Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Veģetārās receptes

 
Reitings 551
Reģ: 20.07.2009
Ja jau ir gaļēdēju recepšu tēma, tad vajag arī veģetāriešu :D

Droši dalieties ar saviem pēdējiem veģetārajiem ēdieniem, ko esat mēģinājušas uztaisīt.

Man visvairāk interesē, kādas garšvielas un kādās kombinācijās esat atklājušas, lai dārzeņiem piešķirtu labu garšu! :)
15.06.2014 13:05 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Man ļoti patīk krāsnī cepti dārzeņi (kartupeļi, burkāni, sīpoli, paprika, brokoļi, puķkāposti, kabači, baklažāni), kam pievienota nedaudz olīveļļa, sāls un rozmarīns :)
15.06.2014 13:11 |
 
Reitings 806
Reģ: 29.01.2009
Neko superoriģinālu nepateikšu, esmu slinka jaunatklājēja. Man ārkārtīgi patīk baziliks un oregano.
15.06.2014 13:12 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Kādi tieši ēdieni tevi interesē? Tu taču saproti, ka recepšu ir ļoti daudz - sākot no zupām, beidzot ar desertiem. Un visu te nemaz nevar uzrakstīt.

Ikdienā vispiežāk gatavoju tomātu zupu, dārzeņus ar lēcām vai turku zirņiem, cukini plācenīšus. Atzīšos, ka veģetāros ēdienus vislabāk man patīk ēst ārpus mājas.
15.06.2014 13:15 |
 
Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Oj, es te varētu daudz drukāt, un to varbūt arī izdarīšu kad būšu kaut kur ērti iekārtojusies savās mājās pie datora! :)
Bet pirmais, kas nāk prātā - man ļoti patīk wok pannā ceptiem dārzeņiem likt klāt melno pupiņu mērci. Esmu apsēsta ar to. :) Blue Dragon ir arī Hoi-sin un plūmju mērce, bet tās man nešķiet nekas īpašs salīdzinot ar šo. Tad nu, ja gribu kaut ko ļoti ātri, tad piegāžu klāt vai pati saviem sagatavotiem dārzeņiem, vai nogrēkoju un kaut kādu saldēto maisījumu + vēl beigās ēdienam atsevišķi pielieku klāt nūdeles.
Nu, tas tā, konkrētāk par garšvielām un kombinācijām noteikti kaut kad vēlāk uzdrukāšu vēl. :)
15.06.2014 13:16 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Par garšvielām - es esmu slinka un izmantoju mērces un maisījumus. Visbiežāk izmantie ir Kitchen King maisījums un maigā karija mērce.
15.06.2014 13:18 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
90% ēdienu, ko es taisu, ir vegetāri, tāpēc pat nezinu, no kura gala sākt rakstīt. Garšvielas - tās pašas, kas citur, sāls, pipari, ķiploks, sīpols, ingvers, reizēm kurkuma, soja, teriyaki, reizēm bez sāls anniņa, reizēm sagrēkojos ar buljona koncentrātu, tiek lietots čili, baziliks, ķimeņu pulveris, vispār ir vesels plaukts ar visādām garšvielām, grābju pēc iedvesmas, jaucu un dozēju pēc garšas.

No neveģetārām mērcītēm man garšo oyster sauce :) Ar brokoli - brīnišķīgi.
15.06.2014 13:26 |
 
10 gadi
Reitings 3545
Reģ: 13.03.2013
Esmu veģetāriete ,bet esmu par slinku ,lai gatavot ēst un ēst, tāpēc pamatā man ir high carb vegan ēdienkarte ,augļi,dārzeņi ,viss kas nav jāgatavo:D
Bet nu tā ,kad saņemos kaut ko uztaisīt ,tad tā pa vienkāršo,piemēram, salāti, ņemu šampinjonus marinētus ,zaļās/melnās olīvas, ananāsus, svaigu tomātu, papriku,visu sašķērēju ,pa virsu citrona sula, bazilks, melnie pipari un, voilā, baigi fiksi un nervi ietaupās:D
15.06.2014 13:31 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012


Iemērcēšu lēcas, lai ātrak vārās. Pēc tam vārīšu ar ķiplociņu un garšvielām tādu tā kā biezzupu, un ēdīšu ar vēl nezinu ko - vai nu brūnajiem rīsiem, vai bulguru. Nekādas īpašas receptes nav, garšvielas, kā jau parasti, "pēc garšas".

Paldies, ka atgādinājāt, ka ēst arī reizēm jātaisa :D
15.06.2014 13:47 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Man šodien zaļās lēcas ar dārzeņiem. Vienā katliņā izvāru lēcas, izmantojot Kitchen king garšvielu un Himalaju rozā sāli, otrā katliņā rozetēs sadalītus brokoļus, mazos burkāniņus, zaļās pākšu pupiņas. Kad viss gatavs, sajaucu kopā un pievienoju maigo karija mērci.
15.06.2014 13:54 |
 
Reitings 551
Reģ: 20.07.2009
Ārprāts, biju aizmirsusi, ka tādas lēcas arī eksistē! :D

Man interesē, kā taisāt dārzeņu kotletes, nu vispār ne tikai dārzeņu, bet arī graudaugu utt.
Es pagaidām esmu taisījusi tikai griķu kotletes, ir garšīgi, bet gribētos izmēģināt tikai no dārzeņiem kaut ko.
15.06.2014 14:01 |
 
Reitings 551
Reģ: 20.07.2009
Es arī gribu apkarot savu slinkumu, jo viss, ko pēdējā laikā ēdu ir pliki rīsi (varu ēst rīsus bez nekā un garšo vienalga)+svaigi augļi.
15.06.2014 14:03 |
 
Reitings 490
Reģ: 24.07.2012
Uzvāru makaronus , apcepju šampinjonus un uztaisu no viņiem mērci .Tad mērci un makaronus vienā katlā samaisu un klāt salātus-tomātus, gurķus un sīpolus ar krējumu !
15.06.2014 14:08 |
 
Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Man vislabāk patīk zaļās pupiņas austrumu gaumē.

Vokpannā no sākuma apcep zaļās pupiņas (es parasti ņemu saldētas), un beigām pievieno šķēlītēs sagrieztu ķiploku. Kamēr cepas, glāzītē sajauc sojas mērci, sezama eļļu un cukuru attiecībā 4:2:1 un pārlej ar to pupiņas ar ķiplokiem. Kādu brīdi vēl pacep, kamēr pieķeras brūnums.

Ļoti sulīgi un garšīgi :)
15.06.2014 14:10 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Meitenes, vai vok pannu var izmantot uz elektriskās plīts?
15.06.2014 14:12 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Var, bet nebūs efektīvi. Nebūs pietiekama "saskare" ar karstumu. varbūt ir kaut kādas modernās versijas, kas nodrosina pannas vienmērīgu sakaršanu, tad tādu var mēgināt.

daudzus ēdienus, ko itka jāgatavo VOK pannā es uz savas elektriskās gatavoju dziļā panna ar lielu, plakanu dibenu, un ir OK (iegūstu vajadzīgo lielo, karsto virsmu)
15.06.2014 14:16 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Būs jāpamēģina ar parasto pannu - man ir liela, samērā dziļa.
15.06.2014 14:18 |
 
Reitings 83
Reģ: 27.09.2012
zinat vēl kādu labu recepti ar zaļajām lēcām? nopirku, bet nevaru saņemties pagatavot, kur nu vēl recepti meklēt :D

un kā zaļās atšķiras no sarkanīgajām? (garša ut)
15.06.2014 14:36 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Garša atšķiras, iespējams arī gatavošanas ilgums. Lēcu receptes ir mana vīra specialitāte, ta ka smalkāk nemācēšu komentēt. Viņš viņas vispirms vāra, tad pārvieto pannā mērcītē un turpina gatavot veselu mūžību.
15.06.2014 14:44 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Šīs pašas diskusijas iepriekšējā lapā esmu uzrakstījusi kā gatavoju zaļās lēcas.
15.06.2014 14:47 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
A es sajaucu, domāju, ka tu jautā par šitām:



Zaļās lēcas gatavoju tāpat, kā citu krāsu lēcas, garša atšķiras, bet, manuprāt, ne tik ļoti dramatiski.
15.06.2014 15:06 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits