Selfiju bildeeshana atziita par psihisku trauceejumu!:D

Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Juusu domas? :D:D Man vairaak psihisks trauceejums liekas taa savu jauno mantu atraadiishana publikai - viirs uzdaavina mashiinu - bam, jaaliek Instagram, viirs uzdaavina VS velju - bam, jaaliek Instagram un taa. :D Pati arii mazliet greekoju, bet labi, ka mans viirs man tur seko, un tad "iegruzii" man smadzenes atpakalj. :D
01.07.2014 11:32 |

Reitings 479
Reģ: 04.07.2013
Nu man piemēram sāka likties slima viena meitene, kas instagramā teju katru dienu lika selfijus un bildēs ļoti akcentēja savas krūtis. Saprotu, ka tur viņai laikam konkrēts uzmanības trūkums, lai gan tā uzmanība, ko viņa saņēma, nu nezinu ..es tādu noteikti negribētu. Atsekoju viņai un viss.
01.07.2014 13:37 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
var jau teikt visu ko, bet manās acīs tā ir lielīšanās, un jebkāda lielīšanās (materiāla) man nešķiet pievilcīga ;)

Kur ir lielīšanās? Ja es nopērku sev skaistu ziedu pušķi uz Jāņiem un ielieku facebook bildi, tad es lielos ar to, ka nopirku puķes? Ar to, ka man ir nauda vai ar ko tieši es lielos tajā brīdī? Līdz šim nebiju aizdomājusies, ka dalīšanās ar pozitīvām emocijām caur foto skaitās lielīšanās. Labāk sēdēt stūrī un par visu purpināt?
Tad jau tu pati nekad dzīvē nevienam cilvēkam(draugam, radam, paziņam) nerādi ne jaunu kleitu, ne kādu citu jaunu lietu par kuras iegādi tev ir prieks, jo tā taču ir lielīšanās.
01.07.2014 13:47 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Man personīgi īsti veseli tie paši-sevis bildētāji neliekas. Piekrītu tam komentāram, ka tie selfiji ir tāda forever alone pazīme ;)
Pati neesmu uztaisījusi nevienu selfiju. Ja gribu savu fotogrāfiju, paprasu, lai mani kāds nofotogrāfē.
01.07.2014 13:52 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Štrunts par selfijiem, bet man nav skaidra bilžu likšana, kāda, piemēram, ir Edgaram Vanuškam (draugos var ievērtēt). Kas vinš tāds ir?
Tās bildes... nu... es nesaprotu. Toč slimi :D
01.07.2014 14:01 |

Reitings 2215
Un Elza vai Elīza Vanuška.
01.07.2014 14:02 |

Reitings 252
Reģ: 31.10.2011
Nu sevis bildēšana ,manā skatījumā, ir uzmanības trūkums. Pati arī esmu taisījusi pāris selfijus,bet nav publiskoti,un sen izdzēsti.Tas liekas tāds bērnišķīgs izgājiens :D

Vienīgi man lielu nepatiku rada,kad jaunās māmiņas pēc bērna piedzimšanas,uzreiz liek 1-2 dienas veca bērna bildi draugos vai citā portāla. pilnīgs čau..
Kaitina kad bērns aug,un burtiski katra mēn bildes tiek ievietotas portālā,vēl video..es saprotu,ja kādi svētki,var kādu ielikt,bet ne līdz gada vai pusotra vecumam.
01.07.2014 14:03 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
Still, nu es nezinu, nevajag varbūt tik tieši uztvert manis rakstīto. protams, skaisti ziedi vāzē nebija gluži tas, ko ar to domāju, bet regulāri likt bildes ar iphoniem, jaunām smaržām, brendiem - nu labi, kādam tā ir dalīšanās ar pozitīvām emocijām, man - lielīšanās ;) tas viss. un jā, nemīlu dalīties ar svešiniekiem par savu dzīvi un pozitīvām emocijām tajā, tikai paši tuvākie par to zina, jo zinu, ka viņi no sirds priecājas par to. hm, negribētos apgalvot, ka spriežu pēc sevis, jo tā nav, bet tomēr domāt, ka visi tie tavi sekotāji priecājas par to, cik tev labi iet, ir mazliet naivi, tāpēc uzskatu, ka mērķis tām bildēm ir parādīt, cik labi man iet, lai citi nedaudz paskauž;) nu vismaz tie, kuriem profils ir publisks.. jā, droši varat uzskatīt, ka man skauž vai kaut kā tā, bet tās ir tikai manas domas, jo par tevi tā no sirds priecāsies tikai paši tuvākie, pārējiem būs vienalga (mana pieredze, neapgalvoju, ka tā ir ar visiem):) un nav jau starpība, vai pozitīvas emocijas sagādā dārgas mantas vai zemene mājas dārzā... katram savs.. un manas domas ir tādas, kādas tās ir..
01.07.2014 14:03 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Narcisms ja pēc būtības nav nekas slikts. Veselīgās devās tas mums palīdz veidot savu iekšējo un ārējo tēlu, identitāti kā tādu, kopt un rūpēties par sevi... Izvēlēties apģērbu un frizūru, kas mums patīk, veidot sev apkārt vidi, kurā jūtamies labi.
Traucējuma moments sākas tad, kad man vajag Chanel somu, lai apliecinātu citiem savu vērtību, jo ar pašnovērtējumu vairs nepietiek. Viens ir kaut kāda mākslīgi veidotā kārtība ar statusa norādēm, pavisam kas cits - kad meiča no Viļakas pagasta, kura strādā vietējā veikalā iztērē visus vecmāmiņas ietaupījumus par šo somu, kuru patiesībā nevar atļauties. Vai arī meitene, kas instagramā regulāri atrāda savu dekoltē, sāk saņemt uzmācīgus un netīkamus piedāvājumus vai komentārus no citiem. Vai arī džeks, kurš iepostojis selfiju sēž feisbukā un gaida "like", kavēdams citas lietas, atlikdams malā reālu komunikāciju utt.
Vārdu sakot, pēc definīcijas par traucējumu to var saukt, tikai tad, ja tas nodara kaut kādu postu pašam vai citiem.
Novirze no normas selfijs tomēr gluži nav, tāpat kā narcisms vai šaubas par pašapziņu kopumā. Tas piemīt vairumam cilvēku.
01.07.2014 14:10 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
A kas tur ir ar to Vanušku? Es apskatījos... diezgan kvalitatīvas bildes(ne ar pirmo nokiu tumsā fočētas :D), stipri līdzīgas visām tām, kas bieži parādās visu apjūsmotajos modes blogos. Kas tieši tur slimīgs? Varbūt es neapskatījos īsto čali?

Man liekas, ka uzmanības deficīts ir tai futbolista beibei, par kuru šeit visas fano un kura pat uz slimnīcu dzemdēt nevarēja aizbraukt bez fotoaparāta un kā bērns piedzima tā vajadzēja bildi sabāzt internetā. Selfiji man šķiet tāda muļķīga tendence, kas ar laiku pāries, jo agrāk tādi nebija. Bet tādu visas dzīves izrādīšanu kā tai tur...to es nekad nesapratīšu. Kam tas ir vajadzīgs?
01.07.2014 14:17 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Personīgi man nepatīk tie selfiji ar telefoniem, kuriem vēl izstiepta roka redzama, kvalitāte nekāda, sejas izteiksme nekāda... :D Ja tāda bilde ir atsevišķs gadījums, kurā cilvēks mēģina kādu jautru momentu uzņemt, tad vēl ok. Kaut arī man pašai ir ļoti daudz pašbildes (ar fotoaparātu uzņemtas), bet tādas, par kurām neviens nojaust nevar- pati esmu bildējusi vai kāds cits. Gan jau gandrīz katram vismaz personiskajos arhīvos ir kāda paša uzņemta fotogrāfija, bet par tiem psiholoģiskajiem traucējumiem- par jebkuru lietu to var attiecināt- kas par daudz, tas par skādi. Daži selfiji diezvai būtu uzskatāmi par psiholoģisku novirzi, kaut arī jāpiekrīt, ka mazliet kaitina tas pārspīlētais selfiju bums, kas pēdējā laikā notiek.
01.07.2014 14:18 |

Reitings 2215
Jasmin,
Bildes kvalitatīvas, bet tāpat kā citas neizprot selfijus un puķu/paikas likšanu Instagramā, tā es neizprotu šī modeļa liktās bildes...
Tā teikt - kas par daudz, tas par skādi...
01.07.2014 14:20 |

Reitings 568
Reģ: 17.06.2014
Daylight - Tā kā pati neesmu māmiņa, tad gribu vaicāt - kas tieši ir ar to 1-2 dienas veca bērniņa bildes ielikšanu, piemēram, instagramā? Māmiņa noteikti ļoti, ļoti priecājas par to, ka mazulis ir nācis pasaulē, grib padalīties ar savu prieku sociālajos tīklos.. Nu ok, piekrītu, ka 1-2 dienas ir drusciņ par agru, bet nedēļa, divas, manuprāt, ir ok..
01.07.2014 14:24 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
colombiana, nu tā jau ir augstākā raudze :D muahaha :D :D

vēl atzīšos, ka bišku nošķobījos pie bildes, kuru mamma ielikusi kopā ar tikko jaundzimušu mazuli. vēl slimnīcā. tur gan man bišķi būtu māņticība, ka tik ātri sejiņu nedrīkst rādīt. No otras puses, pieļauju, ka tā viņa visiem ieinteresētajiem ar reizi parāda, ka viss ok, beibuks klāt, abiem viss štokos - nevis katram, iespējams, uz sms atbildēt vai kā... bet nu... es nezinu.

otrs, viena beibe sev liek tikai bildes, kur viņa tērpusies super miņukos, dekoltē čut ne līdz nabai un ar izlauztu mugurkaulu, lai tikai raženās krūtis vēl vairāk pārspētu visas citas iespējamās proporcijas un centrējumu bildē :D :D tas šķiet tiiiiik slimi, nemaz neveru vairs viņas galerijas un neskatos. Bet dīvaini, no malas šķiet, par uzmanības trūkumu viņa nevarētu sūdzēties, bet, kas to lai sazina, kas tai galviņā darās.. :|
01.07.2014 14:27 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Vanuška mīl fotožopu. Tas nu ir skaidrs kā diena.
01.07.2014 14:34 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
man šķiet, ka selfiju taisīšana kā psihisks traucējums ir vairāk ārzemniekiem (amerikāņiem) nevis latviešiem , kuri braucot ar mašīnu nositas, jo taisījuši selfiju... Man ir tikai viena pazīstama meitene, kas bieži taisa tos selfijus un maina profila bildes, bet pārējie it kā normāli. :D
01.07.2014 14:41 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
da tas termins selfijs jau tikai nesen paradijas. ilgi pirms tam jau bildes lika visos iespejamos lenkos....tas pats selfijs jau bija cacu luupinas un tamlidzigi.
01.07.2014 14:45 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Man arī ir pāris cilvēki draugos un FB, kuriem patīk selfijot, bet nedomāju, ka viņi ir šizo. Vienkārši skaisti cilvēki, kuri paši zina, ka viņiem skaistas sejas un tāpēc arī taisa selfijus :D
Bet tas, ka kolēģe (gadi 40) uztaisīja selfiju darba tualetē un ielika FB.. vot tas ir bez komentāriem :D pēc bildes likās, ka tas viss vēl notika arī sēžot.. :D:D
01.07.2014 14:45 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
es tās bildes ar apgāzto dušas želejas bildi un neglītiem nagiem laikam uztvertu kā ironiju par cilvēku tieksmi ''atskaitīties'' citu priekšā par savām ikdienišķām darbībām... vai arī cilvēks kaut ko tiešām nesaprata. vienu brīdi bija mode facebook likt statusus, ka cilvēks pamodās, dodas uz darbu, dodas pusdienās, uz treniņu utt. vēl tie labrīt un arlabunakti, veltīti visiem draugiem. es neiebraucu tajā.
01.07.2014 14:47 |

Reitings 79
Reģ: 28.05.2014
Man patīk skaistas bildes, arī skaisti selfiji. Tiešām, man nebūt netraucē skaistas sievietes, kas tos ir uzņēmušas, pa retam ievieto, savukārt kaitina sievietes, kas ir "nekādas" un bāž pa selfijam katru dienu iekšā, vai pat diviem, trim... Bet tad, ja kaitina, uzreiz izmantoju opciju atsekoties un nav nekādu problēmu. Tiešām nesaprotu tās, kas te skatās un šausminās, turklāt turpina to darīt.
Turklāt, atpazīstamās sievietes un modeles laikam ir visslimākās, jo, ja ieskatās viņu profilos, tur selfiju ir daudz un dikti, turklāt pa piecām bildēm dienā. Nezinu gan, vai tas liecina par viņu zemo pašvērtējumu, drīzāk jau otrādi.
Pati labprāt iepostoju pa bildei instagramā un patīk to darīt.

Reitings 252
Reģ: 31.10.2011
royally,pat raudzībās brauc radinieki tikai kad bērns ir mēnesi vecs..mamma ar omi stāstīja,lai bērnu nenoskaužot.Varbūt tajā ir maz patiesības,bet ļoti daudzi pie tā pieturās.
Personiski sava bērna bildi pirmo reizi interneta ieliku kad jau bija 2-2,5 gadi,un arī uz nenoteiktu laiku.varēja apskatīt tikai radi un draugi.a tādā kā facebook vai instagram neliktu,pārāk plašs mērogs.

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits