Portatīvais

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014
Laba diena! Zinu, ka te ir gudri cilvēki, tāpēc: kādu portatīvo datoru jūs ieteiktu pirkt? Nepieciešams mācībām, vidēji 12-13 collas, neko no pārāk dārgā gala nevēlos, par brendu pārmaksāt nevēlos. Paldies!
30.06.2014 14:14 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Tā, tā, Miss Joker, telefoni viņiem labi :) Dators bija nice, kamēr gāja, visu cieņu. :)
30.06.2014 15:34 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
manam samsungam garantija 3 gadi, es vēl piemaksāju par 4, tā kā par nobrukšanu nesatraucos. jau bija pozitīva pieredze ar garantijas remontu (nekas nebija nobrucis, strādāja lieliski, man vienkārši nepatika, ka rādīja kaut kādus jocīgus paziņojumus un netaisījās ciet cieši) pāris dienās sataisīja, nomainīja visu ekrānu/vāku pret jaunu.
30.06.2014 15:36 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Tā, tā, Miss Joker, telefoni viņiem labi Dators bija nice, kamēr gāja, visu cieņu.

Viss jau ir kaut cik labs kamēr iet :D
Man pašai samsung telefons, bija arī iepriekš. Iepriekšējais bija brāķis ar kura labošanu bija baigā ķēpa un tā pat nesalaboja kā vajag. Pašreizējais iet labi, bet cik es esmu ievērojusi ārpus rīgas viņi sliktāk ķer zonu, bet protams lēnām tādas problēmas ar vairs nav.
Principā Samsung firma nav tā labākā, vienmēr jau ir gadījumi ka cilvēki ir ļoti apmierināti ar savu pirkumu un neko labāku tad ar neredz, kamēr kārtīgi neizmeiģina ko citu. :D

Un man ir samsung telefons tikai dēļ fakta ka tas bija tai laikā vienīgais telefona modelis ar izvelkamo klaviatūru, nevienu citu negribēju, par spīti tam ka firma man īsti nepatika. :D Pagaidām par telefonu nesūdzos lai gan es viņu nekam citam kā sms, zvanīšanai un dažreiz internetam neizmantoju :D Špēles gan viņiem nekādas :D haha un ādiņas ar nesmukas daudziem :D
30.06.2014 15:39 |

Reitings 6407
Donata, māsai gāja 3 gadus ideāli, bet viņa nepiemaksāja un viņam beigas klāt un neko darīt... 3 gadi pagāja un nobeidzās...

Man patīk tā jaunā iespēja, ka vari piemaksāt un pagarināt garantiju. :)

Viņai viņš viegli vērās, man patika, kamēr neuzzināju, ka nevar sataisīt. :D
30.06.2014 15:41 |

Reitings 17203
S80 tas jau vien izsaka kaut ko ka pasaka ka datoru nevar sataisīt :D Kas tad viņam tāds nobeidzās? :D vai arī nevarēja vairs dabūt detaļas lai labotu?

Un man arī patīk tā elektroniku tendence, ķipa garantija 3 gadi, un tad pēc 3 gadiem un 1 dienas elektronika pārstāj darboties. Goda vārds ir dzirdēti līdzīgi atgadījumi :D
30.06.2014 15:43 |

Reitings 6407
Miss Joker, tas pasaka sliktu par pc, bet ne par telefoniem. :)

A viņš izslēdzās tā, ka vairs nekad neieslēdzās un remonts pārāk dārgs esot, lai viņu tur labotu. :D

Tas nav tikai ar elektroniku, tā ir arī ar ziediem, es nesen lasīju labu rakstu par Peonijām, kā viņas Holandē taisa mēģēnē par lētām naudām un uz konkrētu laika posmu, tas pats ar citām puķēm. :) Man pašai šāda pieredze ir ar hiacintēm un narcisēm, tās puķes ziedēja 2 gadus un trešajā gadā kā akā iekritušas. :(
30.06.2014 15:48 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
jā diemžēl mūsdienās daudzās jomās ražotāji taisa produktu, kurš novilktu obligāto garantijas laiku un tad atkal jāpērk jauns... ražotājam nav taču izdevīgi, ka nopērk uzreiz uz 10 un vairāk gadiem vairs viņa prece nav nepieciešama. tā ir sāpīte daudzās jomās.
mans pirmais acer portatīvais joprojām iet labi, akumulatoru nomainījām gadu pēc garantijas beigām. kaut arī acer vismaz tolaik skaitījās viena no lētākajām un sliktajām firmām.
30.06.2014 15:50 |

Reitings 17203
A viņš izslēdzās tā, ka vairs nekad neieslēdzās un remonts pārāk dārgs esot, lai viņu tur labotu.

Itkā jau portatīvajiem kā tādiem vairāk kā 2 -3 gadus nevar dot :D Bet nu jā, mans vecais toshiba kalpo kā zvērs jau 5 gadus, ja vel pārinstalētu un iztīrītu kārtīg tad vispār tāda sajūta ka varētu lietot vel 5 gadus :D

Bet nē manam draugam ir bijuši vairāki samsung telefoni kuri esot ātri nojūgušies un saplīšuši, man personīgi vispār lielākā daļa elektroniku labi strādā. Bet nu jā, pēdējos gados laikam jau samsung paliek arī labāks, vismaz telefonu ziņā tiešām. Bet tā jau ir, ja neesi pieradis lietot tās konkrētās firmas preces tad viņas vienmēr liksies sliktāks par tām kuras patstāvīgi lieto :D

Ai nabaga puķes. Riebīgie ražotāji čakarē cilvēkus tik :D
30.06.2014 15:52 |

Reitings 6407
Donata, tieši tā! :)

Manam Aceram jau ir 3 gadi, šogad pirmo reiz riktīgi viņu izpūtām no putekļiem atkal skrien kā velns. :D :D :D esmu ļoti apmierināta ar savu datoru, man gan viņš nav vajadzīgs kaut kādām mega lietām, īpašām programām. :)
30.06.2014 15:55 |

Reitings 17203
Tā kā mums kādreiz bija ar veco veļas mašīnu, ūdens tecēja bet gāja, saucām meisteru, viņš tik salaboja un ar pateica ka labāk turēt to veco dzelzi kamēr iet, jo tie tomēr ir labāki par jaunajām tehnikām un ilgāk velk.

Draugam laukos ir veco laiku veļas mašīna kurā ūdens pašam jālej iekšā, bet velns tā elektronika strādā sasodīti labi :D Un ātri visu izmazgā. Bet nu jā ērtības ar dara savu haha.
30.06.2014 15:55 |

Reitings 17203
īpašām programām.

Jā ja datoru izmanto tik priekš interneta un rakstu darbiem tad viņam tiešām vajadzētu ilgi kalpot. Bet tā kā man datori ir vajadzīgi priekš smagiem failiem un dizaina apstrādes tad nu vispār portatīvais nav prioritāte, vajag labu stacionāro, un tad portatīvo var tik izmantot tā ka lai aiznestu klientiem parādīt darbu. Bet tā kā musdienās visiem vairāk vai mazāk datori ir uz vietas tad jau vispār var nopirkt ārējo cieto un visu tajā nēsāt līdzi :D
30.06.2014 15:58 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Man tik daudz vestules ar datoremontetajiem atnakusas, ka esmu apjukusi, ko darit.
Viens dators ir veca grabaza, no kura man vajag tikai failus dabut ara un vairs man vins nav vajadzigs. Otrs nav vecs, bet nesledzas ekrans ieksa, lampina deg, kad pievieno pie elektribas un skanas ari ir, tas, kad iesledzas, tik ekrans nerada.
30.06.2014 16:01 |

Reitings 17203
Mi amor

nu veco datoru tad jau var aiznest uz remontu un tā ar pateikt lai visus datus dabū laukā, bet tad tev vajadzēs vai nu ārējo cieto disku vai vietu kur viņus visus sabāst. Tas domājams ka neko daudz nemaksātu. Un piemēram ja tu viņiem piedāvātu ka to veco datoru viņi ar vas savākt sev, piemēram priekš detaļām tad varbūt tas vel lētāk maksātu.

Jaunākajam datoram tomēr kārtīgi pārbaudītu vai ekrāns nav beigts. ja ir vel viens ekrāns mājās tad pieslēdz viņu pie tā un pārbaudi vai tad redzi ekrānu.

Man pašai ar vecu ekrānu bija līdzīgi ka kādu laiku kamēr lietoju ekrāns vienkārši ne no kā izslēdzās, bet dators strādāja līdz vienai jaukai dienai viņš vienkārši nobeidzās pavisam.

Var arī būt ka tam otram datoram iekšā kāds vadiņš ir atnācis vaļā un to tik vajag iespraust stiprāk, vai ar iztīrīt datoru kā tādu vajag.

Ko tev dator remontā saka par šīm problēmām? cik maksātu?
30.06.2014 16:07 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Manejais kko sajedz no datoriem, savienoja ar savejo, bet nekas nesanaca. Vel nekur neesmu stiepusi to datoru. Stav majas jau pusgadu.
30.06.2014 16:12 |

Reitings 17203
Ja tavējais arī no dzelžiem ko saprot tad lai pameiģina to datoru iztīrīt un konkrēti vadus kuri iet uz ekrāna izraut un velreiz pievienot klāt, varbūt viņam kādi putekļi vai kas tāds ir ticis iekšā.

Manam vecītim ar dažreiz ir tādi gļuki ka neslēdzas iekšā un tad es paņemu no iekšpuses to vadu izrauju laulā un pa jaunu pieslēdzu un tad aiziet, bet ir reizes kad ar pirmo piegājienu neizdodas tas ar.

Iespējams ka ekrāns ar neslēdzas klāt jo mātes plate, grafikas karte vai procesors ir beigts.

Ja ieslēdzot datoru ir vairāk par vienu pīkstienu tad var saskaitīt cik reizes viņš nopīkstas un tad google uzmeklēt to kas to izraisa.
30.06.2014 16:24 |

Reitings 17203
Var no datora meiģināt izņemt grafikas karti un bootot tikai ar pamata grafikas karti un tad var redzēt vai ekrāns ko parāda vai nē. Otrs variants ir ieej bios un atslēdz supportu uz jebkādām pievienojamajām kartēm. Ir daudz un dažādi knifiņi kā pārbaudīt datoru, un pat arī visādi sīkumi kurus izmainot dators atkal sāktu iet. Bet ja nemāk to visu darīt vai ir bailes tad nu nekas cits neatliek kā nest vien datoru uz remontu. Cerams gan ka tur pie vainas ir tik kāds sīkums. Bet ar remontiem ar ir šķrobe jo viņi bieži vien liek maksāt vairāk sakot ka jāmaina ir mātes plate vai video karte kaut patiesībā viņu vajag tik mazliet salodēt(vai kā nu to saka pareiz) un viņa uzreiz aiziet kā vajag. Bet lūk liek viņi maksāt tā ka būtu viņu mainījuši kaut reāli tās izmaksas remotam būtu tik 5 Ls. :D
30.06.2014 16:32 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Ņemot vērā ka cosmo meitenes ir jau piedzimušas bagātas, nesaskatu problēmas iegādāties 17 collu portatīvo, jo tāpat no villas līdz studijām braucat savos Porshe, Audi, BMW, lexus. Pie rokas jānes tik cik no villas līdz mašīnai un tik cik no vip stāvvietas līdz studijām
30.06.2014 16:32 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Otrs nav vecs, bet nesledzas ekrans ieksa, lampina deg, kad pievieno pie elektribas un skanas ari ir, tas, kad iesledzas, tik ekrans nerada.

Parasti šādi uzvedas mirušas videokartes. Un ja tā veļ ir nVidia, tad brīnumi mazi, jo viņi savām videokartēm nav iemācījuši padot skaņas signālu par dzīves izbeigšanu. Kombinācijā ar dažām mātes platēm (Piemēram ASRock), vispār nav par ko brīnīties - tur mātes platēm ātri nokaujas pīkstuļi un rezultātā var meklēt gaišreģi un kristāla lodi, lai saprastu, kas tad tam dzelzim par vainu.

Pamēģini citu videokarti. Ja tas nepalīdz, tests uz visu pārējo. Bet, ja pārējais izklausās normāli un nepīkst, nez vai tas būs kas cits.
30.06.2014 16:33 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Njā :D
Tikai loši pērk portatīvos ar AMD un nvidia vai ATi kartēm :D

Tāds salikums ir garantija, ka laptopu vai nu jātur uz speciāla palikņa ar ventilātoriem, jeb pēc pusgada jāpērk jauns.
30.06.2014 16:36 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
ervins, visa ekonomiskā klase ir pārbāzta ar nVidia kartēm, lētas taču. Laiki, kad tas skaitījās kaut kas kruts, ir beigušies.
Inteliskās kartes reti kur liek, nezinu kāpēc. Jo patiesībā laba manta un itkā cenu arī nemaz tik ļoti uz augšu nerauj.
Kas attiecas uz AMD, nemaz tik traki ar viņiem vairs nav - saņēmušies un sākuši taisīt kaut cik civilizētas mantas, lai gan es joprojām viņiem neuzticos un pērku intel.
30.06.2014 16:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits