Piekrītu, ka veikals nevarētu atļauties samaksāt maisiņlicējiem skolēniem pie katras kases. Tad jau labāk pieliktu tām pašām kasierēm pie algas, man neliekas, ka tā maisiņos likšana diži apgrūtina. Diez vai būs skolēni, kuri gribēs strādāt par 1eur/dienā, nav jau tik vērtīga pieredze, kuras dēļ par brīvu strādāt. Es arī domāju, ka ka viņus pēc likuma nemaz nedrīkst nodarbināt par mazāk kā minimālo, un tāpat nepilngadīgiem kaudze ierobežojumu, ko viņi vēl nedrīkst. Agrāk NVA vasaras programmā algoja skolēnus arī uz veikaliem (uz krīzi bija pārtraukts, varbūt tagad atkal ir) - skolēni saņēma minimālo algu (pusi maksā valsts, pusi veikals) un izlika preces plauktos, fasēja, palīdzēja pircējiem zālē utml.
Par sēdēšanu un kafijas dzeršanu - domāju, ka tā nekur nav, gan jau viņas pa to laiku dara citus darbus - kaut ko krāmē plauktos, fasē - un tad izsauc uz kasi, kad tur steidzamāk. Esmu strādājjusi vienu mēnesi Maximā, tur "aizkulisēs" fiziski nebija, kur sēdēt. Pat tad, kad pilnīgi nebija ko darīt, nevarēja uz 5min apsēsties. Kaut gan nenoliegšu, ka mani arī ļoti bieži tracina, ka 2 kases no padsmit atvērtas un katrā 30cilv. rinda.