Vasara, vasariņa...

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Sveikas, dāmas! :)

Šodien uznāca pārdomas par to, ko tieši kuram nozīmē vasara - citam ballīšu sezona, citam ceļojumu laiks, citam vēl nez kas...

(Jāpiebilst, ka šī diskusija gan laikam vairāk būs domāta skolniecēm un studentēm, t. i. tām, kurām vasarā brīvlaiks vai arī garie atvaļinājumi.)

Tad nu jautājums - ar ko jums asociējas šis gadalaiks? Ko parasti darāt šajos 3 mēnešos? Kāda būtu jūsu ideālā vasara? Kādi plāni šogad?

Cik paklausos kursabiedrenes, tā ideālā vasara tiek aprakstīta aptuveni šādi:

pludmale - ballītes - festivāli - pa vidam kāds darbiņš - atkal pludmale - atkal ballītes - riteņbraukšana - vēl ballītes - vēl pludmale....

Un es tikai pie sevis padomāju - tiešām? That is it?

Man, piemēram, ne silts, ne auksts par kaut kādām ballītēm vai festivāliem, un sauļošanās man arī nav "centrālais pasākums".

Personīgi es vasaras periodu labāk izmantoju garām pastaigām, grāmatu lasīšanas "maratoniem", sevis pilnveidošanai (kursi, pašmācība, u.tml.), biežiem kino apmeklējumiem, šopingošanai... Tāpēc arī līdz galam nesaprotu, kā kāds var justies "piepildīts" tikai ar ballītēm un sauļošanos.
Protams, es to nenosodu - katram jau savs! - vienkārši būtu interesanti dzirdēt jūsu skatījumu.

Vienvārdsakot - diskusija par un ap vasaru!
21.05.2014 17:47 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Man liekas, ka šopings, kino un grāmatas piedien pie ziemas, kad negribas būt tik daudz ārā.
Man vasara ir izlīšana dabā. Ar ugunskuriem ezermalās, teltīm - vienalga, festivālos, Jāņos vai parastos izbraukumos. Un copēšana. Loģiski, ka arī pieminētie festivāli un jūras. Pa pilsētu sēdēšana parkos un terasēs, sabiedriskā transporta aizstāšana ar riteni teju jebkuros laikapstāķļos. Izskriešanās pa lietu ar basām kājām. Un pārtika... Ohohoo, tā, bez saules un silta ūdens ir mana mīļākā lieta par vasaru. Arbūzi, svaigas odziņas, mmmm....
Gribēšu aizbraukt uz laukiem parakties pa dārziem, jāapmeklē pāris kāzu un pa vidam vēl jāsāk mācīties. Un es nezinu, kā man to visu pagūt, jo jau uz Jūliju skatoties vienā (katrā!) nedēļas nogalē pa 2-3 obligātiem pasākumiem, taču man arī jāstrādā.
21.05.2014 19:07 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Atpūta no palīdzēšanas mācībās un vadāšanās uz skolu un citām nodarbībām bērniem.
21.05.2014 19:15 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Man arī liekas nelietderīgi vasaras laikā braukt uz dienvidiem, jo laika apstākļi mums ir pilnvērtīgi vasarīgi.
Vasaras man ir atvaļinājuma laiks, laiks kad lidoju uz dzimteni. Saulē kaltēta siena un pēc negaisa zemes smarža. Filosofiskas sarunas ar draugiem pie jūras. Peldēšanās upē pa pliko pēc pirts. Seksiņš brīvā dabā. Un tad visas ievārījumu būšanas, dievinu! Mežs un sēnes, mmm!
21.05.2014 19:28 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Man vasara ir mīļākais gadalaiks, jo tad ir silts, saulains un vnk ir daudz labāks noskaņojums.
Sauļoties nesauļojos - nu, es domāju, tā speciāli, kad aizbrauc uz jūru, noguļas kā plauša smiltīs un guļ līdz vakaram. Tas mani garlaiko. Man patīk mana parastā ādas krāsa, tāpēc iesauļojos tikai tik, cik staigājot, darbojoties ārā utt.
Ballītes arī nav aktuālas. Tikai foršas tikšanās un pasēdēšanas kafejnīcās ar draudzenēm, bet tās vispār ir visu gadu.

Man vasara ir izbraukumiem. Kaut vai šogad - gribam uz Kuldīgu aizbraukt, apskatīt un vēl uz dažām pilsētām. Ziemā nebrauktu - auksts un liekas, ka tad nav ko redzēt. Vasarā daudz foršāk pabraukāt kaut vai tepat pa LV dažādām pilsētām, kur nav būts, pastaigāties, apskatīt utt.
Noteikti grāmatu lasīšanai - uz palodzes, pie atvērta loga vai parkā ar saldējumu. Nu, tā izbaudot visu.
21.05.2014 19:36 |

Reitings 2532
tā kā pludmalē neesmu bijusi gadus divus, es plānojutieši tur būt daļu laika, kas man būs LV. Tā gribas izpeldēties un laiskoties pludmalē.
Vēlētos arī apceļot savu otru valsti.
Droši vien arī kādam coursera kursam iziešu cauri - ir jau man wishlistā.
BBQ
un noteikti pavadīt pie iespējas vairāk laika laukā, arī grāmatas lasot. Tikai tās vieglās, romantiskās, chick flick tipa :D
21.05.2014 19:47 |

Reitings 398
Reģ: 12.05.2014
Ciest nevaru vasaru. Karsts, visi svīst (es arī), ārā pastaigāt nevar jāsēž visu laiku ēnā, odi knišļi un cisti insekti, jūra un ūdeņi man neinteresē. Visādi pliki veči un vecenes īsos svārkos ar savām dzeltenajām, celulītainajām kājām visur rēgojas. Vienreiz Rīgā centrā stāvēju pie luksofora un uzpūta vējš un man tieši pretī vienai resnajai svārkus pacēla uz augšu tā ka apenes varēja redzēt, man nācās izmest saldējumu, jo nelabi palika. Vienīgais labums no vasaras - nav vairs tik daudz sīkie sūdi sabiedriskajā transportā.
21.05.2014 19:54 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Esmu novērojusi, ka man un Heartkillerei daudzās diskusijās ir līdzīgi uzskati :)
21.05.2014 20:08 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Man uz šo vasaru ir lieli plāni. Precīzāk viens liels plāns.
21.05.2014 20:13 |

Reitings 102
*saules un ūdens peldes pludmalē (priekš manis tā ir vislabākā relaksācija) un iedegums arī nenoliedzami vilina.. ..mmm
*pasākumi brīvā dabā, pikniki
*vēli,silti vakari kopā ar draugiem kkur ārpus mājām
*ritenis

protams suuuperīgi, ja laiks ir silts (var arī būt karsts) un atvaļinājums-tāpēc ceru ļauties pilnīgai bezrūpībai..
21.05.2014 20:24 |

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Man vasara asociējas ar braukšanu strādāt uz ārzemēm. Kā beidzas skola, tā max. 4 dienu laikā esmu prom no Lv. Tur pavadu visu vasaru, līdz beidzamajām augusta dienām. Un tā jau vismaz 5 gadus. Tomēr tur nav strādāšana vien, neizpaliek pikniki, ballītes, sauļošanās (jo kā nekā dzīvoju pie okeāna), ceļošana pa pašu salu, festivāli, koncerti, vismaz 4x/ned. šopings utt. Taču visvissvarīgākais - laika pavadīšana ar mammu, ko diemžēl izbaudu tikai vasarās!
Vasara asociējas arī ar brīvību. Jo jāatzīstas,ka tieši vasara ir tas gadalaiks, kad atveros cilvēkiem, nekompleksoju..uzvelku parastāko kleitu un jūtos skaista! :) Biežāk piekrītu piedāvājumiem, īpaši trakiem un ekstrēmiem.
Grāmatu un filmu maratonus cenšos neiekļaut vasarā, tam man ir tumšie ziemas un rudens vakari.
21.05.2014 20:34 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Jaani, alus, garas pastaigas naktii, ara akfeiniicas alus vai viskija baudiisana..;)
21.05.2014 20:57 |

10 gadi
Reitings 1237
Reģ: 15.12.2009
jau otro gadu vasara man sasitās ar atlūguma uzrakstīšanu darbā :D
braukšanu strādāt citur, doomām par to, ka nedomāju, ko darīšu ,kad atgriezīšos (braucu uz sezonu un ir intresanti, kad atstāj savu dzīvi visuma varā, gaidi, kādi atkal piedāvājumi būs, kad atbrauksi atpakaļ.) Katrā gadījumā ar kko jaunu.
21.05.2014 21:00 |

10 gadi
Reitings 13808
Būt studentam bija forši.
Pat strādāšana likās aizraujoša :D
21.05.2014 21:03 |

10 gadi
Reitings 1237
Reģ: 15.12.2009
Vasaras man ir atvaļinājuma laiks, laiks kad lidoju uz dzimteni. Saulē kaltēta siena un pēc negaisa zemes smarža. Filosofiskas sarunas ar draugiem pie jūras. Peldēšanās upē pa pliko pēc pirts. Seksiņš brīvā dabā. Un tad visas ievārījumu būšanas, dievinu! Mežs un sēnes, mmm!

ahhh, izklausās arī manai sirdij ļoti tīkami.
21.05.2014 21:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits