patversme.

Reitings 63
Reģ: 18.03.2014
Šodien biju nolēmusi aizbraukt ar vīru uz patversmi pēc suņa ,mūsu iepriekšējais draugs nesen nomira ar vēzi,bija godam stradajis un bijis ari draugs gandriz 13 gadus.atradu suni patversme kurss ir turets pie metru garas kedes bet ir mils,kartigs,paklausigs un bus labs sargs.uzzvaniju un prasu vai dot turesanai pie kedes uz ko uzreiz bija atbilde ne nevienu suni mes tur nedabusim.saprotu ka turet pie kedes nav gluzi pareizi,ta pat ka ari turet suni istaba un nevest ara.pat nepaguvu pastastit ka suna kede ir 10m gara,sava buda liela,ziema tiek ielaists pie siltas krasns uz segas,vasaras karstuma blakus ir dikis kur izpeldeties un vesas telpas,katru vakaru tiek vests pastaiga un visas dienas garuma ir blakus cilveki kuri noteikti ari samilos un aiz auss pakasis.ari vetarstu butu bijusi gatavi apmeklet un potes sanemt.bet ne nedod mums suniti.:( varat jau klupt virsu ka jacel seta bet nu sini konkretaja vieta to nevar uzstadit ja var tad jacel pamatiga un looooti darga.nezinu...pret musu ieprieksejo suniti izturejamies ar cienu un loti visi pardzivojam kad vins bija janosprice.zinu ka butu labi saimnieki.zel ka patversme pat neuzklausa.
29.05.2014 12:06 |

Reitings 63
Stulba, kas tavuprat ir neuznemties rupes.tu tagad dirs lietas ko nezini par musu ieprieksejo suni.vins nomira no slimibas un bija pasaukti divi dazadi vetarsti vinu apskatit.kas tu esi tik tupa ka doma ka dzivnieki dzivo muzigi.vai ka vezis ir tik viegli arstejams.doma tacu ko runa,savadak tiesam aiz tavas bezkaunibas gribetos ievilkt paris reizes.
29.05.2014 15:06 |

Reitings 246
Reģ: 09.11.2012
tak zvani no cita numura vai lai zvana viirs, izliekaties par citu gimeni un nesakiet ka pie ķēdes turēsiet. nesaprotu kur probleema :D
29.05.2014 15:10 |

Reitings 63
Skrien tik ielikt ++++++ kadam komentaram,pat nesaprotot ka tu tagad brada pa citu cilveku jutam un pardzivojumiem un tikai tadel lai uzdirstu par to ko GALIGI NEZINI. Bija lielas sapes un daudz asaru palidzot vinam pedejas dienas un zem zemes aprokot.milzu sapes galvinu turot un mierinot kamer vinu iemidzina.bet tev te kadi +++++ un tupakais teksts kadu vareji uzrakstit-meke sev jaunu upuri.lec tik lidzi komentariem jo pareizi ne tas bija tavs suns ne tavas sapes.zemiski cilveki medz but.
29.05.2014 15:11 |

Reitings 63
Miezis22-ne ta gan ne,ja vini nedod sunus lai pie kedes turetu tad lai ta ir.musu sunits pats atradisies kad bus laiks,tam es ticu.si visa tema bija tadrl jo nesaprotu patversmes attieksmi pat kartigi nepainteresejoties par apstakliem pateikt ne...bet citiem kas jau reiz suni nodevusi uzticeties un velreiz vinu atdot.
29.05.2014 15:15 |

Reitings 63
Un tagad uzvilka veronikas teiktais.domaju ka jebkurs kas pazaudejis milu dzivnieku saprtis ka ir ja kada nezinite uzdirss par to ka dzivnieks bija upuris ko mocija.
29.05.2014 15:17 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
ak dievs, tagad raksta savus aizstāvības penterus... vainīga jūties?
29.05.2014 16:06 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
jo nesaprotu patversmes attieksmi pat kartigi nepainteresejoties par apstakliem pateikt ne

Jūs paši vienkārši nesākāt pareizi tekstu.
Es ļoti labi saprotu patversmes, cik viņi arī ir jūtīgi pret cilvēku dažādiem izteicieniem, jo ik dienas ir jāsaskaras ar visu ko, sliktākajā gadījumā to vnk var nosaukt par ārprātu.
Tāpēc ir tādi asi atslēgas vārdi, kas patversmēs iedegas kā sarkanas signāllampiņas - "prasīšu mammai atļauju", "pie ķēdes", "man tur laukos vecmammai vajag", "iepriekšējais meitās aizskrēja, pats tā arī pazuda".. utt. utjp.
Katrā no šiem gadījumiem aizmugurē visticamāk stāv tāpat sirsnīgs cilvēks, kas labprāt sunīti paņemtu un par viņu labi pat rūpētos.
Bet vairums šādi atslēgas vārdi izskan, un iepriekšējā pieredzē tas ir pierādījies, ka cilvēkiem: * tas nav pārdomāts lēmums; * pašiem to suni nevajag; * par suni neatbilstoši rūpēsies.

Tāpēc, kad tomēr meklēsiet citu suņuku, nākamreiz sāc to stāstu no otras puses - ka ļoti vēlaties ģimenes mīluli un sargu, ka būs iespēja regulāri izskrieties, iet pastaigās, sliktā laikā nākt iekšā mājās. Un ja jautā, tikai tad stāsti, ka pa dienu, kamēr prom darbā, lai neaizmūk, suns būs pie ķēdes.
Un p.s. varbūt tiešām - tieši šis konkrētais suns psiholoģisku problēmu dēļ ne mirkli nedrīkst uzturēties pie ķēdes...
29.05.2014 16:28 |

Reitings 63
Mau5- pr ko aizstavibas rakstus,par to ka 13 gadus vecam sunitim bija vezis,par to ka lavam vinam salidzinosi mierigi aiziet?skiet tiesam berniba jums tiesam vecaki nav macijusi kas ir bezkauniba...tadel to tagad tik labi piekopjat.
29.05.2014 17:14 |

Reitings 496
Reģ: 13.04.2014
Uzcel sunim voljēru - ierobežotu sētu tikai viņam, kamēr neesat mājās un,kad esat, laid, lai skrien!

kur viņai to suni laist? lai skrien pa ogri??
29.05.2014 17:23 |

Reitings 496
Reģ: 13.04.2014
Veronika, Tu patiešām esi pretīga.

pat nesaprotot ka tu tagad brada pa citu cilveku jutam un pardzivojumiem un tikai tadel lai uzdirstu par to ko GALIGI NEZINI.

Pilnīgi piekrītu autores šim teikumam. Nu, kā, Tu tā vispār vari? Tu domā, j aforums ir anonīms, tad vari atļauties bārstīties ar savām indīgajām frāzēm? Vēlreiz teikšu Tev, ka Tu esi pretīga un tici man, Tev tas viss atmaksāsies.
29.05.2014 17:36 |

Reitings 63
Mes nedzivojam ogre,bet vienalga laist vala vinu nevaretu jo negribam lai skraida pa kaiminu ipasumu,lai saplesas vai iet uz cela.ta pat ari apkartne daudz mednieku un var visadi sanakt ja suns aizsmauc uz mezu...ir bijusi ari nosauti majas suni.
29.05.2014 17:38 |

Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Es nekad neesmu atbalstījusi suņa turēšanu pie ķēdes. Man žēl arī govis, kuras piesietas ganībās.
Tomēr lipigapas gadījums man nešķiet nekas ārprātīgs.
Ja tiešām ķēde ir 10m gara un suns tiek bieži izvests pastaigā, kā arī aukstā laikā tiek ielaists mājā - neredzu neko briesmīgu.

Jautājums - kāpēc netiek nozīmēts kāds cilvēks no patversmes, kurš varētu aizbraukt apsekot apstākļus, teritoriju, kurā paredzēts dzīvnieku turēt?
Es tiešām saprastu to suņa nedošanu, ja patversmes nebūtu pārpildītas un man katru dienu nebūtu "jāšārē" raksti, kur kādam nelaimīgam dzīvnieciņam atkal tiek meklētas mājas.
Tiešām tam sunim ir labāk dzīvot patversmē nevis pie cilvēkiem, kuri būs viņa saimnieki?
Suns taču arī grib sev vienu ģimeni, vienus cilvēkus sev apkārt.
29.05.2014 18:50 |

Reitings 63
Sintija_sk-tiesi ta,ari es neatbalstu turet pie kedes tikai lai ir sargsuns.es labprat izraditu apstaklus kadi butu sunim,bet nu nav tadu patversmes darbinieku kas to apsekotu.virs saka ka jaizbrauc uz patversmi un japaruna.
29.05.2014 19:30 |

Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
lipigaba, noteikti klausi vīru un aizbrauciet vēlreiz aprunāties un skaidri un gaiši pastāstiet par VISIEM apstākļiem kādos taisaties suni turēt. Varbūt varat vienoties, ka ik pa laikam aizsūtīsiet kādu bildi no tā kā suns pie jums dzīvojas. Domāju, ka viņiem sirds būtu mierīgāka.
29.05.2014 22:18 |

Reitings 492
Reģ: 29.11.2009
http://www.draugiem.lv/special/labiedarbi/?project=857

labāk ieejiet šeit un uzklišiniet, lai suņukiem tiek āra voljērs! :)
29.05.2014 22:22 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
kāpēc netiek nozīmēts kāds cilvēks no patversmes, kurš varētu aizbraukt apsekot apstākļus, teritoriju, kurā paredzēts dzīvnieku turēt?

seriously? nu bļā, meitenes.. saprotu, tas ar labiem nodomiem domāts - lai sunīšiem potenciālie saimnieki labi apsekoti, zināmi tie apstākļi...
bet jūs kaut vienā patversmē esat kaut brīvprātīgi padarbojušās? bijušas tur kādos ikdienas darbiņos, ne tikai dzīvnieciņus paskatīties?
patversmēm ir katastrofāls finansējuma trūkums, tur jau esošie darbinieki 50:50 strādā pēc brīvprātības principa, ne, lai saņemtu baigāko atalgojumu par savu darbu.
Kurš apmaksās to darbinieku? kurš apmaksās benzīna izmaksas? ja potenciālie suņa gribētāji ir kādi 10 no dažādām LV malām un visu kandidatūras varētu šķist gana piemērotas, kā jūs reāli iedomājaties to izbraukāšanu un apsekošanu?????

vienkārši šis ir vislabākais variants:
virs saka ka jaizbrauc uz patversmi un japaruna.

tad arī neradīsies nekādi pārpratumi vai domstarpības pa telefonu, bet gan klātienē visu varēs normāli izrunāt, visus aspektus par suņa turēšanu izstāstīt. Kā arī tas patversmes darbiniekiem parādīs, ka patiesi esat ieinteresēti suņa ņemšanā, esat gana atbildīgi, lai brauktu iepazīties. Un paši arī reāli ar to suņuku iepazīsieties, vai viss jums sapas.
29.05.2014 22:33 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
autote, tava tēma par vīra vecā suņa iemidzināšanu, kā tu to visu aprakstīji, bija vienkārši riebīgi lasīt!!!

tagad pāris dienas ir pagājušas, suns aprakts, un jau skrien uz patversmi pēc jauna.. no malas izklausies pēc maitas, un es neesmu atbildīga, kādu iespaitu tavi teksti atstāj par tevi. vari nežēloties par mirstošā suņa ķepiņu turēšanu...
29.05.2014 22:36 |

Reitings 492
Reģ: 29.11.2009
Lina šis
Uzcel sunim voljēru - ierobežotu sētu tikai viņam, kamēr neesat mājās un,kad esat, laid, lai skrien
nebija domāts tik burtiski, vienkārši, lai laiž ārā, nevis laiž skriet prom! Un ne jau uzreiz uz mežu vai kaimiņiem, kāpēc nevar atlaist un paspēlēties vai kopā "izskrieties". Vienkārši nesaprotu, ja gribas suņus, tad, manuprāt, uztaisīt voljēru nav milzu problēma..

Negribu visu pārlasīt, bet man šķiet, ka rakstīji, ka suņuks ir jauns, jaunam jau var iemācīt neiet prom, turklāt šādi izglābtie ir pateicīgi, ja par viņiem labi rūpējas un iet līdzi saimniekam nevis bēg uz mežu vai kaimiņiem. Saku pēc pieredzes.
29.05.2014 22:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits