Mazais - vai tomēr vēl nogaidīt...?

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Labvakar, dāmas!

Nedaudz par situāciju: pēdējā laikā ar draugu (esam saderinājušies) sanāk vakara sarunas par bērniem. Šķiet, ka viņš pat vēlas vairāk nekā es (tomēr arī nedaudz vecāks par mani). Bet tas tā. Šķiet - nu ņem un taisi, bet traucēklis ir augstskola - vēl palikuši 2 gadi, kas laikam mani tā bremzē, jo negribas gaidīt gadu un tad ieņemt (nāktos ņemt akadēmisko pirms 4.kursa) un arī negribas ieņemt tā, lai 4. kursa beigās mazo ietekmētu stresojot.
Dzīve jau pati pasaka, kad pieņemt šādu lēmumu, un vienmēr jau cilvēki rod laiku un veidu kā apvienot visu un veiksmīgi tikt galā.

Kā rīkotos jūs? Nogaidītu divus gadus vai rīkotos tagad?
(Situāciju neapskatot sīkāk.)
09.06.2014 23:29 |

10 gadi
Reitings 3819
Reģ: 06.05.2014
teika_spolite, tu laikam nezini, ko nozīmē civillaulība. Varbūt Zii tādā ir, tātad draugu par vīru ir tiesības saukt. Vispār, kā grib, tā sauc savu mīļoto. Tas nenozīmē, ka neko nejēdz.

Par tēmu runājot, varu tikai teikt to, ka, kad mazais būs gatavs, tad arī pieteiksies. Nav jēga diži plānot, kad tas notiks. Jāļauj visam ritēt savs laiks. Varbūt izvērtē, kas tev ir svarīgāks - ğimene vai izglītība? Tev tagad ir dota iespēja iegūt augstāko izglītību, ja vīrietis būs "keeper", tad viņš arī būs ar tevi pēc diploma iegūšanas. Ja būs gājējs, tad aizies arī, ja būs bērns. Galvenais nesasteigt lēmumu, jo mazais jau nekur nepazudīs, ja izlemsiet nogaidīt.
10.06.2014 07:04 |

Reitings 1164
Paldies par komentāriem!

Laikam jau būs jānogaida, izglītība tomēr svarīgāka.
Ja nu tomēr tfu, tfu, tfu, tad pamats kaut kāds zem kājām man būs.
10.06.2014 07:22 |

Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Manuprāt pirmā pazīme par to, ka neesi vēl gatava mazulim bija šī jautājuma rašanās. :) Ja neesi pārliecināta, tad nevajag.
Es biju pārliecināta pirms kļuvu stāvoklī, gan esmu pārliecināta tagad, kad esmu stāvoklī, bet izskatās, ka palikšu viena ar bērnu uz rokām. Jo piekrītu mammas teiktajam -
vīrs sievietei var būt / var nebūt, nav svarīgi, bet bērns sievietei tā ir svēta lieta un tam noteikti ir jābūt, ne velti esam radītas par sievietēm.
10.06.2014 07:34 |

Reitings 154
Reģ: 13.03.2013
Nu, viss droši vien atkarīgs no tā,cik tev gadu + ko tu PATI vēlies.
Man personīgi vienmēr ir bijis tā- gribēju iegūt izglītību, sasniegt kaut ko darbā un tad kāzas, tad bērns. Galu galā kaut vai finansiālā ziņā jāpadomā....jānostājas uz kājām,tad var domāt par bērnu.
10.06.2014 07:49 |

10 gadi
Reitings 1207
Nu nezinu,es viena ar bērnu negribētu dzīvot.mamma mani izaudzināja vienu,bet es tā negribu.gribu, lai ir tēvs bērnam.kāpēc vispār par to tādā vecumā jauztraucās. es gan gribu vēl dzīvi baudīt. es esmu atsoņus gadus kopā ar vīrieti, bet mēs ar bērnu radīšanu nesteidzamies.
10.06.2014 08:03 |

Reitings 2258
Gita
Arī laulība un vīrs sievietei ir svēta lieta.

Es dzīvoju ar uzskatu, ka es izvēlos laulību - savu dzīvi dzīvot ar vīru un bērns vai bērni var būt vai arī nebūt mūsu dzīvē, ja nebūs lemts, tad nebūs, ja būs - būs, bet tas nemaina faktu, ka mēs kā paris viens otru izvēlējāmies dzīvei līdz mūža galam. Un man ir sajūta, ka pēc pāris gadiem mūsu gimenē ienāks bērns, un viņam būs ļoti viegli ar mums, jo mēs mīlam. Kā var būt svēta lieta bērns, kurš dzimis un nemaz nepiedzīvo mammas un tēta laimīgo mīlestību, nemaz to neredz, jo tētis jau kkur notinies un mamma tēlo varoni, vientuļo māti. Laulība nozīmē pieņemt otru un iemācīties dzīvot kopā ar otru cilvēku un es novēlu, lai katrai sievietei tas izdotos:
1. patiesi un līdz sirds dziļumiem mīlēt sevi, pieņemt sevi;
2. mīlēt vīru;
3. mīlēt bērnu(s)
un šī secība ir ļoti svarīga, lai saglabātos dabisks līdzsvars it visā :) Ja ir 1., tad ar 2. nav problēmu, un 3. vispār sagādā vien prieku un patīkamas rūpes :)

Autorei iesaku vadīties pēc sajūtām. Ja ļoti gribas bērnu, tad uz priekšu, studijas ir sīkums, var tik ar visu galā, es gan pati iepauzētu un nogaidītu pāris mēnešus pēc kāzām un tad pa īstam ķertos pie lietas.
10.06.2014 10:46 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
teika_spolite, tu laikam nezini, ko nozīmē civillaulība.

Arī civillaulība ir juridiska. Latvijā tāda nepastāv!! Gluži vienkārši ir ierasts kopdzīvi saukt par civillaulību, lietojot šo terminu nepareizi.
10.06.2014 11:15 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Kur tu skrien? Pabeidz skolu, apprecies un tad taisiet bebiku!
10.06.2014 11:17 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Es vispirms sagaidītu kāzas un tad ķertos pie bērna radīšanas. Ar pliku solījumu apprecēt man nepietiktu... Un mācības vispār ir sīkums - ja gribēsi visu paspēsi izdarīt ar vai bez bērna.

+++
10.06.2014 11:19 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
teika_spolite, tu laikam nezini, ko nozīmē civillaulība.
Tas ka šo teminu lieto daži nepareizi neko nenozime. Civilstavokla aktu reģistrā reģistrē civillaulību. Un ir civilvīrs un civilsieva.Tā pat ka piem. prinči un etc. reģistrē ( paskaties ta ir) civillaulību, un tad baznīcā laulājas nereti. Kopdzīve ir teiksiem dzivesbiedri, bet ne ...:)
10.06.2014 11:20 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Es arī esmu par to viedokli, ka pagaidīt, kamēr vispār pabeidz skolu vai arī pēdējā kursā plānot bērniņu.
Lai arī apkārt ir tiešām daudz pozitīvu pieredžu, ka pat neņem akadēmisko gadu utmldz, bet katra grūtniecība ir individuāla, nevar paredzēt ne to kā Tu jutīsies, ne to kā viss ritēs. Līdz ar to es esmu par izglītības iegūšanu pirms bērniem, ja jau reiz esi iesākusi studēt.
10.06.2014 11:20 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
L., meitenes jau rakstīja, bet pārfrazēšu to vienkāršāk:
Latvijā par civillaulību sauc laulību, kas noslēgta DzN
Dzīvošana kopā ir vienkārši kopdzīve un juridiski nekādas saistīpas praktiski nenes.
10.06.2014 11:26 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Autorei, ja reiz esat saderinājušies, pagaidiet līdz kāzām, vai vismaz oficiāli sareģistrējaties, kaut vai bez kāzām. Tās var sarīkot arī vēlāk.
10.06.2014 11:28 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Padomaa, kaa jutiisies, ja peec beerna ienjemshanas vai piedzimshanas, draugs izdomaas, ka ir bezgala iemiileejies citaa un ar to citu gribees preceeties? Vai gribeesi un speesi buut vientuljaa maate? Ja jaa, tad esi gatava beernam.
+++, NEE, nu protams, més visas zinam, ka ar MUMS tachu tá nenotiks, bet gadás visádi.

un es noteikti domátu par bérnu tikai péc kázám, pirmkárt, jo kázas forshák nosvinét bez bébja, otrkárt, visi dokumenti kártíbá, visiem vienáds uzvárds, gimene. un nereti péc bérna piedzimshanas nesanák ne naudu kázám atlikt, ne laiku atrast, ne vírietis vairs vajadzíbu redz.

ar studijám - ja bútu jau precéjusies un pati ljoti gribétu bérnu, un sanáktu ienjemt, tad, kad gribu, tad uz bakalaura eksámeniem ietu ar punci un dzemdétu vasará/ agrá rudení
10.06.2014 12:20 |

Reitings 874
Tas, ka puisis grib mazo, ir viens, svarīgāk, ko pati jūti, ja jūti, ka jāpagaida, tad pagaidi. Es ieteiktu labāk pagaidīt. Tik tiešām, nav kur skriet pa galvu pa kaklu, paspēsiet.
10.06.2014 12:41 |

Reitings 2982
es nepazīstu nevienu, kas "uz sitiena" varēja pateikt, ka tagad ir īstais brīdis mazulim, ka pāris ir gatavs. bet kad mazulītis piesakās, tad pāris saprot, ka nu ir tas īstais laiks.

mācības nav šķērslis. Jo šķēršļus/ atrunas vienmēr var atrast.

ar toksikozi uzrakstīju bakalauru. Tagad taisos stāties tālāk, sanāks, ka 9.mēnesī uzsākšu mācības. Bet mazulis tā ir daļa dzīves nevis kaut kas atliekams...to grūti izskaidrot. Bet iesaku, ja gribat abi bērniņu- tad dariet to tagad ;)
10.06.2014 12:48 |

Reitings 1741
sunset pirms piedzima bērns es domaju tiesi kā tu, runajot par to secību un vel strīdejos ar draudzenem kuram jau bija bērni... bet ka piedzima mazais uzreiz sapratu par ko man teica draudzenes un aizgaju un pateicu, ka viņam bija taisnība, man sķiet ka nekad nebūs tā ka sieviete savu vīrieti mīlēs vairak nekā bērnu!!! Bērns ir pirmais! dzīvē gadās dažadas situācijas - vīrs var aiziet pie citas utt. - bet bērns tevi mīlēs visu dzīvi.
10.06.2014 12:49 |

Reitings 1741
angry to happy - mes bijam pāris, kas bija gatavi bērnam un abi pateicām - viss tagad tiešam vajag, ilgi par to bijām runajusi un domajuši, un kad bij laiks tad uzreiz pie tā strādājām!
Freshmaker - labak pabeidz mācības un tad mierīgi, bez stresa sāciet domat par mazuli un viss būs labi :)
10.06.2014 12:51 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
es sākumā apprecētos un tad domātu par bēbi. Ja jau vīrietis tik traki grib, lai pierāda to, sākumā tevi apprecot :)

Reitings 2982
un ja runa par laulībām, es esmu no tām, veco uzskatu pārstāvjiem-> laulības un tad bērniņš. Bet nu katrs dara kā grib ;)

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits