Kādēļ tik daudzas "normālas" meitenes ir vienas?

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Virsraksts runā pats par sevi. Pazīstu vairākas jaunas sievietes, kuras ieguvušas gan labu izglītību, gan līdz 30 gadu slieksnim paguvušas izveidot sekmīgu karjeru, taču pagalam nevedas privātajā dzīvē. Viena pirms laika izšķīrās no drauga, ar kuru bija plānojusi saderināties; otra uzzinājusi, ka puisis viņu krāpj ar citu; trešā vispār atmetusi cerības atrast sev piemērotu partneri - pati klāstīja šo domu.
Dāmas, kādēļ, jūsuprāt, tā notiek? Šoreiz jautāju jums, vai jums šķiet, ka vīrieši baidās no gudrām un veiksmīgām sievietēm?

Un papildjautājums - vai esat kādreiz izlikušās naivākas, nezinošākas un nevarīgākas, lai tikai neievainotu kompleksu mākta vīrieša jūtīgo ego?

No savas puses varu teikt, ka ļoti daudziem vīriešiem - tādiem, kuri cieš no mazvērtības, pašapziņas trūkuma - biedējoša šķiet doma par sievieti, kura spētu būt vienlīdzīga un pat kādā jomā pārspēt vīrieti.
18.06.2014 21:34 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es ceru, ka kaut kur vēl ir palikušas arī labi audzinātas sievietes , kuras spēj un māk sadzīvot viena ar otru. Ir? Piedodiet, bet reizēm māc šaubas.

Vai vispaar ir kaadreiz maaceejushas sadziivot? Es personiigi maaku sadziivot ar citaam liidz tam briidim, kad naakaas daliit vienu virtuvi. Pienjemu, ka gadiijumaa ja naaktos daliit vienu viiru, es to otru noeestu taa, ka vinja mazinja un melna seedeetu zem galda un baidiitos naakt aaraa.
Piedod, pilnīgas muļķības. Vīrietis nenakšņo viesnīcā, bet - pie savas sievas (vienas vai otras).

Bet fakts paliek kaa taads, ka sievietei nav iespeejas guut no viiriesha 50% atbalstu, bet gan 25% jo tie otri 25% aiziet citai sievai un vinas beerniem.
19.06.2014 02:12 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Vai vispaar ir kaadreiz maaceejushas sadziivot? Es personiigi maaku sadziivot ar citaam liidz tam briidim, kad naakaas daliit vienu virtuvi. Pienjemu, ka gadiijumaa ja naaktos daliit vienu viiru, es to otru noeestu taa, ka vinja mazinja un melna seedeetu zem galda un baidiitos naakt aaraa.

Nu, redzi, ja runājam par Islāma variantu, tad OBLIGĀTS noteikums ir, ka katrai no sievām ir jānodrošina ATSEVIŠĶAS UN IZOLĒTAS telpas dzīvei (pagalms var būt kopīgs), tā kā kopīgas virtuves, ja visu ievēro, nebūs. Latvijas variantā - katrai atsevišķs dzīvoklis vai izolēta mājas daļa.
Bet fakts paliek kaa taads, ka sievietei nav iespeejas guut no viiriesha 50% atbalstu, bet gan 25% jo tie otri 25% aiziet citai sievai un vinas beerniem.

Nu, nevajag dramatizēt! Kā tad dzīvo tās, kurām vīri iet jūrā, brauc komandējumos? Cik zinu, no tā nemirst. :-)
19.06.2014 02:20 |

10 gadi
Reitings 1582
Jā, vēl.
4. Vīrieša iespēja saprātīgi izlietot savu bagātību. Ja vīrietis ir bagāts, bieži rodas problēmas ar iespējām saprātīgi ieguldīt nopelnītios līdzekļus - tiek iegādāti nevajadzīgi dārgas luksuspreces un citādi jukts prātā, jo "naudu nav, kur likt". Tuvajos austrumos ir pat tādas ģimenes, kur vīrietim ir 4 sievas un ~50 bērnu. Naudas ieguldīšanu zeltītos klozetpodos poligāmijas gadījumā ir iespējams aizvietot ar naudas ieguldījumu daudz saprātīgākās lietās - savos bērnos.
19.06.2014 02:26 |

10 gadi
Reitings 1582
Viss, arlabunakti.
19.06.2014 02:26 |

Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
Neviena nepieminēja, ka liela daļa karjeras sieviešu ir vīrišķīgas... kāpēc tā? Jo sievietei nav jācīnās par vietu zem saules, bet ir jāplaukst un jāattīstās citādāk. Ja ne, viņa zaudē savu ES, savu sievieti, mūždien skrienot, lai iegūtu augstāku vietu darbā un cīnoties.. tā nav sievietes būtība..tāpēc arī ir tik daudz vientuļu karjeras sieviešu, jo vīrieši sev grib blakus maigu sievieti, kas viņus atbalstīs darbā, nevis cīnīsies plecu pie pleca kā kara laukā.
19.06.2014 08:14 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Vai kāds ir pajautājis tām brīvajām 30 gadniecēm, vai viņām vīrietis, attiecības un ģimene ir vispār vajadzīgs? Kāpēc sabiedrībā ir stereotips par vecumu - tev pāri 30, veča nav, nepaspēsi sevi atražot, sēdēsi kā vientuļa vecmeita. Cik no tām brīvajām 30 gadniecēm reāli arī ir vientuļas un izmisušas? Manuprāt lielai daļai šo sieviešu brīvība ir viņas izvēle, nevis neveiksmīgas meklēšanās rezultāts. Ir pagājuši tie laiki, kad sievietei vajadzēja būt precētai, tupēt pie plīts un ražot bērnus.
19.06.2014 09:12 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
enija, es gan lasot grāmatu "Sievietes kas skrien ar vilkiem", sapratu, ka tieši šobrīd mēs nomācam sievietes patieso dabu, ar to, ka sievietei jābūt vājajam dzimumam, tur teikts pavisam pretēji, ka savā būtībā, sieviete ir bijusi galvenā, tā, kas balsta ģimeni, jā viņa ir bijusi mājsaimniece, bet jebkurā gadījumā viņai ir jāspēj pastāvēt par sevi un ģimeni, gan finansiāli, gan morāli, ja tas ir vajadzīgs, jārūpējas par pavardu, un jābūt tai kas nosaka mājās kārtību un vietu. Neesmu gan visu izlasījusi, varbūt, ka scenārijs beigās mainās :D, bet es negribu tam arī nepiekrist.
Varbūt kādai bizness ir aizraušanās, sports, un karbonāžu cepšana zobu sāpes, neviens jau nav radīts ideāls, un turklāt katram jau ir savs, kas tuvs sirdij. Es pat negribu pierkrist, tam, ka karjeras veidošanai ir vairāk negatīvas sekas attiecību veidošanā, visdrīzāk, sieviete kas ir uzcēlusi savu pili, gribēs līdzvērtīgu partneri. Līdzvērtīgu partneru, kas ir brīvi 30 gadu vecumā nav daudz, ļoti daudzi vīrieši brīvie arī ir dīvaini, tiešām kaut kas nav, vai vienkārši garlaicīgi, vai vienkārši ar tiem, kas gadās ceļā neveidojas ķīmija, nav un viss, un vari izstiepties un sarauties, bet, ka nav ta nav... Es pat negribu minēt iemeslus, jo katram tas ir tik individuāli. Un cilvēkam, kura laiku aizņem citas lietas, vienalga kas tas ir, bet laiks tiek vairāk veltīts sev, izglītība, karjera, tiek atņemts kam citam.
Bet tas ir tikai mans minējums, jo es negribu ticēt, ka sieviete kurai ir izteikta aizraušanās ir sliktāka par mājsaimnieci un neinteresanta kādam vīrietim :(
19.06.2014 09:17 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
vai esat kādreiz izlikušās naivākas, nezinošākas un nevarīgākas, lai tikai neievainotu kompleksu mākta vīrieša jūtīgo ego?

Nē, neprotu tēlot. Esmu es pati. Tāpat jau ar laiku viss atklātos. cik ilgi cilvēks spējīgs būt cits?
19.06.2014 09:17 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Manuprāt lielai daļai šo sieviešu brīvība ir viņas izvēle, nevis neveiksmīgas meklēšanās rezultāts.

Lollipop, tu esi bijusi brīva 30gadniece? Es gandrīz esmu (es esmu bijusi brīva 27gadniece). Ar visu manu kvēlo brīvības mīlestību un to, ka es tiesam neko baigi cītīgi nemeklēju, kad nu patrāpījās ņemams kadrs, tad man nebija nekādu iebildumu kļūt "nebrīvai".

Taisnība, nav tie laiki, kad plīts uz bērnu razošana ir augstakie sasniegumi. Bet nu, "attiecības" un pat "laulība" ne obligāti tieši to arī nozīmē. Man "attiecības" nozīmē to, ko angliski sauc par companionship. (Latviski nenak nekas piemērots prātā).
19.06.2014 09:20 |

Reitings 17280
Ā, jā, es nebūt neapgalvoju, ka esmu "normāla meitene", man galva putnu un tarakānu nebūt netrūkst.
19.06.2014 09:21 |

Reitings 9561
57days, man nav 30, bet 25, un gadu esmu brīva, visa šī gada laikā, esmu satikusi vairākus vīriešus, un tikai 1 no viņiem man patika un tiku atraidīta, bet labi ka tā :D, Dievs parūpējās neiegrābties uz rozā brillēm :D, pārējie nebija priekš manis, jo man nebija intereses un ķīmija, ja gribētu, sen būtu ar kādu kopā, bet tas nebija mans, varbūt, ka pienāks 30 gadi, domāšu savādāk, bet nafig man būtu jāņem, tikai tāpēc, ka jāņem. Un esmu pārliecināta, ka daudzām sievietēm tā ir, un vīriešiem tāpat, un tur nav sakara ar kaut kādiem putniem, bieži lasot diskusijas un paklausoties stāstus par attiecībām, vai arī reiz biju aculieciniece 2 pārīšu ķīviņam, sapratu, ka tur vairāk putnu un psihe sačakarēta, nekā sievietei, kas ir ar zināmām prasībām.
Vienā ballītē, divas meitenes sadzērās un plosījās uz saviem puišiem, cirta durvis, gāja prom no ballītes, apsauca vārdos visādi, pretīgi palika, bet nu čaļi ar lupatas!
19.06.2014 09:29 |

Reitings 9561
zināmām prasībām un brīva!
19.06.2014 09:30 |

Reitings 17280
bet nafig man būtu jāņem, tikai tāpēc, ka jāņem. Un esmu pārliecināta, ka daudzām sievietēm tā ir, un vīriešiem tāpat

Taisnība.
19.06.2014 09:31 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
57days - 30 man vēl nav, bet bija 25 gadi un biju viena. Apkārtējo spiediens bija liels, respektīvi, kaunināja mani, ka laiks bērnus ražot un vīru pie sāniem meklēt, centās savest utt. Aiz muguras jau arī spriedelēja, kas man kaišot, neesot laikam riktīga. Bet man nebija iekšējās gatavības attiecībām, nelecu izmisīgi virsū pirmajam pretimnācējam. Kad man radās vēlme pēc attiecībām, tad izvēlējos savu partneri, esmu tagad precēta un "atražojos". Tomēr man ir pazīstamas vairākas sievietes ap tiem 30 gadiem, kas vēl joprojām ir brīvas un tādas ir pēc savas izvēles, jo vēl nav gatavas saistībām. Nu ok, ir viena jau pēc 30, kurai izmisums pa acīm spiežas laukā, bet tur ir klasisks vecmeitas sindroms...
19.06.2014 09:44 |

Reitings 17280
Apkārtējo spiediens bija liels, respektīvi, kaunināja mani, ka laiks bērnus ražot un vīru pie sāniem meklēt, centās savest utt. Aiz muguras jau arī spriedelēja, kas man kaišot, neesot laikam riktīga.

Laikam man ir baigi paveicies ar tiem apkartējiem, NEKAD neko tādu neesmu izjutusi.
19.06.2014 09:48 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Man vēljoprojām ir dažas draudzenes, kurām tuvojas 30, un kuras šī gada laikā ir izbeigušas ilgtermiņa attiecības. Tas ir drosmīgs solis, jo tu atzīsti, ka tas cilvēks tomēr nav tavs īstais līdzgājējs, un tas viss tiek darīts vecumā, kad radi jau gaida mazbērnus, bet tu viņus atsēdini ar pliku pakaļu peļķē. Taču viņas nebūt nav karjeristes. Bet vīrieši šajā gadījumā nebija tie stabilie balsti un mamutu nesēji....

Pati arī vēl nesen biju vecmeita :D ja man nav stabila partnera, tad, protams, ir labs darbs, hobiji, teātri utt. Jo kaut kādā veidā taču sevi jārealizē, lai vismaz kaut kāda gandarījuma sajūta būtu, dodot sev atskaites.
Atceros, ģimenes svētkos vienmēr biju viena, bet ceļojumos braucu ar savu labāko draugu, kurš ir vīrietis. Mana ģimene uz mani ilgi skatījās aizdomīgi :D Bet tā kā mazbērni ģimene jau bija sadzimuši, tad tas man netika skandināts.
19.06.2014 10:05 |

Reitings 438
Reģ: 18.03.2013
Jo dzīvot vienai ir ideāli :) Nopietni, man vsm ļoti patīk, dari kā gribi, nāc kad gribi. Ved mājās ko gribi. Neviens Tevi neierobežo, nekrīt uz nerviem. Un tam cilvēkam, kuru pielaiž klāt ir jābūt ļoti īpašam, lai neizjauktu savu izveidoto idilli.
19.06.2014 11:40 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Apkārtējo spiediens bija liels, respektīvi, kaunināja mani, ka laiks bērnus ražot un vīru pie sāniem meklēt, centās savest utt. Aiz muguras jau arī spriedelēja, kas man kaišot, neesot laikam riktīga.

Nu bet tās tak ir mājsaimnieces klasiskās ,kuras to vien zina un prot ,kā sēdēt mājās un visus pamācīt ,cits līmenis ,cita uztvere, tas vnk ir jānoklausās un savs jādara tālāk ,jo visticamāk ,skaudība žmiedz nost ,ka tu vari to ,ko viņa nekad nav varējusi. Esmu šos teksts dzirdējusi,kaut man ne tuvu nav 30 ,man pat 25 nav ,bet ,redz, pēc viņu domām ,esmu galīgi nepareiza.
57days- companinoship ,tās būtu partnerattiecības, tiešā vārda nozīmē.
19.06.2014 11:59 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Visi kaut kā šeit skatās no sieviešu skatu punkta, bet ir taču arī otra puse ..

Paskatieties apkārt un mēģiniet saskaitīt sev apkārt esošos sakarīgos vīriešus .. un cik no viņiem ir brīvi? Un tagad to pašu izdariet ar nesakarīgajiem. Man sanāk, ka nesakarīgie vīrieši ir krietni vairāk par sakarīgajiem. Kam sievietei "pirmo bērnu" vajag vīru? Es ļoti labi saprotu brīvās sievietes, kas ir brīvas, jo nevēlas pirmo pretimnācēju tikai sabiedrības spiediena vai demogrāfiskā stāvokļa dēļ.

Tomēr faktu, ka, vecākam kļūstot, attiecības veidot ir krietni sarežģītāk, tas nemaina kā vienai, tā otrai pusei.
19.06.2014 11:59 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Es ļoti labi saprotu brīvās sievietes, kas ir brīvas, jo nevēlas pirmo pretimnācēju tikai sabiedrības spiediena vai demogrāfiskā stāvokļa dēļ.

Tieši tā. Cik tad mums to vīriešu, un cik sievietes. Un parasti 30-40 gadus veci normāli vīrieši sen jau ir precēti. Tā kā nevajag te daudz filozofēt.
19.06.2014 12:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits