Kā izbeigt attiecības?

Reitings 22
Reģ: 23.05.2014
Sveikas, mīļās. Nekad nebiju domājusi šeit reģistrēties, bet nu es tiešām kliedzu pēc jūsu viedokļiem kā palīdzības.

Stāsts ļoti garš, bet ceru, ka spēšu maksimāli neizpausties.

Sākās viss tas kā dēka, bet viņš praktiski jau otrajā pazīšanās nedēļā vairāk dzīvoja pie manis, nekā pie mātes (svarīga piebilde - 28 gadus vecs vīrietis, kuram nav atsevišķas mājvietas).
Darbi viņam mainījās ik pa mēnesim - ta' fotogrāfs, ta' pārdevējs, ta' apsargs, ta' sazin vēl kas. Naudu regulāri prasīja - pāris latus aizņemties cigaretēm vai transportam, no algas visu atdošot.
Dienām sēdēja pie manis darbā - kafejnīcā. Čīkstēja, lai uz parāda ielej aliņu. Pamanīju, ka viņam patīk iedzert (pareizāk sakot - piedzerties tā, ka širmis brauc vai līdz grīdai), bet puisis solījās, ka, ja sāksim nopietnu kopdzīvi, viss mainīšoties.
Pēc nepilna pusgada pārcēlos no komunalkas tipa dzīvokļa uz savu (aleluja) vienistabas dzīvokli. Protams, viņš līdz ar mani, skandinot lielus plānus par remontu, par jaunu darbu, kur labi pelnīs, cik mēs tagad labi un skaisti dzīvosim. Vasarā sekoja bildinājums un mans "jā" vārds.
Tomēr ar dzeršanu gāja pa kalniem un lejām, bet lūzumpunkts bija tad, kad draugu ballītē viņš pilnīgi bez pamata uzcēla scēnu par manu bērnības draugu, ar ko dienā biju tikusies (viņa klātbūtnē!). Satrakojās tā, ka izārdīja pusi mājas un sadūra savu čomu.
Man pilnīgs šoks un nervu sabrukums, histērija.
Aizbraucu nakts vidū uz mājām un pateicu, ka viņu vairs negribu redzēt. Pagāja divas dienas ar nepārtrauktām atvainošanās īsziņām "es to nožēloju, tā vairs nekad nenotiks, es iešu kodēties, man vajag tikai tevi, es labošos tevis dēļ" un tā tālāk un tā jo projām.
Nedēļas divas viņš bija misters lieliskais. Un tad sākās no jauna dzeršanas un ballītes. Stabila darba, protams, vēl jo projām nav, ir kaut kādas haltūras vai naudas aizņemšanās no čomiem.
Vienā no haltūram viņš sapazinās ar citu sievieti un pēc kāda laika arī sāka ar viņu tikties (pirms tam jau biju uzodusi un uztaisījusi skandālu par to, ka viņš iepazīšanās portālos sēž un sarakstās ar citām sievietēm, bet viņam izdevās man veiksmīgi iestāstīt, ka tā viņš "vienkāŗši kavē brīvo laiku").
Uzzinājusi, ka viņš ticies ar citu, sazinājos ar meiteni un apstāstīju lietas būtību. Lieki piebilst, ka viņa bija pamatīgi šokēta.
Melojis viņš bija par pilnīgi visu - ka viņš ir brīvs, pelna tūkstošus, ceļ māju, gribējis jau arī dzīvot ar to dūdu kopā. Tā nu mēs kopā ar meiteni konstatējām, ka viņš ir melis un kretīns un visi citi piecstāvu vārdi, kas ir krājumā.
Loģiski, sekoja skandāls un šķiršanās. Un tad sākās lielākā jautrība. Puisis aizgāja plostā uz nedēļu, ik pa stundai sūtot vainas apziņas un mīlestības pilnas sms. Kāds viņs lohs, ka nenovērtēja, kā visu nožēlo, kā nespēj bez manis dzīvot, iešot kārties. Atbildēju tikai ar to, ka pats vainīgs. Tad saņēmu zvanu no viņa mātes (ar kuru, diemžēl vai par laimi, man ir vienkārši fan-tas-tiskas attiecības, mīlu kā savu pašas māti), ka dēls pazudis jau diennakti. No sākuma atbildēju, ka gan jau turpina dzert, bet vēl pēc dienas sapratu, ka kaut kas nav labi un sāku meklējumus. Izrādījās - ticis psihenē par to, ka pilnīgā lupatā bez tiesībām ar svešu mašīnu pārsniedzot ātrumu noķerts uz šosejas, bēdzis no mentiem un pirms aizturēšanas vēl mēģinājis pašnāvību taisīt.
Apciemoju viņu Tvaika ielā. Nu pilnīgi nekāds. Drūms, salauzts cilvēks. Un mana vienīgā doma "ko gan es, bezsirdīgais radījums, viņam esmu nodarījusi, man tagad viņu jāņem atpakaļ un jāparūpējas".
Paņēmu arī. Kolīdz no psihenes ārā, tā atpakaļ pie manis. Darba vēl jo projām nav - no vecā izmests, jaunu nemeklē. Par dzīvokli, ēdienu, drēbēm un izklaidēm maksāju es.
Atkal solījumi par skaistu dzīvi un laimīgu ģimeni.
Bet realitātē saņemties uz darīšanu varēja tikai īslaicīgi. Ik pa laikam norāvās uz dzeršanām. Ar vien vairāk sāka melot. Saka, ka brauc pie mātes ciemos vai uz darba interviju, bet pazūd uz diennakti, mājās pārrodas pālī, uztaisa skandālu, greizsirdības scēnas, nosauc par mauku, izdauza sienā caurumu, izārda māju, aizskrien prom, nākošajā rītā atkal atvainojas.
Un es tak, muļķe arī piedodu. Nezinu, kāpēc. Cik reizes esmu sev solījusi "viss, tagad Tu viņu vairs atpakaļ neņemsi! Tev pietiek ciest!" Bet vai tad es sevi klausu? Nervi paliek cietāki, vienkārši laižu gar ausīm to, ka viņš dzer.
Pats viņš domā, ka mēs būsim kopā ilgi un laimīgi, par bērniem un kāzām runā, lai gan pats ir kā zīdainis, kuram viss jāpērk un jāsaka "šitā var darīt un šitā nē"
Es zinu, ka es nevaru tā pavadīt savu dzīvi. Es jau tā esmu iztērējusi savu naudu un nervus uz viņu.
Bet, kolīdz runa iet par šķiršanos, tā viņš atkal sola pašnāvību taisīt...
24.05.2014 00:35 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Mistalee-man loti patika tavi komentaari.
Ja es redzeetu savu deelu sajaa situaacijaa ,un redzeetu kaa vina meitene mocaas,noteikti teiktu meitenei ,lai "izstaajaas no speeles".Man buutu loti zeel mana deela,bet es nekad nebuutu taada egoiste un nedomaatu tikai par vina labumu.Es aizdomaatos arii par meiteni...
24.05.2014 03:00 |

Reitings 22
Reģ: 23.05.2014
Emmanuelle Viss ir vienkārši - ikdienā viņš ir mīļš, jautrs, uzmanīgs, izpalīdzīgs, bet sasodīti slinks. Kolīdz pienāk sēdēšana ar pudeles brāļiem, mājās ierodas bravūrīgs kretīns, kas apzināti meklē kašķi, lai varētu izārdīties, pierādīt savu varenumu. Pēc tam, apjautis pateikto un izdarīto, viņš salūzt un raud, atvainojas. Tas ir apburtais loks, no kura es netieku prom, jo naivi ticu, ka cilvēki spēj mainīties.
Ir sāpīgi skatīties, kā raud cilvēks, kas ir tik tuvs. Tajā pašā laikā es apzinos, ka 90 % no viņa solījumiem laboties tāpat netiks izpildīti.
Pēdējos mēnešos man ir apziņa, ka IR jātiek no viņa vaļā, jo mēģinot izvilkt viņu no bedres, es sevi velku tajā iekšā. Es nespēju nodoties darbam, jo galvā ir pārdzīvojumi. Nevaru pabeigt dzīvokļa remontu, jo finansiāli jāuztur līgavaini.
24.05.2014 03:09 |

Reitings 16208
Evisa-man liekas ,ka tu gribi "augt",ja taa ,tad tev ir 'jaaizmet no galvas' taas nedaudzaas reizes,kad viirietis ir skaidraa,jo taas reizes,cik saprotu ir loti retas....tev ir jaabeidz siis attieciibas,ja gribi dziivee iet uz augsu!:)
24.05.2014 03:18 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Tu staigā pa virvi. Godīgi sakot, šo visu izlasot, man šķiet, ka Tev ir tikpat lielā mērā psiholoğiskas problēmas, cik viņam, esat viens otru atraduši.
Satrakojās un sadūra draugu, un kur teikts, ka vienā tādā reizē tas nenotiks ar Tevi? Ja Tevī nav pat 'kailās dzīvības' sajūta, pati primitīvākā vēlme nosargāt sevi.... tad kur vēl kas vairāk... Man būtu katru dienu reāli bail un nospļauties par visu naudu, ko es esmu ieguldījusi dzīvoklī un sazin kur, nekad nevar zināt, ko no tik nesatabiliem cilvēkiem var sagaidīt. Es Tavā vietā atrastu tai vietai citu īrnieku un laistos lapās. Man rodas asociācija, ka tev šis viss ir kā narkotikas un Tu netiksi no tā visa vaļā, ja krasi nenomainīsi vidi vai notika kas ārkārtējs.

Un vai Tu vari atbildēt, par ko Tu cīnies? Kamdēļ viss šis karš ar vējdzirnavām? Par laimi? Par mīlestību? Par ğimeni? Karš par mieru? Vai nav absurdi? Laimi, meitene, nevar un nav jāizcīna. Kāpēc Tu domā, ka esi par kādu atbildīga? Varbūt Tu izdarītu labāk arī viņam, ja palaistu viņu vaļā. Jo es uzskatu, ka ņemot viņu atkal un atkal atpakaļ savā paspārnē, tu to dari, viņš nemaz nav spējīgs ko savādāku, un iedvesis Tev domu, ka Tu esi atbildīga par viņu, viņa dzīvi un dzīvību. Vai saproti, cik nepareizi tas ir? Par ko Tev jājūtas vainīgai?
24.05.2014 04:00 |

Reitings 16208
Karinjo-skarbi ,bet labaak laikam pat nevar pateikt par so visu jezgu!
24.05.2014 04:31 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ak, vai! Es tādam iedotu virvi un ķebli rokā un teiktu: "Ej, karies! Pasaulei būs vieglāk bez tāda loha!". Nu nopietni - ko tur žēlot? Nu ko?... Tev savas dzīves žēl nav nemaz? Tik daudz laika, nervu, līdzekļu tērēt kam tādam?...
24.05.2014 04:36 |

Reitings 5087
Es godīgi sakot, īsti nezinu kā śādos gadījumos jārunā, pareizāk- žēlot, dusmoties? Bet cilvēks jau pats pret sevi to visu izjūt.
No malas lasot, vien pārņēma tāda dziļa bezpalīdzības sajūta un vēlme sapurināt- mosties!:)
24.05.2014 04:40 |

Reitings 5087
Es domāju- pret autori.
24.05.2014 04:41 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
tā saucas līdzatkarība.jo ātrāk puisi pametīsi,jo labāk Tev pašai.ne Tu pirmā ne pēdējā,kurai dzīve tā iegrozījusies.ja gribi būt atkarīga,tad esi,ja atnāks apskaidrība tad atnāks.es tikai zinu to,ka velreiz negribētu būt līdzatkarīga.
24.05.2014 06:41 |

Reitings 490
Reģ: 24.07.2012
AR ŠADIEM VĪRIEŠIEM NEIELAIDIES. mANAI MAMMAI TĀDS GADIJUMS BIJ ČU LETĀLS KAD BOJĀ VARĒJĀM AIZIET VISI, JO CILVĒKAM DZĒRUMĀ AIZVĒRĀS. JA GRIBI ZINĀT KO CILVĒKS VAR SADARĪT DZĒRUMĀ TAD -PM.

SKAĻI KO VARU IETEIKT - SAKI VIŅĀM KA TEV IR CITS , KA MĪLESTĪBA BEIGUISES.
KA ESI PALIKUSI BEZ DARBA , JO REĀLI VIŅŠ IR PARAZĪTS TAVĀ DZĪVĒ KAS ATŅEM TEV VISU. SAKI KA TU IEPAZINIES AR CITU UN NOKRĀPI.. UN AIZIEJ.
24.05.2014 07:08 |

Reitings 1425
Reģ: 25.08.2013
šausmas. Bet viņam reāli ir nepieciešama ārsta palīdzība. Ja ļausi ,viņš tevi šantazēs visu mūžu!
Nebojā sev dzīvi ,meitene!
24.05.2014 08:47 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Lasot šo visu stāstu, pirmā doma bija, ka ne tikai vīrietim ir jāmeklē profesionāla palīdzība diezgan nopietnā līmenī, bet arī Tev būtu jāsameklē vismaz psihologs iesākumam (jo Tava gadījumā vēl kaut kas ir glābjams).

Cerams, ka esi atmetusi jebkādas cerības, lai saprastu, ka šādi cilvēki nemainās.

Meitenes jau ir devušas daudzus ieteikumus, ko un kā darīt.
Ej prom no tā dzīvokļa! Tu esi jauna un naudu atpelnīsi, bet savu veselību gan neatgūsi!
24.05.2014 09:04 |

Reitings 443
Reģ: 11.05.2014
Es aizietu prom un lai jau viņš taisa to pašnāvību, ja nekas labāks viņam nav darāms. Izklausās, ka tu pašlaik pie dzīvības turi parazītu, kurš ne sev, ne citiem nenes neko citu kā vien postu. Un arī ja viņš izlemj aiziet no dzīves, tev tur nekādā gadījumā nav jājūtas vainīgai - visa viņa dzīve, dzeršana, agresija, nevēlēšanās mainīties ir tikai un vienīgi viņa izvēle. Protams, tu vari turpmāk censties un ziedoties, būt Māte Terēze visu apkārtējo acīs, tomēr vai tas tev tiešām ir vajadzīgs?

Pašlaik tu izvēlies dzīvi stresā, bez naudas, bez ģimenes, bez bērniem. Laiks iet uz priekšu, bet šis ''līgavainis" nemainīsies nekad. Vai tas ir tas, ko tu vēlies no savas dzīves?
24.05.2014 09:30 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
SKAĻI KO VARU IETEIKT - SAKI VIŅĀM KA TEV IR CITS , KA MĪLESTĪBA BEIGUISES.
KA ESI PALIKUSI BEZ DARBA , JO REĀLI VIŅŠ IR PARAZĪTS TAVĀ DZĪVĒ KAS ATŅEM TEV VISU. SAKI KA TU IEPAZINIES AR CITU UN NOKRĀPI.. UN AIZIEJ

Šie egoistiskie, nelīdzsvarotie mīlētāji tāpēc neskries prom. Man radies iespaids, ka viņu šajās attiecībās pievelk kas vairāk par naudu. Tam, ka cits tiek mīlēts, viņš nemaz negribēs noticēt.

Lai cik prātīga ir dēla māte, uz viņu paļauties arī nevajadzētu. Jo vienmēr viņa mīlēs vairāk savu slimo dēlu.. viņa neteiks diskusijas autorei ''paldies'', ja dēls šķiršanās dēļ mēģinās vai izdarīs pašnāvību.

Risinājums.. ļoti daudz atkarīgs ir no viņa diagnozes, ko uzstādīja psihiatriskajā slimnīcā.. Sliktākajā gadījumā.. es Tavā vietā mainītu dzīvesvietu, iespējams, pilsētu. Šaubos, vai viņam acīs pateiktu, ka pametu (savas drošības labad), drīzāk rakstiski vai telefoniski, un nozust pilnībā prom no viņa redzeslauka:) Varbūt mani vārdi ir ļoti galēji un neprātīgi, bet, zinot, kādi var būt garīgi nestabili cilvēki, tas pat būtu ļoti prātīgi..
24.05.2014 09:46 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Kad viņš ir kārtējā plostā, savāc viņa mantas un aizved pie kāda drauga vai mammas. Ja ved pie mammas, pasaki viņai, ka tev beidzot ir piegriezies un tu gribi sākt dzīvot nevis eksistēt, būt līdzatkarīgā. Tās pāris dienas, kad būsi aizvedusi mantas, paliec pie saviem draugiem vai radiem. Varbūt pat kāds brālis vai tētis var palikt pie tevis, vismaz tās pāris dienas.
Tu neesi atbildīga par viņu. Viņš ir pieaudzis vīrietis, tāpēc nokārto beidzot savu dzīvi. Tā ir tikai viena un tu to gribi pavadīt nelaimīga un visu laiku uztraucoties par kkādu lupatu? Tu zini, ka visas slimības sākas no nerviem. Mierīgi vari saslimt. Tas nenotiks vienā dienā, tas viss krājas. Nečakrē sev veselību un dzīvi. Dari kko un nedomā par to vai viņš uztaisīs pašnāvību un kur viņš paliks.
24.05.2014 09:47 |

Reitings 149
Reģ: 11.01.2014
Baisi lasīt par šādām attiecībām. Autore, Tev jāsaprot, ka tā nav Tava atbildība, ka viņš mēģina izdarīt pašnāvību.
Pilnīgi piekrītu Favel - no dzīvokļa ej prom pati, mēģini nokārtot visas formalitātes un nedomā tagad par naudu, glāb savu dzīvi. Man būtu bail no tāda vīrieša.
24.05.2014 09:48 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Jo kkad pienāks brīdis, ka sadurs ne tikai savu čomu, bet kko izdarīs arī tev. Tas ir tikai laika jautājums, kad aizvērsies širmis, viņš nešķiros tu esi viņa meitene vai kaimiņu Pēteris. Pēc gadiem gribi vākt aiz viņa un viņu pašu. Kad viņš nevarēs vairs pavākties mīzīs un dirsīs biksēs, jo nevarēs saturēt vai aizvākties līdz tualetei. Dzērājiem ar laiku var atteikties kājas. Tu neesi nekāds sarkanais krust. Sāc tak beidzot dzīvot, vai tad tu esi pelnījusi tikai nožēlojamu dzērāju?
Tev tiešām negribas skaistu smaidu, mirdzošas acis un viegluma sajūtu attiecībās. Tu to vari dabūt, ja sāksi mainīt savu dzīvi.
24.05.2014 09:53 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Evisa, Tava problēma ir tā, ka īsti vairs neapzinies, ka var dzīvot savādāk, labāk, harmoniskāk. Šis negatīvais attiecību jūgs ir Tevi pilnībā ierāvis ritenī, no kura nesaproti, kā tikt laukā.

Dzīve jau tā ir problēmu bagāta.. vismaz mājās, ģimenē ir jāvalda harmonijai.
24.05.2014 10:00 |

Reitings 431
Reģ: 26.12.2009
Viņa dzēruma asaras Tu tiešām ņem par pilnu?
24.05.2014 10:03 |

Reitings 837
Reģ: 22.05.2012
Draudzenei arī bija viens šitāds nelīdzsvarots draugs, kurš mūždien solīja kārties un dzērumā taisīja visādus sūdus, bet viņa vnk, pie pēdējā piliena izlika šo no dzīvokļa, pasaucot palīgā brāli un viņa draugus. Pēctam loģiski zvanījās, bet no-problem nomainīt numuru.
24.05.2014 10:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits