Meitenes, varbuut kaada zin... Gribu savam beerninam kad piedzims dot taadu vaardu kas nav registreets pmlp personvaardu datu baazee, t.i Latvijaa nevienam nav. Bet vaards atbildiis visiem gramatiskiem noteikumiem... Vai man to atlaus dariit?
Man kaut kā iepaticies Rafaels. Bet nezinu, vai saņemtos ielikt, vispār bail no tādiem mirklīgiem uzplaiksnījumiem, varbūt pēc gadiem domātu-nu, kur man bija prāts! Pagaidām manam bērnam ir viens tāds stabils latvisks vārds, izplatīts, bet tāpat jau tas ir tikai VIŅAS, vai nav vienalga cik vēl.
Izvēlētos atkal noteikti latvisku, bet varbūt senāku, Nora, Janīna, piemēram.
nu beidz, ir registrets ari vards - rozalinda. vecaaki tieshaam briizhiem nedomaa ar galvu
Un kas tad vainas vārdam? Šis jau nu noteikti nav tas gadījums, kad teikt, ka vecāki nedomā ar galvu... Skaists vārds un latviešu valodā šķiet iederīgāks par dažu labu.
Ja tas seriāla dēļ, tad der atcerēties, ka ir gandrīz 20 gadi pagājuši, tas bija tik sen un jaunā paaudze par tādu pat neko nav dzirdējusi :D
Manu draudzeni sauc rozalinda. Vinja ir meksikaaniete, un tue tas ir populaars vaards.
Man patiik japaanju vaardi,bet latvijaa cilveeki ir diezgan nosodoshi,un vinjiem patiik visu kritizeet,
Hahaha. Manam deelam arii nav latvieshu vaards,bet daudzi saka,ka ir smuks un skaniigs.
Manai meitai ir rets vārds, protams, tas nav latviešu.
Speciāli gudroju tādu, kas nav uz katra stūra.
Nepatīk visas šitās Kates, Katrīnas, Annijas, Evelīnas utt.
Nevaru saprast, par ko sajūsminās tajos retajos vārdos, izlasīju visas lapas, bet nāca vai nu smiekli vai nodomāju, ka žēl bērna, cilvēka... Laikam esmu vecmodīga, bet nu nē, tam nabaga bērnam viss mūžs būs jādzīvo ar tādu vārdu.
Kaut kur pa vidu vēl bija komentārus, ka izklausās pēc suņu vārdiem. Jau vienreiz piekritu un piekritīšu vēlreiz :D Pa vidum jau bija arī kāds sakarīgs, bet vairums... nē :D
Pirms laiciņa lasīju ziņās par ugunsgrēkā cietušu ģimeni... nu tas tur tā, bēdīgi, protams, bet nu, palasot viņu 5 bērnu vārdus, toč likās, ka ar prātu nedraudzējas - Deivija, Daneivija, Daneivisa (meitenes), Deivids un Daneiviss (puikas). Ok, lai ir neparasti, bet ne jau nu praktiski copy-paste visam baram :|
Man zināmie mazāk-izplatītie bēbju vārdi paziņām/radiem ir: Leina (ļoti patīk), Marks, Sofija, Daneks (patīk).
Tā gan būs mazliet novirze no tēmas, bet gribu padalīties ar pērlēm no vārdu reģistra - GILLIAMS ADEKORJA JĀNIS, JĀNIS KACPERS, SEMĪ JĀNIS, JĀNIS JĀZEPS ĪVS ADRIENS, JĀNIS HARUHITO, ZAĒLS JĀNIS. Un tie ir tikai pāris Jāņi. Kāpēc lai kāds dotu tādus vārdus bērnam? Es cilvēciski nevaru saprast. Ja bērnam ir divi (vai vairāki vārdi), tad bērns parasti tāpat izvēlas tikai vienu, kādā parasti viņu sauks. Nez kāpēc šķiet, ka šajā gadījumā tas būs Jānis... un kas atliek tiem, kam ir tikai viens un tāds nekāds, jo vecākiem likās kičīgs? :)
Es +/- zinu Latvijā cilvēkus ar šādiem vārdiem, manuprāt, neparastāki nekā ikdienā, bet skaisti - Rozita, Elise, Vēsma, Rota, Greta, Ofelija, Aelita, Kaiva, Karmena
JĀNIS JĀZEPS ĪVS ADRIENS
Kā tad tas iespējams? Man likās, ka ir atļauti tikai trīs vārdi, kaut kas mainījies?