Sveikas! Mēģināšu izstāstīt savu situāciju:
Šobrīd strādāju par bērnu ballīšu vadītāju. Viss iet diezgan gludi- pati sev noteicēja, kaļu plānus, lai gan tas ir +/- sezonāls darbs, nevaru sūdzēties.
Pirms pāris dienām man tika piedāvāts iespaidīgs darbs- pārņemt firmas vadību uzņēmumam , kas nodarbojas ar diezgan līdzīgām aktivitātēm + preču iznomāšanu. Esmu lielā izmisumā, jo atbilde jādod jau tuvākajās dienās, taču ir tik daudz neskaidrību. Firmā pagaidām bez manis ir tikai pati galva! Man šī iespēja tiek dota, jo esmu diezgan jauna, patīk aktīvs darbs, esmu uzņēmīga. Šefs apgalvo, ka visur būs klāt un palīdzēs apgūt vajadzīgo, bet man ir tik daudz BET :
1. Esmu pilnīga nulle grāmatvedības jautājumos
2. Šāda amata pieņemšana nozīmēs , ka man jābūt 24/7 pieejamai telefoniski.
3. Esmu pārliecināta, ka drīzāk sadegšu, nekā būšu īstajā vietā.
4. Nav ne mazākās nojausmas, kādu atalgojumu viņš piedāvā. Esam nokļuvuši līdz tam brīdim, ka man ir jādod arī atbilde par to, cik vēlos saņemt.
5. Tā līdz galam neizprotu, kādi ir mani pienākumi. ( Tas jau , laikam, loģiski- neesmu nekad dzīvē neko tādu uzņēmusies)
6. Darba laiks neskaidrs- jo var jau strādāt arī no mājām, galvenais, ka viss tiek izdarīts, bet kā lai tāds zaļš gurķis tagad var izprast , cik daudz tā darba konkrēti ir? :D
7. Protams, ja nepieciešami citi darbinieki, par to visu spriestu. Nav tā, ka man vienai viss jāuzņemas, esmu neskaidrībā par maniem pašiem pirmajiem darba pienākumiem.
it kā tik vilinošs, bet tai pat laikā atsēžos un saprotu, ka šobrīd uzsāktais arī nemaz tik slikts darbs nav. Man saka, ka šīs lietas jau varēšu apvienot, kaut gan reāli saprotu, ka vadīt firmu + vadīt ballītes nav savienojamas lietas, jo abas koncentrējas uz nedēļas nogalēm.
KO MAN DARĪT? :D
Varbūt šeit ir kāda, kas var padalīties pieredzē ar to, kā ir uzsākt firmas vadību pilnīgai neprašai?
Beidzot mūsu sarunu viņš vēl noteica: ,, Ja man tagad būtu 23 gadi un man kāds piedāvātu iespēju pārņemt firmu, kurā pašam nekas nav jāiegulda, es to nekavējoties izmantotu"