vardarbība skolā

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014
Lasot ziņas, diskusijas par gadījumu, kur garīgi atpalicis skolēns 3reiz piekauj klasesbiedru, nonācu pārdomās - vai jūs laistu savu bērnu bērnudārzā, skolā, kur integrējas cilvēks ar diagnozi?
Kā domājat pasargāt savus bērnus no tādām un līdzīgām situācijām? Mācīsiet pie pirmās situācijas sūdzēties, visu izrisināt vārdiski, sist pretī? Tagad tā laikam tāda tendence - sākumā Jaunjelgava, tagad Rīga un, šķiet, abos gadījumos izpaliks bez sekām vardarbīgajiem, jo vecāki ir ietekmīgi.

http://www.tvnet.lv/zinas/kriminalzinas/514815-skolens_trisreiz_piekauj_klasesbiedru_direktors_nerikojas
21.06.2014 19:17 |

Reitings 844
Reģ: 11.08.2011
Man kādus 2 gadus klasē viens tāds arī mācījās. Mamma viņam bija skolotāja, gribēja, lai iet normālā skolā, bet nu bija ļoooti grūti viņam. Klasesbiedri viņu apsmēja, viņš gandrīz katru starpbrīdi gāja pie mammas raudāt, bet pats jau arī visu laiku dauzīja galvu pret sienu, vienā stundā arī uz kaut ko sadusmojās un lidināja visai klasei pāri penāli, kas man tieši pa galvu trāpīja. :D
21.06.2014 22:15 |

Reitings 206
Reģ: 26.06.2013
Mācījos vienā skolā ar viņu.. Puisim ir ~16 gadi. Viņam NEBŪTU tur jāmācās. Kādēļ? Iemeslu ir daudz.. Viņš nav adekvāts un viņa rīcība mēdz apdraudēt citus.
1.) viņš nespēj uztvert visu, ko māca pārējiem,
2.)ģimnāzijai ir labs līmenis, un citi tur iekļūst mācību rezultātu dēļ, nevis kā viņš, kad vecāki sapiķo..
3.)viņš ir agresīvs,
4.)citiem ir bail pat skatīties virsū, jo viņš var sadusmoties pat par to,
5.)no viņa IR jāizvairas. Piem. meitenei vienkārši pienāca klāt un tāpat vien iegrābās krūtīs...normāli?
6.)regulāri izraisa, pats uzprasas uz konfliktiem, un ne visi pusaudži izliekas neredzot to vai, izvairoties no konflikta, izlemj lekties pretī vai dažreiz vienkārši aizstāvoties dabūn,
7.)skolas policists ir personīgā aukle. Nabagam katru starpbrīdi ir jāskraida pakaļ un jācenšas novērst konflikti,
8.)ik pa laikam mainoties simpātijai, apātiski izseko nabaga meitenes..
9.)reiz bija izlauzis pat meiteņu wc durvis, jo meitenes bailēs muka no viņa,
10.)pa skolu skrien, pa ceļam nonesot cilvēkus.. Reiz arī mani nonesa. Spēks viņam ir pamatīgs.

Manuprāt, ir bērni ar īpašajām vajadzībām jāintegrē, bet ir jābūt kaut kādai robežai un arī nolikumiem par to kurus var laist ar citiem, kurus nē. Jo citiem nebūtu jācieš viņu dēļ.
21.06.2014 22:19 |

Reitings 588
Reģ: 21.10.2012
manuprāt, vecāki, kas bāž savu slimo bērnu parastajā skolā paši nodara bērnam ļaunumu. pirmkārt, jau bērnam būs grutības mācīties, uztvert visu. otrkārt, bērni ir nežēlīgi un pret slimiem bērniem izturās ne īpaši labi.
reizēm ir brīži, kad vajag domāt ne tikai par savām likumiskajām tiesībām, bet arī padomāt par savu bērnu un viņa iespējām integrēties, jo mazajās klasēs apsmej pat tos, kuri slikti lasa. kā reiz draugiem ir bērns ar disleksiju, nav nekādi nopietnie traucējumi, bet pirmajās klasēs nācās iet runāt ar skolotāju, lai neliek puikam lasīt klases priekšā, jo klasesbiedri apsmēja. disleksijas dēļ, protams, nav jāiet uz speciālo skolu, bet saku to kā piemēru tam, ka pat ar nelielu defektu bērnam skolā ir grūti, kur nu vēl ar smagām prātiņa saslimšanām.
21.06.2014 22:19 |

Reitings 149
Reģ: 12.05.2014
Nelaistu vienā skolā ar slimiem bērniem. Viņu uzvedība nav prognozējama un nevajag sev sagādāt liekas galvassāpēs. Lai mācās vienā skolā ar sev līdzīgiem. Šī integrēšana arī noved pie dakšiņu gadījumiem. Dažos gadījumos tolerance nav pieļaujama.

+++
Noteikti nelaistu.
Protams, nav garantijas, ka kādam veselajam neuznāks melnie, bet tad veselo var saukt pie atbildības, kamēr par kkādiem slimajiem tikai noplātīt rokas - sakropļoja Anniņu ar šķērēm, neko darīt, viņš jau nesaprata, ko dara, viņš jau slims. Viņam jau neko nevaram pateikt, viņš jāintegrē. Es nevarētu savu bērnu pasargāt katru dzīves minūti, bet tik daudz kā nelaist viņu vienā skolā un klasē ar slimiem bērniem gan es varētu.
21.06.2014 22:22 |

Reitings 142
Reģ: 01.06.2014
Mācījos ar viņu vienā skolā savulaik. Un varu droši paziņot, ka viņš IR agresīvs. Viņam būtu jāmācās specializētā skolā. Nē, es nevainoju viņu. Tā ir slimība un audzināšana. Visatļautība naudas dēļ no vecāku puses, vairs nekas.
21.06.2014 22:42 |

Reitings 559
Reģ: 08.06.2014
Nelaistu vienā skolā ar slimiem bērniem. Viņu uzvedība nav prognozējama un nevajag sev sagādāt liekas galvassāpēs. Lai mācās vienā skolā ar sev līdzīgiem.

Piekrītu!
22.06.2014 11:04 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Jūs varat teikt, ka nelaidīsiet bērnu skolā ar slimiem, tas ir pilnībā saprotams un ko tur diskutēt, kurš gribētu laist bērnu skolā ar citiem nelīdzsvarotiem indivīdiem? Bet realitāte ir tieši tāda kā Ervīns teica - jau pavisam drīz tādas izvēles nebūs, izņemot, protams, privātās skolas un kaut kādas ļoti elitārās iestādes.

1. Valsts nostāja ir tāda, ka ar laiku visas speciālās skolas bērniem ar vieglu un vidējo garīgo atpalicību ir jālikvidē, integrējot šo kontingentu parastās skolās, skolām, savukārt, licencējot īpašās mācību programmas. Daudzas mazpilsētu un arī lauku skolas, kur katra ar zobiem un nagiem cīnās par katru skolēnu (jo nauda seko skolēnam un katra galviņa ir reāla izredze skolai turpināt strādāt) jau ir akreditējušas atvieglotās mācību programmas, kur tas bērns sēž klasē, bet beidzot izglītības iestādi pie programmas koda ir cits cipars. Mums jau nav tā, kā attīstītās valstīs, kur līdzīga pieeja tiek īstenota - skolotāju palīgi, asistents pašam bērnam - mums ir visi vienā katlā, kur viens var izpausties, bet pārējie neko neiemacīties un dzīvot bailēs un stresā katru mīļu skolas dienu.

2. Ja šāda programma ir akreditēta, tad skolai nav tiesību neņemt bērnu ar diagnozi attiecīgajā skolā, ja viņš ir pierakstīts, Rīgā vēl tur var kaut ko, bet rajonos - to bērnu nogrābs ar rokām un kājām, iemeslu skatīt augstāk.

3. Bet ir arī cita lieta - ir kaudzēm bērnu, kuriem ir vajadzīgas korekcijas programmas, kuri ir agresīvi u.tml., bet vecāki to neatzīst, viņi saka, ka bērns ir normāls un punkts. Reāli strādājoša mehānisma kā piespiest vecākus darīt kaut ko lietas labā nav!

4. Mums arī nav mehānismu ko un kā darīt lai šo vardarbību nepieļautu, viss smuki papīros. Dzīvē nekas no tā nestrādā.

Ir briesmīgi, bet kārtējo reizi nākas teikt, ka mūsu humānajā valstī cietēji ir tie, kas labi mācās, maksā nodokļus, kārtīgi audzina savus bērnus.
22.06.2014 13:29 |

Reitings 443
Reģ: 11.05.2014
Nelaistu vienā skolā ar "īpašiem bērniem". Atceros, ka savulaik mūsu skolā arī bija daži indivīdi ar īpašām vajadzībām. Vairums - agresīvi. Pirms pāris gadiem vienu no viņiem redzēju ziņās, izrādās, ka apsūdzēts pedofilijā (par upuriem kļuva šīs pašas skolas sākumskolēni). Saprotu vecākus, kuriem liekas, ka "veselu" bērnu sabiedrība nāks par labu viņu mazajiem, tomēr pēc šādiem gadījumiem visa mana tolerance pazūd bez pēdām.
22.06.2014 13:43 |

Reitings 496
Reģ: 13.04.2014
Piekrītu Becky katram vārdam. Vai Jūs ejot pieteikt bērnu 1.klasē, tiešām jautātu direktorei, vai tajā pašā skolā gadījumā nemācās vai nemācīsies kāds garīgi atpalicis bērns??? Nu, diez vai
22.06.2014 14:11 |

Reitings 10475
Līna, pat jau jautātu - tā ir aizsargāta informācija par kuras izpaušanu gan iestājas attiecīgās sekas.
22.06.2014 14:16 |

Reitings 496
Reģ: 13.04.2014
Šo puisi esmu redzējusi 2 reizes. Vienreiz viņš pienāca man klāt, kad ar draudzeni gaidīju taksi centrā un sāka teikt mums komplimentus, cik mēs smukas, utt. Un otro reizi, kad braucu ar savu draugu un viņa draugu autobusā. Arī tad viņš mani aplūkoja no galvas līdz kājām un smaidīja, izteica komentārus, ka ļoti skaista meitene, bet tā lūrēšana virsū gan bija pretīga. Es jutos tā it kā mani ar acīm izģērbtu. Mans draugs viņam aizrādīja diez gan dusmīgā tonī, ka nav smuki tā lūrēt uz meiteni un viņš nobijās, un tikai māja ar galvu.
22.06.2014 14:17 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Manuprāt, būtu jāliek augsti naudas sodi vecākiem, ja agresīvus bērnus izdomā laist mācīties standarta valsts skolās. Tad padomātu, vai bērniņš tiešām nav agresīvs. Šādiem vieta būtu kolonijā, par normālu cilvēku tāpat neizaugs.
22.06.2014 14:37 |

10 gadi
Reitings 493
Reģ: 15.06.2014
Mums arī viens tāds mācījās. Nāca psihologs ar mūsu klasi runāt, teica, lai pieņemam viņu utt., bet nu tās bija tīrās šausmas. Viņš ar krēslu skrēja mums virsū, kad skolotāja izsauca pie tāfeles, ēda krītu, kora stundās lielajā zālē meta kūleņus. Punktu visam pielika tas, ka vienā starpbrīdī izlēca pa 2. stāva logu. Zinu tikai to, ka sveiks un vesels, bet tā arī nezinu, kurš viņš palika un kas ar viņu tālāk notika.
22.06.2014 14:41 |

Reitings 10475
Ctn, sodi pastāv, bet es nocitēšu Tev vienu māti: "Man naudas nav, nebūs un man vispār jau desmit tie sodi sakrājušies. Nemaksāšu, kas man!" Bet toties brīnumbērnam i brīvpusdienas ir, i pašvaldības pabalsts laišanai uz skolu - šiki!
22.06.2014 14:58 |

Reitings 2342
Becky, es teicu augsti sodi, nevis "sodi". Uz bagāto vecāku bērniņiem strādātu. Uz šādām, kā Tu minēji, mammucim sutkas/piespiedu darbs, bērnu kolonijā.
22.06.2014 15:04 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Diskusija loti laba-loti labi var redzeet to,ka tas gariigi slimais cilveeks ir "jaaliek kraatinaa"...
Es visu sapratu,bet tomeer teiksu taa,ka jaaudzina pirmkaart sabiedriiba,jau pasaa beerniiba tam veselajam beernam ir jaapastaasta,ka ir arii slimi beerni ar neparedzamu -spontaanu uzvediibu,ir jaamaaca,kaa uzvesties sabiedriibaa,kur taads cilveecins var apgroziities.
Te visas saka -nelaistu,bet vai juus ziniet 100%,ka tajaa citaa skolaa nebuus kaads beerns atkal ar to neliidzsvaroto psihi.Ne jau visiem berniem ,cilveekiem ir redzama taa diagnoze-uz pieres rakstiita.Spontaanas riiciibas var buut pilniigi visur sagaidaamas no psigiski slimiem cilveekiem.
Saaksim ar to ,ka pati sabiedriiba ir neiecietiiga ,vareetu pat teikt launa!
22.06.2014 16:44 |

Reitings 2342
Emmanuelle, nepiekrītu. Agresora labklājība ir pēdējā vietā. Pēc Tavas teorijas noziedziniekus arī var neieslodzīt, jo sabiedrība nesaprot, ka cilvēkam uznāca dusmas, sagribējās seksu vai jaunu telefonu.

Protams, ka cilvēkam ir jāapzinās, ka pasaulē eksistē dažādi indivīdi, bet tas nenozīmē, ka ir apzināti jāprovocē nelaimes, saliekot kopā normālu bērnu ar psihopātu. Ar tādiem ir jāstrādā atsevišķi, ne jālūdz pārējiem paciest, izvairīties.
22.06.2014 16:58 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Pamatskolā mums vienu tādu ielika klasē mācīties, laikam kādā 2. klasē, viņam bija jau 14. gadi (?), vai tuvu tam.
Beidzās tad ar to, ka stundas laikā viņš vnk piecēlās un ar krēslu nobrauca priekšā sēdošajiem pa pakaušiem, pāris meitenes bija dabūjušas matos košļenes un vēl visādas riebeklības, man ar kaut kādu makšķerauklu pārplēsa roku.
Nu jā, pažēlosim nabaga slimos bērniņus. Pie tam, mūsu skolā bija pat speciāla klase bērniem ar attīstības traucējumiem, bet viņu vienalga ielaida mācīties pie mums.

Man pašai ir rados šāds bērniņš, nu neapzinās viņš ko var darīt un ko nevar, kā jāuzvedas, bet māte spītīgi pastāv par parasto skolu, tikai kad viņš tur sāks iet, nav ne jausmas, jau 8. gadi, bet vel iet bērnudārzā ar piecgadīgajiem. Tur problēma ir tajā, ka viņa pati nekad neatzīs, ka bērns ir slims, jo tas ir tikai un vienīgi viņas vainas dēļ (dzēra līdz 7. mēnesim, kamēr sākās pr. dz.)
22.06.2014 17:04 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
ctn-vai tu 100%zini kaadi cilveeki tev staav blaus veikalaa,sabiedriskajaa transportaaa utt?
Es neko negribu te pieraadiit-tas faktiski nav iespeejams izdariit paaris teikumos,es protams skatos uz visu to ar pavisam citu aci,bet taa doma vien,kur nu veel vaardi... -vai nevajadzeetu sist pretii, manii rada paardomas.
Es runaaju seit par psihiski slimiem cilveekiem.Ja noziedznieks ir izdariijis noziegumu ,un ir psihiski slims cilveeks,kas ir loti biezi,jaa-skatos citaadi.
22.06.2014 17:05 |

Reitings 434
Reģ: 19.06.2014
ctn-vai tu 100%zini kaadi cilveeki tev staav blaus veikalaa,sabiedriskajaa transportaaa utt?

runa jau iet par riska samazināšanu. kāpēc gan laist vienā klasē ar psihiski slimu cilvēku, ja var nelaist, tādējādi samazinot risku?
22.06.2014 17:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits