Skolas izvēle.

Reitings 24
Reģ: 03.06.2014
Sveikas :) Šogad pabeidzu 9.klasi un biju pārliecināta, ka palikšu vecajā skolā, bet tagad saprotu, ka gribu prom. Vai kāda var ieteikt labu, jauku vidusskolu vai ģimnāziju Rīgā?
29.06.2014 21:29 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
PASIONELLE, aizsvīlies nevietā, es taču neteicu, ka profesionālās vidusskolas nekam neder, es uzskatu, ka uz tām iet mācīties tie, kas konkrēti zina, ko grib un ir jau to izvēlējušies pēc 9. klases. Meitene raksta lai iesaka vidusskolu, vēlāk vēlas studēt medicīnu, bet Kubiete saka, lai mācās profenē, nu kāds sakars? Tādēļ es uzrakstīju, lai uz profesionālo vidusskolu noteikti mācīties neiet, bet izvēlas kādu labi vidusskolu :)

Profesionālās vidusskolas, tehnikumus un koledžas es atbalstu tikai vienā gadījumā - ja zina, ka pēc vidusskolas mācības turpināt nevēlēsies, tad gan - labāk, lai ir tā kā tu saki - prakse un visi citi bonusi, nekā tikai vidusskola. Protams, es nesaku, ka neviens pēc profesionālās vidusskolas mācības augstskolā neturpina - turpina un ja tā, tad tas ir tikai apsveicami, bet tomēr - ne lielākā daļa!
29.06.2014 22:24 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Man jau arī šķiet, ka uzņemšana pārsvarā visur ir beigusies, jo, cik atceros, tad uzņemšana bija uzreiz pēc izlaiduma. Nu tā pa ātro.
Par profenēm - pilnībā piekrītu PASIONELLE. Es ļoti nožēloju, ka paliku parastajā vidusskolā. Būtu labāk gājusi mācīties kādu profesiju, kļūt patstāvīgāka. Man ļoti daudzi draugi mācās profenēs un viņi zina, ko vēlas nākotnē, nav no tiem nesekmīgajiem vai slinkajiem. Saņem stipendiju un vispār viss forši.
29.06.2014 22:25 |

Reitings 555
Reģ: 05.01.2012
pati gaaju riigas valsts 2. gimnazijaa, uznemsanu laikam gan esi nokaveejusi, jo es atceros, ka visus iestaajeksaamenus kaartoju juunija pirmaja nedeljaa, bet manliekas, ka augustaa vini taisa velreiz uznemsanu, ja klase nav nokomplekteeta liidz galam (30cilv)
29.06.2014 22:41 |

Reitings 434
Reģ: 19.06.2014
mediķu skola ir 49.vidusskola, tur ir arī kojas, bet pieļauju, ka pieteikšanas beigusies, bet pat, ja tā, tad tik un tā iesaku painteresēties
29.06.2014 22:48 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
Persephon,

Profesionālās vidusskolas, tehnikumus un koledžas es atbalstu tikai vienā gadījumā - ja zina, ka pēc vidusskolas mācības turpināt nevēlēsies

šeit tu ļoti kļūdies.. mūsu esošajā sabiedrībā augstākā tiek bez maz vai pieprasīta obligāti ,tiesa gan ne visur, bet tas ir zināms pluss. Pēc koledžām iet uz universitātēm un augstskolām, lai a) turpinātu iesāktās gaitas profesionālākā līmenī b) dotos citā virzienā, jo ir saprasts, ka tomēr tas, kas tiek apgūts, nav nākotnei saistošs..
pieņemsim, man pašai situācija ir tāda, ka es izmantošu variantu b, bet, ja mani saistītu esošais no visas sirds un sev tajā saskatītu perspektīvas, ietu variantā a.. tas variants, ka nemācīsies,pastāv tikai tiem cilvēkiem, kuri jau vidusskolā saprot, ka viņu sekmes nav tik labas, lai studētu un nav naudas, lai maksātu par studijām, kas atkal ir variants a, taču variants b - cilveks vienkārši nav ieinteresēts studēt, domā, ka ar diplomu pietiks..
tas visur valdošais stereotips, ka tur jau tik iet tādi un šādi, kas knapi velk un galu galā augstskola norakstīta vispār, ļoti nepatīk .. ā un jā, runājot par a-skolām, ir tā, ka koledžās parasti CE līmeņi nav nepavisam labi, jo jā, šajos gados cilvēks jau vairs neiespringst uz to, bet drīzāk domā baigi tālu uz priekšu par darba iespējām un mācības paliek otrais plāns, švakos līmeņus varētu novelt arī uz nepārdomātu koledžu/profesionālo mācību programmu, jo man, personīgi, pašai tas kopumā šķiet neloģisks, tas ietekmē daudz un reālā situācija neatšķirās no augstskolas, tikai tas , ka tu mācies uz savādāku līmeni, princips ir viens.
beeet .. pagale viena nedeg, protams, katrs pats par saviem līmeņiem atbildam!
29.06.2014 23:43 |

Reitings 58
Reģ: 30.06.2014
sveika! Pati arī esmu beigusi 6.vsk, tikai labākās atsauksmes. Bet, manuprāt, viss nav nokavēts, sazinies ar skolu, attieksme vienmēr pretīmnākoša no vadības puses. Iespējams, kkādus iestājpārbaud ja tādi ir var uz augusta beigām sarunāt, bet tie tikai mani minējumi.
Veiksmi ar skolas izvēli!
30.06.2014 01:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits