Izglītību dēvē par vispārizglītojošu, jo tā paredzēta, lai harmoniski attīstītu jaunās personības.
Kā cilvēks var iet vēlēt un būt pilsonis, neko nesaprasdams no politikas?
Uzskatu, ka CE būtu jākārto visiem šādus priekšmetos: angļu valoda, latviešu valoda, ķīmija, fizika, matemātika un bioloģija. Manā izpratnē šie priekšmeti ir visa pamats.
Ērtāk ir taču pateikt, ka "man ir grūta galva", nevis stundām mācīties, pūlēties.
Lai mācās 12. klasē vēl gadu vai dodas uz vakarskolu.
Neviens neprasa, lai visi CE iegūtu 90%, taču uzskatu, ka 70-80% jābūt vidējam rādītājam. Uzskatu, ka mūsdienās vidējās izglītības "latiņa" ir pārāk zema. Domāju, ka tiem, kas kaut vienā CE iegūts par 40% procentiem zemāks vērtējums, nebūtu jāizsniedz atestāts par vidējās izglītības iegūšanu. Lai mācās 12. klasē vēl gadu vai dodas uz vakarskolu.
Modernās tehnoloģijas lieto ne tikai jaunieši, tādā gadījumā, tavas nosauktās lietas ir jāzina ikvienam :D
Vai tiešām sastopama kaut viena vidusskolas klase, kurā nemāca angļu valodu?
Neviens neprasa, lai visi CE iegūtu 90%, taču uzskatu, ka 70-80% jābūt vidējam rādītājam. Uzskatu, ka mūsdienās vidējās izglītības "latiņa" ir pārāk zema. Domāju, ka tiem, kas kaut vienā CE iegūts par 40% procentiem zemāks vērtējums, nebūtu jāizsniedz atestāts par vidējās izglītības iegūšanu. Lai mācās 12. klasē vēl gadu vai dodas uz vakarskolu.
Es ceru, ka tu joko! Skolēni jau tagad beidz 12. klasi ar 19-20 gadiem un tas ir briesmīgi, manuprāt! Jau tikpat kā pieauguši cilvēki, bet sēž skolas solā, skolotāji bar par katru nobastoto stundu un par katru divnieku.
Vai tiešām sastopama kaut viena vidusskolas klase, kurā nemāca angļu valodu?
Man atkal briesmīgi šķiet, ka daudzi "tikpat kā pieaugušie cilvēki" nezina, kas, piemēram, ir defise, plašāk savrupināta grupa, kuras pamatā ir divdabis un līdzskaņu mijas.
a es, nolēmusi studēt baltu filoloģiju, iegūstu lielisku vērtējumu, bet matemātikā 20%, kura man pilnīgi neinteresē, tad mani ir jānoraksta, jāaizsūta uz briesmīgo vakarskolu un vēl jāatstāj uz otru gadu, ja?! Pilnīgs vājprāts.
Atliek tikai teikt paldies dievam, ka Roberts nestrādā IZM.Kā tu zini? :D
izstrādāt kāda pētījuma metodoloģiju un statistiski analizēt iegūtos rezultātus?
Tikai angļu valodas eksāmena rezultāts, kas ir 56,16%, atšķirībā no citiem mācību priekšmetu eksāmenos uzrādītajiem rezultātiem, kas trīs gadu periodā sākumā kāpuši, bet tad - krituši, joprojām paaugstinās. 2012.gadā skolēni Latvijā uzrādīja 52,96%, 2013.gadā - 54,72%, bet šogad - 56,16% augstus rezultātus.