Latvietes vs. krievietes

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Ietekmējos no vakardien aktuālās "Dienvidamerikas" tēmas un aizdomājos par atšķirībām starp latviešiem un cittautiešiem - šeit ar cittautiešiem, pirmkārt, saprotu krievvalodīgos. Negrasos "troļļot" vai apgalvot, ka kādas tautības pārstāvji būtu "labāki" par citiem - nē, dabā parasti viss ir līdzsvarā. Manuprāt, krievi ir uzņēmīgāki, drosmīgāki, pašpārliecinātāki, neatlaidīgāki, sirsnīgāki, taču katrai no šīm īpašībām piemīt arī negatīvais aspekts: sirsnīgāki - familiārāki, neatlaidīgāki - uzbāzīgāki, pašpārliecinātāki - bravūrīgāki, drosmīgāki - agresīvāki utt. Savukārt latvieši man šķiet klusāki, atturīgāki, empātiskāki, taču arī šīm it kā labajām īpašībām seko ne tik labas: klusāki - nekomunikablāki, atturīgāki - vēsāki, empātiskāki - histēriskāki utt.
Ja runājam par krievu vīriešiem, tad esmu novērojis, ka tie biežāk nodarbojas ar uzņēmējdarbību, saskarsmē ieņem aktīvu pozīciju, aizstāv savu viedokli, dažreiz mēdz uzvesties skaļi un demonstrēt savu "varenību". Arī sievietes viņi krietnu vairāk "lutina" attiecībās, taču bieži vien ir greizsirdīgāki un vardarbīgāki par latviešiem. Iespējams, kļūdos, taču man radusies sajūta, ka slāvu mentalitātē sievietei tomēr tiek ierādīta zemāka vieta sociālajā hierarhijā. Lai man piedod latviešu vīrieši, taču par latviešu puišiem man radies iespaids, ka tie "ar muti ir Rīgā, ar darbiem - aizkrāsnē", turklāt tik daudzi žēlojas, cik viņiem grūta dzīve, zems atalgojums utt. Protams, nevaru apgalvot par visiem latviešiem - tā ir vienīgi mana subjektīvā pieredze.

Un par sievietēm - krievietes, manuprāt, noteikti ir kaislīgākas, temperamentīgākas, veiklākas, taču arī manāmi prasīgākas, greizsirdīgākas, rupjākas, vardarbīgākas un untumainākas, manuprāt. Pirmo reizi krieviete man iesita aptuveni 6 gadu vecumā, kad nevarējām kaut ko sadalīt, spēlējoties smilšukastē. Man palika asiņojošs deguns un mācība, ka ar krievu meitenēm nav joki. :-) Turpretim latvietes, es domāju, ir klusākas, pieticīgākas, pacietīgākas. Lai man piedod latviešu meitenes, tomēr es domāju, ka tieši krievietes vīriešiem biežāk kļūst par "liktenīgajām sievietēm". Nelaime vienīgi tāda, ka "liktenīgās sievietes" bieži atstāj sirdī pamatīgas rētas...

Ja man jautātu, ar ko es labprātāk vietotu attiecības - ar krievieti vai latvieti - es atbildētu, ka vispirms man jāpazīst konkrētas sievietes, no kurām izvēlēšos gudrāko, skaistāko un ar labāko sirdi apveltīto. Manuprāt, tautībai nav nekādas nozīmes, jo attiecības veidojam ar konkrētu indivīdu, nevis etnosu (tautību), ko tas pārstāv.

Kāda ir būtu pieredze un uzskati šajā jautājumā?
Varbūt foruma dalībnieku vidū ir arī krievu tautības pārstāvji? Labprāt dzirdētu arī viņu viedokli.

Piebildīšu, ka tēmas nosaukums apzināti tika izraudzīts provokatīvs, lai piesaistītu lasītāju uzmanību.
30.06.2014 19:56 |

Reitings 211
Reģ: 23.01.2014
Domā tev pieder latvija!? tavai valodai un latviešiem?
ej pati prom.. koferis-usa
01.07.2014 07:14 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
a kam tad diez pieder Latvija ja ne latviešiem?
01.07.2014 07:22 |

Reitings 211
Reģ: 23.01.2014
ES un NATO, dažiem Kreivijas sponsorētiem cilvēkiem. Kādiem vēl latviešiem? Lv- Sevi pozicionē kā Neatkarīgu valsti, Tiesisku valsti, kur suverēnā vara pieder tautai, oficiālā valoda ir latviešu valoda. Bet nekas no tā neatbilst patiesībai.. Ne vienīgā valoda ir latviešu, ne tiesiska vara, ne Neatkarīga valsts, kurā vara pieder tautai.
Jūs ir tikai uz papīra, ar parakstu.. Reāli nekas no tā dzīvē nedarbojās.
01.07.2014 07:33 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
Es to nedomāju tā, ka kuram pieder zeme, tam pieder valsts. Valsts ir kas vairāk par zemes gabalu.
01.07.2014 07:41 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Tāpēc, ka cilvēki nav akli. Krievi Latvijā labi redz, kāda ir šī tauta, ko viņi dara, kāda ir politika un domas. Varbūt negrib, lai viņu bērni kļūtu par šādiem cilvēkiem.

Lielākā daļa Latvijas Krievu prot Latviešu valodu un izmanto to. Nezinu kur tu dzīvo, es dzīvoju Rīgā un man bieži ir saskare ar Krievu tautības cilvēkiem. Es runāju Latviski un nav problēmu.

Tas ka krievi dzīvošanu Latvijā uzskata par labāku nekā, piemēram, Maskavā, esmu dzirdējis no daudziem. Viņi labprātāk bēgtu prom no pilsētas kur gandrīz puse iedzīvotāju ir kaukāzieši un čurkas kas runā tikai savā valodā un pilsētas dzīvi pataisa pamatīgi kriminālu.
01.07.2014 08:13 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Šeit Latvijā ir maz īstu krievu, šeit dzīvo krievvalodīgie, kas nav pat savu vectēvu dzimteni redzējuši savām acim... :D Un priekštats par Krieviju cik tur labi radies no TV.
Šeit dzīvojošie krievvalodīgie ir tik pat nabadzīgi, kā latvieši.

Bet jāpiekrīt ka krievietes nelaužas, kā jaunas latviešu babkas un gultā ir labākas :)
01.07.2014 09:49 |

10 gadi
Reitings 1660
Reģ: 29.01.2009
Nu, ja mēs tā vispārinam, tad krievietes ir mazizglitotākas un arī slinkākas - labprāt nestrādā vispār vai čīkst, cik grūti. :-D
01.07.2014 09:56 |

Reitings 336
Reģ: 17.03.2010
Muļķības. Cik man daudz draudzeņu,kas ir krievietes, vairāk kā puse nav ne vulgāras,ne temperamentīgas,,,teiktu pat, ka latvietes vairākums ir tādas.
01.07.2014 10:02 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Piekrītu.
01.07.2014 10:09 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
tautībai tiešām nav nozīmes, ir visas tautas labi un jocīgi cilvēki.
01.07.2014 10:28 |

Reitings 124
Reģ: 02.06.2014
Arī latvietes ir temperamentīgas, kaislīga un vulgāras, ja mīļi palūdz ;) Toties par krievietēm es nevaru saprast, it kā smuka meitene, pieklājīgi ģērbta, iet blakus sportistam, kuram mutē sen nodzisis smēķis un rokā divlitrīga pudele. Tas esot viņas mužiks.
01.07.2014 11:19 |

Reitings 1246
Reģ: 21.05.2014
Enijai +++ krievu vīrieši ir asāki, interesantāki, nevis tikai runā, bet arī dara. Latvieši ir tāda bezmugurkaulnieku suga (pārsvarā).
Par sevi runājot, man no mātes puses ir tikai Latvieši, no tēva poļu un krievu tautība, kaut gan skaitos latviete, es priecājos, ka manī tomēr rit arī krievu un poļu asinis. Visi pazīstamie latvieši, kuros nav ne kripatiņas krievu asinis ir tādi, nepārliecināti, klusi...
01.07.2014 11:53 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Varbūt vēl uztaisi diskusiju "azarbeidžānietes vs korejietes", "latgalietes vs. žemaitietes", "rīdzinieces vs. ogrēnietes"? Nu kāda jēga? :D
01.07.2014 12:23 |

Reitings 1246
Anete: nu pie velna! Es to biju domājusi savādāk, jā, krievi ir mežonīgāki, bet ne visi ir mežoņi, viņi ir kaislīgi, atvērti, ar mērķiem. Viņi ir spējīgāki, ar prātu, krievi ir gudri, atšķirībā no latviešiem, atvainojos, pakaļu laizītājiem.
01.07.2014 12:30 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Lai man piedod latviešu vīrieši, taču par latviešu puišiem man radies iespaids, ka tie "ar muti ir Rīgā, ar darbiem - aizkrāsnē", turklāt tik daudzi žēlojas, cik viņiem grūta dzīve, zems atalgojums utt. Protams, nevaru apgalvot par visiem latviešiem - tā ir vienīgi mana subjektīvā pieredze.

O jā!Šim es piektītu par 200 procentiem!

Manuprāt, tautībai nav nekādas nozīmes, jo attiecības veidojam ar konkrētu indivīdu, nevis etnosu (tautību), ko tas pārstāv.

Piekrītu...Mans sirdāķītis ir citas tautības.Bet patīk jau man viņš iekšējo kvalitāšu dēļ nevis tautības.. :D

Vispār foršs un jēdzīgs topiks... :)
01.07.2014 12:35 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Redzu Fēbis aka Anete ir atkaļ ar savu zināšanu bagāžu. :D Esi sveicināts, mīļumiņ!

Mexico-Love
, izskatās, ka Tev dzīvē smagi gājis, ka neesi satikusi labus cilvēkus. Katrā tautā ir melnās avis un baltās, tāpat tempermenti dažādi utt. Tautība neveido cilvēka personību, tad jau visi būtu vienādi.
01.07.2014 12:40 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Ļoti interesanti šo visu lasīt. Kā meitenes nemāk īsti izteikties jaucot īpašības vietām.
Nevis interesantāki, bet rupjāki. Nevis mazāk kautrīgi, bet neaudzināti. Nevis brīvāki/atvērtāki, bet nekaunīgi. Nevis - asāki, bet šerpāki/kauslīgāki. Nevis pašpārliecināti, bet kompleksu nomākti kā rezultātā ļoti agresīvi uztver aizrādījumus no apkārtējiem.*
Manā uztverē Latvijas krievvalodīgie ir briesmīgi neaudzināti, rupji un nereti nepamatoti agresīvi. Taču, kā cilvēkiem viņiem nav ne vainas. Tās pašas divas kājas, divas rokas un galva. Savu dzīvi gan ar viņiem nevarētu iedomāties saistīt. Iespējams, esmu pārāk prasīga, bet man patīk vīrieši, kuri ir nosvērti, kulturāli un spriest spējīgi. Un starp latviešiem tādu ir vairāk.

*Nav tikai melns vai balts - ir arī pelēks.
01.07.2014 12:50 |

Reitings 102
Reģ: 23.06.2014
Pati esmu latviete(cik nu tīra, jo dzīslās rit arī poļu, vācu asinis no "abām pusēm"), bet esmu pamanījusi kādu interesantu momentu - daudzi latvieši dzīvo ar tādu slēptu pārākuma izjūtu un inteliģentu gudru spriedelēšanu,tas pat kaut kā latviešu vīriešiem raksturīgāks(ar revolūcijām mēs īsti neizceļamies..). Kamēr krievi ir tādi dvēselē vienkāršāki cilvēki, atvērtāki, bieži vien pasaka, ko domā.)

Savukārt, ko es apbrīnoju latviešos - šo izdzīvošanas instinktu! Man šķiet, ka cilvēks, kurš sevi izjūt kā latvieti,varētu izdzīvot jebkuros dzīves apstākļos, tas vienkārši ir kaut kā iekodēts latviešu etnosā.. Dzīvotgriba un liels, apslēpts spēks, kas izvirzās priekšplānā krīzes brīžos. Un ne tikai.

Bet krievi atkal - ar savu atvērto sirdi biežāk cieš, iegūst rētas, tādēļ jau pieaugušiem esot, vairāk sevi aizstāv, ir tiešām greizsirdīgāki, vairāk un tiešāk nosprauž robežas - vai nu/ vai nu. Saka tiešāk, kas patīk/ nepatīk. Un dažkārt tādā jau asākā tonī.))

Man tuvi cilvēki ir gan latvieši, gan krievi. Galu galā mums dzimtene viena un,cik esmu runājusi - vienlīdz mīļa.
01.07.2014 12:50 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
stellaglmr, varbūt.. nevis meitenes jauc, bet gan saskarsme ar krievvalodīgajiem ir mazliet pozitīvākās nokrāsās :)
Manā draugu lokā ir audzināti un pieklājīgi krievi :) Tas, protams, neizslēdz faktu, ka daļa arī ir nekaunīgāki.. Katris jau spriež pēc savas pieredzes :)

Ja man jāsalīdzina latviešu mentalitāte ar skandināviem un slāviem.. es teiktu, ka latvieši tomēr ir vairāk pietuvināti slāviem. Droši vien liela daļa nepiekritīs, bet tāds nu ir mans novērojums :)
01.07.2014 13:06 |

Reitings 1246
S80: to, ka cilvēki ir dažādi es saprotu. Es tikai pēc savas pieredzes saku, ka latvju bāliņi man dzīvē ir gadījušies kautrīgi, savu sievieti uztver kā māti, neprot izteikt savu viedokli u.tml.
Turpretī krievu tautības pārstāvji zin ko grib, viņi nedzīvo mīklās, ir atvērti, jā, varbūt pozicionē sevi, kà pašus labākos, bet pārliecība par sevi ir laba īpašība.
Tautībā ir nozīmē, arī cilvēkos starp kuriem audzis, tas viss veido raksturu. Ir atsevišķi indivīdi, kuri atšķirās no kopējā vidējā aritmētiskā, bet šobrīd tiek spriests par tautām latvieši un krievi, nevis katrs cilvēks atsevišķi, ir kopējas pazīmes, kas tautā vienotas.
Krievi jau kopš seniem laikiem dzīvo baros, ja tā var izteikties, viņi ir draudzīgāki, bet katrs apzinàs arī savu vērtību, viņi cīnās par savu taisnību, kamēr latvietis rokas nolaidis ies pačīkstēt, cik sūra dzīve.
01.07.2014 13:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits