Agrā beztēma -07.06.2014

 
Reitings 1425
Reģ: 25.08.2013
Čau visiem. :) Man vēl darba diena,tākā man drīz būs ar labu nakti,kad visi celsies. :D
Nu stāstam visu,kas uz sirds. Šitas apmācies laiks baigi velk uz miegu. šodien būs gultas diena mājās,jo mazā beibe man mājās galīgi slima. Aij ,sirds lūzt pušu,ka sīcītis slims. Tākā -meitenes ēdiet vitamīnus un neslimojiet!
Lai jauka un saulaina diena. :)
07.06.2014 04:35 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Mari,

Kā Tu masu taisīji?

re kādi man sanāca
07.06.2014 09:58 |
 
Reitings 213
Reģ: 27.02.2014
Labs rīts, meičuki!!

Braukšu drīz peldkostīma meklejumos, ceru ka atradīšu sev tīkamu. Vienu skaistu biju noskatījusi H&M veikalā. Ceru ka būs. :) Ārā tik skaists laiciņš, bet sauļoties laikam būs pa aukstu šodien...
07.06.2014 09:58 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
DIO, es vairs neatceros no kurienes es recepti skatijos un no galvas arī neatceros kāda tā bija.
Smukiņi tev, iedod apēst! :D
07.06.2014 10:14 |
 
10 gadi
Reitings 1908
Reģ: 23.04.2011
Pieteicu savu kaķenīti sterilizācijai. Nezinu gan, kā izdosies nebarot viņu pirms tam.
07.06.2014 10:20 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Mari,

cienājies ;) Man jau liekas, ka man tā recepte ir ļoti viegla aprakstīta un īpašām problēmām nevajadzētu būt, taču lasot citus latviešu blogus ar macaroon, tur ir aprakstīta baigās nianses. Galvenie nosacījumi ir labi saputots baltums (vismaz 10 minūtes), izsijāti milti un pūdercukurs (labāk kā cukurs), pareiza temperatūra cepšanai un pirms cepšanas ļaut macarooniem pagulēt uz pannas, lai apvelkas apvalciņš pirms cepšanās. Būtībā tīra tehnika, nekas vairāk.

Ja masa bija šķidra, tad nebija labi saputots baltums, vai par ātru biji piešāvusi cukuru klāt. Un pēc tam pārmaisīji par ilgu masu liekot klāt miltus ar pūdercukuru.. nu tā laikam varētu būt.

Mēģini vēl, macaroon ir tīra tehnika, ne tik daudz kā recepte ;)
07.06.2014 10:24 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
DIO, es jau labprāt, es vispār mīlu taisīt kūkas un saldos visādus, bet man nav kas viņus ēd! Pati tagad uz diētas un mājā neviens saldumus nemīl tā. :(
Pat uzpūteni devu ciemiņiem un pēc tam izmetu ārā.
07.06.2014 10:28 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Pavlovas arī uztaisiju 4 gabalus 4 cilvēkiem :D Vienu izmetu ārā nākamās dienas +
h*vakarā,mammai manai garšoja ļoooti, vīrs apēda piespiedu kārtā un 4.miskastēē*+
07.06.2014 10:29 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
t/'Labi,es pazūdu, dēls *neļauj raks
07.06.2014 10:30 |
 
Reitings 349
Reģ: 14.02.2012
 
Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Kas tur ko brīnīties, mēs visi esam cilvēki! Otrkārt, Tu gribētu, lai uz Sports Illustrated vāka gozētos meitene ar celulīta pēcpusi?!:D Tad labāk lai notušē!

Labrīt!
Tagad brokastīs ķirši un pēc tam uz Jūrmalu lidz pirmdienai!:)
07.06.2014 12:11 |
 
Reitings 1660
Reģ: 22.03.2014
Fuh ella2 dēļ tām bildēm es sajutos tik labi :D
07.06.2014 12:18 |
 
Reitings 815
Reģ: 29.01.2009
Labrīt, meitenes. :)

Nesen pārrados no Humānas. Cilvēki tur miljons un vēl vairāk, bet mans guvums ir vairāk kā apmierinošs - 6 augšiņas par 3 eiro. :D Nemaz nav slikti. :D

Šodienas plāns - prakses atskaites uztapināšana. Nekā interesanta. :)
07.06.2014 12:23 |
 
Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Labrit.. Sezhu darba un miegu ciet.. laiks aiz loga nomacies un list lietus..... bet mierinu sevi ar domu, ka vel ``tikai`` 9 ar pus stundas janostrada un varesu lachot majas :) lai visam jauka diena ;)
07.06.2014 12:31 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Par macaroniem runājot. Mans darbs ir tos gatavot, tāpēc: 10 minūtes noteikti nevajag kult olu baltumus! Tiem jābūt tik sakultiem, lai turot bļodu virs galvas, tie neuzkristu virsū :D Pietiek ar kādām 3 - 4 minūtēm. Otrkārt, ļooooti svarīgi ir saprast, cik mitrs gaiss ir konkrētajā vietā, kur cep. Mitrākā gaisā macaroniem jāstāv ilgāku laiku, sausā - stipri īsāku. Galvenais ir panākt, lai tie apžūst līdz tādam līmenim, ka vari ar pirkstu pieskarties un ir sauss. Treškārt, katra krāsns ir individuāla, tāpēc nevajag akli vadīties pēc tā, ko raksta internetā, jāsaprot, cik konkrētā krāsns ir "stipra". Un kas vēl - ir svarīgi izdauzīt gaisu no cepumiem! Citādi tie plaisās un pūtīsies ne tā kā vajag.
Un mobeigumam, pareizi ir macarons, nevis macaroons, jo pēdējais ir kokosriekstu cepums, nevis mandeļu bezē, kurš te ir domāts :)
07.06.2014 12:36 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Klaviatura, es jau sen gribēju pajautāt - kā ir ar makarūnu pildījumiem? Tu pērc speciālos vai pati gatavo? Visā procesā mani visvairāk mulsina tieši tas, ko viņos pildīt.
07.06.2014 12:39 |
 
Reitings 1748
Reģ: 08.03.2013
čau!
dzeru kafiju un izbaudu patīkamo laiku :) šodien jādodas uz izlaidumu apsveikt beidzēji, pēc tam plānojās grandiozs afterparty, un man pat gribās šodien paballēt :D (l)
07.06.2014 12:43 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Libra, es visu gatavoju pati :) Visvairāk man patīk ganache, te nu var izpausties - baltā šokolāde ar citronu, ingveru, apelsīnu, piena šokolāde, tumšā šokolāde ar piparmētru, kanēli, čili, utt, utt. Tad man patīk karameles pildījums, bet jārēķinās, ka karamele nebūs tik mitra un tik forši neuzsūksies cepumā, macarons nebūs mutē kūstošs, bet nu tāpat traki gardi, cilvēkiem ļoti garšo. Nu un tad nāk visi sviesta krēmi ar jebkādiem augļiem, ogām, utt. Googlē var atrast pēc buttercream - liek to pašu, ko smērē kūkās.
Visi krēmsieri, ievārījumi (bet tie, ko angliski sauc marmalade) - tas viss ir mitrs un mājām jau der, diez vai glabāsi pāris dienas :)
Un tici man, pildījumi ir vieglākais visā procesā :D
07.06.2014 12:49 |
 
Reitings 847
Reģ: 09.02.2014
Šī makaroniem ir laba recepte - http://abitofbeesknees.blogspot.fr/2014/01/laduree-french-macaron-recipe.html
07.06.2014 12:52 |
 
Reitings 664
Reģ: 29.01.2009
yuhoo, shodien beidzot tiku pie elektriskas pedu viles! nedabuju to Scholl, jo taa tev ir deficits, tiesham, nevienaa veikalaa nav. tad nu shodien uzgaju citas firmas, jau izmeginaju un straddaa lieliski! :) berni tika pie jauna DVD plejiera, jo vecais tikai dazus diskus njema pretim. nu taa kaut kaa man shodien! ilgojos pec Latvija loti, loti, bet driz jau bushu tur! :) jauku dienu!
07.06.2014 12:54 |
 
Reitings 1093
Reģ: 17.05.2013
Man pašlaik labais garastāvoklis un pozitīvisms mijas ar bailēm un pieaugošo stresu, ka neko nepaspēšu izdarīt :D
07.06.2014 13:12 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits