CE

Reitings 142
Reģ: 05.06.2013
Sveikas.
Apskatīju savus CE un neko nesaprotu bet uz tiem skatoties saķeru galvu. :/
Vienā-0.4550
Vienā-0.4550
Vienā- 0.2500
Nekad īsti nav gājis ar mācībām, itka 12.kl.
ir nolikts? cik tas ir?
27.06.2014 21:38 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Modernās tehnoloģijas lieto ne tikai jaunieši, tādā gadījumā, tavas nosauktās lietas ir jāzina ikvienam :D
Izglītību dēvē par vispārizglītojošu, jo tā paredzēta, lai harmoniski attīstītu jaunās personības.

Piekrītu, bet nu nevar padoties visi priekšmeti. Gudrs cilvēks ir ne tikai tas, kurš atskaitīs trigonometrijas formulas, bet tas, kuram piemīt dzīves gudrība. Diemžēl, šī prasme vispār ir palikusi novārtā.
29.06.2014 01:20 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Kā cilvēks var iet vēlēt un būt pilsonis, neko nesaprasdams no politikas?

Ui, par to ir atseviskja saape. It iipashi, ja atceraas laikus, kad Ziigerists iegaadaajaas pensionaaru balsis par banaaniem. :D Dazus indiviidus tieshaam pie veeleeshanaam klaat laist nedriiksteetu, jo tie izveelaas kandidaatus peec aareejaa izskata. Te tieshaam vajadzeetu obligaato eksaamenu, lai cilveekam naakotnee buutu nojeega, ka balsoshana ir nopietna lieta, nevis skaistumkonkurss viirieshiem virs 40.
29.06.2014 01:24 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Vēlēties uzzināt, kādēļ fizika, matemātika, ķīmija un bioloģija daudziem šķiet ik smagi priekšmeti? Manuprāt, tas tādēļ, ka vairums mūsdienu jauniešu nav pieraduši cīnīties, bet allaž izvēlas vieglāko ceļu. Ērtāk ir taču pateikt, ka "man ir grūta galva", nevis stundām mācīties, pūlēties.

Neviens neprasa, lai visi CE iegūtu 90%, taču uzskatu, ka 70-80% jābūt vidējam rādītājam. Uzskatu, ka mūsdienās vidējās izglītības "latiņa" ir pārāk zema. Domāju, ka tiem, kas kaut vienā CE iegūts par 40% procentiem zemāks vērtējums, nebūtu jāizsniedz atestāts par vidējās izglītības iegūšanu. Lai mācās 12. klasē vēl gadu vai dodas uz vakarskolu.
29.06.2014 01:24 |

Reitings 434
Reģ: 19.06.2014
Uzskatu, ka CE būtu jākārto visiem šādus priekšmetos: angļu valoda, latviešu valoda, ķīmija, fizika, matemātika un bioloģija. Manā izpratnē šie priekšmeti ir visa pamats.

Daļēji piekrītu, bet nevis ķīmija, bioloģija un fizika atseviski, bet gan zem dabaszinību nosaukuma.
29.06.2014 01:26 |

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014
Ērtāk ir taču pateikt, ka "man ir grūta galva", nevis stundām mācīties, pūlēties.

Tas ir mīts. Labi, 60% iespējams tā arī dara, bet atlikušie 40% iet uz konsultācijām, pie privātskolotājām, prasa skaidrot viņiem, bet tāpat nesanāk nekas augstāks par minimumu 4 ballēm. Tā stāstu, jo pašai ar vienu priekšmetu tā ir bijis.

Lai mācās 12. klasē vēl gadu vai dodas uz vakarskolu.

Es ceru, ka tu joko! Skolēni jau tagad beidz 12. klasi ar 19-20 gadiem un tas ir briesmīgi, manuprāt! Jau tikpat kā pieauguši cilvēki, bet sēž skolas solā, skolotāji bar par katru nobastoto stundu un par katru divnieku. Ļoti daudzās skolās skolotāji skrien pakaļ skolēniem un visu pienes uz paplātes (nemitīgi atgādina, ka jāiet pārrakstīt un tamlīdzīgi).
Citās valstīs savukārt ir 11 klases un tas situāciju padara nedaudz saulaināku. Ātrāk beidz, ātrāk iemācās patstāvīgi dzīvot.
29.06.2014 01:30 |

Reitings 434
Neviens neprasa, lai visi CE iegūtu 90%, taču uzskatu, ka 70-80% jābūt vidējam rādītājam. Uzskatu, ka mūsdienās vidējās izglītības "latiņa" ir pārāk zema. Domāju, ka tiem, kas kaut vienā CE iegūts par 40% procentiem zemāks vērtējums, nebūtu jāizsniedz atestāts par vidējās izglītības iegūšanu. Lai mācās 12. klasē vēl gadu vai dodas uz vakarskolu.

+++
godīgi sakot, nesaprotu, cik ļoti neattapīgam jābut, lai kādā no eksāmeniem dabutu mazāk kā tos 5-6%, bet tik un tā kāds pamanās to izdarīt. nesaprotu arī to, kāpēc sekmīga atzīme skolā ir no 50% (kas ir 4, pēc e-klases tabulām), bet eksāmenu esi nolicis jau no 5%, kas principā ir vienkārsāk kā tas, ka tu esi savu vārdu, uzvārdu pareizi uzraksti.

Reitings 1868
Modernās tehnoloģijas lieto ne tikai jaunieši, tādā gadījumā, tavas nosauktās lietas ir jāzina ikvienam :D

Precīzi!

Vai tiešām sastopama kaut viena vidusskolas klase, kurā nemāca angļu valodu?

Par derībām runājot, ikvienam ir tiesības kārtot CE. Varu nākamajā pavasarī nokārtot CE un parādīt sertifikātu tām personām, ar kurām esmu noslēdzis šīs derības. Sertifikātā tiek norādīts arī datums.

Reitings 312

Nezinu, neesmu pētījusi to, gan jau tādas klases nav. Bet zinu, ka ir cilvēki, kam franču vai vācu valoda jau ir no sākumskolas. Kāpēc gan lai tāds cilvēks liktu angļu valodu, ja viņš vairāk ir mācījies un viņam vairāk patīk/dzīvē/augstskolā noderēs franču/vācu? :)
29.06.2014 01:33 |

Reitings 2804

a es, nolēmusi studēt baltu filoloģiju, iegūstu lielisku vērtējumu, bet matemātikā 20%, kura man pilnīgi neinteresē, tad mani ir jānoraksta, jāaizsūta uz briesmīgo vakarskolu un vēl jāatstāj uz otru gadu, ja?! Pilnīgs vājprāts.
29.06.2014 01:34 |

Reitings 1868
Es ceru, ka tu joko! Skolēni jau tagad beidz 12. klasi ar 19-20 gadiem un tas ir briesmīgi, manuprāt! Jau tikpat kā pieauguši cilvēki, bet sēž skolas solā, skolotāji bar par katru nobastoto stundu un par katru divnieku.

Man atkal briesmīgi šķiet, ka daudzi "tikpat kā pieaugušie cilvēki" nezina, kas, piemēram, ir defise, plašāk savrupināta grupa, kuras pamatā ir divdabis un līdzskaņu mijas.
29.06.2014 01:35 |

Reitings 434

stipri saubos, vai tāda klase ir, kur nemāca angļu valodu, bet, piemēram, Rīgas Franču licejā kā svesvaloda ir jākārto franču, nevis angļu vai krievu valoda, tas ir obligāti.
29.06.2014 01:37 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Es uzskatu, ka vidusskola ir tas posms, kurā cilvēkam vairāk vai mazāk izkristalizējas viņa intereses, tādēļ neuzskatu, ka ir nepareizi, ka cilvēks var nolikt kādā priekšmetā eksāmenu bez maz vai tikai ar savu klātbūtni, ja citos priekšmetos, kas viņam interesē, ir augsts vērtējums.
Tas, ka visiem uzspiestu mācīties visu un, ja nē, tad visus sūtītu atpakaļ uz vidusskolu, tikai sabojātu cilvēkos vēlēšanos mācīties tālāk.
Man prieks par pašu autori. Kaut kā, bet tomēr vidusskolu pabeidza, jo es apkārt redzu daudz piemērus, kur cilvēki pat neplāno iet uz vidusskolu, jo tas viņuprāt ir pārāk grūti.
29.06.2014 01:39 |

Reitings 312
Man atkal briesmīgi šķiet, ka daudzi "tikpat kā pieaugušie cilvēki" nezina, kas, piemēram, ir defise, plašāk savrupināta grupa, kuras pamatā ir divdabis un līdzskaņu mijas.

Labāk, lai cilvēks iziet ātrāk no skolotāju savītās ligzdiņas un sāk pats saprast, kas, kāpēc un vai vispār ir jādara, nevis atsēž vidusskolā vēl vienu gadu. Es dzīves gudrību, cilvēciskās rakstura īpašības utt. vērtēju daudz augstāk par iezubrītu formulu/definējumu.

Atliek tikai teikt paldies dievam, ka Roberts nestrādā IZM.
29.06.2014 01:40 |

Reitings 2804
Roberts - zini, man šausmīgi likās, kad mūzikas stundās klasesbiedri nespēja nodziedāt do-mažoru, izskaidrot, kas ir taktsmērs un Bēthovens saistās ar suni. Mūziku taču klausāmies visi.
29.06.2014 01:41 |

Reitings 1868
a es, nolēmusi studēt baltu filoloģiju, iegūstu lielisku vērtējumu, bet matemātikā 20%, kura man pilnīgi neinteresē, tad mani ir jānoraksta, jāaizsūta uz briesmīgo vakarskolu un vēl jāatstāj uz otru gadu, ja?! Pilnīgs vājprāts.

Un ko iesāks filologs, ja tam radīsies nepieciešamība izstrādāt kāda pētījuma metodoloģiju un statistiski analizēt iegūtos rezultātus?

Neviens neprasa, lai visi studētu fiziku, matemātiku, ķīmiju vai bioloģiju! Ir minimums, kas jāzina katram gan humanitārajos, gan sociālajos, gan eksaktajos priekšmetos - tādēļ to arī dēvē par vispārizglītojošo skolu.
29.06.2014 01:42 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Atliek tikai teikt paldies dievam, ka Roberts nestrādā IZM.
Kā tu zini? :D
Pat, ja strādātu, nenozīmē, ka visas viņa idejas tiktu realizētas.
Sava loģika viņa teiktajam ir.
29.06.2014 01:43 |

Reitings 2804
izstrādāt kāda pētījuma metodoloģiju un statistiski analizēt iegūtos rezultātus?

Neticēsi, bet to var izdarīt cilvēki, kuriem matemātikas eksāmenā nav 70% :D
29.06.2014 01:43 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Sunnyday- uj,kur zemi tev tie rezultāti ,budžetā tu nekur netiksi.
Līmenis ar katru gadu krītas, skumji. Mana māte ir skolotāja ,sanāca, ka pasēdēju stundā ,jo bija šādi tādi tehnikas jautājumi viņai jāapskaidro, mierīgi sēdēju stundā, laikam ar kādu 11. klasi ,nu tādi sīkie cirvji ,tiešām, gribējās tur visus nosaukt par atsaldētiem ,elementāras lietas nezināja ,labi , es neesmu bijusi izcilība, jo pārāk slinka ,to es atzīstu, bet tie bija tādi cirvji, es nezinu ,kā tie bērni nokārtos eksāmenu ,kā viņi vispār kaut ko paši varēs izdarīt ,nu nejēgas visīstākie.
30.06.2014 11:54 |

Reitings 312
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/516260-skolenu_eksamenu_rezultati_sliktakie_vesture_un_matematika_labakie_krievu_un_francu_valoda

Lai arī aizstāvēju skolēnus, par šo esmu šokā! Par matemātiku saprotu, obligāts eksāmens, kas ne visiem padodas, jo eksaktās zināšanas. Bet zemākais vēsturē?? Nopietni? Kāpēc jāliek izvēles eksāmens, ja neesi pārliecināts par savām spējām? Pati biju likusi vēsturi un rezultāts bija labāks gan man, gan citiem tai gadā.

Krievu un franču - pēc manām domām, tos liek maza daļa un tikai tā specifiskā, kas ir pārliecināti par savām spējām (turklāt krievu neskaitas svešvalodas eksāmens augstskolām), līdz ar to priecāties par to augstajiem rezultātiem ir savādi. Turklāt augstākais rezultāts krievu v. 70%.. jā, manuprāt, tas nav īpaši labi. :D
30.06.2014 16:15 |

Reitings 312
Tikai angļu valodas eksāmena rezultāts, kas ir 56,16%, atšķirībā no citiem mācību priekšmetu eksāmenos uzrādītajiem rezultātiem, kas trīs gadu periodā sākumā kāpuši, bet tad - krituši, joprojām paaugstinās. 2012.gadā skolēni Latvijā uzrādīja 52,96%, 2013.gadā - 54,72%, bet šogad - 56,16% augstus rezultātus.

Šis patiesībā ir diezgan bēdīgi, jo angļu valodu jaunieši var nolikt, tikmēr latviešu valodas eksāmena rezultāti krītas..
30.06.2014 16:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits