Nepabeigta augstākā izglītība

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Pēc pieredzes, kāda ir darba devēju attieksme pret nepabeigtu augstāko izglītību? It kā pašai stulbi liekas - palicis tikai viens gads, bet nu nekādi nespēju mācīties bezjēdzīgas lietas papīra dēļ.
15.06.2014 21:05 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Svarīgi jau ir arī tas vai Tu vēlies strādāt savā nozarē. Ja Tu pretendē uz darbu citā nozarē, man kā darba devējam, būtu vienalga tas, ka Tev ir nepabeigta izglītība nozarē, kas ar tavu darba specifiku nav tieši saistīta. Taču noteikti, ka pabeigtu izglītību, lai vai kādā nozarē strādātu, uztvertu pozitīvi.
15.06.2014 21:55 |

Reitings 2804
Tikpat labi var rakstīt neiesākta augstākā, apmēram tas pats.

Es gan nedomāju, ka tas ir tas pats. Meitene 2 gadus ir mācījusies, iespējams, gājusi praksi, uzkrājusi zināšanas. Nav jau tā, ka viņa absolūti neko nesaprot. Vienkārši neinteresē. Un uzskatu, ka nav jēgas mācīties kaut ko sakostiem zobiem bez absolūtas interese. No tā papīra lielas jēgas nebūs tāpat, kāpēc velti izšķiest savu laiku un nervus.
15.06.2014 21:59 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Tikpat labi var rakstīt neiesākta augstākā, apmēram tas pats.

+
15.06.2014 22:04 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Tad jau mēnesi nomācoties arī var rakstīt, ka ir nepabeigta augstākā.

Šoreiz runāju kā terminu, nu nav īsti tāds, neraksta tā cv, un pieredze un zināšanas citiem tad var būt lielākas bez augstskolas kā citam 2 gadus mācoties. Nav papīra, nav izglītības, tad visiem vidējā vai profesionālā vienalga cik pēc tam mācījies, galvenais, ka nav pabeidzis.
15.06.2014 22:07 |

Reitings 3379
CV jau var nerakstīt "nepabeigta augstākā", bet vienkārši norādīt gadus, skolu, programmu, ja tam ir nozīme darbā, uz kuru pretendē.
15.06.2014 22:08 |

Reitings 8407
CV jau var nerakstīt "nepabeigta augstākā", bet vienkārši norādīt gadus, skolu, programmu, ja tam ir nozīme darbā, uz kuru pretendē.

ja sava slinkuma un nepatika pēc nevarētu pabeigt pēdējo gadu, tad nerakstītu vispār tādu izglītību, jo tad jau darba intervijā tāpat prasīs kāpēc tad nepabeidza un ko tad, jēga.

Tracina, ka vispār saka nepabeigtā augstākā un viss.
15.06.2014 22:11 |

Reitings 1270
Liliii, eksistē termins - nepabeigta augstākā izglītība. Ir arī darba devēji, kuri pie sludinājumiem norāda, ka nepieciešamā minimālā izglītība ir nepabeigta augstākā izglītība.
15.06.2014 22:18 |

Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Vienu gadu es tiešām izietu. Tas nav tik daudz. Pie tam esi vēl budžetā, tad jau nav nekādi savi līdzekļi jāiegulda, tik vien kā jāpārvar slinkums un jāizbrauc kaut cik sekmīgi cauri. Vai tad 4. gadā vispār vairs notiek daudz lekciju? Man likās, ka parasti jau minimāli. Diezgan liela iespēja, ka tomēr noderēs tas papīrs, nepabeigšanai man galvenokārt ir saprotami trīs gadījumi:

1) Pēc pirmā gada saproti, ka nav tavs, iestājies citur un turpini tur.
2) Neredzi jēgu un tik un tā pašai vēl par nākamo gadu vairāki tūkstoši jāsamaksā, nauda vajadzīga citur.
3) Jau studiju laikā esi dabūjusi labu darbu, tur attīstījusies, sevi pierādījusi utt., un to papīru tik ļoti vairs neskatīsies. Zinu, ka tieši IT nozarē tā bieži gadās. Bet pat tad labāk jau kaut vai uz sekmīgu visu nolikt.
15.06.2014 22:21 |

Reitings 8407
Ja kāds tā raksta un vēl kāds uzskata, ka tas normāli, tad neko labu par to nedomāju, lai neteiktu vairāk, jo kā jau minēju, ka varu nomācīties knapi mēnesi un man jau ir nepabeigta augstākā izglītība, un vēl pēc tam iet un visiem stāstīt, ka nevaru pabeigt, bet likt priekšā un pakaļā gan. Smalki. Tad jāiet man arī sastāties visādās skolās, lai tik cv varētu papildināt.

Normālās vietās neņemtu vērā tādus ierakstus, vismaz man zināmajās, bet visādi brīnumi jau notiek.
15.06.2014 22:22 |

Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Liliii, eksistē termins - nepabeigta augstākā izglītība. Ir arī darba devēji, kuri pie sludinājumiem norāda, ka nepieciešamā minimālā izglītība ir nepabeigta augstākā izglītība
.

Es gan nenoliktu tik šausmīgi kā te citas to tavu "nepabeigta", bet sludinājumos tas parasti ir domāts kā "nepabeigta, bet turpinu". Attiecīgi - šobrīdējs 3.-4. kursa students.
15.06.2014 22:22 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Atceros, ka pie manis uz darba intervijam naca cilveki - protams, ar vinju cv biju iepazinusies, bet vnm jautaju visparejus jautajumus darba pieredze, macibas.
Ko Tu atbildetu darba intervija, ka Tev pajautatu - tu vel sobrid macies? Vai esi jau pabeigusi?
Tu varetu atbildet - ai, pametu pedejo gadu,???
15.06.2014 22:27 |

Reitings 2804
Ja kāds tā raksta un vēl kāds uzskata, ka tas normāli, tad neko labu par to nedomāju, lai neteiktu vairāk, jo kā jau minēju, ka varu nomācīties knapi mēnesi un man jau ir nepabeigta augstākā izglītība, un vēl pēc tam iet un visiem stāstīt, ka nevaru pabeigt, bet likt priekšā un pakaļā gan. Smalki. Tad jāiet man arī sastāties visādās skolās, lai tik cv varētu papildināt.

CV parasti liek klāt gadus. Protams, ja Tu pieliksi klāt, ka mēnesi mācījies, tad viss skaidrs. Bet blakus pierakstot divus gadus, darba devējs tomēr skatīsies savādāk. Ja neko neraksta, tad paliek vidusskola, un, manuprāt, tas nav labāk par nepabeigtu augstāko.
15.06.2014 22:28 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ja neko neraksta, tad paliek vidusskola, un, manuprāt, tas nav labāk par nepabeigtu augstāko.

Piekrītu. Man arī ir "nepabeigta augstakā", t.i, man ir vairākas nepabeigtas, bet no tām visām es rakstu tikai to, kur nostudēti visi gadi (tikai diploma nav). Ja sagribas sameloties, uzrakstu, XX universitāte, XX programma, xxxx-xxxx gads un nepierakstu, ka "nepabeigta". Re, kāda es mele :)

Bet nu, ja sūtu CV kadai iestādei, kurai tādu vai citādu iemeslu dēļ papīrs ir svarīgs, tad gan godīgi uzrakstu, ka papīra reāli NAV. Negatīvu iespaidu par mani tas, cik zinu, nekur nav atstājis. Vienīgais, saņemu pamudinājumus izglītību pabeigt.
15.06.2014 22:32 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Manī tas raisa divējādas sajūtas. No vienas puses, jā - cilvēks nav spējis kaut sakostiem zobiem pabeigt to, kas ir iesākts. No otras puses, cilvēks tikpat labi ir saskatījis augstskolā tik daudz trūkumu, un labāk to visu iemācās no grāmatām, kursiem u.c. avotiem, tam tērējot mazāk laika, uzticoties savai pārliecībai, ticot pašam sev, ne papīram.
Arī mans pašreizējais boss, cik saprotu, iesāka, bet nepabeidza to pašu programmu, ko šobrīd studēju es. Tajā pat laikā var redzēt, ka no viņa sprauktin spraucas kreatīva pieeja iesīkstējušiem jautājumiem, viņš ir brīvāks savā domu gājienā, lietas vērtē kritiskāk un izvērtē tās no sava skatupunkta, ne "pasniedzēju". Jā, jūtu, ka viņam ir problēmas ar ilgstošu un pacietīgu sēdēšanu pie datora un konstantu darba darīšanu. Bet toties nav problēmu atrast unikālus risinājumus un nebaidās kļūdīties un mēģināt. Es varu just viņā tādu veselīgu dumpinieciskumu, kas visdrīzāk lika viņam studijas pamest, bet palīdz dzīvē noteikti.
Principā, es noteikti esmu par pabeigšanu, it īpaši, ja palicis ir nieka gads, kas ir visa lielā lāča mazā, strupā astīte. Bet, ja zini, ka esi gana spēcīga, lai lauztu stereotipu par "nepabeidzējiem" un ir labāks plāns par zvilnēšanu pie tv, ko tā gada laikā darīt, tad vari mēģināt paņemt vismaz akadēmisko (kas atstātu iespēju turpināt). Bet principā - labāk pabeidz. Tas būs vismaz kāds pamatiņš, pie kā savā karjerā pieturēties.
15.06.2014 22:47 |

Reitings 10
Reģ: 27.03.2012
Es arii tagad nepabeigshu peedeejo gadu.. Vienkaarshi apnika, nav intereses pabeigt..
15.06.2014 22:59 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Pus pamestas skolas ir vienkarsi slinkums un disciplinas trukums pabeigt iesakto.
15.06.2014 23:18 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
vaboleens, grūti nepiekrist.
15.06.2014 23:26 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Ir ir tas slinkums. Pašai divas nepabeigtās.
15.06.2014 23:33 |

Reitings 1270
switched on, akadēmisko paņemt diez vai sanāks. Viens jau tika paņemts. Biju domājusi ka kaut kas mainīsies, bet kļūdījos.

Ko Tu atbildetu darba intervija, ka Tev pajautatu - tu vel sobrid macies? Vai esi jau pabeigusi?
Tu varetu atbildet - ai, pametu pedejo gadu,???

Es pateiktu, ka mācības šajā skolā, šajā programmā mani degradēja. Es saskatu lielāko potenciālu savai izaugsmei aizejot prom no tās, nekā pavadot gadu, pabeidzot mācības.
Sēdēt pie datora un sērfot internetā es varu arī mājās. Man tam nav nepieciešama skola.
15.06.2014 23:38 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Nevar tā viennozīmīgi teikt, ka ja cilvēks nepabeidz augstskolu tad ir slinks un nedisciplinēts. Varbūt tam ir spēcīgs arguments un cilvēks jau sevi pierādījis darbā.
Bet 1 gadu gan es sakostu zobus un nomācītos un pat ja tik traki, ka nevar, ir iespēja taču mācīties citur un sākt jau ar 2 vai 3 kursu ;) .
15.06.2014 23:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits