Zini kur perfekti var strādāt bez krievu valodas? - Vasts amatos. Un es nerunāju par deputātiem un vēl kādiem milzu lielajiem amatiem, bet jebkurā valsts izsludinātajā vakancē, kas nav saistīta ar ārvalstu darbu, minēta tikai latviešu valoda, jo tā vajadzētu būt pēc likuma :)
Vēl iemācoties pāris skaitļus krievu valodā var strādāt par kasieri (piem., McDonalds ~250-290Ls/mēn, visādas Maximas, Rimi, citi veikali), viesmīli (ne jau apkalpojošo, bet iznēsājošo), piem., VecRīgā āra kafejnīcās No Problem un Egle ir apkalpojošie un iznēsājošie vismīļi, bet darbs ir smags. Par pārdevēju var ne-krieviskā rajonā uz cv samelojot, ka sarunvalodā un kko mēģināt piemācīties. Ir daudz biroja darbu, kur nav nepieciešams - datu ievadē, noliktavas darbiniekiem. Vienkārši jāpadomā, kurā amatā ir mazāka saskare ar ārpusuzņēmuma cilvēkiem un jāizvēlas sludinājumi, kas rakstīti latviski ;D
Pati krievu valodā runāju atbaidoši tos pāris vārdus, ko varu pateikt. Saprotu vēl +/- ok, lai arī tur dažbrīd sanāk pazaudēties, jo daudz vārdus izlobu no konteksta. Angļu valoda man perfekta, bet tā man nekur nav prasīta, bet tikai uzskatīta, kā neliels plusiņš. Tagad strādāju par pārdevēju un ikdienā cenšos runāt pēc iespējas vairāk un mācīties, bet kā jau katrā amatā, tā var tikai iemācīties konkrētās nozares specifiskos vārdus un viss :/
Vidusskolā krievu valodā bija 8, jo tizls skolotajs bija, tikko kā sakarīga skolotāja bija, tā par vārdiņu atbildešanām 8/9, runāšanas vieni 3-nieki tik bija, lai arī gatavojos vairākas stundas.. Izglītības sistēma.. :D