Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

jaunieši, astoņi krēsli

 
Reitings 588
Reģ: 21.10.2012
tikko uzliku skatīties ierakstā 8 krēslus pa ltv1. tur bija situācija, kur puisis, kas pabeidzis vakarskolu, nevēlas studēt, grib atpūsties un baudīt dzīvim naudu pelna nelegāli fotogrāfējot kāzas u.c. pasākumus, nu tā teikt gadījuma datbs, bet reāli puisis grib saņemt 100 eiro dienā ("nu tas būtu normāli" citēju). politiķiem bija jādod risinājums viņa situācijai, lai viņš to nedarītu nelegāli, bet ietu caur valsti, veidotu mikrouzņēmumu vai kā pašnodarbinātais, bet labi, par to šobrīd nav runa.
mani vairāk pārsteidz fakts, ka puisis savai izglītībai, kas ir nekāda (būsim reālas - vidusskola nav nekāda izglītība, bakalaurs, manuprāt, ir minimums), pielīdzina 100 eiro dienā(jā, dienā). kas notiek ar jauniešiem? jā, saprotu, ir tādi, kas labi fotografē un neko vairāk viņiem nevajag, bet nesen runāju ar māsīcu, šī tikko sākusi mācīties augstkolā, otrais kurss šobrīd, bet joprojām dzivo vecākiem uz kakla, jo negrib strādāt par minimālo algu veikalā kā pārdevēja, jo tas esot pārāk mazs atalgojums. vakar stāvot rindā veikalā dzirdēju divu padsmitnieču sarunu, viena saka, ka nodarbinātibas valsts aģentūra piedāvā jauniešiem vasarā darbu par 160 eiro mēnesī, bet tas esot par maz, lai savos 14 gados raktu dobes par tādu naudu. bāc, būtu manā laikā tāda iespēja bijusi, es izmantotu.
jums neliekas, ka jaunieši sevi tur mazliet pārāk augstās domās? 100 eiro dienā ar vidusskolas izglītību? kas tās par ambīcijām?
24.05.2014 00:18 |
 
Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Es arī skatījos šo pārraidi un teikšu godīgi - man bija kauns! Es zinu cilvēkus, kas arī ar vidusskolas izglītību strādā labos amatos, saņemot pieklājīgu algu, taču viņi arī reāli strādā nevis nemitīgi čillo. Bet skatoties to epizodi, man radās sajūta, ka viņš tos 100 eiro dienā grib saņemt neko nedarot. Un tas, ka viņš pateica, ka mācīšanās nav priekš viņa, ka tā var visu dzīvi palaist garām. Nu nezinu, paskatījos viņu draugos, vienīgais, ko viņš palaistu garām ir klubi. Ja tā ir visa viņa dzīve, tad ko tur daudz vispār diskutēt...
24.05.2014 00:33 |
 
Reitings 2609
Reģ: 11.11.2013
Ambīcijas, kuras izrautas no zila gaisa, gandrīz no zila. Redzot apkāŗt visādus X5, dzirdot stāstus kā citi dzīvo, redzot kā visi ceļo. Visbiežākā atbilde uz jautājumu - kā Tu to nopelni? Kada Tev izglītība?
Atbildes visbiežak ir - strādāšana bez nodokļiem un izglītība praktiski tā pati vidējā, labākajā gadījumā + profesija.
Un, ja viņš tiešām domā par 100EUR dienā, ja parēķinam ka vidēji strādājam 20dienas, t.i = 2000EUR mēnesī.
Itkā tā nav baigā nauda, ja paskatāmies, to saņem praktiski jebkurš politiķis utt, bet nu ar to cilvēku nav kaut kas ok, ja izvirza tādas prasības.

Kāpēc sīkās tā runā? Domāju, ka izlutinātas un šobrīd ģimene spēj viņas nodrošināt, un noteikti vecāki ir kaut ko teikšu par strādāsanu verga darbu.
24.05.2014 00:34 |
 
Reitings 130
Reģ: 18.04.2014
Par to fotogrāfu. Es pats esmu pelnījis krietni vairak kā 100 eur dienā, ar savu pliko un nekam nederīgo vidējo izglītību, šeit pat latvijā (protams, nejau priekš latviešiem).
Tapēc nevajag noniecināt ka kāds grib pelnīt labi, vien ar vidusskolas izglītību, ja viņam ir tāda iespēja.
Vajag saprast ka nejau alga ir atkarīga no iegūtā papīra bet no tā cik veiksmīgi spēj veidot kontaktus un kāda ir darba pieredze. Tas protams nav tik viegli jebkurā industrijā un prasa daudz darbu. Nejau tagad pavicināsi bakalauru un nauda birs virsū.


Nu ar tiem mazgadīgajiem kas negrib strādāt, tas gan ir atkarīgs no tā kā ir audzināts.
24.05.2014 00:35 |
 
10 gadi
Reitings 1237
Reģ: 15.12.2009
jā! kad darbā meklējām strādniekus (uz jauniešiem vērsts amats), tad no 50(!!!!) apmēram puse smējas kādēļ viņiem vispār zvana, pat neatceroties, ka paši ir pieteikušies, ka viņiem interesē lielāka alga un mazāks darba apjoms.
Un jaunieši, tas tīri subjektīvi vērtēju, kuri ir pēc apm.94. gada dzimuši, ir ar nedaudz "slīpēti" uz strādāšanu. Atnāk, plikšķina acis par to, ka vispār ir jāstrādā, tad nostrādā stundas un nodomā, lai jau tie citi strādā, man tak vienalga.
24.05.2014 00:36 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits