Kaa tad iisti ir?

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Nu jau 4 gadus esmu prom no dzimtenes, tachu loti pietrukst majas. Diemzel esmu n-to stundu lidojumaa, tapec, ja sanak reizi gada atlidot - ir jau labi, tomer pa 4 gadiem esmu bijusi majas 2x.
Ta nu sanacis, ka laiks skrien veja sparniem un neviens jau jaunaks nepaliek.
Tad nu dazreiz paviid doma, ka gribas atpakal pie gimenes, vecakiem ...
Gribu jus iztaujat, ka tad isti ir tagad Latvija? Tiri ekonomiski, politiski, vai pec lielas krizes tevzeme atkal kapj zirga? Drosi vien diskusija vairak tam damaam, kuras strada, kuram ir gimene un berns/i, meitenes pec 25.
Cik jautaju savam dazam draudzenem (ari tai, kura atgriezas LV no manas pilsetas) - viss pa smuko, darbs ir, vasara, pludmale, ogas, darza labumi, zilas debesis, daba ... Nu jaa, saka, ka ziemaa shvakak gan, bet kopuma - pasaka!
Gribu dzirdet realus viedoklus ka tad ir, ari no tam, kuras atgriezas dzimtene (buuuu?).
Un tas, kuras arzemes jau ilgaku laiku, vai nevelk uz majam un pie kadiem apstakliem atgrieztos?
30.05.2014 06:16 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Queen, fuj, kā var ieteikt kādu "pārcelt" pie sevis uz ārzemēm? It kā tas būtu kaut kāds priekšmets!
30.05.2014 13:28 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
mja.
30.05.2014 13:29 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Diemžēl, man zināmo cilvēku lokā lielākie valsts lamātāji un prom braucēji ir tie, kuri paši nav izdarījuši neko - labi vēl, ja vidusskolu pabeiguši. Bet valsts vainīga, ka tādi slinķi bez izglītības un pieredzes nevar kļūt par miljonāriem.

+++
arī man zināmo cilvēku lokā tādi ir, un es nepiekritīšu Queen, ka turpina samazināt algas un darbinieku skaitu. Mans darbs ir tāds, ka ikdienā sanāk komunicēt ar ļoti daudz uzņēmējiem un ekonomistiem, nu nav tā, ka turpina sarukt algas, ļoti daudziem algas ir lielākas nekā pirms krīzes, cilvēkiem ir nauda, paskaties, visas Alfas un Dominas ir pārbāztas, mazumtirdzniecības apgrozījums gada laikā audzis par 10%, tātad cilvēkiem ir nauda, ko tērēt, un tā nav tikai no tautiešiem ārzemēs atsūtītā nauda. Arvien vairāk uzņēmēju žēlojas, ka notiek rotācija, cilvēki atrod labākus darbus, turpretī labos darbiniekus vadība notur pieliekot pie algas. Nav viss tik slikti!
30.05.2014 13:32 |

Reitings 5954
Izskatās, ka aizbraucējiem patīk domāt, ka Latvija ir bēdu ieleja - lai attaisnotu sevi.
30.05.2014 13:34 |

Reitings 847
Reģ: 09.02.2014
Nerea,

ai, nu beidz. Nemācēju izteikties - pārcelt -pārcelties.

Vispār te interesanti viedokļi izskanēja, tīri skatījums uz mūsu paaudzi. Es redzu pasaules pilsoņus. Varbūt egoistiski, bet jūtu sevi kā latvieti, daļu no tautas, mentalitātes, bet valstij neko parādā gan neesmu.
30.05.2014 13:34 |

Reitings 847
Man droši var nepiekrist, tieši tādēļ rakstīju 'Personīgi varu runāt par Rīgu' , balstos uz paziņu, draugu un ģimenes darba vietām.
30.05.2014 13:36 |

Reitings 5954
Queen, es nepiekasījos vārdiem, bet domai. Kā var pārcelt citus cilvēkus kaut kur, nepainteresējoties, vai viņi to vispār grib? Egoistiski.
30.05.2014 13:36 |

Reitings 847
Kas ir Cosmo šonedēļ? Pilnmēness? Kolektīvās mēnešreizes? :D Kādēļ domā, ka iesaku iesēdināt lidmašīnā, nesakot, kur dodas? Neko neprasot? :D
30.05.2014 13:40 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Piekrītu Librai, bet no otras puses, ne visi ir spējīgi izsisties un tā, lai tiešām varētu normāli dzīvot, nav jau jādzīvo pārtikušiem, bet nu tā - normāli, lai pietiktu gan paēst, gan apģērbties, un pie ārsta aizbraukt vai jaunu veļasmašīnu nopirkt, ja rodas tāda nepieciešamība. Ne visi ies tajā augstskolā, ne visi pabeigs vidusskolu, bet nu un? Arī tiem cilvēkiem par darbu ir jāmaksā normāla alga, nevis iztikas minimums, kas pat nav iztikas minimums. Un beigās jau tāpat visi nevar būt direktori, kādam jābūt arī pārdevējam, apkopējam. Un ne tikai nevar, bet vienkārši negrib. Un vai tas ir nosodāmi? Katram sava dzīve, savas vērtības. Par darbu ikviens ir tiesīgs saņemt atalgojumu. Un vai tas ir normāli, ka pārdevēja alga uz pilnu slodzi saņem nieka 300 eur? Jā, skatoties no Latvijas konteksta, tas ir stulbi - aizbraukt, pamest valsti, kad te ir visgrūtāk, bet atgriezties tad, kad viss jau te ir sakārtots, apmēram tas pats, kas nelaimē pamest savu draugu, bet atkal, kad viss ir kārtībā, skriet atpakaļ. Bet skatoties no cilvēku puses, kuriem ir bērni jābaro vai maksājumi jāveic, to var saprast.
30.05.2014 13:41 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
manuprāt, mūsu lielākā problēma ir tā, ka Latvijā ir ļoti daudz slinku un kūtru cilvēku! Ļoti daudzi labāk atstrādā savas astoņas stundas, saņem par to algu un viss, nevis paši domā, kā piepelnīties, nebaidās pastrādāt vairāk par to arī vairāk saņemot. Man viens uzņēmējs stāstīja šādu gadījumu - pie viņa atnāca darbinieks aizņemties 400 eiro, bet viņš tam darbiniekam teica: "pastrādā divas sestdienas un es tev samaksāšu par darbu tos 400 eiro, nebūs jāaizņemas!". Jūs domājat, ka tas cilvēks piekrita tam? Protams, ka nē, viņš pateica, ka tik zemu nav kritis, lai pūlētos un strādātu sestdienā ārpus darba laika un aizgāja uz banku kredītu ņemt. Lai gan tajā pašā laikā tas darbs bija ļoti steidzams un svarīgs, tāpēc arī vadība bija gatava maksāt vairāk nekā parasti. Tādiem cilvēkiem, kas negrib papūlēties neko vairāk, varbūt arī tiešām Latvijā nav ko darīt un ideālas ir ārzemes, kur atstrādā savu laiku un katru nedēļu saņem algu, ko nodzert vai iztērēt šmotkās.
30.05.2014 13:41 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
nu šitā pārcelšana man atgādināja laikus, kad cēla mūsu guļamrajonus un krievi dabūja dzīvokli ar tiesībām no savas roģinas visu famīliju vilkt līdzi - fuj ... man to nesaprast .. katrai tautai ir sava vieta un man nepatīk šī jaunā tendence izmētāties pa pasauli , ja tā turpināsies no mums tiešām nekas daudz pāri nepaliks pat ja ļoti gribēsies !
30.05.2014 13:45 |

Reitings 2542
Viss mainās, viss plūst uz priekšu. Patriotisms tāpat saknē nav nekas tik labs, kā tas tiek pasniegts. Kur problēma būt pasaules pilsonim? Varbūt tā ir mūsu nākotne.
30.05.2014 13:46 |

Reitings 9917
Kur problēma būt pasaules pilsonim?

un kā ar nacionālo identitāti ?
30.05.2014 13:47 |

Reitings 2542
Kas ir ar to? Kam jābūt? Nacionālisms manās acīs arī nav nekas labs. :D
30.05.2014 13:48 |

Reitings 9917
nu ja visi būs pa pasauli izmētāti , tad nebūs ne tīru latviešu, ne angļu, ne fraču, itāļu u.t.t , manuprāt, tas ir svarīgi ....
30.05.2014 13:50 |

Reitings 5954
Queen, nē, man vienkārši liekas nežēlīgi kādu aizvilināt prom no dzimtenes, savā veidā deportēt.
30.05.2014 13:50 |

Reitings 2542
Varbūt cilvēki beidzot kļūtu tolerantāki. Vispār viss tas, kas pašlaik notiek pasaulē, pēc manām domām, ir virzība uz lielāku cilvēcību, toleranti un sapratni. Visas Končitas etc. Tie konservatīvie un patriotiskie uzskati man nepatīk, bet nu katram jau savas domas.
30.05.2014 13:53 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Šarlote,

Jā, nevar nepiekrist tavam piemēram, tomēr mums jāatceras, ka vairums ļaužu tomēr nebūs ar tādu domāšanu un darbaspējām, liela daļa patiesi ir slinki un nevēlas strādāt vairāk. Un mēs nedrīkstam to nosodīt, jo pirmkārt, visiem nav jāraujas melnām mutēm, otrkārt tāds sabiedrības fons ir pavisam parasta daļa no Pasaule, treškārt un, galvenokārt, visi nevar būt uzņēmēji, lieli inovāciju ieviesēji, radošas personības.

Kā šeit jau izskanēj - arī tam puisim, ar pamatskolas izglītību, kas strādā noliktāvā un ir daļa simbiozes, arī viņam ir tomēr jānopelna tā, lai spētu savas primārās vajadzības apmierināt. Un jā, diemžēl patiešām lielam sabiedrības pārsvaram laime ir nedēļas nogales iedzeršanā un lupatiņās. Bet nekas no visa nav nosodāms. Nav pareizi nosodīt kādu sociālo slāni tikai tāpēc, ka tam ir atšķirīga dzīve vīzija. Galu galā, daudzi no šiem cilvēkiem, iespējams, ik dienas apkalpo mūs veikalā un tml. Tads tas fons ir un tāda ir viņu eksistence. Nepiekrītu arī, ka tādiem cilvēkiem jābrauc prom. Nepiekrītu, ka šeit jāpaliek tikai cilvēkiem ar augstāko izglītību.

Atbildot uz Dominikas jautājumu - tavā gadījumā tiešām var pieļaut dažādus variantus, jo tu esi jauna. Tādi cilvēki šeit darbā var iekārtoties, ja tev būtu ap 45-50, tad jau gan vairs atpakaļ es nebrauktu.

Par krīzes beigšanos - vai tiešām? Nu var jau būt un ļoti cerams. Taisnība, cilvēki tiešām iepērkas, veikali ir pilni, bet Kas tiek pirkts, tās tendences - tā ir otra puse.
30.05.2014 13:56 |

Reitings 5954
Es neticu, ka cilvēki kādreiz kļūs iecietīgāki. Pavērojot vēsturi, ka cilvēki vienmēr ir kaut kādā veidā atšķīrušies un cilvēka daba nemainās, tas nav iespējams.
30.05.2014 13:56 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Deportēt var tikai pret savu gribu. Domāju pārcelšanās jautājums tiek pārspriests ģimenē, nevis brutāli vecākus ieliek koferī un aidā. ;)
30.05.2014 13:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits