Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Recenzija

Reitings 40
Reģ: 18.04.2014
Gribēju lūgt padomu, kā lai saņemas - Esmu saņēmusi trīs recenzijas par savu maģistra darbu divas ir ļoti labas (viena ir no ārvalstu pasniedzēja) bet trešā - nu pilnīgi raudāt gribas. Recenzijā tikai darba trūkumi un miljons jautājumi. Kā lai tiek ar to galā aizstāvēšanā? Kā Jūs gatavojāties darbu aizstāvēšanai?
12.06.2014 20:51 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Cik sliktajā recenzijā ir vērtējums? Pārējo recenziju vērtējums?

Es ar recenziju esmu darījusi tā. izlasījusi, salikusi komentārus labi argumentētus blakus pie mīnusiem un atbildējusi uz jautājumiem.

Prezentējot darbu, pēc prezentācijas ievietoju jautājumus un atbildes uz tām, plaši izklāstīju savu domu un viss. :)

Ja gribi vari privāti rakstīt. :)
12.06.2014 20:57 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
Galvenais labi sagatavojies aizstāvēšanai. man recenzijā bija 7, man bija vienalga, taču aizstāvēju darbu uz 9, pie kam tā bija augstākā atzīme. 9-nieki bija 4 vai 5 kopumā. domāju, ka pasniedzēji bieži neiedziļinās tajā ko saraksta studenti, jo skraida pa augstskolām :D

vēl zinātniski pētnieciskajā darbā man ielika 7, rezultātā skolotāju istabā bijis mahačs starp valodniecēm un manu darbu izvirzīja uz valsti un es aizstāvēju to valstiskā līmenī. Viss būs labi ;)
12.06.2014 20:57 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Neuztver kritiku tik saasināti! Tāpēc jau tā ir aizstāvēšana, lai tu aizstāvētu savu darbu.
Tev būtu jābūt tik pārliecinātai par savu veikto darbu, ka no vienas vienīgas kritikas nevajadzētu tā bīties.
Atbildi uz kritiķa jautājumiem un pamato savu variantu, domu.
Nav neviens uz pasaules vēl veicis tādu darbu, kas patiktu pilnībā visiem.
12.06.2014 20:59 |

Reitings 4838
Reģ: 29.01.2009
Uztaisīju prezentāciju,kur arī izklāstīju visu svarīgāko - teorētiskajā daļā un praktiskajā.
Bija slaidi,kuros iekļāvu atbildes uz jautājumiem, bet uz dažiem atbildēju pēc prezentācijas. Nekādas vainas.

Beigās baigais prieks,ka mans MD tika ļoti atzinīgi novērtēts,kā arī tiks praktiski izmantots, jo esmu pirmā, kas attiecīgo tematu ir izpētījusi :))) Gods man!
12.06.2014 21:01 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Undīne, man vienmēr ir mācīts, ka nedrīkst celt brēku par negatīviem komentāriem recenzijā. Man arī bija tā, ka maģistra darba recenzijā bija pāris nepamatoti negatīvi komentāri. Uzrakstīju par to komisijas vadītājam, viņš teica, ka aizstāvēšanā būs iespēja argumentēt, kāpēc es uzskatu, ka man tomēr ir pareizi. Viņš arī teica, ka nevajag rakstīt dusmīgas vēstules recenzentam (profesorei), ka varu precizēt jautājumus, bet nedrīkstu rakstīt kritiku par saņemto kritiku.

Jāsaprot, ka recenzenti ir ļoti dažādi. Tagad periodiski rakstu zinātniskos rakstus un tur dažkārt ir tik diametrāli pretēji recenzentu viedokļi. Daži uzraksta, cik viss labi, citu raksta, ka raksts ir ļoti slikts un noraida to.

Ja Tev ir labs darbs, tad pierādi to aizstāvēšanā un neļauj vienai negatīvai recenzijai to nogremdēt.
12.06.2014 21:07 |

Reitings 40
Reģ: 18.04.2014
Liels paldies par atbalstu un ieteikumiem! Tas patiešām moivēja. Ņemšu visu verā un tā arī darīšu - atbildēšu uz jautājumiem un komentāriem. Laikam tas bija pirmais šoks pēc labajām recenzijām. Un centīšos neuztvert personiski :)
Bet no sirds paldies, meitenes!
13.06.2014 00:07 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)