Pēc tautības cilvēkus nešķiroju, bet zināmu piesardzību tomēr čigāni liek ievērot, kaut vai tāpēc vien, ka var salasīties, saklausīties visādus nostāstus. Par to hipnozi es nezinu, kā tur ir, bet elementāri bail, ka var vienkārši apzagt, taču savas mantas sargāju un turu sev tuvu ne tikai tad, kad parādās čigāns.
Ne pārāk sen arī pašai gadījās neliela pieredze ar čigānu sievieti. Gāju pa ielu, nāca pretī parasta sieviete, tumsnēja, bet, mazums kas, nebēgu uzreiz prom, domāju vienkārši paiet garām. Tikai, pienākot daudz tuvāk, radās nojausma, ka laikam gan čigāniete. Sāka mani uzrunāt. Ar svešiem cilvēkiem cenšos vispār īsti nerunāt bez īpaša iemesla, taču šajā situācijā mana kļūda bija tāda, ka man likās, ka viņa nosauc mani vārdā. Atjautāju, ko īsti vēlas, bet izrādījās, ka nezina viņa mani. Nopelnījusi manu uzmanību, sāka man stāstīt, ka man esot kaut kāds lāsts, kuru viņa varot noņemt un kura dēļ mani vajā neveiksmes. Protams, es būtu varējusi ignorēt, bet blakus neviena cilvēka nebija vairs, baidījos jau, ka, tiklīdz pagriezīšos uz promiešanu, klups krāgā :D Atbildēju, ka mani nevajā neveiksmes. Centās vēl tur kaut ko stāstīt, ka mani kaut kas apskauž. Tad pamanīja, ka tā kā lasos prom, pajautāja, cik esot laiks. :D Saku - man nav pulksteņa, nezinu! Protams, man bija telefons, kurā laiku var paskatīties, bet neiešu jau vilkt ārā. Tad apmēram pateicu, cik varētu būt laika, gribēju atšūties. Tad viņa saka - iedod man 1 eiro! Es saku - man nav! Šī tāda - nav?? Un tad aizgājām katra uz savu pusi. Jā, mana kļūda bija tajā, ka iesaistījos sarunā. Bet mājās pārrados ar visu naudu, telefonu un visu pārējo.