no 21 gada vecuma

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Saeimā nolemts, ka Latvijā cigaretes varēs pirkt tikai no 21 gada vecuma, kā arī pieņemta vēl virkne aizliegumu, ka nedrīkstēs pīpēt sabiedriskās vietās, pie ēkām, uz lodžijām, ja kāds cits cilvēks pret to ir pret - http://bnn.lv/?p=136996 . Atbalstāt, neatbalstāt? :)
12.06.2014 12:47 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
da par sito jau pagasgad saaka cepties. un apsaubu ka kas mainisies.

http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/448643-valdiba_atbalsta_smekesanas_liegumu_uz_balkoniem
13.06.2014 09:36 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Man nepatiik, ka juus visus smeekeetaajus metat vienaa maisaa. Es biju forsha ikdienas smeekeetaaja - pieturaa piipeeju tikai tad, kad es tieshaam biju viena tajaa pieturaa un taapat tas nebija Riigas centraa, kur ir daudz garaamgaajeeji. Ja kaads bija pieturaa, tad izgaaju no nojumes un smeekeeju kaadus 10 metrus nostaak. Ja gadiijaas kaada cigarete, ejot pa ielu, tad kaadu cilveeku apdzenot, bishki aiztureeju elpu ar duumu, lai nesanaak izpuust tam cilveekam tieshi sejaa. Privaatajaas balliitees, pirms aizdedzinaaju cigareti, paprasiiju nesmeekeetaajiem, vai netraucee. Laipni pajautaajot, lielaakajai daljai nesmeekeetaaju bija vienalga, un tiem kam trauceeja - nu nekas. Panjeemu kaadu savu piipeetaajdraugu 5 minuushu kompaanijai un pagaajaam nost no taa nesmeekaataja. No problem. Veel tagad, ja sanaak norauties un tomeer uzpiipeet, esmu ljoti toleranta. Juus toch kaa taadi agresiivie vegjetaarieshi - ja cilveeks piipee, taatad pilniigi netolerants briesmonis, kas ar saviem duumiem speciaali veelas juus nogalinaat...
13.06.2014 11:17 |

10 gadi
Reitings 4946
Un arii, ja kaads smeekeetaajs (arii man gadaas) uzpiipee tur, kur jums traucee, var tachu pieiet klaat un LAIPNI pateikt, ka jums traucee un paluugt, vai nu aiziet nostaak vai izdzeest cigareti. Varbuut tas cilveeks negrib trauceet, bet nav pat aizdomaajies, ka traucee. Es esmu paarliecinaata, ka ja tas vien nav kaads urla, tad cilveeks uzklausiis. Probleema sabiedriibaa ir taada, ka cilveeki ir riebiigi viens pret otru - gan smeekeetaaji, gan nesmeekeetaaji. Visi kaa taadi lohi viens otram bruuk virsuu. Tas pats tajaa kasieru diskusijaa - vienai it kaa nepatiik dusmiigie gjiimji, tajaa pashaa laikaa staastiija, ja kaads rindaa staav paaraak tuvu, tad nevis laipni paluudz soliiti atkaapties, bet gan kaut ko baksta ar savu grozu vai uzkriitoshi eljsh. Nu wtf. Mees pashi veidojam sabiedriibu. Varbuut laiks saakt kluut pieklaajiigaakiem?
13.06.2014 11:31 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Es savus pīpēšanas paradumus nemainīšu... Un kurš šim visam vispār sekos līdzi. Tagad jau arī parkos nevar pīpēt , un?
Mums kāpņutelpā daudzi pīpē, pīpē pie kāpņutelpas - visi laimīgi :)
13.06.2014 12:23 |

Reitings 1256
Reģ: 29.01.2009
neatbalstu, pipešu uz balkona kā līdz šim, lai tik uzfilmē mani kāda, gribēšu redzēt:D
13.06.2014 12:29 |

Reitings 9917
Un vispār, man nepatīk, kā smird ceptas zivis vai zivju zupa, bet to redz kaimiņi var vārīt pie atvērta loga ... :)
13.06.2014 12:36 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Lai arī pati esmu bijusī smēķētāja ar ilgstošu stāžu, es nekad nespēšu saprast, manuprāt, absolūti bērnišķīgo attieksmi- "visi tāpat mirs", "man vienalga uz pārējiem" utml. Man vienmēr bija patiess KAUNS, ka es, veselīga un gudra sieviete smēķēju un nekad ar to neplātījos, jo, nedod dievs, tās, kuras te dievojas, ka visi tāpat mirsim, savā dzīves skaistākajā plaukumā, uzzinās, ka ir saslimušas ar plaušu vēzi.
13.06.2014 12:46 |

Reitings 2870
Un vispār, man nepatīk, kā smird ceptas zivis vai zivju zupa, bet to redz kaimiņi var vārīt pie atvērta loga .

Nē, nopietni, Tu to salīdzini? :D
13.06.2014 12:48 |

Reitings 9917
Liene, bet kāpēc vispār jādara tas no kā ir kauns?
13.06.2014 12:49 |

Reitings 2870
Weee, zini ir tā, ka nikotīns izraisa atkarību un es ļoti ilgi cīnījos, lai pilnībā atmestu smēķēšanu, tas absolūti nebija viegli.
13.06.2014 12:52 |

Reitings 149
Reģ: 12.05.2014
Un arii, ja kaads smeekeetaajs (arii man gadaas) uzpiipee tur, kur jums traucee, var tachu pieiet klaat un LAIPNI pateikt, ka jums traucee un paluugt, vai nu aiziet nostaak vai izdzeest cigareti. Varbuut tas cilveeks negrib trauceet, bet nav pat aizdomaajies, ka traucee. Es esmu paarliecinaata, ka ja tas vien nav kaads urla, tad cilveeks uzklausiis.

Latvijā ne tikai no urlām saņem stulbu attieksmi. Palasi šo diskusiju - šeit arī daļa kā varones bļauj, kā viņām pie pakaļas un kā ļuļķēs tāpat, visiem uzdiršot. Un vai tās ir urlas? Nē. It kā normālas meitenes, bet kā redzi - attieksme tāda, kādu it kā liekas tikai no urlām saņemtu.
Ārzemēs pieejot kādam klāt un laipni palūdzot, cilvēks visticamāk būs saprotošs. Šeit - pieej laipni klāt tādām varonēm, kā dažas te ir. Diez vai saņemsi saprotošu attieksmi. Visticamāk tev parādīs vidējo pirkstu un pateiks trīsstāvīgos vārdos, kur tu vari iet ar savu laipnību un to, ka tev traucē.
13.06.2014 12:54 |

Reitings 9917
Nē, Tu nesaprati līdz galam vai es netā uzrakstīju...
Nu Tu taču nepiedzimi ar cigareti, respektīvi kā cilvēks ,kuram smēķēšana šķiet kauna lieta nonāk līdz cigaretei ...?!
13.06.2014 12:56 |

Reitings 2870
Latvijā ne tikai no urlām saņem stulbu attieksmi. Palasi šo diskusiju - šeit arī daļa kā varones bļauj, kā viņām pie pakaļas un kā ļuļķēs tāpat, visiem uzdiršot. Un vai tās ir urlas? Nē. It kā normālas meitenes, bet kā redzi - attieksme tāda, kādu it kā liekas tikai no urlām saņemtu.

+ Starp citu, dažas arī citās diskusijās šokējas par Ķengaraga krievu šausmīgo uzvedību, bet pašām pieklājība ir sveša :)

Weee,
es neatklāju jaunu Ameriku :D Daudzi jaunieši aizsmēķē pirmo cigareti, lai gan uzskata, ka smēķēt ir pretīgi un ka to nekad nedarīs pastāvīgi, tikai pamēģinās, bet pēc tam, pēc vairākiem gadiem attopas, ka cigarete joprojām ir rokās.
Vienkārši, man liekas smieklīgi, ka jauna sieviete ir tik vienaldzīga pret savu veselību, ka viņai vienalga, ka viņai pastāv 90% varbūtība dzīves labākajos gados uzzināt, ka viņa ir neārstējami slima un mirt, neredzot, kā uzaug bērni. Tā ir realitāte, tikai to bieži aizmiglo cigarešu pasaules labākie mārketinga speciālisti :)
13.06.2014 13:02 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
demoiselle, nebāžu visus vienā maisā, bet kā jau uzrakstīja nakts_nakts, rupju attieksmi var saņemt ne tikai no urlām. Esmu dzirdējusi kā citi kaut ko palūdz nedarīt, un teju nekad nesaņem saprotošu attieksmi. Varbūt vispārinu, bet man šķiet, ka ja cilvēks jau ir tik nekaunīgs lai apsēstos man parkā blakus uz soliņa un sāktu pūst sejā dūmus, tad nu nez vai būs tas labākais indivīds ar kuru uzsākt sarunu. Tādus smēķētājus kādus tu aprakstīji es principā nezinu, varbūt varu nosaukt divus tādus, kas man ir reāli jautājuši vai man nebūs nekas pret, ja viņi smēķēs, un tie paši ir mani paziņas. Ikdienā tomēr nekādas diskusijas uzsākt nevēlos, gluži vienkārši kopumā zinot, kādi cilvēki ir Latvijā vadoties pēc citām situācijām un piemēriem.
13.06.2014 13:02 |

Reitings 750
Reģ: 04.04.2014
Pilnīgi atbalstu. Ne vienu reizi vien aizdomājos, ka tā tam ir jābūt. Man, piemēram, riebjas, ka no rīta labā omā eju pa ietvi, bet kāds egoists iet pa priekšu un pūš man virsū pretīgos, izpūstus no savām iekšām dūmus, no kuriem man galva noreibst.
13.06.2014 13:29 |

Reitings 9917
Liene, pretīgi un nedrīkst taču nav sinonīmi vārdam kauns ...
Bet nu katrs dzīvo kā grib, es mirt netaisos, un esmu vairāk kā pārliecināta, ka alfabēts ēdienā mūs ātrāk iedzīs kapā...
13.06.2014 13:32 |

10 gadi
Reitings 4946
ai, nu tad stulbi :D Kaut kaa jau jaasaak to sabiedriibu mainiit ir. Zheel lasiit internetaa, ka latvieshi lohi :D
13.06.2014 13:39 |

Reitings 9917
Latvieši nav lohi, bet tālāk par savu degunu gan negrib redzēt :)
13.06.2014 13:41 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Lasu un brīnos par to,kādās dzīvokļu mājās tik daudzas meitenes dzīvo,jo man kaimiņi nesmēķē tā,ka dzīvoklī pastāvīgi nāk iekšā cigarešu dūmi. Ja reiz dzīvo komunalkā,tad jārēķinās ar ne visai kulturāliem kaimiņiem,kuri jau hroniski smird.
+

Es ar brīnos, ka redz pat tualete un vannasistabā smird pēc dūmiem, tad nu sapratu ka koppīga tuelete un duša ar citiem cilvekiem ir tikai komunālā tipa dzīvokli. Un ieteicu, dzivot privātmājā vai normālā dzīvokli:D
13.06.2014 13:56 |

Reitings 844
Reģ: 11.08.2011
Vienalga. Ja neskaita, ka tiem, kam 18-20 vairs nevarēs legāli cigaretes nopirkt, nedomāju, ka kaut kas mainīsies. Ja pa ielu kāds ies un pīpēs, neviens taču neskries viņam pakaļ un neteiks, ka man, ejot 10m aiz tevis, dūmi pūš virsū, nodzēs cigareti vai saukšu policiju.
Mani nekā tas neietekmēs. Nekad neesmu speciāli cilvēku pilnā vietā pīpējusi vai pūtusi dūmus kādam sejā. Pati nekad mūžā arī neesmu neko tādu piedzīvojusi, tiešām nezinu, kur jūs tādus cilvēkus ik uz soļa sastopat.
Dzīvoju gan privātmājā, bet pat, ja būtu dzīvoklis, uz sava balkona nu točna neviens pīpēt man neaizliegtu.
13.06.2014 14:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!