Sveikas! :)
Grūti aprakstīt manu problēmu, bet es pamēģināšu. Sākšu ar to, ka pašpārliecinātība man ir veselīga, kompleksu nav, tādā ziņā viss ir kārtībā. bet ir viens bet.. man ir problēmas ar runāšanu/izteikšanos. Jūk vārdi (domāju vienu, pasaku citu), nevaru atrast pareizo vārdu, tieku teikumam līdz pusei, kaut kas aizķeras un nevaru noformulēt beigas, reizēm nespēju sakarīgi izteikt to ko domāju. Studiju procesā bieži ir arī jāprezentē, jārunā auditorijas priekšā, esmu pie tā pieradusi un man nav bail runāt citu priekšā. Ja prezentācijas ir grupās bieži pat uzņemos līdera lomu atbildot uz jautājumiem, aizstāvot grupas viedokli. Bet tagad, pat lasot no prezentācijas slaidiem, reizēm teikuma vidū mazliet apraujos un nojūk viss ritms, apjūku, saputrojos, nākas izlabot savu pateikto. :/
Šis viss sākās apmēram pirms pus gada, iepriekš tikai pa retam ievēroju, ka kaut kas nojūk. Bet tagad.. tagad vairs nav forši. Būtībā tas grauj pašpārliecinātību, biežāk gribās paklusēt, neteikt, lai atkal man nesanāktu saraustīta runa, jo galvā doma/atbilde ir, bet ārā tas viss sakarīgi nenāk.
Varētu likties, ka tas kaut kā ir satīts ar bailēm par to, ko padomās citi par manis pateikto, bet nē – problēma izpaužas arī runājot ar vistuvākajiem cilvēkiem, no kuriem es tiešām nekautrējos.
Ko es no Jums gribu dzirdēt - varbūt ir kādai gadījies līdzīgi? Kādus padomus, ieteikumus es pat nezinu ko.. :)