Vajag palīdzību.

Reitings 1660
Reģ: 22.03.2014
Sveikas,izdomāj,ka varbūt Jūs varat dot kādu padomu.. dzeru kafiju un nekādīgi nespēju nonākt pievajadzīgā rezultāta. :(

Situācija šāda - dzīvoju ar savu puisi, dzīvojam īrētā mājiņā, viņš strādā, es tūlīt tikai sākšu..

Neesmu vēl beigusi skolu, 12tā klase vēl tikai priekšā, es nezinu ko darīt, mācīties 12to klasi vai turpināt strādāt un mēģināt ar apņēmību caur tālmācību, esmu ļoti apņēmīga saistībā ar mācībām.. Apstākļi tā iegrozījušies un spiež uz to, es nevaru vislaik pieņemt naudu no puiša. :(
04.07.2014 11:47 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
vakarskola laukos špikoja visi, palidzeja skolotaji.

Arī parastajās skolās laukos līdzīgi notiek. Šito augstskolā vislabāk varēja redzēt, ka vairums jauniešu no lauku skolām ar perfektām atzīmēm pat tuvu nestāvēja Rīgas viduvējo atzīmju ieguvējiem.
Un galu galā - vakarskolā noslēguma eksāmeni ir tieši tādi paši kā parastajās dienas skolās!
04.07.2014 13:24 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Nu tāpēc arī rakstīju,ka zelta vērtē,jo nav tā visur.Manā galā vakarskola vispār ir zem jebkuras kritikas, vēl zemāk pat par tehnikumu.
04.07.2014 13:27 |

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Diāna, un, tavuprāt, tas ir sakarīgs teikums? :D
Es te par vakarskolu runāju, es par tālmācību runāju, tās ir divas dažādas lietas!

Tu par vakarskolu runā, par tālmācību runā. :D
Tad pēc pirmās teikuma daļas ieliec jautājuma zīmi, lai tavs teikums nebūtu pārprotams. Protams, ja tev skolā mācīja, ka ir arī tādas pieturzīmes. :D
04.07.2014 13:29 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Redzi bet tas netraucēja daudziem vakarskolu beigušajiem skļūt slaveniem, vai iegut labus amatus, studet labākajās augstoskolās. :) Ta ka tie ir tikai no PSRS laikiem nākuši aizspriedumi.

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Hmm.. Nu ja pastāv tikai Rīga un visa cita Latvija ir lauki, tad līdz 12. klasei esmu dzīvojusi laukos. Tādos tīri lielos, attīstītos laukos ar pāris diezgan labām skolām, ieskaitot to VĢ. Skolotāji, protams, daži bija patiesi stingri, citi tikai tēloja stingros, lai skolēni bīstās, bet, ja iet pie viņiem visiem ar labu attieksmi, sarunāt varēja visu ko, turklāt skolotāji, lai gan draudēja mest ārā nesekmīgos vai ielikt trijnieku gada atzīmē, tomēr pirms draudu izpildīšanas ļoti centās celt to skolēnu augšup. Pie dažiem sanāca visos kontroldarbos špikot, pie citiem - nē, bet kopumā es neteiktu, ka līmenis kaut kā ļoti atšķiras no Diānas aprakstītā.
Tagad esmu ārpus laukiem - Rīgā un nestudēju kaktu augstskolā, bet LU. Protams, tur neskrien pakaļ studentiem un gadās, kad iegāž, taču gadās arī pretēji ļoti labi pasniedzēji, kas ir saprotoši un ceļ uz augšu. Turklāt.. špiko lielākā daļa kontroldarbos, eksāmenos. Pērk kursa darbus. Un šie cilvēki vairums nenāk no vakarskolām, bet beidza 12 klases vidusskolās, ģimnāzijās, lielais vairums Rīgā. Vai tiešām ir kāda milzīga atšķirība starp iegūto izglītību vidusskolā un vakarskolā, tālmācībā? Vēl vairāk - starp iegūto izglītību Rīgā un laukos? Manuprāt, viss atkarīgs tikai no cilvēka paša, bet nu, protams, katram savas domas, es tikai izklāstu savu pieredzi.

Reitings 27552
Arī parastajās skolās laukos līdzīgi notiek. Šito augstskolā vislabāk varēja redzēt, ka vairums jauniešu no lauku skolām ar perfektām atzīmēm pat tuvu nestāvēja Rīgas viduvējo atzīmju ieguvējiem.
Un galu galā - vakarskolā noslēguma eksāmeni ir tieši tādi paši kā parastajās dienas skolās!
Par lauku jebkuru skolu diemzēl ta ir patiesība.
04.07.2014 13:31 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Nu ja pastāv tikai Rīga un visa cita Latvija ir lauki, tad līdz 12. klasei esmu dzīvojusi laukos.

Kur es vai kāda cita teica, ka pastāv tikai Rīga?
Piemēram, Kuldīgā esot labas skolas. Ventspilī, Liepājā, Siguldā ir labas skolas. Un drosi, ka visur kur citur arī.

Nevar salīdzināt neklātienes izglītību ar klātienes. Kā viņa nokārtos CE? Reāli, no tiem būs atkarīgs vai viņa nākotnē varēs studēt. Un kaut kādi D līmeņi noteikti kalpos par ne pat klupšanas akmeni, bet akmeni piesietu pie krūtīm. Viens liels NĒ! JĀMĀCĀS!!!
04.07.2014 13:34 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
protams,maacies.

bez vidusskolasnekur tev netikt!
04.07.2014 13:34 |

Reitings 8187
Bļin,nu sit kaut pa galvu,bet es nekad neuzskatīšu vakarskolas un tehnikumus par kaut ko labu.Netaisos te spriest par Rīgu.Man jau ir izveidota statistika par savu galu.Un tās ir tīrās šausmas.It sevišķi ar tiem,kas tur aizperas jau pēc 9.kl.
04.07.2014 13:36 |

Reitings 27552
Kā viņa nokārtos CE? Reāli, no tiem būs atkarīgs vai viņa nākotnē varēs studēt. Un kaut kādi D līmeņi noteikti kalpos par ne pat klupšanas akmeni, bet akmeni piesietu pie krūtīm. Viens liels NĒ! JĀMĀCĀS!!!
Ie mācītioes par maksu, ka to dara lielākā daļa. Daudzus zini aks studē budžetā un neperk diplomdarbus?
04.07.2014 13:36 |

Reitings 27552
Bļin,nu sit kaut pa galvu,bet es nekad neuzskatīšu vakarskolas un tehnikumus par kaut ko labu.Netaisos te spriest par Rīgu.Man jau ir izveidota statistika par savu galu.Un tās ir tīrās šausmas.It sevišķi ar tiem,kas tur aizperas jau pēc 9.kl.
Par laukiem jau teicu, tur ir vājprāts. Rīga zinu vairaksu kas pec vakarskolas tik vēsi budžetā un pabeidza...!
04.07.2014 13:37 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Meitenei ieteiktu turpināt mācības.

Kas te uz beigāsm par bezpriģelu lauki vs Rīga? :D :D :D
04.07.2014 13:37 |

Reitings 2267
Es ļoti negribēju sākt kašķi, bet Sinepe - iemācies, jel, lasīt pirms Diānai kaut ko aizrādīt! Cik saprotu, mācījies parastā vidusskolā, tad nu esi labs piemērs tam, ka arī no vidusskolas cilvēki iznāk dažādi - gan gudrāki, gan nepārāk. Diāna skaidri norādīja savā pirmajā komentārā -
Sveika! Es, piemēram, mācos tālmācībā Rīgas 1.vidusskolā, septembrī sākšu 12.klasi, un strādāju trīs strādā, trīs brīvas.

Drukas kļūdas, uz kurām tu pēc tam norādīji viņai, var katram gadīties.

Nav arī tiesa, ka Rīgas skolās vērtē stingrāk. Augstskolā iestājoties skatījās vēstures gada atzīmes. Man 7 balles - klasē bija visaugstākais novērtējums. Daudziem rīdziniekiem - 10, 9 balles.. Tomēr augstskolas vēstures priekšmetā man bija viena no labākajām atzīmēm. Ar to gribu teikt, ka visa tā savstarpējā sekmju, prestiža utt. salīdzināšana ir nevietā! Galvenais, ka 12 klases pabeigtas, bet kur - tas ir mazsvarīgi, kā - tas ir uz cilvēka atbildības, to neietekmē skola!

Ok, beidzu strīdēties. :D
04.07.2014 13:38 |

10 gadi
Reitings 3922
Daudzus zini aks studē budžetā un neperk diplomdarbus?

Es zinu ļoti daudz studentus bakalauros, maģistros un nezinu nevienu, kurš pirktu diplomdarbus (kursa darbus, citus darbus). Un zinu pārīti, kuri studē budžetā. Cilvēki mācījās un viss korekti.

Bet šeit mēs nerunājam tikai par budžetu. Maksas vietas arī ir ierobežota skaita un arī tur ir konkurss. Ja ir slikti rezultāti eksāmenos nav reāli vispār iekļūt normālā programmā.
04.07.2014 13:40 |

Reitings 8187
Kubiete,es laukos nedzīvoju un nekad neesmu dzīvojusi.Ja vien viss apkārt Rīgai nav lauki.

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Daudzus zini aks studē budžetā un neperk diplomdarbus?

Tu man teici, ka 70% pērk darbus, nu, tad lūdzu faktus studijā.

Par laukiem jau teicu, tur ir vājprāts. Rīga zinu vairaksu kas pec vakarskolas tik vēsi budžetā un pabeidza...!

Fakti, statistika ir vai tikai Tava mūžīgā demagoģija?

Reitings 2267
Un kaut kādi D līmeņi noteikti kalpos par ne pat klupšanas akmeni, bet akmeni piesietu pie krūtīm.

Pirmkārt, kas nosaka to, ka viņa iegūs D līmeni, ja mācīsies tālmācībā, vakarskolā, bet ja vidusskolā - A?
Otrkārt, būsi pārsteigta, bet ar D līmeni pazīstu personīgi cilvēku, kas iestājās LU budžetā. Tā kā D līmenis nav zīmogs.

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Nina, Varbūt arī kļūdījos, bet atvainoties netaisos, jo nav jau par ko. :D
Tas kā viņa pasniedza to skolu , ar špikošanu utt., - mēsls.
04.07.2014 13:41 |

Reitings 27552
Fakti, statistika ir vai tikai Tava mūžīgā demagoģija?

fakti, + tas ko redzu dzive. Un ta es domaju, un savu viedokli stalkerīt nemainišu!
04.07.2014 13:44 |

10 gadi
Reitings 3922
Nina

Meitenei nav motivācijas mācīties. Dzīvē netrūkst darba vietu, kurās var piepelnīties aŗī skolu nepametot. Bet viņai šobrīd ir tāds posms dzīvē, kad viņa grib pamest mācības, lai dzīvotos ar savu vīrieti īrētā būdiņā. Tas nav nopietni! Viņai trūkst motivācijas sevi attīstīt, viņa meklē vieglākos variantus kā tikt pie papīra, jo nejau izglītība viņu interesē. Attiecīgi arī CE rezultāti būs tādi - E,D. Sekmīgs, jo šķiet tur visi ir sekmīgi, bet bez attīstības iespējām. Paies gads vai divi un viņa to briesmīgi nožēlos. Ja vēl bēbis pagūs pieteikties - tak, vispār būs čau.

Nu, pieņemu, ka kaut kādos ģeogrāfos vai bibliotekāros, kuri ir 5 uz 25 vietām, jā - der aŗī D līmenis. Bet diez vai tās ir profesijas, kuras meitenei dzīvē saistīs. Kaut gan, te būtu vietā teiciens - slīcējam visi salmiņi labi.
04.07.2014 13:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits