugs.
06.07.2014 14:49 |

Reitings 27552
Kubiete, Tu mani samulsināji Jā, puika. Bet par siltajām zemēm nezinu.
Viņas albuma draugus vai FB , vai drauga albuma ir video ka šie tur dzīvojas:D
06.07.2014 14:52 |

Reitings 2804
Kubiete, nu nē, mēs pašlaik nerunājam par vienu un to pašu meiteni :D
06.07.2014 14:54 |

Reitings 27552
Vina no Rīgas ir...:) ne no centra
06.07.2014 14:56 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Riot, tai meitenei kārtīgi organisms nesačakarējās? AK jau ir ieteicams lietot maksimums reizi gadā. Iedomājoties, ka kāda tās rij regulāri, vienkārši šoks parādās. Tur jau i ciklu sačakarēt, i no bērniem atvadīties uz labu laiku.
06.07.2014 14:57 |

Reitings 2804
Nē, manai paziņai ar Rīgu vispār nekāda sakara :) Es pieļauju, ka tādas meitenes ir samērā daudz.
06.07.2014 14:58 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Es nezinu, kā tu, bet es mērķus sasniedzu sevis dēļu, nevis kaut kādu nākotnes bērnu dēļ. Man ir mani mērķi, uz kuriem tiecos, jo es tos gribu sasniegt, nevis kaut kādu bērnu dēļ, tieši tāpēc, ja man pēc 10 - 15 gadiem bērnu nebūs.

Cilvēkam dzīves laikā uzskati un vērtības mainās. Praktiski nav cilvēku kurš 40 gados domātu tāpat kā 20.
06.07.2014 15:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits