Vienā un tajā pašā dienā sanāca 2x aiziet uz to pašu veikalu un gūt 2 dažādas pieredzes.
No rīta, sāk veidoties garākas un garākas rindas, es esmu mierīgi piekrāvusi grozu un nostājusies rindā blakus tukšai kasei. Uuuun tad pēkšņi jūtu, kā mani brutāli pagrūž malā pārdevēja un atbrīvojas kase. Pārvācos jaunajā rindā, šī ne "labrīt" ne "summa tik un tik" pilnīgi neko. Zinu, ka tajā veikalā viņiem jāprasa, vai nav klienta katre. Pat to ne.
Pēcpusdienā atkal ejot, trāpos pie savas mīļākās pārdevējas, kas vienmēr sveicinās, čalo, pastāsta, ka šodien tās bulciņas baigi garšīgās un pajautā, vai mēs tādā jaukā dienā grilēt neiesim. Saule, ne pārdevēja.
Tad nu es tā domāju - abām viens amats, viena vadība, un kamēr viena iet uz darbu ar nīgru seju un piepūstu ģīmi ar acīmredzamu naidu pret darbu un cilvēkiem, otrai paiet forša diena runājoties ar cilvēkiem.
Bet esmu ievērojusi, ka runāt mūsu pārdevēji vispār isti nemāk. Ja veikalā jāstumjas ar kravu garām, vai jāsteidzas atvērt kasi, bet tur kāds stāv ceļā, var taču atvērt muti un izdvest to "izviņiķe" vai "atvainojiet" - kas nu kuram tuvāks. Bet nē. Vai nu grūstās, vai stāv aiz muguras un krekšķ. Lai gan tas vairumam cilvēku ir tā, ne tikai pārdevējiem.