Ja darba koleegje neizskataas vesela

Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Man darba koleegje burtiski meenesha laikaa ir palikusi nu tik kaarna, nesaprotami, pusdienaas esmu redzeejusi, ka iet, tas, kaa vinja ir mana padotaa, dara mani bazhiigu, saaku domaat, ja nu ar veseliibu kaut kas, varbuut apjautaaties, kas un kaa. Bet komunikaacija ir maza. Tikai pieklaajiibas fraazes. Ko juus ieteiktu? Tas nebuutu rupji?
09.06.2014 00:28 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Kādēļ ir pretī jāstāsta sava problēma? It sevišķi jau padotajam. wtf..

Vienkārši apjautājies viņai vai viss ir kārtībā un vai viņa nevēlas paņemt kādas brīvas dienas, pa vidu iepinot kkādu iemeslu kādēļ tev liekas, ka kkas nav kārtībā. Savādāk, ja viņa jautās "kādēļ tā domā", tad būs ļoti neērti.
09.06.2014 09:54 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Es gan saprotu, kāda ir jēga izstāstīt arī kādu savu problēmu... Cik saprotu, Līva ir priekšniece un kolēģe ir padotā. Ja viņas daudz nerunā un darba attiecības ir vēsas un formālas, tad Lindai, daloties ar kādu savu ķibeli, emocionālā līmenī izdotos nokāpt uz tā paša pakāpiena, kur stāv kolēģe, un ar domu, ka "mēs visi jau esam tikai cilvēki, katrs ar savām problēmām" padalīties, kas īsti noticis.
Loģiski, ka arī padotā neies un tāpat vien nestāstīs, kas noticis, jo varbūt viņa gaida līdz pēdējam brīdim, lai paņemtu slimības lapu, kad citādi vairs nevarēs un baidās, ka lieki kaut ko stāstot, viņai pateik "čau-čau"
Bet vispār, slimības ar strauju novājēšanu kā vienu no parādībām, manuprāt ir tās, no ārkārtīgi bīstamā gala. Sākot ar nerviem un ēšanas traucējumiem, līdz pašam ļaunākajam...
09.06.2014 11:00 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Es neko nejautātu. Ja darbs necieš un problēma ir tikai viņas izskatā, tad nedomāju, ka vajadzētu mēģināt izdibināt viņas problēmas.
Man arī ir bijis, ka privātās dzīves problēmu un stresa dēļ nesmuki notievēju. Ja pie manis nāktu kolēģes un mēģinātu kaut ko noskaidrot, es tāpat neko nestāstïtu, varbūt pat noslēgtos vēl vairāk. Nevienam nav nekāda daļa gar manām problēmām!
09.06.2014 11:13 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
ka lieki kaut ko stāstot, viņai pateik "čau-čau"

LOL pateiks ar čau čau :D ja jau ikdienā priekšniece nekomunicē ar padotajiem tad jau ar maz intresē kā palīdzēt, drīzāk lai laicīgi meklētu veselu darbinieku :D
09.06.2014 11:15 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
ervīn, ar "čau-čau" es tieši domāju "paldies, mūsu darba attiecības šeit beidzas"
09.06.2014 11:17 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Nu bet tev tas acīmredzami kremt

Pilnīgi nemanīju, ka autorei tas kremtu. Drīzāk izskatās, ka kremt Tev :D
Mums šāds gadījums bija nesen. Arī viena kolēģe šausmīgi izkalta, izrādījās, ka tiešām ir smagi slima. Es pati esmu notievējusi tad, kad bija šausmīgi stresi, un varu pateikt, ka man tā riebās, ka man nāca kolēģes un prasīja, kā es tā notievēju???
09.06.2014 11:22 |

Reitings 1651
ervīn, ar "čau-čau" es tieši domāju "paldies, mūsu darba attiecības šeit beidzas"

Tā arī jau iepriekš sapratu. Un piekrītu :D
09.06.2014 11:26 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Nelasīju visu diskusiju, bet acīs iekrita divi autores teksti -

Mums ir mikrouznjeemums, nevaram atljauties, ja kaads darbinieks peekshni pazuud

+

Varbuut varu kaa paliidzeet.

Gribi atlaist pirms viņa paspēj paņemt slimības lapu? :)

Nelien, kur nevajag. Paskaties, vai pati neesi pieņēmusies drusku svarā, citādi kolēģi sāks uzstādīt diagnozes.
09.06.2014 11:27 |

Reitings 1651
Ja netaisies apmaksāt ārstēšanos tad nelien kur nevajag... :D
09.06.2014 11:32 |

Reitings 691
Reģ: 03.03.2013
Un tagad daudzas cosmo.lv dalibnieces ievertees vai neizskataas ''slimiigas'' hehe.
Nu ja nopietni, svars nav galvenais raadiitaajs. Tiesam var no stresa un no neskaitam lietaam notievet. Ok, fakts kaa taads,ka no kaadas slimiibas notievee arii ir. Ceresim,ka meitenei viss kaartiibaa!
Ja meitene labi juutas,tad jau probleemam it ka nevajadzeetu but. Ir arii citas paziiimes kas varetu liecinat?
Galu galaa, varbuut vina pati nezin kas ar vinu ir. Nu nav taa,ka arsts uzreiz tev piestaadiis diagnozi...tev ir tas vai tas.. ir izmekleeesanas un citas lietas. Iespeejams meitene pati nezin!
09.06.2014 11:42 |

Reitings 482
Reģ: 25.07.2010
Menesha laika vina palika loti tieva tapec,ka seedeeja uz dieetas,lai vasaraa nebutu kauns seedeet pludmalee.
Tikai nevajag domaat,ka tapec ka tev liekas,ka vinai jau bija pietiekami tieva, vinai nevajag vel vajet.
Ir tadas, kuraam patiik kauli un aada.;)
Sadomaajaas nezin ko,slimiibas,nelaimes....;DD
09.06.2014 11:59 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Kopumā ko varu teikt pēc šis diskusijas - katrs spriež pēc sevis! Gan tās, kuras lej žulti, gan normāli komentāri. Tikai atšķirība ir pasniegšanas veidā.

Nekas traks nenotiks, jo tā ir tikai apjautāšanās - vai viss kārtībā? Cita lieta, ja pēc atbildes sniegšanas/nesniegšanas autore vēl turpinās nelūgti jaukties, tad tas varētu tikt klasificēts kā bezkaunība no viņas puses, bet tīri jautājuma uzdošana - labāk pajautāt, nekā nē. Un iemesls, kāpēc autore to grib izdarīt, lai paliek viņas ziņā
09.06.2014 12:25 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Kas tev par daļu, kāpēc sieviete ir notievējusi? Ja es būtu viņas vietā un man bāztos virsū sieviete ar kuru man nav kontaktu, neko neatbildētu principa pēc. Tev nav nekādās daļas gar viņas personisko dzīvi un nav ko bāzt savu degunu svešās darīšanās. Skauž, ka viņa ir kļuvusi slaida, bet Tu ne?
09.06.2014 12:25 |

Reitings 77
Reģ: 29.12.2012
Kopumā ko varu teikt pēc šis diskusijas - katrs spriež pēc sevis! Gan tās, kuras lej žulti, gan normāli komentāri. Tikai atšķirība ir pasniegšanas veidā.

+++
09.06.2014 12:36 |

Reitings 312
Reģ: 31.05.2014
Es nejautātu. Jo spriežu pēc sevis - man bija problēmas, kuras atspoguļojās uz izskatu (nav saistītas ar svaru). Kad vienreiz nesanāca noslēpt, kolēģe jautāja, kas man ir. Sajutos stulbi un pastāstīju jau iepriekš izdomātu pasaciņu šādiem gadījumiem. Ja ar kolēģiem nav tuvu attiecību, kāpēc būtu jālien personīgajā dzīvē? Nemaz neapdomāju iespēju stāstīt taisnību, jo man nevajag, lai manas problēmas tiktu izklačotas.
09.06.2014 12:44 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Arī es iedomājoties sevi tās kolēģes vietā, negribētu lai man priekšniecība kaut ko jautā. Justos ļoti neērti un pēc tam dusmotos pati uz sevi, ka esmu ļāvusi tam kļūt pamanāmam. Protams, šajā gadījumā tas ir izskats, nevis darba kvalitāte, tāpēc to jo īpaši nevar kontrolēt, bet tomēr.
09.06.2014 12:49 |

10 gadi
Reitings 343
Reģ: 16.06.2013
Nezinu, es gan laikam Tavā vietā apjautātos. :) Arī es nesen redzēju vienu puisi ( jā, puisi ) raudam. Neesam ļoti pazīstami, taču zinam viens otru. Apjautājos, kas noticis, vai viss kārtībā. Beigās, viņš nomierinājās, vēlāk pateicās par to, ka uzmundrināju viņu.
Es vispār domāju, ka mēs pārāk maz pievēršam uzmanību apkārtējiem. Un apjautājoties, vai viss kārtībā- tā taču arī ir vienkārša pieklājība. Gribēs stāstīt- pastāstīs, negribēs- nestāstīs. Bet pajautāto jau vari, neko nezaudēsi. Iespējams, tad arī jūsu attiecības arī uzlabosies, varbūt sāksiet vairāk komunicēt, sadraudzēsieties. :)
Lai veicas!
09.06.2014 13:10 |

Reitings 264
Reģ: 21.11.2013
darba devēja pienākums ir rūpēties par saviem darbiniekiem, pluss...cilvēcība nav jāzaudē nekad- ei darba ņēmējs, vai devējs..pirmkārt, mēs visi esam cilvēki !!

Un es noteikti novērtētu sava priekšnieka patiesu iejūtību un rūpes, un kā darba devējs varu tikai priecāties, ka padotie manā personā redz arī cilvēku netikai priekšnieku, kas maksā viņiem algas!!
09.06.2014 13:43 |

Reitings 108
Reģ: 24.11.2012
Uzaicini vakarā iedzert uzreiz atveersies- pastaastiis probleemu, ja probas nav tad vsmz paaalii vinja tev izmaksaas dzeerienus-paķer veel draugus liidz buus izdeviigaak visiem-tikai viens paliks zaudeetaajos :D
09.06.2014 14:05 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Skiet, ka daza tomer ir citigi bastojusi psihologijas stundas, ja var ieteikt tadu bullshitu, ka izstastit kadu no savam bedam.
Iedomajies sevi vinas vieta, ja tev butu kada problema, vai tik tiesam tu grietu klausities kada cita bedu stastus?
Aicinat uz teju, nu it ka nav slikta ideja, bet atkal nav zinams ka to uztvers ta sieviete. Vieniem bus patikami, ka prieksniekam nav vienalga, otrs atkal uzskatis to par uzbasanos.
Vislabaka butu darba vieta pajautat vai viss kartiba, vai nevelas panemt atvalinajumu.
09.06.2014 14:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits