problemātiska āda

Reitings 157
Reģ: 16.07.2013
Sveikas! Varbūt kāda var dot padomu, kā mājas apstākļos atveseļot problemātisku ādu, uz kuras visu laiku metas pumpas (ne daudz, bet ir)? Lai tiešām būtu tā, ka āda kļūst gaiša - vienmērīgā tonī un bez pūtītēm un komedoniem.
22.06.2014 23:15 |

Reitings 38
Reģ: 30.08.2012
Es turu uz ādas 5-7 minūtes, man neko nežāvē.
24.06.2014 16:43 |

Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Jā, kanēlis mazliet kairina ādu, tāpēc skaties pati, cik bieži vari lietot.
Medus viens pats neko nekad nekairinās, ja vien tev nav alerģija! :)
24.06.2014 16:50 |

Reitings 275
Reģ: 29.01.2009
Sintija_sk, medum nav balinošs efekts?
24.06.2014 17:08 |

Reitings 1277
Tādu efektu neesmu novērojusi, bet, ja kādai interesē, tad te ir sīkāk pastāstīts - http://brivbridis.lv/post?post_id=1295
24.06.2014 17:27 |

Reitings 1152
Reģ: 01.04.2014
Sintija_sk, bet autore nepateica, kas tieši viņai par problēmu, un izskatās, ka pati to nemaz nezin. Kaut kāda pašdarbība lielākoties neizmainīs neko, tas ir labākajā gadījumā, sliktākajā var sačakarēt vēl vairāk vai arī papildus pumpām dabūt citu problēmu (sausa/taukaina/plēkšņaina āda, utt). Protams, pilnīgi iespējams ka viņai ir tikai parasta akne aizsprostotu poru vai cita vienkārša (ārēji ārstējama) iemesla dēļ, bet es nepaļautos uz to varbūtību un labāk tomēr ir pārbaudīties pie speciālista. Pēc pieredzes, kad man āda palika problemātiska, izmēģināju bez maz visu no aptiekas, arī visādas dabīgas maskas, skrubjus, rezultāts? Vietām āda ļoti taukojas, vietām nesmuki sausumi, pumpas stāv uz vietas.
24.06.2014 17:45 |

Reitings 1277
Es tam visam piekrītu, Aļaska. Man vienkārši nav grūti ieteikt kaut ko. Autore gan jau pati izlems ko darīt.
24.06.2014 17:58 |

Reitings 480
Reģ: 29.01.2009
Vienu laiku lietoju krēmus ar AHA, palīdzēja. Nesen nopirku Dermalogica Clear Start un lietoju kopā ar exfoliant. Labs rezultāts, gluda un veselīga sejas āda. Sērija ir paredzēta pusaudžiem, bet man pie 30 ;)

http://www.dermalogica.com/gentle-cream-exfoliant/9,default,pd.html?cgid=exfoliants&start=3
24.06.2014 18:53 |

Reitings 69
Reģ: 30.06.2013
Sugar Kā tu tiki vaļā no ādas ērcītes, kādus līdzekļus lietoji? Man ar nesen dermatalogs aklāja šito dranķi. Lasot citu cilvēku viedokļus par šo slimību sapratu, ka nav īpaši viegli no tā tikt vaļā.
25.06.2014 20:44 |

Reitings 69
up
25.06.2014 22:18 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Delena, grūti man gāja :D Jo process ir ļoti ilgs. No sākuma ilgi un dikti lietoju Benzīl Benzoāta ziedi. Āda kļuva drausmīga, jo tas draņķis kož un traki sausina. Āda bija konstanti apsārtusi, lobījās, pleķaina (īsāk sakot - skats drausmīgs). Nezināju kur likties. Tikko pārstāju lietot ziedi un āda pēc pāris dienām kļuva kaut cik normāla uzreiz parādījās arī pumpas (no tās ērcītes). Beigās aizgāju pie cita dermatologa, kura izrakstīja kaut kādu ziedi (šķiet, ka tas bija metranidazols), kuru vajadzēja smērēt tikai uz nakti. Tāda balta pasta. Problēma man bija tieši uz zoda un zem deguna. Vīrs rēca, ka izskatos pēc salaveča :D Šo lietoju kādu mēnesi-divus. Pēc tam izgāju kriomasāžas kursu (pēc būtības ādu apstrādā ar šķidro slāpekli), kas bija vajadzīgs, jo dēļ tā Benzīl Benzoāta bija izjaukts ādas līdzsvars un parādījās kaut kāda sēnīte. Pēc tam dermatoloģe izrakstīja Finacea gēlu (pēc būtības krēms ar Azelaīnskābi, tas pats Skinoren, tikai skābes koncentrācija zemāka). Īsāk sakot - nekādas pašdarbības, savādāk tas viss ļoti ievilksies. Ja kas, man ļoti palīdzēja ārste Olga Princeva (pieņem Rīgas 1. poliklīnikā), viņa tāda īpatnēja, bet ļoti zinoša daktere.
25.06.2014 22:32 |

Reitings 69
oi, viegli neizklausās. bet paldies par savu atskatu. esmu apbruņojusies ar spēku un ceru izārstēt. es jau kādus gadus 5 staigāju pa dermatalogiem, lietoju visādus lidzekļus, un beidzot atradās viena lietpratēja-dermatoloģe, kura mani aizsutija uz ērcites analīzēm. vismaz problema atrasta, atliek tik izkaust. dermataloģe teica, lai tgt neko nelieku uz ādas, jo vasara, tikai la roche possay rozācijas krēmu, jo man ir arī plus rozācija klāt. bet diemžēļ kremu nevienā aptiekā nevarēju atrast. tgt lietoju izrakstītās zāles trichopol un omerazol. vēl uz sejas klaju duac gel. biju laiku atpakaļ nopirkusi un skatiju, ka der. termiņš auguatsā beigsies tāpēc nolēmu palietot, lai nav nauda izmesta vējā, un kas zin varbūt palīdz.. un šķiet ar, ka palīdz, jo plus vel lietoju homeopatiskus pilienus ādai un dzeru alvejas sulu.
25.06.2014 23:29 |

Reitings 9596
Man tas LRP krēms. Labi palīdz pret plīsušiem kapilāriem (tā pati rozacea). Pačeko šeit: http://www.feelunique.com/brands/la-roche-posay/anti-redness viņiem līdz mēneša beigām ir atlaides. Lielākā daļa ir izpārdota, bet tur var ierakstīt savu e-pastu un, kad līdzeklis būs pieejams, tev uzreiz atnāk ziņa. Vēl LRP var dabūt šeit: http://www.escentual.com/la-roche-posay/rosaliac/ viņiem arī līdz mēneša beigām atlaides, bet piegāde maksā 4,95 GBP ~ 6,5 EUR.
Duac man palīdzēja, bet Duac vasarā pa dienu nevar lietot, jo tur sastāvā skābes. Un, pat ja lieto uz nakti, pa dienu obligāti jālieto krēms ar SPF. Ja sūtīsi kaut ko no tām lapām, paskaties LRP ir lieliski krēmi ar spf un arī liela izvēle mitrinošiem dienas krēmiem ar spf.
Ja negribi sūtīt no ārzemēm, Latvijā Stockmann un aptiekās ir pieejama Avene kosmētika. Viņiem arī ir lieliski līdzekļi prieks rozacejas.
Ja ir interese, manu pieredzi ar šāda veida problemātiskas ādas kopšanu vari palasīt šeit: http://sugarmakeup.blogspot.com/2014/01/kuperozas-adas-kopsana.html
Ja kādi jautājumi droši vari privāti rakstīt :)
25.06.2014 23:38 |

Reitings 69
Lietoju duac vakarā un lieku pa dienu kremu ar spf - avene 30 spf, adai ar tieksmi uz akni. Tas duac palīdzēs tik kamēr lietoju, kad beigšu lietot problēma atsāksies? Tev arī bija kādi iekšēji dzerami līdzekļi jālieto pie tās ērcītes?
Starpcitu milzīgs paldies Tev par ieteikumiem, ņemšu vērā :)
25.06.2014 23:49 |

Reitings 9596
Man šķiet, ka Duac ilgstoši nemaz nevarēja lietot (šķiet, ka arī bija rakstīts, ka kopš atvēršanas produkts jāizlieto 2 nedēļu laikā (vai mēnešu)). Es kad pārtraucu, tad viss atgriezās. Iekšēji neko nevajadzēja lietot (bet toreiz daudz lasīju un sapratu, ka dažos gadījumos izraksta arī antibiotikas). Omeprazol (pieļauju, ka tu izlaidi burtu) ir domāts kuņģa skābes normalizēšanai. Bieži vien šādas problēmas saasinās dēļ tā, ka organismā kaut kas nav tā kā vajag. Un ļoti bieži šādas problēmas ir cilvēkiem ar gastrītu, tāpēc izraksta Omeprazolu.
Nav par ko :) Prieks, ja kādam varu palīdzēt :)
26.06.2014 00:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits