Paštīksmināšanās. Kā atbrīvoties?

10 gadi
Reitings 275
Reģ: 02.12.2012
Kā jau daudzas, arī es mēģinu strādāt pie savas personības veidošanas un nu esmu uzdūrusies riebīgam zemūdens akmenim, par kura esamību nemaz neesmu sajūsmā - paštīksmināšanās. Un ne velna nevaru saprast, kā lai no tā tiek vaļā!

Kā lai pārstāj domāt, ka esmu supergudra un varu tikt galā ar jebkuru dzīves situāciju? Es baidos, ka tik pārdroša attieksme mani reiz iegāzīs. Tāpat arī, nevaru saprast, kāds komplekss zem tā varētu slēpties. Varbūt dažām liksies, ka meklēju problēmu tur, kur tās nav, bet man šķiet, ka esmu aizgājusi tālāk, nekā vienkārši ''pārliecība par sevi''.

Apkārtējie cilvēki saka, ka viss ir kārtībā - esmu ieinteresēta apkārtējos, bet jūtu to, ka manā galvā dzīvo gigantisks ''sevis kults'', kas lēnām saēd mani pašu. Varbūt kādai ir bijusi līdzīgi? Varbūt ir kādi psiholoģiskie padomi? Patiesi esmu apjukusi.
14.06.2014 18:52 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
Mans brālis ir tāds. Zinu, ka viņam šīs īpašības dēļ sanāk tā teikt ciest, bet nu viņš pats īsti neapzinās sev šo īpašību, bet mēs mājinieki to ļoti labi redzam. Visur, kur viņš atrodas, viņš ir, viņam jābūt līderim...žēl ka privātajā dzīvē viņam līdz ar to neveicas, viņam nav/ nevar īsti nodibināt ilglaicīgas attiecības, jo visur ir tikai viņš, grūti viņam iet... bet nu ko darīt...
14.06.2014 19:48 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Man kadreiz bija tada pati problema- likas, ka zinu visu un vienmer taisniba. Ari mans tevs tads ir, tadelj man laikam tas bija nacis mantojuma. Bet tas ljoti apgrutina dzivi - gruti cilvekiem komunicet bija ar mani un beigas iemacijos pakluset. Pienemu citu viedoklus un dzives uztvere palika plashaka. Shad tad jau ta gudroshanas grib izspiesties, bet tad savacos un viss kartiba.
Bet jaa, ieksha esmu parliecinata par sevi, zinu ko varu un ko gribu!
14.06.2014 19:54 |

Reitings 482
Reģ: 25.07.2010
weee un kurš teica, ka autore ir labāka/foršāka.gudrāka par citiem?

kaa tu zini,ka vina nav labāka/foršāka.gudrāka par citiem?
14.06.2014 20:11 |

Reitings 1425
Reģ: 25.08.2013
Bet vispār man ir viens paziņa,ar ko man nākās ļoti bieži sastrādāties. Un ticiet man,tās ir šausmas kāds viņš ir narciss,ļoti pārspīlēti. Un brīžam pat kaitinoši,bet tur jau tiešām ir pa traku
14.06.2014 20:13 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
aij es arī laikam nesapratu a varbūt ssapratu, būs jāpadomā vēlāk :D
14.06.2014 20:13 |

Reitings 482
Man drizak liekas,ka ar augstaku pashtiksminashanas pakaapi ir tie,kas visadi censhaas nolaizt tos it kaa labaakos uz zemes.
14.06.2014 20:18 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
burbule jautājuma zīme teikuma beigās parasti nozīmē jautājuma izteiksmi. Es nezinu, vai viņa ir vai nav, neizteicu nekādus minējumus par šo tēmu, tikai jautāju vai kāds (piemēram pati autore) ir apstiprinājis to, ka viņa tiešām ir virs vidusmēra.
14.06.2014 20:20 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es te tagad domaaju-viena lieta tiiksminaasanaas par sevi ,bet otra lieta-justies stiprai ,varosai.Taa otra iipasiiba, manaa skatijumaa ,nemaz nav slikta ?Piemeeram darba intervijaa ,noteikti labi nostraadaatu taada nostaaja,kad pasaka-esmu gatava doties ciinaa,maaciities visu ar pilnu atdevi utt:)
14.06.2014 20:29 |

Reitings 1196
Man drizak liekas,ka ar augstaku pashtiksminashanas pakaapi ir tie,kas visadi censhaas nolaizt tos it kaa labaakos uz zemes.

dažos gadījumos strādā skaudība, ka otrs cilvēks jūtas pašpietiekamāks, bet citos tuvie cilvēki vienkārši vēlas nolaist uz zemes kādu, kuram ir izteikti narcistiskas personības traucējumi (kas, diemžēl, nav retums) - šādā gadījumā pilnīgi nepiekrītu par kaut kādu paštīksmināšanās pakāpi - tā ir vēlme sev tuvam cilvēkam aptsoguļot reālo dzīves situāciju un neļaut dzīvot pašbūvētās gaisa pilīs.
14.06.2014 20:29 |

Reitings 1196
Emmanuelle es tīri no psiholoģijas viedokļa - justies stiprai, varošai, mīlēt sevi un domāt, ka esi gudra, skaista, utt. ir labi, tas ir veselīgs pašvērtējums, kas palīdz saglabāt harmoniju un līdzsvaru personībā. Bet tikai tad, ja tas jau nav pārspīlēti - es esmu vislabāka, visstiprākā, visskaistākā, es visu varu, utt. Cilvēks dzīves laikā pilnveidojas, bet gadījumos, kad pašvērtējums jau izgājis no normas rāmjiem, cilvēks attīstībā apstājas, jo viņam šķiet, ka viņš jau tāpat ir visvisforšākais un lieliskākais. Pietam nevajag aizmirst, ka zems pašvērtējums pamatā ietekmē cilvēku pašu, bet pārlieku augsts/narcisistisks vairāk ietekmē šī cilvēka draugus, ģimeni, utt. Par autores gadījumu gan grūti spriest - uzmanīgu dara tas, ka, kā viņa pati minēja, tā viņai šķiet problēma, kas viņu saēd.
14.06.2014 20:34 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
but pasparliecinatam ir labi, bet nevajag uztaisities par pasaules centru. var but pasparliecinata un tai pat laikaa darit labu citiem lai viss ir 50/50.
14.06.2014 20:40 |

Reitings 6040
Piekritu Hone, ka veseliga tiksminasanas par sevi ir laba! Bet ka jau ieprieks mineju, biju parshavusi par stripu ari es- likas, ka mans viedoklis ir vislabakais, ka manas idejas ir vislabakas un mani darbi vislabakie! Protams, tam visam bija pamats- ka mans tevs it tads - liekas vinjam, ka visu zin vislabak un tas, ka darba no priekshniecibas puses biju slaveta nemitigi, bet man saka rasties problemas komunicet ar draugiem, mammu, braali... Jo nelavu viniem izteikt viedokli, beigas biezi vinus nosodiju, jo vini dara savadak neka es uzskatu!

Sobrid esmu lieliska saskanja ar sevi - pienemu visus un visur, ja kaut kas neatbilst maniem
Uzskatiem - pakluseju.
Autorei iesaku piebremzet un paskatities, ka apkart Tev ir tikpat brinishkjigi cilveki kaa Tu!
14.06.2014 20:44 |

Reitings 16208
Hone-piekriitu.
Manam viiram ir liels EGO-jaasaka kaa ir-savaa profesijaa ir augstumos,bet gimenee ir kaadreiz loti gruuti nolaisties uz zemes.
14.06.2014 21:02 |

Reitings 6040
Emmanuell, Bet atkal mans virs - vins ir neparliecinats par sevi- kad iepazinamies, tad es vinju uzstumu tur, kur vins ir tagad un tas, manuprat, ir vel briesmigak, ka cilveks dzivo un neko nemaina sava dzive delj ta, ka ir neparliecinats! Nesen veel uznaca dusmas uz vinu, bet nu atkal mana dusmoshanas vinjam deva lielu sperienu un pec gada ir gatavs spert milzigu soli.
14.06.2014 21:08 |

Reitings 482
Sobrid esmu lieliska saskanja ar sevi - pienemu visus un visur, ja kaut kas neatbilst maniem
Uzskatiem - pakluseju. ]

kapec tev butu jakaunas par saviem uzskatiem un janokluse atskirigas domas?
nav labi ari klut par pakalaa liideeju visiem vai zini, zel,ka esi saluzusi,neredzu nekaa slikta,ja kadam atshkiras domas un nekaunas tas pateikt. Cita lieta,kas butu janem vera,ka ne viss,kas atshirigs tavam domam,jazina daramu citiem,bet tas ta ka butu saprotams laikam.;)
14.06.2014 21:13 |

Reitings 6040
Burbule - ir starpiba uzspiest savas domas - jo mans viedoklis vislabakais un spet diskutet :) ja jutu, ka nespesu diakutet - kluseju:)
14.06.2014 21:15 |

Reitings 6040
Un nepareizi saki, ka esmu saluzusi- ka mineju, esmu ljoti lela saskanja ar sevi - un cilvekiem vieglak ar mani komunicet, nenonicinu vinju idejas, viedoklus, agrak likas, ka es tak zinu vislabak! Ta nav, katrs mes pats zinam kaa ir labak un kaa gribam dariit, tu piemeram uzskati, ka esmu saluzisi, bet es uzsaktu, ka man palicis vieglak dzivot, jo nav kadu japarliecina, ka es zinu vislabak!! Maku uz savam kludam beidzot paskatities:)
Viss skaisti!
14.06.2014 21:23 |

Reitings 16208
Zii-es tik labi saprotu tevi-ar tevi laikam bija loti gruuti diskuteet agraak...es jau velku paraleeles-mans viirs un tu:DTe ir plusi arii-cilveeks ir taads speeciigs ,paspaarleicinaats,bet ja tas ir pilniigi visur,tad var tiesaam nogalinat:D
14.06.2014 21:23 |

Reitings 6040
Emmanuelle- es sakuma biju diezgan
Mieriga duskutetaja, bet tad dazhas cosmietes iemacija man but stiprakai shaja vide, paliku stipraka sheit un tagad vienkarsi nenemu vera tos komentarus, kuri mani neinterese. Ir viena lietotaja, kura mani dikti gribeja aizvainot, bet beigas, kad nokrita vinjas maska - ahh? Tiesham!!??! Vinja man kaut ko teiks???
14.06.2014 21:28 |

Reitings 6040
Ka ari Tev un manam viram jauzcelj pieminekli :D

Jo ljoti gruti- ljoti gruti bit ar tadiem cilvekiem kopa!!
:D
14.06.2014 21:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits