Nepatīkams cilvēks

Reitings 74
Reģ: 26.11.2012
Sveikas, kas neguļ!
Gribēju uzcept vienu ašo šīsnakts tēmu...
Kā Jūs rīkotos, ja jūs savās kāzās ļoti negribētu redzēt savas māsas draugu (kopā ir nepilnu gadu)...man viņš liekas ļoti nepatīkams cilvēks un citiem arī nepatīk (izņemot māsu)... nu vnk drebuļi metas cik ļoti nepatīk... bet nu ielūgumu viņai devu atsevišķi... tad jau it kā drīkst ņemt otru pusīti...es nezinu ko darīt...
03.07.2014 02:52 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Liene, saprotu, jo zinu, ka aicinātu, kas jāaicina. Kad vēl vecāki teica, ka varbūt tomēr jārīko svinības, bija skaidrs, ka tad tiks aicināti visi radi, arī to, ko satiek reizi pāris gados. Un mēs būtu tā darījuši, jo tā ir jābūt (vismaz mūsu dzimtā tā ir pieņemts).
03.07.2014 10:24 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es ar piekrītu Lienei :) ļoti labi uzrakstīja to ko domāju :)
03.07.2014 10:24 |

Reitings 74
es jau arī samierinos... man tomēr ir vajadzīga māsa...
03.07.2014 10:25 |

10 gadi
Reitings 13809
Labi, es vairs nepiedalos šajā diskusijā, jo te vienmēr cilvēki iedalās 2 frontēs - tie, kas uzskata, ka ir lietas, kas jāievēro, un tie, kas uzskata, ka, ja manas kāzas, tad daru, ko gribu.
03.07.2014 10:26 |

Reitings 74
es tikai nesaprotu, kā var vecāki teikt, kas jāaicina... ja nemaksā par kāzām???
03.07.2014 10:26 |

Reitings 74
nu tā jau ir vienmēr...cik cilvēku tik viedokļu...jāizvēlas sev vēlamākais...
03.07.2014 10:27 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Little dzimtā Annie nav tādi pieņēmumi kā Tavā dzimtā.
Saprotu, ka Tavas attiecības ir kā sterila šļirce, kur viss notiek pēc visiem kanoniem un pieņēmumiem, bet visiem tā nav un visi tā nevēlas. Un tas ir labi, jo dzīvot pēc kaut kādiem principiem un pieņēmumiem šķiet tik muļķīgi.
Kāzas tas tomēr ir svēta lieta pirmkārt abiem, nevis famīlijam.
Žēl vienīgi, ka Little atteica draudzenēm, jo savās kazās redzu labāk draugus, kas sirdi silda, ir snieguši pozitīvas emocijas, atbalstu, nekā kaut kādu nevēlamu tēvaini.
03.07.2014 10:27 |

Reitings 74
nu tad atkal būtu jāaicina drauga draugi tuvie...un tie ir daudz...tāpēc tāds lēmums... lai neviens neapvainojas
03.07.2014 10:30 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Annie

Bet katrs ar savām kāzām dara ko grib! Vieniem ir uzskati, kuri sakņojas senās tradīcijās; citiem šīs tradīcijas nav nepieciešamas. Būtībā jau nekas nedalās pēc frontēm. Katrs dara kā uzskata par pareizu - man šķiet, ka kāzās nav tāda termina "nepareizi". Galvenais, lai viss būtu tā kā pāris uzskata par pareizu.
Piemēram, ja rados ir dzīvs antikrists, bet pāris izvēlējies kāzas baznīcā būtu nepareizi apvainoties uz ielūgtā viesa lēmumu neierasties, bet tik pat labi būtu nepareizi savas reliģiskās nostājas dēļ nepagodināt pāri ar savu klātbūtni. Tad kas īsti ir pareizi? Pareizais ir ļoti relatīvs, ja runājam par kāzām. Lai viesības un ceremonija izdotos plānošanas procesā ir jāliek emocijas nost un visiem jānonāk pie kāda racionāla kompromisa. Tā, piemēram, šajā gadījumā - nav iemesla māsas draugu neielūgt uz ceremoniju, bet kā alternatīvu risinājumu (pamatojoties uz loģiskiem argumentiem, kuri neparobežojas "man viņš nepatīk") piedāvāt neierasties uz pašām viesībām. Vilks paēdis un kaza dzīva. Tā vietā katrs grib vilkt deķi uz savu pusi kā rezultātā laimīgs nebūs neviens. Jo kurš gan justos laimīgs atrodoties viesībās, kurās nejūtas vēlams? Vai otrādi - kurš pāris justos labi, ja viņu kāzās būtu nevēlams viesis?
03.07.2014 10:35 |

Reitings 74
No Jūsu viedajiem komentāriem esmu izdarījusi secinājumus. Noderīgi man bija visi viedokļi, jo neviens jau nav pareizais. Domāju, ka esmu pieņēmusi lēmumu un pie tā arī palikšu... Paldies! Jauku visām dienu!
03.07.2014 10:42 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Māsas draugu neaicināt neieteiktu, jo tas pilnīgi noteikti ievērojami pabojās attiecības ar māsu (pati teici, ka māsa jūtīga un ka viņu attiecības nav tikko sākušās)!
Ieteiktu ar māsu izrunāt, ka tevi ļoti satrauc viņas drauga dzēruma uzvedība un arī noteikt māsai stingras robežas - piem., ja kāds redzēs, ka draugs ķeras klāt stiprajiem dzērieniem, tad jāpazūd būs abiem, vienalga ka nakts un, ka nekurienes vidū atrodaties. Izrunājoties ar māsu, nevis uzstādot ultimātus, ir lielāka iespēja, ka māsa pati aizdomāsies un savējo "savāks" vai vispār līdz neņems.

Jā, kāzas ir viena no skaistākajām dienām jaunajam pārim, tomēr šī viena diena nav tā vērta, lai neatgriezeniski sabojātu attiecības ar tik tuvu radu kā māsa! Galu galā, ja kāzās pati neieciklēsies uz māsas draugu, tad nemaz nemanīsi viņa klātbūtni! Izbaudi savu dienu!
03.07.2014 11:05 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Es domāju, ka tu necieni savu māsu, ja pat tikai apdomā iespēju liegt viņai ierasties ar savu virieti. Jā, kāzu diena ir priekš jaunlaulātajiem, bet var taču cienīt sev tuvākos! Saprastu, ja šādi izturētos pret kādu ļoti attālu radinieci, bet nejau pret miesīgo māsu! Ja tev būtu palicis tikai viens vecāks - mamma - un viņai jau kādu laiku būtu jauns vīrietis, kas tev nepatiktu, tu viņam arī liegtu ierasties? Tu sāpināsi sev tuvo cilvēku, nesaproti?

Ja es būtu tavas māsas vietā, es neietu uz tavām kāzām un pateiktu, ka patiesībā man īsti tava līgavaiņa izvēle arī neapmierina (atrastos pie kā piekasīties, perfektu cilvēku nav).
03.07.2014 12:05 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Arī protams finansiālā ziņā stulbi, jo divas draudzenes finanšu dēl neuzaicināju... tikai uz vecmeitu ballīti... bet viens ... nāks viņu vietā...

Nu ja divas draudzenes ir svarīgākas par māsas labsajūtu.. Jā. Žēl, ka kādam ir tāda māsa kā tu!
03.07.2014 12:07 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Nina, manuprāt, kāzu dienā svarīgākais ir līgavas un līgavaiņa labsajūta, jo tā ir viņu diena un ja pārim vai vienam no pāra, ir nepatīkami - kāpēc lai viņi bojātu savu kāzu dienu aicinot personu, kas aizlies seju un izbojās visus svētkus? Galu galā - kā labsajūta ir svarīgāka, pāra vai viesu? Kā svētki tie ir?
Normālās kāzās viesi pielāgojas pārim, nevis pāris viesu vēlmēm. Līgava taču arī izvēlas kleitu, kas patīk viņai, nevis pērk to, kas patīk vecmāmiņai. Tu pati arī aicinātu uz savām kāzām sev netīkamus cilvēkus, kas 99,9% zināms, ka tev izbojās visu dienu? Tiešām aicinātu??
Es izrunātos ar māsu un pateiktu, ka to personu savās kāzās nevēlos redzēt. Protams, paskaidrotu arī kāpēc un pajautātu viņai pašai - vai viņa gribētu, lai viņas kāzas tiktu izbojātas. Aicinātu tikai viņu un tā ir viņas izvēle - ierasties vai nē.
Es plānoju precēties 1x dzīvē un tāpēc nevēlētos lai man un manam līgavainim šo dienu sabojā kāds, kuram acīmredzami ir problēmas ar mēra noteikšanu dzerot.
03.07.2014 12:33 |

10 gadi
Reitings 505
Reģ: 26.08.2013
Kāda ar savu jautājumu šodien pat tika tiešajā ēterā FM viļņos. :D
03.07.2014 12:52 |

Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Tavas kāzas, Tava izvēle kurus draugus/radus aicināt.
Es māsai pateiktu, ka vēlos, lai viņa ierodas viena, jo nevēlies savās kāzās viņas draugu redzēt.
Ar to arī viss.
03.07.2014 12:55 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Nina, manuprāt, kāzu dienā svarīgākais ir līgavas un līgavaiņa labsajūta, jo tā ir viņu diena un ja pārim vai vienam no pāra, ir nepatīkami - kāpēc lai viņi bojātu savu kāzu dienu aicinot personu, kas aizlies seju un izbojās visus svētkus? Galu galā - kā labsajūta ir svarīgāka, pāra vai viesu? Kā svētki tie ir?
+++
03.07.2014 13:15 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Es arī aprunātos ar māsu mierīgā gaisotnē. Protams, ka patīkami tas nebūs, bet, lai māsa aizdomājas par viņas vīrieša uzvedību, kas citiem traucē.
Savās kāzās noteikti negribētu redzēt tādu cilvēku, kurš man rada diskomfortu. Jo, lai vai kā, es visu laiku stresotu, vai tas cilvēks nesabojās svētkus - nesāks kauties, lamāties. Var jau teikt, ka kāzās būsi tik pārņemta ar visu notiekošo, ka māsas draugu nepamanīsi, bet nu būsim reāli - cik daudzas no mums spētu mierīgi baudīt dienu, ja zināms, ka blakus ir cilvēks, kurš var veikt nezināmus un stulbus gājienus.
03.07.2014 13:21 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Arī protams finansiālā ziņā stulbi, jo divas draudzenes finanšu dēl neuzaicināju... tikai uz vecmeitu ballīti... bet viens ... nāks viņu vietā..
Tikai divas? Cik tad ietaupiji uz labajakm draudzenem ? 100 euro?
03.07.2014 14:39 |

Reitings 1493
Aicini, domāju, ka būs ok.
Māsa ir Tava ģimene, un viņas izvēle, pat ja Tev nepatīk (puiša ziņā) ir jāpieņem gan Tev, gan pārējiem tuviniekiem.
Mūsu radu/draugu lokā arī ir pāri iedzērāji, par kuru uzvedību pirms kāzās uztraucos.
Tā arī bija, ka iedzēra, sāka dumi runāt, uzvesties. Piemēram, divi čaļi rītausmā sakāvās, jo pa pālim viena meitene viņus bija sajaukusi un noskūpstījusi neīsto :D Bija arī citi, kas savā štīmī gudri runājās, baigi dancināt gribēja, bet kājas ne tik labi klausīja :D
Bet zini - viss tā mierīgi atrisinājās, nebija nekādu šoku, pat par to iesmējām.

Un tādā ziņā piekrītu gan weeee, ka jābūt bišķi arī "organizētam haosiņam" kāzās :) Bet uzsvars uz organizēts - vari vienoties ar kādu prātīgu cilvēku (šajā gadījumā - to pašu māsu nobrīdināt), ka visādi cilvēkam var gadīties ar alkohola lietošanu. Lai laicīgi cilvēku savāc un neļauj darīt nesmukumus, lai ved ārā staigāties, lai iedod kafiju vai noliek gulēt, galu galā, ja sāk uz negatīvo pusi iet...
03.07.2014 15:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits