Ja godīgi, tad, Alise, es nemaz nezinu par šiem novirzieniem. Kur ar tiem var iepazīties? Jo ne LU, ne RTU mājaslapā es nespēju ieraudzīt.
Es nezinu vai tagad kaut kas nav mainījies, bet tad kad es stājos iekšā (pirms diviem gadiem) bija 4 novirzieni:
1) Grāmatvedība (es uzskatu, ka uz šo nav jēgas iet, jo, ja grib būt grāmatvedis,tad labāk uzreiz iet uz LU prorammu Grāmatvedība un audits.. un grāmatvedības pamati un finanšu grāmatvedība tā pat ir pilnīgi visiem jāmācās, neskatoties uz novirzienu)
2) Uzņēmējdarbības ekonomika (arī šim es neredzu jēgu, jo, manuprāt, tad jau labāk izvēlēties vadības zinātnes..)
3) Finanses un kredīts (šajā grupā parasti ir diezgan daudz cilvēku.. priekšmeti ļoti sakarīgi. Kad stājos iekšā, vienu brīdi domāju ņemt šo novirzienu)
4) Analītiskā ekonomika (šajā mācos es pati. Kā visi saka, šis ir visgrūtākais novirziens, tāpēc arī šajā grupā ir vismazāk cilvēku, taču pagaidām nekas pārdabisks nav bijis.. galvenais, lai izvēlētos šo priekšmetu, ir tiešām jāmīl matemātika un jāmāk pielietot loģisko domāšanu, jo nekāda kalšana visu no galvas te nestrādās.)
Lai gan uz ekonomiku aizgāju tikai tāpēc, ka viegli ar savu A matemātikā varēju tikt budžetā un te neskatījās angļu valodu, bet man paveicās un man ļoti patīk tas, ko es mācos. Taču varu godīgi pateikt, ka kursā ir tikai daži cilvēki kam patīk, pārējie vienkārši atsēž..
Un budžetā, manurpāt, palikt vispār nav grūti, ja iet uz lekcijām un laicīgi pilda visus darbus.