Vīrieši virtuvē

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Kārtējā tēma par vīriešiem! :D
Nejauši ieraudzīju attēlus, kur vīrieši dara mājas darbus- gatavo, mazgā, uzkopj. Tad nu es sāku domāt, cik daudz vīriešu to tiešām dara. Kā ir ar jūsu vīriešiem? Vai māk kaut ko gatavot, to dara regulāri vai tikai tad, kad ir spiesti? Kā ir ar drēbju mazgāšanu? Slaveno zeķu mētāšanu?

Varu uzreiz padalīties, kā ir ar manu draugu. :)
Priekš sevis viņš parasti nekad negatavo, ja nu vienīgi veikalā nopērk pankūkas un tad tās uz pannas pacepj. Kad sākumā paliku pie viņa, tad gan gatavoja priekš manis, bet nu.. neko jau viņš īsti nemāk. Kad ir viens, tad veikalā nopērk kaut kādus našķus un ar to iztiek.
Pirms manis gan viņš zeķes mētāja pa istabu. Bet tad es noliku kasti, kurā mest zeķes un arī drēbes, kuras ir jāmazgā. Tagad pašam pat patīk, ka nemētājas uz grīdas zeķes. Arī nepazūd. :D
īstenībā, man liekas normāli, ja vīrietis negatavo, nemazgā drēbes. Jo man vecākiem tā ir, ka tētis gatavo ļoti reti un arī neko īpašu neprot. Arī drēbes, traukus nemazgā. Ja to visu viņš darītu, tad visticamāk, ka negribētu arī sev blakus tādu vīrieti.
02.06.2014 21:43 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Da labi! Videejais kanaadietis toties veeleetos zaales pljaaveeja apvienojumu ar pikapu, kuraa var maksimaali daudz sabaazt alus kastes plus veel maurinju nopljaus. Katrai tautai savas iipatniibas.
03.06.2014 02:28 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
krista, taisnība par īpatnībām. Labi gan, ka ar stereotipu nav jādzīvo. Nu, vai vismaz ne obligāti.
03.06.2014 02:30 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista-manam viiram tas tiesi loti nepatiik-esmu izneemusi visu zaali aaraa ,un iestaadiijusi "ground cover"!Visi laimiigi!
03.06.2014 02:37 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Emmanuelle nebūtu slikti nopļaut to krūmu.
03.06.2014 02:44 |

Reitings 16208
Armand-:D:DTaa ir taada zema raaziite!Bildee izskataas kaa kruums:D
03.06.2014 02:50 |

Reitings 2209
Emmanuelle Kāda tai nodilumisturība? Jāņus tādā svinēt var?
03.06.2014 02:53 |

Reitings 16208
Armand-Man Latvijaa teica,ka taadu stadot kapos!:D:D
03.06.2014 03:07 |

Reitings 2209
Pa tām kapu dobēm neviens nestaigā. Mauriņam jābūt izturīgam, bet jums sanāca liela kapu dobe.
03.06.2014 03:18 |

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Mans , protams, ka mak visu darit, bet principa daru visu es! No sakuma man bija skrobe, ka visa maja un virtuve uz maniem pleciem, bet pecak es vnk samierinajos un saaku mazak darit, retak gatavot....
Toties virs lieliski tiek gala ar bernu, ka ari vienmer visu dara, lai mes jutamies labi un aprupeti.
03.06.2014 04:26 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Mans pelna lielo naudu, es audzinu bērnu un rūpējos par mājas pavardu. Godīgi un visi apmierināti. Viņš māk gan gatavot, gan māju uzkopt un veļu mazgāt, es māku naudu pelnīt, bet darbu sadalījums mums ir tāds kāds ir.
03.06.2014 05:10 |

10 gadi
Reitings 1161
Reģ: 19.01.2010
Mans vītietis MĀK visu, protams, ne pārākos virtuves šedevrus, taču, viņš reti kad taisa ēst, jo zin, ka es sataisīšu, kā arī, mans gatavotais labāk garšo..Palīdz viņš man visos mājas darbos, drēbes veļas grozā ielikt māk, taču mazgāšana ir manā ziņā, arī iepirkties pārsvarā ejo viena, jo viņš pa dienu strādā, bet man ir maiņu darbs.
Vinvārdsakot, viņš var visu, ja GRIB, taču tā gribēšana bieži pieklibo..
03.06.2014 06:20 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Izlasīju diskusiju un nopriecājos, ka lielais vairākums ir normāli vīrieši, kuri neuzskata mājokļa uzturēšanu par ONLY sievietes pienākumu. Man ir draudzene. Sēdēja mājās ar bērnu, un dabiski, ka rūpējās par ēst gatavošanu, uzkopšanu, drēbēm, bērnu un visu pārējo. Vīrs strādāja un pelnīja naudu. Bērns paaugās un vīrs sāka zāģēt, ka nav ko mājās dirnēt, ej, siev strādāt. Sieva aizgāja strādāt maiņu darbu no 8 līdz 22 vakarā. Vai vīrs mājās kaut pirkstu pakustināja? Vīrs savāca bērnu no dārziņa ap pieciem vakarā, tad pacietīgi sēdēja pie PC un gaidīja sievu, kura ap 22:30 pārvilkās mājās, fiziski nostrādājusies. Tad viņa taisīja vakariņas, kārtoja pa dienu izmētātās bērna mantas, baroja bērnu, mazgāja bērnu, apčubināja vīru un nakts vidū bezspēkā iekrita gultā. Brīvdienās viņa tīrīja dzīvokli, mazgāja drēbes, skrēja iepirkt ēdamo nākamajām darba dienām. Un tā skaitījās atpūta. Cik zinu, tad vienīgais, ko gatavoja viņas vīrs, bija saspraust šašliku uz iesma reizi pa reizei kādos svētkos vai piknikā. Vai tas ir pareizi?
03.06.2014 09:08 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
man gan nav saprotams, kā var uzskatīt par normālu parādību, ka vīrietis mājās neko nedara, varbūt tāpēc, ka man ģimenē acu priekšā bija cits piemērs, kur tētis gan gatavoja, gan kārtoja un tīrīja. Visa ģimene kopīgi kārtojām māju un arī manā ģimenē tagad ir tāds pats modelis - vīrs gan veļu mazgā, gan māju tīra, gan arī manas drēbes ik pa laikam izgludina, ja man ir daudz darbu un nav laika. Tāpat kā es izgludinu viņa kreklus, ja viņam ir daudz darbu un nav laika. Vienīgi traukus nemazgā, jo man to patīk darīt - tā vietā viņš ir atbildīgs par miskastes iznešanu, jo man to nepatīk darīt. Mums vispār mājas kārtošanā ir dabiski sadalījušies pienākumi - katrs dara to, kas viņam labāk patīk, manā pārziņā virtuve, viņam - wc un vannas istaba, pārējais uz pusēm.
03.06.2014 09:18 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Es jau ļoti ilgi dzīvoju atsevišķi no vecākiem (virs 10 gadiem) un nekas cits, kā aiz sevis savākt, neatliek, jo patīk kārtība. Ne pedantiska un tā, ka visam jālaistās, bet tāda, ka vismaz nekas nemētājas apkārt un vizuāli normāli izskatās.
Ēst atsevišķus ēdienus gatavoju labāk kā sievietes, tai skaitā mana mamma, kas bijušas manā dzīvē. Īpaši zupas, gaļas ēdienus un mērces. Vispār, man patīk gatavot, ja ir kam un kas to novērtē. Pats sev es gatavoju reti, jo vienam pagatavot ir grūti un vienmēr sanāk par daudz, kas beigās vai nu jāmet ārā, vai jāēd 2-3 dienas vienu un to pašu.
Putekļu slaucīšana no sekcijām un skapjiem gan man nepatīk un tur vienmēr sakrājas putekļi :D Kā arī gludināšana nav mana stiprā puse .. lai gan regulāri sanāk gludināt kreklus darbam .. neesmu sajūsmā par to un vienmēr cenšos kādam to "uzgrūst":D

Uzskatu, ka vīrietim ir jāmāk sevi pabarot un aiz sevis savākt, un, ja viņa sieviete to dara viņa vietā, tad vismaz novērtēt to. Tam labi kalpo padzīvošana vienam kādu gadiņu vai agrākos laikos - armija.
03.06.2014 09:47 |

Reitings 124
Reģ: 02.06.2014
Protams, ka vecim viss ir jādara. Kas, sieviete kāda kalpone vai pelnrušķīte? Otrs variants - viņam ir tik daudz naudas, lai nolīgtu cilvēku, kurš visu dara. Toties sievietei ir perfekti jāizskatās un visu jādara gultā, tas tāds barters.

Ja sieviete nedaudz līdzinās krokodilam, tad gan viņa pelna, visu dara un naktī guļ, kamēr vecis jājās apkārt, tas ir tikai taisnīgi.
03.06.2014 09:55 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Tā ir iegājies ka pārtiku pārsvarā pērku es. Pa daudziem gadiem esmu pieradis un jau zinu kā un cik daudz vajag, kas kam garšo un ko gatavos šodien vai rīt. Tas arī ir fiziski smagāks darbs un vīrietim labāk piemērots, it īpaši ja to var iekļaut ikdienas maršutā.
Darbdienās ēst gatavo tas kurš pirmais ir mājās, brīvdienas 50/50, man vispār nepatīk ja mani kāds apkalpo, tāpēc daudzo patīk darīt pašam.
Kad tīram māju tad WC, vannasistaba un koridors ir manējais. Ja sievai vēlais vakars, tad tīru visu. Veļas škirošanu un mazgāšanu uzņemos es, lai gan mazgāšana - tas jau ir ielikt, izņemt, izkārt.
Traukus mzgājam tā - ja sievai kas interesants iet pa TV, tad es, ja man tad sieva. Un pakustēties pa virtuvi pēc ēšanas ir tikai veselīgi.
03.06.2014 10:06 |

Reitings 340
Reģ: 19.01.2013
Manējais māk gatavot visus pamatēdienus, bieži taisa pats sev ēst, it īpaši tagad, kad man studijas tuvojas beigām un ir daudz jādara mācībās. Tad, kad man bija vairāk laika, tad vairāk gatavoju, it īpaši kaut ko jaunu. Traukus mazgā pārsvarā viņš, jo man ļoti nepatīk to darīt, mazgāju tikai pārsvarā savus, ja esmu viena mājās.
Māju viņš tīra biežāk par mani, bet savas drēbes gan izmētājis pa visu dzīvokli :D tiesa pats vēlāk savāc, kad uznāk kārtības mānija (reizi nedēļā) Es pārsvarā tīru virtuvi, viņš vannasistabu (kopā ar wc), pārējo kopā. Bet es viņam neko nelieku darīt, vienkārši tā audzināts, man paveicies :)
:D
03.06.2014 10:12 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Tieši šajās brīvdienās vīrietis atzinās, ka vienīgais, kas viņam kaut cik patīk, ir trauku mazgāšana. Man ar to ir mega problēmas- ļoti nepatīk, tā nu viņš man regulāri piepalīdz ar to lietu. Vēl viņš mazgā drēbes (jo man nepatīk veļasmašīna šajā dzīvoklī) un gludina savus kreklus, jo arī gludināšana man ļoti nepatīk, iepirkties visbiežāk ejam kopā. Uzkopšanu, tīrīšanu, kārtošanu veicu es- viņš vnk neredz, ka ir netīrs un nekārtīgs, un man patīk tikai mana kārtība, tāpat pārkārtošu pa savam. Bet grīdas mums ir melnas, un suns ar baltu spalvu, tā ka darīt man pietiek. Gatavoju pārsvarā arī es un arī pasniedzu- šitas man besī- pieradis pie mammas, ka atliek tikai apsēsties pie galda un viņu apkalpo. Un tad taisa lielas acis, ja saku, lai pats uzsilda vai ieliek ēdienu.
03.06.2014 10:26 |

10 gadi
Reitings 150
Reģ: 15.05.2013
Kā var būt kopā ar apkalpojamu baltrocīti? :D
Mans tētis arī prot visu - gan ēst gatavot, gan veļu mazgāt, gan tīrīt māju.
03.06.2014 11:42 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
man gan nav saprotams, kā var uzskatīt par normālu parādību, ka vīrietis mājās neko nedara, varbūt tāpēc, ka man ģimenē acu priekšā bija cits piemērs, kur tētis gan gatavoja, gan kārtoja un tīrīja.

Man acu priekšā bija pilnīgi, pilnīgi pretējs piemērs, nu ok - tik, cik elementāru zupu izvārīt vai kartupeļus izcept, bet jau tad es zināju, ka mans vīrietis tāds nebūs, kurš neko nemāk, neko nedara, jo tas, lūk, sievietes pienākums esot.
Man šķiet, ka tas kaut kā pārmantojies no tālas pagātnes, kad vīrietis pelnīja naudu, bet sieviete bija mājās un smuka. Nav vairs tie laiki.
03.06.2014 12:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits