Zīdainis sabiedriskajā

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Tā kā sabiedriskais ir mans labākais draugs, šodien redzēju skatu, kur māte sabiedriskajā autobusā veda pāris mēnešus vecu mazuli, nu varēja redzēt, ka tikko tikai dzimis. Turpat netālu kaut kāds dzērājs netīrs. Vai tik mazu bērnu vispār var cilvēkos vest? Bērns pa visu to sēdekli gulēja, visu laiku baidījos, ka tik autobuss strauji nebremzē. Stulbi, ko lai saka. Un vēl gaisa kondicionieris darbojās.
09.06.2014 19:15 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Neredzu neko nosodāmu. Privātajā auto vakag bērnu sēdeklīšus, ka jau te minēja.
09.06.2014 20:36 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
helloandbye, tagad arī Tu piekasies vienam teikumam. Tēma bija Andas sašutums par mazu bērnu kā tādu sabiedriskajā transportā - kur gan bomzis, gan kondicionieris (neietekmējami apstākļi), plus vēl bērns ne tā novietots (varbūt mātei kas sāpēja, bet varbūt vienkārši neapdomīga)...
09.06.2014 20:41 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Aizvakar uzzināju, ka uz ielas nevar rādīties visas, kam ir celulīts. Ja nu vienīgi, ja ir saģērbušās maisos, kas nosedz visu ķermeni. Šodien jau uzzinu, ka pēc cosmo idejas, jaunās māmiņas, kurām nav naudas auto un taksim, būtu jāsēž mājās vai arī visur jādeso ar ratiem, pohuj, ka uz otru pilsētas galu vai nu kur vel. Apbrīnojami! 3 dienās cosmo uzzinu vairāk nekā augstskolas 1. kursā.

Bet, ja nopietni, tad nekas slikts tajā nav, ja mazais ir sabiedriskajā transportā. Tās, kuras savējos tur nez kādos sterilos būros, pēctam var izjust, ka bērns var slimot vairāk, jo nav saskāries ar dažādām situācijām.
09.06.2014 20:44 |

Reitings 83
Reģ: 27.09.2012
Mari , mana pieredze ir savādāka. Vienīgo reizi, kad biju tramvajā blakus mazajai māsīcai, tad šaubīga tante vinjai bāzās virsū, bēbe sāka raudāt. Bet vecā tante sāka plīties virsū vēl trakāk..
09.06.2014 21:43 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Es bieži sabiedriskajā braucu ar bēbi, bet manējā nečīkst un nepīkst ir taču tiiiiik interesanti. :)
09.06.2014 22:00 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Es isti nesapratu Ka tas bebis guleja? Ratinos bez kulbas?
Es savu bebuku saku vadat sabuedriskaja, kad jau maceja sedet. Visadi citadi gaju ar kajam vai ar masinu.
Bet ne visiem ir tada iespeja, nakas vadat tos berninus sabiedriskaja.
Esmu redzejusi daudz sausmigakus skatus, kur mate nepiespradze bernu un tas izvelas, kur mazs zudainitis novelas veikala uz gridas utt. Skumji, ka tada bezatbildiba. Viss ko varam ir nepielaut sadas kludas.
Esmu prieciga, kad man parvadojot bernu, nav nacies saskarties ar tadu nosodijumu, ko lasu seit. Tiesi otradi, cilveki ir dikti izpalidzigi.
09.06.2014 22:02 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Turēt bēbi uz sēdekļa gan neatbalstu, bet pārējais - neuzskatu, ka mātei bija jādomā, kur dabūt naudu taksim (Starppilsētu brauciens, cik sapratu, ja jau ratus noliek bagāžas nodalījumā.), kas ir nenormāla cena, vai jāapgrūtina radi/draugi. Autobuss nav nekāda traģēdija. Lielākā daļa šī portāla lietotāju, mani ieskaitot, bērnībā ir vadātas autobusos - visas dzīvas. Ja tajos laikos bērnus taisītu tikai tad, kad pie mašīnas varēja tikt, liela daļa to, kuras te tagad bļaustās, nemaz pat dzimušas nebūtu.
Un tas, ka jums zīdainis autobusā traucē... Kā netraucēs, kad pat celulīts uz svešas pakaļas traucē!
09.06.2014 22:04 |

Reitings 1741
Reģ: 29.01.2009
man drīzumā nāksies ar braukat ar sabiedrisko, ja mazajam būs jāapmeklē masāžas, bet 10 dienas pec kārtas es ar taxi neizbraukāšu, jo tas sanaks 60eiro, par so naudu labak nopirksu mazajam 10 pakas ediena, ka arī visi radi, draugi strādā, ja kads sadomās mani nosodīt, dabūs 10kartīgi :D
09.06.2014 22:06 |

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014
Aizvakar uzzināju, ka uz ielas nevar rādīties visas, kam ir celulīts. Ja nu vienīgi, ja ir saģērbušās maisos, kas nosedz visu ķermeni. Šodien jau uzzinu, ka pēc cosmo idejas, jaunās māmiņas, kurām nav naudas auto un taksim, būtu jāsēž mājās vai arī visur jādeso ar ratiem, pohuj, ka uz otru pilsētas galu vai nu kur vel. Apbrīnojami! 3 dienās cosmo uzzinu vairāk nekā augstskolas 1. kursā.

Bet, ja nopietni, tad nekas slikts tajā nav, ja mazais ir sabiedriskajā transportā. Tās, kuras savējos tur nez kādos sterilos būros, pēctam var izjust, ka bērns var slimot vairāk, jo nav saskāries ar dažādām situācijām.

Atliek tikai piekrist. :D :D
09.06.2014 22:10 |

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014
Roberts
Gadījies lidot kopā ar zīdaini un viņa māti, kuri sēdēja netālu. Noguris biju gan es no zīdaiņa trokšņošanas, gan arī pats bērns no ilgstošās kliegšanas.
Ja sievietei ir zīdainis, noteikti iesaku pārvietoties ar privāto automobili, nevis sabiedrisko transportu.

Tu iesaki sievietei, piemēram, no Lielbritānijas braukt ar automobili uz Latviju? Vai tev nešķiet, ka mazulis būs vairāk noguris braukt pāris dienas, nevis nedaudz pāri divām stundām lidot? Ja tev ir tik vāja psihe, ka traucē viens zīdainis lidmašīnā, tad varbūt nopērc privāto lidmašīnu?

Esmu braukusi, lidojusi ar daudziem bērniem, protams, brēkšana nav Mocarta mūzika, bet austiņas ausīs ar to Mocartu un lieta darīta.
09.06.2014 22:15 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Es zināju, ka daudzas šī foruma dalībnieces (un nu jau arī dalībnieki) ir atrauti no reālās dzīves, bet, izlasot šo diskusiju, esmu tiešām pārsteigta.

Mīļie bagātnieki un turīgās princeses, kas bērnus dzemdēs tikai tad, kad konta stabili stāvēs pāris desmiti tūkstošu un vismaz divas mašīnas garāžā (viena rezervei - ja otra saplīst, lai nav jābrauc ar autobusu) - nauda nav pastāvīga un nezūdoša vērtība. Šodien brauc savā mašīnā un sēdi kafejnīcā, pēc nedēļas jau meklē vienistabas dzīvoklīti īrēšanai un pērc e-talonu. Dod Dievs, lai jums labklājība ir nezūdoša un visu dzīvi vienīgās problēmas ir svešs celulīts vai svešs bērns sabiedriskajā transportā, bet dzīve, diemžēl, ir ļoti mainīga. Kas zina, varbūt tās sievietes, kura tik šausmīgi bērnu veda autobusā, vīrs zaudēja darbu un mašīnu nācās pārdot, lai to bērnu varētu pie ārsta aizvest.
09.06.2014 22:50 |

Reitings 483
Reģ: 15.08.2013
nevienam jau nav ienācis prātā, ka varbūt bez auto cilvēkam nav tiesību? protams, protams, tagad jau visi ir tikai ar tiesībām, auto un žūksnīti kabatā. teksts par draugiem, lai aizved ar mašīnu un taksi vispār ir apbrīnojami. ja bērnam ir procedūras katru otro dienu, kas spēs par to samaksāt? tā kā esmu kādreiz daudz braukusi ar sabiedrisko, tad citreiz ir vispār tā, ka autobuss ir pilns un to kulbu nemaz nav kur likt, ja blakus sēž cits cilvēks. ko to kulbu klēpī turēt? nav nekādi iebildumi pret bērniem sabiedriskajos. mani pēdējā laikā sāk kaitināt neaudzināti bērni, kas apģērbu veikalos lien uzlaikošanas kabīnēs un vecāki, pat nesavāc savus bērnu un nepasaka ka tā nevar darīt.
10.06.2014 00:00 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es te taa aizdomaajos. Kaa es, cilveeks, kursh piedzima 80-to gadu saakumaa, kad auto bija tikai retajam un pat 3 dienu vecus ziidainjus veda ar tramvajiem un autobusiem, vispaar izdziivoju?? Un kaa izdevaas izdziivot visiem paareejiem maniem vienaudzjiem? Kondicionieru vispaar nebija, bomzji taapat blakaam smirdeeja, arii luksusrati veel nebija izgudroti un tie ar kulbu un pleevi priekshaa vasaraa bija taada elle, ka labaak bija mazo njemt rokaas. Par briinumu, beerni bija veseliigaaki kaa tagad ar visu maaminju paarapruupi.
10.06.2014 00:53 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Jā, un arī autosēdēkļu mums tajos 80./90. nebija un nekas - kaut kā taču izdzīvojām un mašīnās tāpat braucām.
10.06.2014 00:58 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ja cilvēki vienmēr būtu gaidījuši komfortablus apstākļus lai dzemdētu un audzinātu bērnus, tad Latviešu kā tādu, nebūtu vispār.
10.06.2014 08:16 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Slimo tie sterilitātē augušie vairāk. Parkā zini arī ir baciļi galu galā

Šeit nu gan par visiem simts piekrītu Kubietei. Mūsdienās māmiņas nu tik ļoti mēdz pārspīlēt ar to sterilo vidi, ekoloģisko pārtiku utt..Tad brīnās, kāpēc bērns, sākot apmeklēt dārziņu, nonstopā slimo.
10.06.2014 08:25 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Vienīgais, kas šķiet nepieņemami ir tas, ka bērniņš bijis nolikts uz krēsla!
10.06.2014 09:27 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Vienmēr latvietim vajadzējis lekt augstāk par savu dirsu :D

Padomijas gados ar žiguli kruto tēloja, ja vēl bija pazīšanās ar pārdevējām u.c tad vispār zaļa dzīve bija :D

Mūsdienās ar 10 gadus vecu (vāciešu apdrošināšanas norakstītu) Lietuvā sakrāsotu, sametinātu Audi šrotu :D dzīvo taj pašā padomijas dzīvoklī :D Kurš ir par 14000 euro izremontēts :D Bet kāpņu telpā dzīvo bomzis "Sifons" :D Bet skaitās sabiedrības krējums :D

Saviedrības krējums sirdī tomēr jūtas krutāks par tiem kam nav vācu šrota un dzīvokli īrē un par visām zemākās kārtas cilvēku darbībām tiek pausts neaprakstāms sašutums kā tā var vai tad galīgi nav naudas :D Redz ka mums ir nauda, bet viņi laikam neveiksminieki ka nespēj nopelnīt to pašu :D

Tik pat labi varētu atnākt šeit kāds miljonārs un nolasīt lekciju kādas jūs esat neveiksminieces, kas pelna tikai 1000euro mēnesī :D
10.06.2014 10:54 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Valsti kura es dzivoju, zidainis sabiedriskaja ir pilnigi normala lieta un neviens skibu aci neskatas. Pasiem modernakajiem busiem tualetees ir par specials plauktins zidaina pamperu apmainisanai.
10.06.2014 11:04 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
māte sabiedriskajā autobusā veda pāris mēnešus vecu mazuli, nu varēja redzēt, ka tikko tikai dzimis.
Ir atskiriba tikko dzimis vai paris menesu vecs. Katra zina vispar nesaprotu cilvekus kuri uzskata, ka zidainis jatur bez maz vai sterila vide. Nereti redzeti brinumi kad bernu tikko pec dzimsanas menesi neved ara un nevienam nerada. Vai tiesam sis mates nesaprot, ka ta vinam imunitate neizveidosies. Sviests!
10.06.2014 11:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits