no 21 gada vecuma

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Saeimā nolemts, ka Latvijā cigaretes varēs pirkt tikai no 21 gada vecuma, kā arī pieņemta vēl virkne aizliegumu, ka nedrīkstēs pīpēt sabiedriskās vietās, pie ēkām, uz lodžijām, ja kāds cits cilvēks pret to ir pret - http://bnn.lv/?p=136996 . Atbalstāt, neatbalstāt? :)
12.06.2014 12:47 |

10 gadi
Reitings 755
Reģ: 29.01.2009
mierīgi var nost paiet ja nepatiik dūmi

Esi redzējusi to reklāmu, kur autobusa pieturā, lietus laikā viens smēķē zem jumtiņa, citi stāv lietū?? Kādēļ viena idiota dēļ, kurš ir bezkaunīgs ir jācieš citiem? Gribi smēķēt, smēķē, bet netraucē citiem.
12.06.2014 14:36 |

Reitings 696
Reģ: 29.05.2014
pilnīgi pareizi, nav ko sīkajiem kūpināt :D
12.06.2014 14:37 |

10 gadi
Reitings 755
naivā

Tu vari domāt daudz, ko, bet man nebūs grūti rakstīt iesniegumus un zināt, ka šādi bezkaunīgi cilvēki tiks sodīti. Ar to man arī pietiks.
12.06.2014 14:38 |

Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Man vienalga. Nekad neesmu smēķējusi un nesmēķēšu. Bet protams, ja man tuvumā smēķē, man nav patīkami. Ja ejot pa ielu, pirms manis ejošais smēķē un pabīdos sāņus. Ja kāds smēķē uz balkona, tad smaka nāk istabā. Ja ir slinkums, logu neaiztaisu ciet - bet tā jau mana problēma! :D

Lai smēķētājiem laba veselība un veselīgi bērni!
12.06.2014 14:38 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
eju pīpēt, uz lodžijas:D :D :D
12.06.2014 14:40 |

Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Labi, ka mees dziivojam privaatmaajaa, dreegnaa vakaraa ar siltu dzeerienu uziet uz balkona uzvilkt kaadu duumi, ir tik labi! :)
12.06.2014 14:40 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Atbalstu vecuma ierobežojumu, bet par vietām, kur ļauts smēķēt, lai paliek kā ir.
Nepukstiet, ka cilvēki iet smēķēt uz balkoniem. Labāk tur, nekā es, nevēlēdamās smēķēt istabās un neredzēdama jēgu iet ārā, kur drīkst smēķēt tikai 10m no ieejas (pilnīgi normāls noteikums!) ieiešu savā wc/ vannasistabā, ieslēgšu ventilāciju un smēķēšu. Vot tad gan visi pārējie dabū just. Ar laiku arī to aizliegs?
12.06.2014 14:42 |

Reitings 348
Reģ: 02.11.2010
ctn, givenchy jums nav jāsaka paldies par to, man tas liekas pašsaprotami, jo man pašai arī nepatīk ostīt dūmus, piemēram ejot pa ielu, tādēļ arī pati to nedaru un piedomāju kur un kādos apstākļos smēķēju, jo tā ir mana izvēle to darīt, tad nu to daru, izbaudot savu dūmu, nevis ātri smēķējot, astoņu ļaunu acu pavadībā, piemēram :D

Bet nu par to tēmu - ja man mana traki kaitinošā, uz nerviem krītošā, par visu dzīvē neapmierinātā kaimiņiene man sāks teikt, ka viņai nepatīk, ka es savā privātmājas pagalmā smēķēju, man būs viņa jārespektē? Tas nu gan, piedodiet ir galīgi stulbi, jo tomēr es nevaru noregulēt, lai vējš nepūš uz viņas pusi manus tik nežēlīgi daudzos dūmus :D

Vispār atbalstu, bet man principa pēc nepatīk, ka nerespektē smēķētājus, tas ir tāpat kā, piemēram, kafejnīcā ir smēķētāju telpa. Tad ienāk viens nesmēķētājs un viss, neviens smēķētājs vairs nevar smēķētāju telpā, kas ir speciāli nodalīta priekš smēķēšanas, smēķēt, jo tam nabadziņam jāelpo tie dūmi. Ko tad tie nesmēķētāji lien pie tiem, kas smēķē?
Es tak neeju bāzt visiem burkānu mutē, jo redz, esmu vegāns un atbalstu veselīgu uzturu! :D

Ai,sacepos lieki :D
12.06.2014 14:42 |

Reitings 318
Nepukstiet, ka cilvēki iet smēķēt uz balkoniem. Labāk tur, nekā es, nevēlēdamās smēķēt istabās un neredzēdama jēgu iet ārā, kur drīkst smēķēt tikai 10m no ieejas (pilnīgi normāls noteikums!) ieiešu savā wc/ vannasistabā, ieslēgšu ventilāciju un smēķēšu. Vot tad gan visi pārējie dabū just.
+++
12.06.2014 14:46 |

Reitings 1246
Reģ: 21.05.2014
Nu ja veikalos cenas būs ekstremàli augstas, tad jàpērk cigaretes bùs točkàs.
Un par to lietaino dienu autobusa pieturā-es nezinu, man patīk stāvēt lietū, bet nepatīk, ja nodziest cigarete.
Ja bùtu divas nojumītes smēķētàjiem un nesmeeķeetàjiem-tad jau vita lieta, bet bieži vien visādi huligàni tàs pajumtes naktīs sadauza, izdemolē-tkaa labàk cìniities ar tiem īpa§uma bojaataajiem, nevis skursteņiem.
12.06.2014 14:47 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
PAR!

Taču, man liekas, ka diemžēl, neko izkontrolēt tāpat nevarēs. Ja varētu, tad būtu super.

Un man nāk smiekli par to, kā nabaga smēķētāji tagad jūtas apbižoti un diskriminēti. Ārprāts, kā viņiem tagad dara pāri. Tad, kad viņi stāv blakus un pūš savus dūmus sejā tiem, kas nesmēķē, tad viss ir ok. Tad tā nav apbižošana pret to, kurš nesmēķē. Nē, tad viss ir normāli, bet kad viņiem kāds palūdz savu netīro ieradumu aiznest 10m no ieejas, nepūst sejā vai nesmirdināties kāpņu telpā, tad tā ir diskriminācija un viņi ir apspiesti. Smiekli nāk. Nav smēķētāji nekādas Indijas svētās govis. Pienācis laiks nodzēst cigareti un iepazīties ar to, ka citiem apnicis visu laiku paciest tās smakas un attieksmi.
12.06.2014 14:55 |

Reitings 1045
Reģ: 29.05.2014
Mūsdienās arī bērniem cigaretes ir dabūt viegli, ja gribēs - dabūs, tā jau nu būs vismazākā problēma.
PAR
12.06.2014 14:57 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Kāda jums reāli starpība? Aizliegs smēķēt uz balkoniem, smēķēs pie loga. Tāpat tev nāks iekšā pa logu tie dūmi! Nevar aizliegt cilvēkam smēķēt viņa īpašumā - dzīvoklī. Domājat, ka būs labāk, ja kaimiņi smēķēs istabās un dūmi nāks pa rozetēm, durvju apakšām un ventilāciju? Es labāk uz tām 3minūtēm aizveru balkona durvis.
Man smēķētāji netraucē, lai smēķē. Normāli cilvēki nevienam virsū nepūš dūmus. Tikpat labi var aizliegt ēst uz ielām, jo tas kārdina cilvēkus ar lieko svaru, rosina aptaukošanos un sirdsslimības.
12.06.2014 14:58 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
dzīvojot dzīvoklī, tomēr jārēķinās ar kaimiņiem un kaut kādiem viņu paradumiem.

Šis ir ļoti interesanti. Tikai...kāpēc tad neviens nevēlas rēķināties un pieņemt situācijas, kad kaimiņam ir ieradums pa dienu skaļi klausīties mūziku, vai spēlēt klavieres, vai gribēt elpot svaigu gaisu? Ar smēķētāju paradumiem visiem ir jārēķinās un tie jāpieņem, bet par citiem(piemēram, bērnu, kurš spēlē klavieres 14:00 pa dienu) var sūdzēties. Nešķiet kaut kā...es nezinu...negodīgi? Ja rēķinamies, tad ar visiem un visu paradumiem, nevis tikai ar vienu konkrētu šķiru.

Kāpēc smēķētājiem neienāk prātā kādreiz rēķināties ar citiem? Kāpēc tas ir gandrīz vai obligāts noteikums - ja telpā vai mājā ir smēķētāji un nesmēķētāji, tad jāpiekāpjas un jāpaciešas vienmēr ir otrajiem.
12.06.2014 15:04 |

Reitings 210
Reģ: 26.07.2012
Speciāli nevienam neesmu sejā pūtusi vai stāvējusi blakus, cenšos noiet nost no cilvēkiem vai atrasties vietās, kur cilvēku praktiski nav.
Es arī jūtu dūmus istabā, bet tāpēc jau neiešu kasīties ar kaimiņu, nav jau tā, ka smirdētu visu dienu.
Nesaprotu, kāpēc smēķētāji šeit tiek uzskatīti par necilvēkiem vai atsevišķām radībām? Ir izņēmumi, kas neciena citus, bet tas nav tāpēc, ka viņi smēķētu. Vajag kompromisu, ne tikai nosodījumu.
12.06.2014 15:07 |

Reitings 15092
Ja indie komentārs bija man - Es nekad neesmu sūdzējusies par kaimiņiem, kuriem suns skraida tā, ka man lampa līgojas, kuriem bērni griež dzīvokli otrādi, kuri taisa remontu vai spēlē vijoli.

Un es ļoooti labprāt gribētu, lai centrā atver kādu smēķētāju bāru vai kafejnīcu, piemēram.. kur varētu atpūsties kā cilvēks nevis skrienot laukā uzpīpēt.

Un es nez, kur jūs raujat tos traki dūmojošos kaimiņus, kuri pīpē ik pēc 5 minūtēm, dara to ilgi un no cigaretes veļas tonnām dūmu.
12.06.2014 15:07 |

10 gadi
Reitings 5929
Priecājos par to, ka valdība nāk klajā ar šādu iniciatīvu. Priecātos vēl vairāk, ja to tiešām arī ievērotu/ievēros. Drausmīgi riebjas, kad smēķē trepjtelpās, savējā jau esmu + - to izskaudusi.
12.06.2014 15:11 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
indie jau miljono reizi pieminu kompromisu. Te jau minēja - piemēram kaimiņš pasaka, ka ies uzpīpēt un jūs pieverat savu logu vai kas nu kuram jāpiever. Nu grūti? Un abi laimīgi - kaimiņš dabū uzpīpēt, jus laicīgi aiztaisat logu un nejūtat dūmus. Un tas tavs piemērs par bērnu kurš spēlē klavieres - nu tas ir viens gadījums, par kuru visi bija šokā, tam galīgi nav nekāda sakara ar šo, manuprāt. Bet ja man mājā kāds mācītos spēlēt klavieres, es sarunātu kuros laikos un viss, nevis sauktu mentus, jo man traucē. Tāpat arī par ballītēm - viss var notikt, ja sarunā cilvēcīgi. Nu nedzīvojiet jūs vienas savās daudzīvokļu mājas, citiem arī ir vajadzības, vēlmes, nu kāpēc nevar pa mierīgo censties sarunāt tā, lai visiem labi?
12.06.2014 15:15 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Man ir pilnīgi vienalga, jo es pati nepīpēju, bet pīpmaņi man galīgi netraucē. Bet par tiem balkoniem gan liekas stulbi. Bāc, ja Tu dzīvo daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā, tad rēķinies, ka neesi tur viens. Tas ir kopīpašums. Man, piemēram, krietni vairāk kretinē suņu riešana (mums kaimiņiem izcili rejošs suns) un augšstāva kaimiņi, kuri savu baudu tā izbauro, ka regulāri naktīs mostos no tā trokšņa.
Turklāt man liekas, ka pīpēt dzīvoklī ir krietni riksantāk. Nu mazums aizdegas aizkari, paklāji utt.
12.06.2014 15:21 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Un es ļoooti labprāt gribētu, lai centrā atver kādu smēķētāju bāru vai kafejnīcu, piemēram.. kur varētu atpūsties kā cilvēks nevis skrienot laukā uzpīpēt.

Piekrītu. Man arī patīk reizēm uzsmēķēt pie kāda kokteiļa vai kafijas, bet nav īsti vietas, kur to darīt (piemēram, ziemā). Veidot kafejnīcas TIKAI smēķētājiem, tā, ka nav neviena nesmēķētāju galdiņa ir aizliegts ar likumu, lai nepārkāptu nesmēķētāju tiesības atrasties konkrētajā iestādē. Šo idiotismu es nesaprotu- tieši vajadzētu tādus bārus legalizēt, tad smēķētāji neietu smēķēt āra kafejnīcās, kur normāli var atpūsties nesmēķētāji, neostot dūmus.
12.06.2014 15:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!