Skriešana, elpošana un sāpes sānā.

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Sveikas skrējējas un neskrējējas. :)

Tad nu es arī esmu beidzot nolēmusi sākt skiet. Šodien bija 3. reize. Skrēju 3 dienas pēc kārtas un pa gandrīz 3 km. Ok tās bija manas pirmās reizes. Sen sen, jau daudzus gadus nebiju skrējusi. Ok pirmajā reizē pusi nogāju, pusi noskrēju. Bija grūti. Tagad trešo reizi skrienot es apstājos labi ja 2x. Man pēc skriešanas kājas nesāpēja. Esmu jau iepriekš mājās sportojusi. Iesildos pirms skriešanas. Bet man ir problēma ar elpošanu. Mans organisms nespēj uzņemt pietiekoši skābekļa, un tad man sāk sāpēt ļoti sāns. Dur sānā. Un vēlos uzdot jautājumu par elpošanu, kā būtu pareizāk jāelpo, lai nesāp sāns. Es šodien piefiksēju, ka man ērtāk ir ieelpas un izelpas veikt caur muti, bet nu zinu, ka tā nav pareizi. Bet nu mazliet sāpēja sāns. Un otrs, kādus vingrinājumus elpošanai ikdienai jūs varat ieteikt, lai skrienot organisms spētu uzņemt pietiekoši skābekļa??

Rīt es atpūtīšos, jo zinu, ka muskuļiem nepieciešama atpūta un otrs, pirms skriešanas cenšos neēst neko smagu un, ja ko apēdu, tad skrienu pēc 1h vai pat pusotras h. Tad man nenormālīgi sāp, un ir smagi.
26.05.2014 21:59 |

Reitings 75
Reģ: 28.05.2014
Man to skaidroja tā, ka sāns skrienot sāp no tā, ka ķermenis nav radis pie slodzes. Ja neesi trenēta, sāns skrienot sāpēs, vienala, kā elposi, kā ēdīsi u.t.t. Palīdz tikai apstāšanās, paiešana soļiem, kamēr pāriet, tad var atkal lēnām paskriet, cik vari. Un tā pirmos treniņus būs visu laiku. Kamēr pamazām organisms adaptēsies, fiziskā forma uzlabosies, un arvien vairāk varēsi noskriet bez apstājas un ātrāk.
28.05.2014 16:06 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Nekad, nekad skrient savus garos gabalus nav sāpējis sāns. Tādas sāpes izjutu tikai skolā, kad kross bija jāskrien uz laiku- tad nu visi nesās kā negudri, ka tik ātrāk, ka tik citus apdzīt. Ne mums par elpošanu kaut ko skaidroja, ne par pulsu. Vispār, ja tā padomā- tās sporta stundas mums skolā pa galam pašiznīcinošas bija. Jāpilda kaut kādi normatīvi un galvenmais bija laiks, laiks, laiks..... Ka tik iekļauties kaut kādā noteiktā laika limitā!
28.05.2014 16:51 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Visbiežāk sāp no pārāk ātras skriešanas. Samazini tempu, elpo ritmiski. Ieelpa vienmēr īsāka par izelpu.
28.05.2014 16:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits