Ko laist iekšā un ko nē

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Sveikas!

Gribēju parunāties un dzirdēt jūsu viedokļus par tādu lietu kā - svešu cilvēku laišana savā dzīvesvietā. Nu piemēram, zvana pie duvīm, tu atver , tur vīrietis - es esmu no ....... un atnācu pārbaudīt jums radiatorus, vai skaitītājus vai nu vienalga ko. Jūs laižat viņu iekšā vai nē? Vai prasat uzrādīt kādu papīru, ka tas cilvēks patiešām ir tas, par ko uzdodās?

Es pēdējā laikā esmu ļoti bailīga un svešiem durvis nemēdzu vērt vaļā, ja vien zinu,ka gaidu paciņu vai ko tādu. Reizēm kaimiņi nāk ar kādu lūgumu, tad jā, viss ok.
Bet tagad mājas saimnieks ,kurš jau 3x brauca nomērīt durvis,lai varētu ielikt jaunas, esot pazaudējis mērus (kārtējo reizi un mani tas nemaz neizbrīna), bet saka,ka atbraukšot šonedēļ kaut kāds vīrietis un nomērīšot. Es uzreiz pateicu,ka kaut kādus vīriešus es iekšā nelaidīšu! Kamēr mājās esmu viena ar bērniņu.
Labi,ja es redzētu,ka atbrauc firma ar jaunajām durvīm un nāks likt iekšā, tad to arī es saprotu. Bet kaut kāds vecis nāks un .. nu nē ! :D

Kā rīkojaties jūs un ko rīkotos manā situācijā?
09.06.2014 18:36 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Nevienu svešu dzīvoklī nelaižu. Vienu tik reizi naktī kaut kāda sieviete lauzās iekšā, nelaižot vaļā zvanu un sitoties ar dūrēm un bļaujot. Pēc 10 min man vairs nebija pacietības un viņa aizlidoja pa trepēm.
10.06.2014 08:52 |

Reitings 812
Reģ: 25.09.2013
Pie manis reti nāk ciemiņi. Ja nu tomēr nāk, tad viss ir iepriekš detalizēti sarunāts, saplānots un zināms. Un, sadzirdot zvanu pie durvīm, es pārbaudu actiņā, vai atnācis tieši gaidītais cilvēks. Ja zvanās tad, kad nevienu negaidu, nereti vispār ignorēju. Ja pat kāds spontāni izdomās atbraukt un nepabrīdināt, nav mana problēma. Visi zina, ka ne vienmēr esmu mājās un ne vienmēr esmu gatava uzņemt ciemiņus. Galu galā, ja nejēdz pabrīdināt, lai domā, ka manis nav mājās. Nu, var vēl gadīties, ka ilgi pazīstamiem kaimiņiem varu atvērt durvis, ja nu kas.
10.06.2014 08:55 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Līdz šim neviens svešs nav mēģinājis tikt iekšā. Ja tiešām nāk kaut ko pārbaudīt, iepriekš par to tiek paziņots vai uzreiz - atverot durvis, uzrāda papīrus un saka - kas nāk ko darīt. Bet tā - veru durvis visiem. :D
10.06.2014 09:01 |

Reitings 1531
Reģ: 19.08.2013
Tā jau laikam tikai es daru, ka droši veru vaļā durvis arī vēlu vakarā. :D Vakar, piemēram, draugs ap 23:00 ieradās mājās, klauvēja pie dzīvokļa durvīm un tad nu es ar 100% pārliecību tās arī uzreiz atvēru, viņš vēl nosmējās:"Tu nu gan tā droši ver vaļā durvis."
Bet vispār esmu ļoti bailīga. Agrāk, kad viena biju mājās un toreizējais draugs darbā, es nevienam durvis vaļā nevēru, pāris reizes bija tā, ka pa dienu kāds zvanīja pie durvīm, bet es pat negāju skatīties kas tur ir, kur nu vēl atvērt durvis.
10.06.2014 09:09 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Ja zvana pie durvīm, tad vispār i neceļos, jo savējiem ir atslēgas. Ja arī pieeju, pa actiņu paskatos, caur aizvērtām durvīm prasu, kas tur un attiecīgi izvērtēju situāciju :D vecu tantiņu vēl ielaižu (skatās ūdens rādītājus).
10.06.2014 09:11 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
ā, un par to durvu nevēršanu - mamma stāstīja, ka mājās pa dienu viena bijusi. kāds zvanījis pie durvīm, viņa nemaz nav gājusi skatīties un pēc brīža dzird, ka sāk lauzties iekšā! Drošvien domāja, ka neviena nav mājās un var nākt zagt.
10.06.2014 09:13 |

Reitings 3044
Reģ: 30.06.2010
Es kā kuru reizi - citreiz atveru, citreiz nē. Pašreizējā dzīvesvietā mums ir domofons, ja kāds nāk, tad pie korpusa durvīm zvana.
Bet iepriekšējā dzīvesvietā man bija kuriozs gadījums. Draugs jau bija aizbraucis uz darbu, bet tā kā viņam atslēgas nebija, tad durvis atstāja vaļā, taču es, pamostoties, aizmirsu tās aizslēgt. Tad nu es taisos uz lekcijām un pēkšņi atveras mana dzīvokļa durvis un viens sievišķis tik pārliecinoši dur iekšā un sāk kaut ko stāstīt, prasīt. Es tajā brīdī paliku dusmīga, sāku lamāties un dzīt ārā. Izrādījās, ka viņai draudzene dzīvo piektajā stāvā un viņa stāvus sajaukusi. Pie savas draudzenes viņa vienmēr iet iekšā pat neklauvējot. :D
10.06.2014 09:37 |

Reitings 438
Reģ: 18.03.2013
Nevienu nelaižu iekšā. Vsp, ja kāds svešinieks zvana pie durvīm, izliekos, ka neesmu mājās.
10.06.2014 12:30 |

Reitings 318
Reģ: 29.01.2009
Caur durvju actiņu paskatos,kas stāv,ja kaimiņi atveru,svešiem,nē. Bet svešie ļoti reti nāk,jo pie mums nav tik viegli tikt iekšā.
10.06.2014 12:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits