Mākslīgā apaugļošana

Reitings 157
Reģ: 14.05.2014
Vairākās diskusijās uzgrūdos šai tēmai ar nu ļoti, ļoti dažādiem viedokļiem. Domāju - jāizveido atsevišķa diskusija, lai visi var izteikties un pakasīties.
Man šķiet, ka daudzi nemaz nezina, kā tas īsti notiek, bet runā ļoti negatīvi un aizskaroši par tiem, kas to ir izvēlējušies.
Varat arī mani nolinčot pie reizes, jo arī mēs izvēlējāmies MA.
21.05.2014 00:05 |

Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Kādēļ Tu domā, ka kroplības?
Es negribēju teikt, ka esi iedomīga vispārīgi - es saku, ka esi pārak iedomīga šajā jautājumā.
Pierādīs laiks? Nu, kas vēl nav pierādīts nav apgalvojams. Esi modernā sabiedrības daļa un saproti, ka tava subjektivitāte un zināšanas ģenētikā ir tieši tik lielas lai klusētu vai atbalsītu nevis sauktu citus par potenciālajām kroplībām. Skaļi bļauj, maz zini.

Bērns mātes vēderā tiek uzraudzīts visu grūtniecību. Bērns, kurš rodas mākslīgās apaugļošanas ceļā tiek uzraudzīts daudz labāk, kā bērns, kuru Tu nesen dzemdēji. Pēc piedzimšanas viņi abi ir veseli un pastāv līdzvērtīgi apdraudējumi un riski.
21.05.2014 11:06 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Ak dievs, būtu man tā vērtības izjūta, kas jums, visām potenciālajām dzemdētājām piemīt, no augšas skatoties uz tām, kurām bērnu būt nevar. Lai gan labāk nē. Pārāk liels risks muti atverot izrādīties galīgai tuparillai, kā daudzas te sevi ir pierādījušas.
21.05.2014 11:06 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Samaara, vienīgā tuparila pagaidām šeit ir Dana ar savu ķērkšanu man virsū. Mākslīgs ir mākslīgs jebkurā gadījumā. Nevajag sevi atražot, ja tā nav paredzēts dzīves plānā.
21.05.2014 11:10 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
stellaglmr, Tu nesparoti manu galveno domu .... Tai sievietei kura ir neauglīga no dabas ( no dzimšans ) vajadzētu aizdomāties kapēc tas tā ir ...
Es jau minēju, ka pieļauju atkāpes no normas, ka iespējams ārstu nolaidības dēļ vai kādu citu apstākļu dēl ir palikušas neauglīgas, tas ir savādāk ... Nu nav viss melns un balsts ...

Nu, kas vēl nav pierādīts nav apgalvojams.

Pirms kaut ko pierādītu vispirms kaut kam ir jānotiek , lai kaut kas notiktu ( tikai dotajā jautājumā ) ir nepieciešamas laiks, iespējams, daudz laika ... Es nevēlos riskēt un eksperimentēt, bet es citiem to neliedzu , lai par savu naudu , kaut par astoņkāji dzimst
21.05.2014 11:14 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Cepaties par to, ka no musu nodokliem kads var klut par laimigiem vecakiem?! Tiesam?! Lielaks guvums butu, ja musu nodokli tiktu tereti vel kadai loti " vajadzigas" un saubigas celtnes uzbuvei vai notriekti deputatu banketiem, algu palielinasanai ( ne, ne, ne mums).

Un te izskaneja fraze, lai iet nem no bernu namiem. Kaut cita diskusija minejat, ka nemt pienemt svesu bernu ir gruti un nekas nosodams.
21.05.2014 11:19 |

Reitings 443
Reģ: 11.05.2014
Kopumā es esmu par nodokļu naudas novirzīšanu iedzīvotāju labklājības uzlabošanai, kas savukārt veicinātu dzimstību. Bet, tā kā tā nav opcija, tad MA ir veiksmīgākais variants kā uzlabot demogrāfiskos rādītājus.

Manuprāt, ir muļķīgi spriest, ka MA ir iešana pret dabu. Arī prezervatīvi, hormonālās tabletes, epidurālā anestēzija un galu galā arī ķeizargrieziens nav dabiski. Domāju, ka ar šādu filozofiju var mierīgi savākt savu dārgo nodokļu naudu zeķē un doties dzīvot kalnos, pie dabas.
21.05.2014 11:20 |

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
Lasu un domaaju, no kuras psihoneirologjiskaas kliinikas ir izbeegusi Bante. Ne tikai sakaraa ar sho diskusiju, bet nemitiigiem uzbraucieniem citiem, citu dziives paarzinaashanu un to varen interesanto dialogu bezteemaa.

Aarpus teemas:
Tās ir viņu tiesības... savu bērnu plānoju skolot privātskolā .... Es zinu, ka par kvalitāti ir jāmaksā ( tas nenizīmē, ka es to atbalstu ), gribu lai skolotājai ir laiks , vajadzības gadījumā pievērsties manam bērnam , bet tas jau ir pavisam cits stāsts ....

man pie maajas ir viena privaatskola, kur maacaas no skolas sagatavoshanas grupas liidz 12.klasei. Mani vecaaki gribeeja uz turieni suutiit (tuvu maajaam) - kad to uzzinaaju, biju laimiigaakais cilveeks, ka mani tomeer aizsuutiija uz parastu pamatskolu. Pie skolas jaukie skoleeni nemitiigi piipee (pat reaali mazinji), dzer, uzvedas neadekvaati - tas ir tas, ko pati esmu n reizes redzeejusi. No "viena tante teica" (patiesiibaa daudzi skolotaaji) seerijas - par labaam atziimeem maksaa, maaciibu kvalitaate zema. Nav pamata domaat, ka taa nav izplatiita tendence arii citaas privaatskolaas, taa kaa uztaisiisi savam beernam laacha pakalpojumu. Aa, pag.. Tu jau esi par to, lai siikie piipee, dzer un seksojas. Tad skaidraaks kljuust.
21.05.2014 11:20 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Tai sievietei kura ir neauglīga no dabas ( no dzimšans ) vajadzētu aizdomāties kapēc tas tā ir ...

It īpaši vajag aizdomāties tiem kuri piedzimst ar pataloģijām un trūkumiem, kāpēc tas tā ir .
Var būt kaut ko arī izdomā.

Diemžēl kamēr pats daudz ko nepiedzīvo - tā arī nesaprot.

Tās ir viņu tiesības... savu bērnu plānoju skolot privātskolā .... Es zinu, ka par kvalitāti ir jāmaksā

Privātskolas arī saņem valsts finansējumu. Par izglītības kvalitāti privātskolās labāk nekomentēšu....
21.05.2014 11:21 |

Reitings 866
Manuprāt, ir muļķīgi spriest, ka MA ir iešana pret dabu. Arī prezervatīvi, hormonālās tabletes, epidurālā anestēzija un galu galā arī ķeizargrieziens nav dabiski. Domāju, ka ar šādu filozofiju var mierīgi savākt savu dārgo nodokļu naudu zeķē un doties dzīvot kalnos, pie dabas.

+++++
21.05.2014 11:22 |

Reitings 3922
Weee
Bet Tu bez pierādījumiem šos bērnus sauc par kroplībām. Necenties šeit rakstiski atspoguļot sevi kā personu, kurai ir vienalga. Tavs viedoklis ir ļoti diskriminējoš.
Kādēļ viņai nevar bū bērni? Dieva nav, tātad ne jau daba to ir vēlējusies. Tie ir gēni. Kādas mutācijas rezultātā, kādas ģenētiskas kaites vai vienlaga. Varbūt, neuzmanīga dzīvošna līz tam ir novedusi - puspliku muguru ziemā staigājusi, vasarāš sēdējusi uz betona, varbūt zālītes pīpēšana ietekmējusi...

Tātad jebkurā gadījumā secinājums ir viens - bērns, kurš ieņemts dabiskā ceļā nevar apaugļoties. Jādomā, ka tas iet pretrunā ar Tavu - dabīgi ieņemti bērni ir veselāki par mākslīgās apaugļošanas ceļā ieņemtajiem.
21.05.2014 11:24 |

Reitings 5346
Puķe, a es brīnos, cik nevarīgai ir jābūt jaunietei lai ietu savos gados pie psihoterapeita un nepabeigtu studijas, jo ir par grūtu izbraukāt. Skaties, ka tevi pašu neievieto klīnikā. "Tev taču ir akūtā depresija. :) Labāk liec man mieru, bet paskaties uz sevi.
Visu esmu pateikusi. Lai katrs rīkojas kā vēlas.
21.05.2014 11:26 |

Reitings 9917
man pie maajas ir viena privaatskola, kur maacaas no skolas sagatavoshanas grupas liidz 12.klasei. Mani vecaaki gribeeja uz turieni suutiit (tuvu maajaam) - kad to uzzinaaju, biju laimiigaakais cilveeks, ka mani tomeer aizsuutiija uz parastu pamatskolu. Pie skolas jaukie skoleeni nemitiigi piipee (pat reaali mazinji), dzer, uzvedas neadekvaati - tas ir tas, ko pati esmu n reizes redzeejusi. No "viena tante teica" (patiesiibaa daudzi skolotaaji) seerijas - par labaam atziimeem maksaa, maaciibu kvalitaate zema. Nav pamata domaat, ka taa nav izplatiita tendence arii citaas privaatskolaas, taa kaa uztaisiisi savam beernam laacha pakalpojumu. Aa, pag.. Tu jau esi par to, lai siikie piipee, dzer un seksojas. Tad skaidraaks kljuust.

Nezinu, par kādu skolu Tu runā , mans uzskatas, ka ne skola liek pīpēt, bet pats bērns to dara, kāds velns viņu dīda ir man kā vecākam jānoskaidro visas problēmas nāk no ģimenes
Pati esmu mācījusies privātskolā, esmu ļoti apmierināta, gan ar attieksmi, gan zināšanu kvalitātes pasniegšanu ... Mēs klasē bijām 9 cilvēki ir jāūt izcilam idiotam , lai šādos apstākļos neko nesaprastu un neiegaumētu
21.05.2014 11:27 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Es labāk baroju noziedziniekus un valsts tusiņus

Es lasu un apbrīnoju bezjūtību, vēl jo vairāk tāpēc, ka to raksta sieviete, kura pati ir māte. Pati noteikti apzinās, ka vislielāko laimi pasaulē sagādā viņas bērniņš un vēl uzskata, ka labāk baro cietumnieku, nekā sievieti, kura sapņo kļūt par māmiņu.
Mīļās meitenes, es ceru, ka Jūsu stereotipiskā un bezjūtīgā domāšana kādreiz Jums nenāks atpakaļ.
Weee, par kādu nodokļu naudu Tu vispār runā? Cik atceros, Tu vispār nodokļus nemaksā, ņemot vērā, Tavas milzīgās parādsaistības.
21.05.2014 11:28 |

Reitings 9917
Kādēļ viņai nevar bū bērni? Dieva nav, tātad ne jau daba to ir vēlējusies.

Daba nav sinonīms vārdam Dievs , lūdzu nebāz visu vienā maisā .... Jā ,mans viedoklis ir diskrimēnējošs , bet šī ir vienīgā vieta , kur es to paužu , es neskrienu uz MA centriem un neklārēju tur savu viedokli, man ir vienalga , es tikai klusi vēroju, kas notiek un man ir savs viedoklis pie kā šis viss mūs novedīs , bet arī tas jau ir cits stāsts
21.05.2014 11:30 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Par visiem 100% pievienojos stellaglmr viedoklim.

Vairāk problēmas bērnam ilgtermiņā var radīt mātes, kuras smēķē un dzer kā MA - tur gan neviens nav pierādījis, ka bērnam būs kaut kādas problēmas.

Un bieži vien labestības dienā redzams, ka bērns piedzima normāls, bet tikai vēlāk kaut kas notika, tāpēc neviens nav pasargāts un nevar nodalīt dabīgā veidā ieņemtus bērnus no mākslīgiem.

Es labāk atbalstu MA kā visus cietumniekus, kuri dzīvo labāk kā daudzi pensionāri un vēl sūdzas par to.
21.05.2014 11:31 |

Reitings 866
. Skaties, ka tevi pašu neievieto klīnikā.

Nu vot, tieshi taapeec es arii uztraucos, vai neiegulshos tajaa slimniicaa, kur tevi, pasarg dievs, vareetu atgriezt - negribeetos vienaa palaataa dziivot/iet uz vienaam un taam pashaam nodarbiibaam/utt. ar tik agresijas pilnu cilveeku, cik esi tu.
Tev laikam ir kaada vaajaashanas maanija, jo tev, shkjiet, par katru Cosmieti, kas te uzrakstiiju vismaz 10 atbildes, ir zinaams vinjas dziivesstaasts liidz siikaakaam detaljaam. Tas ir biedeejoshi.
21.05.2014 11:31 |

Reitings 3922
Daba tiek nereti asociēta ar kaut kādām vēlmēm (arī tavā gadījumā), bet dabai nav vēlmju. Ja tās tiek piedēvētas daba tiek asociēta ar kaut ko Dievveidīgu. Dabā pastāv tikai mijiedarbošanās, mutācija, pavairošanās, sintezēšanās un tā tālāk. Tā neko nedara ar gudru domu - Tev nevajag dzemdēt, es daba lemju.

Nē, Tev nav vienalga - Tu šos bērnus sauc par potenciālajām kroplībām. Un tas jau ir skaļš viedoklis.
21.05.2014 11:33 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Pret šo attiecos pozitīvi, jo ne jau visiem sanāk dabīgā veidā ieņemt bērniņu. Šī ir laba iespēja tiem pāriem, kuriem ir kādas problēmas, lai paliktu sieviete stāvoklī. Pati zinu pāri, kuriem dabīgā ceļā īsti nesanāk tikt pie bērniņa, tadnu izmanto šo iespēju. Patiesībā labāk, lai izmanto manu nodokļu naudu šādi palīdzot kādam kļūt laimīgākam.

Priecājos, ka ir šādi domājošas sievietes. Ar sapratni un iejūtību pret citiem, kuriem dzīve nav tik viegla kā mums.
21.05.2014 11:33 |

Reitings 5346
A jūs jau te pašas savu dzīvi izliekat kā uz delnas un tad brīnaties, ka par jums visi visu zin. Nekādā klīnikā neesmu, ja nepatīk mans viedoklis - nelasi un nekomentē, saulīt. Es šīs tavas piezīmes norakstu uz tavu stāvokli. Ceru, ka izveseļosies no depresijas.
21.05.2014 11:35 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Nu ko, laiks arī man, ne sauktai, ne aicinātai, iesaistīties kašķī :D
Mākslīgs ir mākslīgs jebkurā gadījumā. Nevajag sevi atražot, ja tā nav paredzēts dzīves plānā.

Tātad. Mūsu dzīves plānā ir dzīvošana konkrētā laikā un konkrētā telpā. Kamēr otro varam mainīt pēc sirds patikais, laiks ir tāds, kāds ir. Un cilvēce šobrīd ir tikusi līdz laikmetam, kad 3D attēli, asinsvadu audzēšana un mākslīgā apaugļošana ir iespējama. Tādas atrašanās šajā laikā un tā iespēju izmantošana ierakstās gan mūsu dzīves plānā.
Ja man, iedzimtības redzultātā, ir slikta redze, tomēr medicīniski iejaucoties to var labot, vai es nedrīkstu to darīt, jo manā dzīves plānā nav paredzēts labi saskatīt pasauli?
21.05.2014 11:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits