Navigator - paldies, bet mana *meitene* ir veel burviigaaka.
well - veikalos pieejamas arii taa sakutaas *lauku vistu* olas, arii pilniigi free - range olas. Protams, maksaa vairaak, jo nesaspiezh 10 zveerus mazaa buurii, bet vai nu tad laizh ganiibaas, vai vismaz ir normaala izmeera iezhogojumaa ar pieeju dienasgaismai un dabai. Info par klasifikaaciju un kodiem uz *parastajaam* olaam ir daaaaudz. Alternatiivas ir, tikai ja ir veelme uzzinaat. Pirms atradu savu zveeru, jau kaadu laiku pirku olas no vieteejiem zemniekiem. Vistai, lai deetu, gailis nav nepiecieshams; tas ir tikai tad, ja grib caaliishus. Bet jaa, es galju needu primaari visas shiis drausmiigaas industrializaacijas rezultaataa. Man shii de - personilzeeshana, patieso eetisko resursu sleepshana .. liekas nepienjemama. Visa galja ir smuki sapakota kastiitees taa, ka cilveeks pat neaizdomaajas, ka tas ir reaals, dziivs radiijums .. ne pliks resurss. Tas pats ar vistaam. Man nav iebildumu pret mazaam saimnieciibaam, bet pret milzu industriju gan ir un daudz.
Es lieliski saprotu, ka less bad is not enough anymore, un tas attiecas uz visu muusu dziivesstilu kaa taadu, ne tikai uzturu. BET. Mees katrs esam savaadaaks, un riikojamies lai buutu daudzmaz harmoniski ar sevi. Moralizeeshana citiem, shobriid, mani neinteresee. Ja kaads ar reaalu interesi ko vaicaa, laipni dalos ar visu pieejamo info; bet virsuu maakties, moralizeet galiigi nav mans stils. Dabaa vispaar nav ljauns vai labs, taa ir tikai muusu subjektiiva lielumu, vienumu interpretaacija.
Pilniigs off - topic; piedodiet daamas :)