Kur pakonsultēties par datoru?/forumi/

10 gadi
Reitings 822
Reģ: 17.03.2013
Sveiki:)
Iesakiet kādu forumu (vai pat speciālistu internetā :D), kurā es varētu pakonsultētis par vajadzīgā datora iegādāšanos- t.i. vai izvēlētais kandidāts atbilst manām vajadzībām un kādus odeļus vēl varētu ieteikt.
Gan jau ir daudz atsaucīgu un zinošu cilvēku, bet google man neatklāj viņu atrašanās vietu:D
Protams, veikalos arī noskaidrošu visu sev interesējošo. Šeit vairāk likts akcents uz interneta resursiem;)
11.06.2014 11:47 |

10 gadi
Reitings 822
Vai uz macbook air varēšu pilnvērtīgi strādāt visās mc office, tajā pašā pascal, matlab?
11.06.2014 13:12 |

Reitings 124
Reģ: 02.06.2014
SSD ir ļoti ātrs, taču tajā pašā laikā iespēja, ka viņš nobruks ātrāk, ir lielāka nekā HDD.

SSD uz portatīvā datora ir viens no ātrdarbības galvenajiem uzlabotājiem. Viņš nevar sačakarēties no trieciena, kā HDD. Varbūt tā vispārīgi arī ātrāk nomirs nekā HDD, bet pa to laiku nomainīs 3 datorus. Ir tāda programma - SSD LIfe, tur diezgan ticami var skatīties health, manam portablim pēc gada ir 97% un estimated lifetime 9 gadi ar kaut ko.
11.06.2014 13:15 |

10 gadi
Reitings 822
un kuros veikalos ir vislielākā izvēle? Kuros labāk pakonsultēties?
Un kur par macbook ir lielāks veikals? (nu drošvien lielāks capital city ao cits apple veikals:D)
11.06.2014 13:17 |

Reitings 124
Vai uz macbook air varēšu pilnvērtīgi strādāt visās mc office, tajā pašā pascal, matlab

Uz maka ir savs ofiss, kas ir savietojams ar MS Office, bet var būt šādas tādas nianses, kuras nešancē. Citām programmām jāskatās Mac versija, turklāt Mac versiju šad tad var nopirkt tikai legāli un tas maksā ļoti daudz, kamēr PC var visu torrentos dabūt. Viens pluss - uz viņa praktiski nav vīrusu.
11.06.2014 13:17 |

10 gadi
Reitings 822
Tātad mac tomēr labāk nē..par brīvu programmas nedabūšu, ja:(
Ak, tas vienīgais bija sirsniņā iekritis, par pārējiem ne saprašana, ne vēlme ko meklēt...
11.06.2014 13:23 |

10 gadi
Reitings 822
nu tad uz kuru veikalu man laist?:D
11.06.2014 13:24 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
SSD ir viens mīnuss - disku nedrīkst tīrīt vai defragmentēt pārāk bieži, jo viņam ir ierakstu limits vai kaut kā tā, bet nav jau nekāda vaina.

Marta, izdomā kārtīgi, tu esi studente. Protams, ja ir nauda, tad pērc nost. Bet nu nezinu, vai studentam, kas vel nezin, kas viņam nākotnē būs jādara, vajadzētu izsviest naudu tagad ārā. Neko jau milzīgu studiju laikā nedara. Un tehnoloģijas attīstās, tā kā, kad pabeigsi, noteikti gribēsi jaunu. Kā jau teicu, pati studēju IT, tā kā vajag kārtīgus dzelžus it kā, bet lietoju ASUS porķiku, kas mani apmierina. HDD 750GB, CPU Intel Core i5, atmiņa 4GB. Neko vairāk nevajag, arī strādājot ar liela apmēra video montēšanu vai datubāžu izveidi. Nezinu, es studiju laikā tādu naudu neizgrūstu, jo zinu, ka tad, kad beigšu, tad jau būs citi dzelži, kuri būs aktuāli un tad man vajadzēs arī, ja, protams, darbā nepieciešams būs, bet es jau nezinu ne kur nonākšu pēc studijām, ne arī to, vai vispār iegūšu to izglītību. Bet ja ir nauda, tad uz priekšu - ej uz veikalu, ķer pašu jaunāko Mac'u un viss.
11.06.2014 13:29 |

Reitings 124
SSD ir viens mīnuss - disku nedrīkst tīrīt vai defragmentēt pārāk bieži, jo viņam ir ierakstu limits vai kaut kā tā

Jā, viņam ir reižu skaits, cik viņš var ierakstīt/izdzēst, jaunajiem diskiem tas cipars ir diezgan liels. Cik bieži SSD defragmentē? It īpaši sistēmas disku? Nu kad liek jaunu operētājsistēmu, varbūt reizi 3 gados :D Protams, torrentus uz viņa labāk negriezt.
11.06.2014 13:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits