Bērniņs

Reitings 97
Reģ: 20.01.2014
Ko jūs darītu, ja zinātu ka gaidat bērniņu un bērna tēvs ir prom uz neatgriešanos, vai audzināt bērnu vienai pašai. Pat ja iespējams zinātu ka nebūs iespējams bērnam nodrošināt pilnvērtīgu dzīvi un sniegt visu labāko, ka naktos mazajam pirtk drēbītes humpalās, un arī sadzīves apstāķļi nebūtu tie labākie un vispār iespējams to ka bērnam būs grūta dzīve dēļ finaciālā stāvokļa.
05.07.2014 11:01 |

Reitings 247
Reģ: 17.01.2013
Ja es nonāktu tādā situācijā, tad - babybox vai aborts.

Tad jau sanaak, visaam meiteneem, kam TAGAD ir gruuti ar naudu, taa buus visu muuzhu?

Bet ja šobrīd ir tiešām grūti, tad kāpēc visu padarīt sev vēl grūtāku? Lai situācija uzlabotos, ir daudz jāstrādā, jāattīsta sevi, jācenšas sasniegt mērķi utt. Ja man būtu trūcīgi apstākļi, tad es vispirms sasniegtu labus apstākļus(vai vismaz normālu vidusslāni) un tad dzemdētu bērnu. Nevis pati trūcīga, vēl dzemdēju bērnu un tad rauju sevi uz pusēm, sēžot ar viņu mājās, auklējot(jo ja trūcīga, tad diez vai aukli var noalgot) un paralēli cenšoties kaut kādā veidā panākt, lai apstākļi uzlabojas.
05.07.2014 14:43 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
sunscreen, ok, bet tas jau ir pie lielas spiešanās, 800 eiro ir optimālais variants. Vai viņai ar māti būs tāda nauda? Šaubos gan.
05.07.2014 14:58 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Bante cik es zinu, tev bērnu nav, bet regulāri cepies bērnu tēmās bez reālas saprašanas.
Kādu 1000 eiro? 800? Tā ir bezjēdzīga naudad izgrūšana uz lietām,kas bēbim nav vispār vajadzīgas, bet gan vecākiem savu vajadzību apmierināšanai..
Lietota gultiņa- ss.lv pat pat 30, 40 eiro..es savu pa velti atdotu, rati-lietoti pa 70,80-100,vanniņa -20 eiro..pamperi no pabalsta, kas līdz bērna 1,5 g ir 170 eiro plus vēl 11, tur atliektiem galiem puetiek katru mēnedi jaunas drēbītes humpalās( kur tās tiešām bēbjiem ir jaunas un skaistas, ja meklē), bērnu pārtikai, ja sava piena nav utt. Piedzimšanas pabalsts plus no pašvaldības to visu nosedz.UN VISS!! nav ko tērēt bezjēgā ekstrām, kā pudelu sterilizatori utt.
J
Vēlāk jau varēs strādāt un būs ok.
05.07.2014 15:11 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Es piekrītu Mnēmosine, ka patiesībā lielākā daļa lietu tiek pirktas vecāku ērtībām - visādi šūpulīši, šūpuļkrēsliņi, tādi rati un šitādi rati. Ar to pabalstu pilnībā pietiktu, tikai diemžēl pabalstu izmaksā jau pēc piedzimšanas, kad visām lietām jau jābūt sagādātām.
05.07.2014 15:13 |

Reitings 5346
Mnēmosine, palasot bēbīšu diskusiju, figurē pavisam citi skaitiļi. Jums ir sava uztvere, man sava. Pie pūriņa pieskaitu arī dzemdību somas saturu utt. Savam bērnam vēlētos visu jaunu un svaigu, nevis ar žēlumu viņu ģērbt lietotos bodijos utt,
05.07.2014 15:16 |

Reitings 696
Reģ: 29.05.2014
Ko tad teikt tam mātem, kas ar bērnu uz rokam uz ielas dzīvo, ēdienu miskastēs meklē.. bet vienalga izvēlējās dzemdēt..
daudzām noteikti tā ir vienīgā izvēle, jo abots nav bezmaksas pasākums.
05.07.2014 15:17 |

Reitings 533
Respektīvi, ja nav jādomā kā vienai nodrošināt dzīvesvietas izmaksas,komunālos, ja mamma IR GATAVA palīdzēt, kamēr tiksi uz kājām, ja pat apzinies, ko nozīmē bērns, negulētas naktis, ne visai daudz izklaižu, milzīga atbildība un dzīve pilnīgi savādāka kā taviem 20 gadīgajiem vienaudžiem, ja esi gatava mīlēt un darīt visu turpmāk padomājot vispirms par bērnu, tad atstāj. Jo tas ir svarīgākais, 20 gados saprast, ka bēbis nav tikai lellīte.Gana daudz bezatbildīgu jauno māmiņu, vientuļnieču. Protams, ir arī pozitīvie piemēri, kas liek teikt, ja apzinies ko tas viss nozīmē, uz priekšu, jo, protams, bērni ir liela, liela laime, pāri visam :)
05.07.2014 15:20 |

Reitings 533
Bante- saki ko gribi, bet tas ir uzskats- lietas un mantas, to krutums un brends, svarīgākas par bērnu un tā dzīvību. Skan skaisti vai ne? :)
Jā par to pūriņu, tā ir, bet ir tik daudz atbalsta grupas un iespējas to gaut, tik daudz,mammu, kas par paldies palīdzēs,atliek tikai censties, meklēt, ļoti,ļoti gribēt un spēt no sirds pateikties. Man ir pilns ar bēbju lietām, nu tak atdošu, ja vajadzēs.
05.07.2014 15:27 |

Reitings 5346
Mnēmosine - nē, nav svarīgākais, es tikai izsaku savas domas, ja ir situācija, ka nekā, lietotās lietas ir tieši laikā.
05.07.2014 15:31 |

Reitings 794
Reģ: 14.03.2014
Still

Jā, esmu pārliecināta, ka daudz nevajag. ;) Protams, ja vēlies visu jaunu un skaistu, tad jārēķinās ar lielām izmaksām, bet ir taču tik daudz cilvēku, kas drēbītes atdod par velti. Gultiņu, ratiņus var nopirkt lietotus rēķinoties aptuveni ar 100eiro un drēbītes kā jau rakstīju daudzi atdod, un humpalas arī pastāv. :) Pasaki man lūdzu, kā tad dzemdē ģimenes, kuras ir no maznodrošinātā gala? Kaut kā jau tiek galā, ne?
Tās visas naudas problēmas ir tikai atrunas, galvenais ir vēlme pēc bērniņa, tad arī būs dzinulis kaut ko sasniegt, ja šādas vēlmes nav, tad jau minēju babyboxu, un jūs vienkarši nezinat, cik daudz cilvēku stāv rindā un gaida bērniņus, kuri starp citu nav nemaz tik daudz, līdz bērnu namiem mazie zīdainīši vienkārši nepaspēj aiziet, tur pārsvarā ir jau mazliet vecāki bērniņi aptuveni no 2 gadiņu vecuma sākot.
05.07.2014 15:34 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Laba pazinja ar pirmo bernu pirka visu jaunu, pec tam saprata cik bezjedzigi tereja uz to naudu, ipasi pirmo gadu, berns tak mazins, aug ik pa dienam, nespej neko nosmeret, ne vins skrien, neko... Ar otro bernu jau mantas tika nemtas no pazinjam un vel talak nodotas.

Man nav neviena, kas atdos, naksies pirkt visu jaunu, bet ja butu, kas atdod, pirktu tikai ratus jaunus.
05.07.2014 15:37 |

Reitings 281
Reģ: 29.01.2009
bet mani izbriina fakts, ka tik daudzas raksta baby box kaa vienu no variantiem... Es domaaju, ka baby box vairaak ir domaats, lai maates nepamestu savus beernus kautkur pie vaartruumeem vai veel trakaak nomeerdeedu badaa,ja buutu galiigi kukuu. Bet apzinaati iet uz to, ka luuk, dzemdee un nes uz baby box. Tad jau labaak abortu.
05.07.2014 15:45 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Tiešām lielākā daļa uzskata, ka sieviete ir tikai bērnu dzemdējamā mašīna? Es nekad mūžā neizvēlētos babyboxu, vai nu aborts uzreiz, ja bērnu kaut kādu apstākļu dēļ negrib, vai arī audzināt, bet iznēsāt bērnu, piedzīvot visus tos sliktumus, 2 vai cik mēnešus nestrādāt, dzemdību sāpes, lai pēc tam atstātu bērnu babyboxā? Ja jau visas ir tik žēlīgas pret tiem, kuriem nevar būt bērnu, tad lūdzu dzemdējiet katru gadu un nododiet bērnus adopcijai. Ziniet, cik daudz laimīgu cilvēku būtu?

PS. Es nemaz nedomāju, ka babyboxā var nodot "oficiālus" bērnus (es domāju bērnus, kas ir kaut kur reģistrēti). Cik esmu lasījusi, tas ir vairāk bērniem, kuru mātes nav stājušās ne uzskaitē, nedz arī ir dzemdējušas slinmīcā.
05.07.2014 15:45 |

Reitings 696
Reģ: 29.05.2014
Es nemaz nedomāju, ka babyboxā var nodot "oficiālus" bērnus (es domāju bērnus, kas ir kaut kur reģistrēti). Cik esmu lasījusi, tas ir vairāk bērniem, kuru mātes nav stājušās ne uzskaitē, nedz arī ir dzemdējušas slinmīcā.

var, var arī ar dokumentiem tur ielikt, un neviens nemeklē māti, neuztaisa par vainīgu utt., bet es piekrītu šim-
Es domaaju, ka baby box vairaak ir domaats, lai maates nepamestu savus beernus kautkur pie vaartruumeem vai veel trakaak nomeerdeedu badaa,ja buutu galiigi kukuu. Bet apzinaati iet uz to, ka luuk, dzemdee un nes uz baby box. Tad jau labaak abortu.
05.07.2014 15:47 |

Reitings 794
Reģ: 14.03.2014
kozii

Patiesībā, šajā gadījumā nav labāka varianta, par to, ka māte uzņemas atbildību par savu rīcību, tas ir, audzina bērniņu pati, BET personīgi es abortu vispār neizskatu, kā variantu 1.grūtniecībā, pēc tam mēdz būt tik daudz komplikāciju un cik nav dzirdēts, ka pēc tam bērnu tām meitenēm vispār nevar būt, tāpēc uzskatu, ka šajā gadījumā ir reizē vislabākais un vissliktākais variants.
05.07.2014 15:49 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
BET personīgi es abortu vispār neizskatu, kā variantu 1.grūtniecībā, pēc tam mēdz būt tik daudz komplikāciju un cik nav dzirdēts, ka pēc tam bērnu tām meitenēm vispār nevar būt,

Piekritu!
05.07.2014 15:51 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Bērnu paturētu. Piekrītu becky par to, ka vienu brīdi tā nauda ir, citu - nav. Tas, ka bērnībā bērns būs jāģērbj nolietotās drēbēs, nenozīmē, ka tas būs pēc gadiem pieciem, piemēram. Un otrādāk.
05.07.2014 15:57 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
abortu vispār neizskatu, kā variantu 1.grūtniecībā, pēc tam mēdz būt tik daudz komplikāciju un cik nav dzirdēts, ka pēc tam bērnu tām meitenēm vispār nevar būt,

Labāk dzemdēt, atstāt babyboxā - nu vienalga kas ar bērnu tālāk notiek, bet galvenais, lai vēlāk var vēl kādus bērnus taisīt! Ja arī nākamais bērns uzradīsies nelaikā, tad arī to nogrūdīsim citiem, bet nu neliegsim taču šādām māmuļām iespēju vēl kādus bērnus taisīt!
05.07.2014 15:58 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Jā, un labais bija arguments par to, ka nebūs naudas, lai bērnam nopirktu iphone, un citi bērnu viņu apsmies, tāpēc jātaisa aborts. Meitenes, cik jums gadu? :D
05.07.2014 15:58 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Bērna pūriņam ir vajadzīgi ~ 1000 eiro. Tas, kas ir šeit jaunās māmiņas, to var apliecināt.

Pagājušā gada nogalē pirku visu mazuļa pūriņu - ar visām drēbēm, ratiem, vannām utt. Kopā sanāca nepilni 500€, jo tiešām visas lietas nav nepieciešamas jaunas, pie kam, sākumā nemaz tik daudz ko nevajag - man te meitenes pastāstīja, kas ir kas, ko vajag, ko nē, atkrita daudz lieku pirkumu, ko biju iedomājusies, ka mazulim vajadzēs. Tā, ka nav nemaz tik traka tā situācija.
Mazās uzturēšana mēnesī sanāk ap 80€ un tas ir ieskaitot to, ka viņa ēd no pudeles.
Nevajag pārspīlēt.

Tām, kas saka, ka pašas normāli ir izaugušas spiedīgos apstākļos - jums vecākiem bija tik ļoti jāsatraucas par vietu bērnudārzos, bija jāsatraucas par pirmās nepieciešamības skolas preču iegādi, bija jāsatraucas par nopietnu apsmiešanu skolā jo bērnam nav jaunais iphons u.tml.?

Bēnudārzā negāju vispār - vietā, kur es augu, tāda nebija un uz kaimiņu pagastu mani neviens nevadāja. Mani, māsu un brāli pieskatīja ome. Kad sāku iet pirmajā klasē, man skolā bija garlaicīgi - es jau pratu gan lasīt, gan rakstīt, gan saskait, gan atņemt - ome mājās iemācija. Bērnudārznieki toreiz to neprata.
Pirmās nepieciešamības skolas preces arī mēdza momentā nebūt. Ja gada vidū beidzās burtnīca un momentā nevarēja nopirkt jaunu, smuki griezām lapas no iepriekšējā gada burtnīcas un līmējām esošās beigās.
Tajos laikos neapsmēja par telefona neesamību. Man pirmais telefons parādījās ļoti vēlu, bet nevienu tas neuztrauca.
05.07.2014 16:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits