Ekonomikas fakultāte- LU vai RTU?

Reitings 3273
Reģ: 16.06.2012
Šeit noteikti ir meitenes, kas mācās LU vai RTU ekonomikas fakultātē, tāpēc labprāt dzirdētu viedokļus par šīm skolām.
Kā ar mācībām? Kura labāka? Cik liela/maza iespēja tikt budžetā, konkurence liela? Utt.

Paldies! Jauku dienu! (l)
21.05.2014 17:38 |

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Neuztraucies par to angļu valodu.
Nezinu, kā tagad, bet, kad es stājos RTU, tad varēja iesniegt 2 eksāmenus, pēc kuriem vērtēs. Man matemātikā bija lielāks % skaits, tāpēc liku, ka jāvērtē pēc
latviešu, matēmatikas rezultātiem.

Un, piemēram, RTU angļu vispār nav ko daudz uztraukties, tur maza saistība(protams, ir gramatika utt.) , bet lielākoties jaunu vārdu mācīšanās, kas saistīta ar finansēm un tā tālāk. Tas, cik labi tā padosies tev universitātē, būs atkarīgs no tā, cik tu pati samācīsies.
24.05.2014 15:40 |

Reitings 3273
Skaidrs, liels paldies! (l)
24.05.2014 17:04 |

Reitings 55
Reģ: 14.05.2014
kisskissmjau es esmu analītiskās ekonomikas novirzienā. Tas arī skaitās visgrūtākais no ekonomikas novirzieniem, taču ir interesanti, man patīk!
25.05.2014 11:20 |

Reitings 3273
Ja godīgi, tad, Alise, es nemaz nezinu par šiem novirzieniem. Kur ar tiem var iepazīties? Jo ne LU, ne RTU mājaslapā es nespēju ieraudzīt.
26.05.2014 19:09 |

Reitings 619
Reģ: 09.10.2012
ne viens, ne otrs variants.. es drizak ietu varbut uz Turibu vai BA.

pati macijos rtu uznemejdarbibu un vadibu (pec 2. kursa panemu novirzienu marketings), profesionalo izglitibu, tapec man nebija ne fizikas, ne kimijas. biju budzeta (a matematika, parejie b limeni). budzets nerotee, tapec vareju nemaksat pat tad, kad macijos uz 4-6.

daudz kas atkarigs no cilveka, sodien rimi redzeju meiteni, kas macijas turpat un vinai bija daudz labakas atzimes par mani. es stradaju reklamas agentuuraa.
26.05.2014 19:23 |

Reitings 3273
Es par Turību esmu dzirdējusi tikai to sliktāko, BA arī ir viens no maniem variantiem.
Bet tiešām ir tā, kā tu saki- viss atkarīgs no paša cilvēka. :)
26.05.2014 19:27 |

Reitings 55
Reģ: 14.05.2014
Ja godīgi, tad, Alise, es nemaz nezinu par šiem novirzieniem. Kur ar tiem var iepazīties? Jo ne LU, ne RTU mājaslapā es nespēju ieraudzīt.

Es nezinu vai tagad kaut kas nav mainījies, bet tad kad es stājos iekšā (pirms diviem gadiem) bija 4 novirzieni:
1) Grāmatvedība (es uzskatu, ka uz šo nav jēgas iet, jo, ja grib būt grāmatvedis,tad labāk uzreiz iet uz LU prorammu Grāmatvedība un audits.. un grāmatvedības pamati un finanšu grāmatvedība tā pat ir pilnīgi visiem jāmācās, neskatoties uz novirzienu)
2) Uzņēmējdarbības ekonomika (arī šim es neredzu jēgu, jo, manuprāt, tad jau labāk izvēlēties vadības zinātnes..)
3) Finanses un kredīts (šajā grupā parasti ir diezgan daudz cilvēku.. priekšmeti ļoti sakarīgi. Kad stājos iekšā, vienu brīdi domāju ņemt šo novirzienu)
4) Analītiskā ekonomika (šajā mācos es pati. Kā visi saka, šis ir visgrūtākais novirziens, tāpēc arī šajā grupā ir vismazāk cilvēku, taču pagaidām nekas pārdabisks nav bijis.. galvenais, lai izvēlētos šo priekšmetu, ir tiešām jāmīl matemātika un jāmāk pielietot loģisko domāšanu, jo nekāda kalšana visu no galvas te nestrādās.)

Lai gan uz ekonomiku aizgāju tikai tāpēc, ka viegli ar savu A matemātikā varēju tikt budžetā un te neskatījās angļu valodu, bet man paveicās un man ļoti patīk tas, ko es mācos. Taču varu godīgi pateikt, ka kursā ir tikai daži cilvēki kam patīk, pārējie vienkārši atsēž..

Un budžetā, manurpāt, palikt vispār nav grūti, ja iet uz lekcijām un laicīgi pilda visus darbus.
28.05.2014 13:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!