laimīgā kopdzīve

Reitings 46
Reģ: 17.04.2014
Psihologs Marks Goulstons ir izveidojis sarakstu ar ikdienišķām lietām, kas stiprina laulību , un liek saglabāt attiecību siltumu.(domāju , ka attiecības bez laulības arī).. Vai Jūs piekrītiet šiem viņa ieteikumiem? Cik daudz attiecas uz Jums? :)

P.S. Esmu pamanījusi , ka daudzām ir tendence pārspīlēt, tāpēc lūdzu uztveriet šos punktus kā saprātīga līmeņa komunikāciju, nevis otra iegrožošanu savās važās ar pārspīlētu mīlestības izrādīšanu un telefona bombardēšanu.

1. Dodieties gulēt vienlaicīgi, pat tad, ja vienam no jums jāceļas agrāk.

2. Meklējiet kopīgas intereses! Kad laulības sākuma kaislības norimst, ir svarīgi koncentrēties uz lietām, kas interesē jūs abus.

3. Ejot sadodieties rokās vai ejiet cieši blakus, tas ir svarīgāk par to, kas notiek abpus ceļam, pa kuru jūs ejat .

4. Uzticieties un piedodiet, tas ir labāk par strīdiem un domstarpībām.

5. Vairāk pievērsiet uzmanību tam, ko jūsu partneris dara labi un pareizi, vienmēr ir iespējams atrast labas lietas. Laimīgi pāri kultivē pozitīvismu.

6. Apskaujiet viens otru, kad tiekaties pēc darba.

7. Atzīstieties mīlestībā katru rītu. Novēliet laimīgu dienu katru rītu. Tas ir veids, kā savam partnerim palīdzēt būt pacietīgam un tolerantam

8. Novēliet labu nakti katru vakaru.

9. Piezvani savam partnerim dienas vidū, lai pajautātu, kā klājas.

10.Esiet lepni par savu otru pusīti un attiecībām ar viņu.
19.06.2014 18:38 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Mums principā visi punkti atbilst :) Jā un kopdzīve mums tiešām ir laimīga, nevaru sūdzēties.
19.06.2014 19:21 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Mums maz kas atbilst, bet es neteiktu, ka mums sliktas vai nelaimīgas attiecības. Manuprāt, galvenais, lai abi attiecībās ir laimīgi un apmierināti. Katram pārim būs savas lietas, kas būs atslēga uz šīm sajūtām. Katram savs.
Šeit rakstītais...nu...manā uztverē, kaut kādi vispārināti teksti, nekas vairāk. Piemēram, ir cilvēki, kuri vienkārši neuzskata, ka katru dienu jāatkārto ''es tevi mīlu''. Ir cilvēki, kuriem ir dažādi darba režīmi un viņiem nav svarīgi iet gulēt reizē utt(tas vnk jau runājot par konkrētiem ''padomiem''). Pāri ir ļoti dažādi un visiem piemērot šo un teikt, ka t nu stiprinās laulību...nu, nez, man tas liekas muļķīgi.
Mēs ar draugu vispār ikdienā sazvanamies tikai tad, kad ir kkas steidzams. Man nepatīk, ja mani traucē ar ''čau, kā iet'' sarunām darba laikā un zinu, ka viņam ir tas pats, bet attiecības tas nekādi neietekmē.
19.06.2014 19:23 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
It kā piekrītu, bet tomēr pārāk pūkaini tas viss liekas, ja man ikdienā būtu viss jāievēro-jāzvana, lai pajautātu, kā iet, jāstaigā tikai rociņās sadevušiem, nemitīgi jāsaka komplimenti, jāapskaujas utt.- mērenās devās tas ir forši, bet žēl, ka neviens punkts nav par kādu asumiņu attiecībās- izmēģināt kādu jaunu kopīgu nodarbi, un starp citu, arī pastrīdēties, ja vien neiet augstos toņos ar kliegšanu, trauku plēšanu utt, vajag un savā ziņā pat nostiprina attiecības, ne velti ir teiciens, ka labas attiecības nav tās, kurās nestrīdas, bet tās, kurās iemācās pēc strīda palikt kopā. Bet tā kā izcelts ieteikums nepārspīlēt, tad piekrītu- mīļuma izpausmes ir vajadzīgas ikdienā.
19.06.2014 19:28 |

Reitings 46
Reģ: 17.04.2014
Modo, bet jaunas nodarbes, taču var likt zem-- meklējiet kopīgas intereses.. Vajag asumiņu.. Izleciet ar gumiju :) Aktivitāšu taču daudz, tikai mēģinot un iepazīstot tas var atrast, kas patīk un kas nē.
19.06.2014 19:30 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Pirms šīm attiecībām es arī teiktu, ka viss tas ir mēsls, ka normālās attiecībās bez strīdiem nevar un iešana rociņās nu nepavisam nav vajadzīga. Bet ziniet, VAR un dzīvošana tādā nelielā pūkainumā nemaz nav tik slikta, jo ārpus mājām problēmas pietiek. Kāpēc tās vajag taisīt arī mājās, kur ir iespēja relaksēties un atpūsties?! :)
19.06.2014 19:53 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Mums atbilst viss, izņemot dienas sazvanīšanos, sazvanamies tikai tad,ja kādam ir kas stāstāms vai arī, lai norunātu vakara plānus.
Par kopā gulētiešanu - ja nebūtu abiem līdzīgi grafiki, tad gan gulēt ietu atsevišķi, bet nu pagaidām sanāk abiem kopā līst gultā, pat ja viens tikai TV skatās un otrs gulēt iet.

Bet pēc būtības tie punkti tādi pašsaprotami vairumā attiecību, tie pāri, kuri to visu nedara, gan jau ka ir laimīgi, ka satikuši otru tādu, kuram šis "sviests" nepatīk. :D Piem., abi neesam īpaši romantiski (klasiskajā izpratnē), tāpēc romantisku vakariņu sveču gaismā vietā labāk izvēlēsimies zvilnēt dīvānā pie pastulbas filmas ar aliņu un uzkodām. :D Galvenais jau lai abiem labi!
19.06.2014 19:54 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
jaunas nodarbes, taču var likt zem-- meklējiet kopīgas intereses.. Vajag asumiņu

Jā, protams, aktivitātes jā, bet vispārināti- asumiņu arī ikdienā. Iespējams, ka ir cilvēki, kam to nevajag, kam patīk mierīga ikdienas dzīve, man tomēr vajag kaut ko vēl bez Ejot sadodieties rokās vai ejiet cieši blakus un Atzīstieties mīlestībā katru rītu vai tamlīdzīgi.
19.06.2014 20:07 |

10 gadi
Reitings 755
Nezinu, bet mums visi minētie punkti ir ikdiena. Pat nevaru iedomāties, ka tā visa nebūtu.

Par gulēt iešanu reizē. Man ir tā, ka ir ļoti grūti iemigt, kamēr viņš jau krāc. Mums gulēt iešana kopā, skaitās tas brīdis, kad abi ejam uz guļamistabu un lienam gultā. Parasti es nevaru aizmigt, tādēļ lasu, skatos tv vai bakstu planšeti.
19.06.2014 21:13 |

Reitings 5709
Es vēl pievienotu kopīgas maltītes, nu vismaz vienu! Īpaši, kad jau ir ģimene.
19.06.2014 21:34 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Nezinu, bet mums visi minētie punkti ir ikdiena. Pat nevaru iedomāties, ka tā visa nebūtu.

pievienojos :)
19.06.2014 21:40 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Lielākā daļa no minētajiem punktiem ir mūsu attiecību ikdienas sastāvdaļa. Un tas notiek dabiski, nevis tāpēc, ka kāds ir teicis, ka tā jādara.
Bet dažiem punktiem nepiekrītu. Man nav vajadzības pa dienu tāpat vien sazvanīties ar mīļoto, lai pajautātu, kā klājas. Vakarā mājās arī izrunājam, ko pa dienu darījuši, kā gājis. Sazvanāmies pa dienu tikai tad, ja ir kas svarīgs sakāms vai jautājams, nevis vienkārši, lai parunātos. Tāpat arī ar to reizē gulētiešanu ne vienmēr sanāk. Un gadās taču, kad viens ir noguris, bet otram miegs vēl nav nevienā acī un gribas kādu filmu noskatīties vai jebko citu.. nu neskriesim taču tikai tāpēc abi reizē gulēt.
19.06.2014 22:23 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Forši. Mums atbilst visu punkti :)
Jebkurā gadījumā uzskatu savas attiecības par laimīgām.
19.06.2014 22:29 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Mēs laikam darām visu. Nevaru tika izlemt par to kopīgo interešu meklēšanu. Nezinu vai kaut ko īpaši meklējam.
19.06.2014 23:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits