Mākslīgā apaugļošana

Reitings 157
Reģ: 14.05.2014
Vairākās diskusijās uzgrūdos šai tēmai ar nu ļoti, ļoti dažādiem viedokļiem. Domāju - jāizveido atsevišķa diskusija, lai visi var izteikties un pakasīties.
Man šķiet, ka daudzi nemaz nezina, kā tas īsti notiek, bet runā ļoti negatīvi un aizskaroši par tiem, kas to ir izvēlējušies.
Varat arī mani nolinčot pie reizes, jo arī mēs izvēlējāmies MA.
21.05.2014 00:05 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
te nu bija žēlsirdīgā un atsaucīgā latviešu tauta.....
21.05.2014 01:12 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ir zināmi cilvēki no bērnunama, mati ceļas stāvus no tām šausmām, kas tur notiek, tāpēc palikšu pie sava subjektīvā viedokļa.

Liela noziime ir arii pasham beernunamam, audzugjimeneem, pagaidu gjimeneem utt. Man zinaamie pieaugushie, kuri ir kanaadieshi un ir tikushi kaadreiz adopteeti, ir izaugushi pilniigi normaali, un nav nekaadas atskjiriibas vai ir geenos latvieshu dzeeraajgeens vai kanaadieshu dzeeraajgeens. Tik tur ir cita sisteema attieciibaa uz baarenjiem. Tikpat labi mums pashaam var gadiities taa, ka ir tie sliktie geeni, bet vecaaki nav neko staastiijushi par vecvecaaku nedarbiem.
21.05.2014 01:12 |

Reitings 9169
Ja iet runa par visaadaam labdariibas akcijaam un kaut ko taadu, tad personiigi es savu naudu labaak ziedotu sievietei, kas grib buut mamma, nevis cilveekam, kursh ir neglaabjami slims un velk savu dziiviibu ar medikamentiem/iekaartaam.

+1. Delfiinterapija daarzeni par funkcioneejoshu sabiedriibas locekli taapat nepadariis, bet nu tai naudu nezeelo sabiedriiba, lai gan pat nav iisti pieraadiijumi, ka taa lieta patieshaam kaut ko maina.
21.05.2014 01:14 |

10 gadi
Reitings 10604
te asaras sariešas , ko tādu lasot, ka pat nevaru iedomāties, kādas sāpes lasot šito izjūt sieviete, kura nevar tikt pie bērniņa... Stulbās kazas, esiet taču cilvēcīgākas!
21.05.2014 01:15 |

Reitings 155
Reģ: 06.03.2012
Kāpēc lai neticētu autorei? Pat ja viņa melo, manuprāt, ir pietiekami daudz gadījumu, kad ārstu vainas dēļ ļoti jaunas meitenes tiek padarītas neauglīgas.
Piekrītu Tā pati Katrīna.
Nesaprotu, kāpēc cilvēka dzīvība tiek vērtēta tik zemu.
Tām, kurām sašutumu izraisa ārstniecības apmaksāšana no valsts budžeta, nāksies vien samierināties - zinātne attīstās un būs vēl daudz dārgas procedūras, ko mēs visi apmaksāsim. Ja reiz ir izgudrota iespēja dot/ glābt dzīvību, tā parasti tiek likta lietā, neskatoties uz tādiem aspektiem kā dzīves ilgums, kvalitāte utt.
21.05.2014 01:16 |

10 gadi
Reitings 1296
Reģ: 01.07.2013
Un? Tomēr viena daļa ir veiksmīgas un ar to pietiek, lai es atbalstītu katru sievieti, kura nonākusi tādā situācijā, kādā nevēlētos nonākt gandrīz neviena no mums.
Ja bērns vēl neeksistē, nenozīmē, ka neeksistēs. Tāpat kā slimnieka uzturēšana ne vienmēr vainagojas panākumiem.
21.05.2014 01:16 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/506220-ziedotaju_atbalstitajai_zanei_veiksmigi_veikta_plausu_transplantacija

Zane dzīvos. Par tādiem gadijumie runaju. Vinai valsts atteica. LV tauta izglaba.
21.05.2014 01:17 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
esmu šokā par tām , kuras raksta negatīvu. fuj jums.
nedod dievs nonākt tādā situācijā, kad gribēsiet bērniņu, bet nevarēsiet pie viņa tikt!
21.05.2014 01:20 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
Visas shiis situaacijas no shaada skatu punkta ir vienliidziigas. Ne tu, ne es neizlemsim, kuram priekshroka - jau esoshajam vai toposhajam. Tiek padomaats par abiem un, manupraat, taa ir pareizaa riiciiba.

nu ja jau tā...tad ko nedomā par abortiem? tos mošk aizliegt? jo tur taču arī ir topošie cilvēkbērni, kurus iznīcina, man jāsponsorē neauglīgas sievietes, kamēr tūkstošiem citas taisa abortus. nu i nafig.

tur vispār nav nekā vienlīdzīga, sieviete arī bez bērniem var dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, kamēr ir tādi kas dēļ veselības nespēj dzīvot pilnvērtīgi, toties ar cilvēku palīdzību viņi to spētu.

un kur ir garants ka tas mākslīgi iegūtais bērns būs vesels? varbūt arī tas kuru tu sponsorēsi būs tajā rindā uz ziedojumiem dzīvības glābšanai vai vienalga kam.
21.05.2014 01:20 |

10 gadi
Reitings 1296
Reģ: 01.07.2013
Būtu labāk brēkušas par to, ka par jūsu naudu valsts vīri piebāž savus vēderus nevis par palīdzību nelaimē nonākušai sievietei. Nesaprotu, kas tā par cietsirdību.
21.05.2014 01:22 |

Reitings 1853
un ja es ziedoju, es ziedoju lai palīdzētu kādam kam nav dzīvē paveicies, jo tomēr, viņš arī ir cilvēks un viņš dzīvo un uzgriezt muguru, jo viņš nedod nekādu labumu sabiedrībai....nu sorry...tas laikam jums skaitās cilvēcīgi, bet nevēlēties sponsorēt kādu kas grib dzemdēt ir cūcība!!!
21.05.2014 01:25 |

10 gadi
Reitings 10604
21.05.2014 01:26 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Cukurvāvere, a man cukurgailītis.
21.05.2014 01:31 |

Reitings 155
Reģ: 06.03.2012
Nedomāju, ka sievietēm, kuras izmanto mākslīgo apaugļošanu būtu kaut kādā veidā jājūtas vainīgām vai parādā attiecībā pret tām, kuras veic abortus.
21.05.2014 01:31 |

Reitings 27552
Bilde no raksta

http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/510785-dzivu_vecaku_bareni_sauc_pec_palidzibas

Dzīvu vecāku bāreņi sauc pēc palīdzības

21.05.2014 01:32 |

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
peekaboo, tu raksti taa it kaa tev shiis sievietes no sominjas iznjem maku un atnjem naudu. negribi - nesponsoree: 1. apmeties uz dziivi valstii, kur MA nesponsoree
2. ej politikaa ar saukli "nost ar MA"
3. raksti petiiciju
utt.

Es, piem, kaa jau teicu, neatbalstu dziiviibas vilkshanu, bet nedirshu virsuu tiem cilveekiem ar tekstiem, ka daba tev nav leemusi dziivot utt. - vnk izdaru secinaajumus, ka labpraatiigi (visaadaas ziedoshanas akcijaas) neiesaistos. Tieshi taapat, manupraat, buutu jaaizturas tiem, kas ir pret MA, jo nav tachu taa, ka valsts apmaksaa tikai MA. Par dazhaadaam probleemaam ir padomaats un kas gan tu esi, lai teiktu, ka tam slimajam jaadziivo un mums visiem jaamaksaa, bet sieviete, kas grib MA, finanseeshanu nav pelniijusi? Visi ir pelniijushi paliidziibu taadaa meeraa, kaada taa tiek sniegta no valsts. Negribi paliidzeet un taadeejaadi buut sabiedriibas loceklis, ej dziivot mezhaa atstatus no visiem.
21.05.2014 01:35 |

Reitings 27552
Te neviens nekakā!!!!!!!!! Tikvien izsaka savu subjektīvo iedokli kas neko nemainīs.
21.05.2014 01:39 |

Reitings 1853
par abortu pieminēju, jo dažām tā loģika ir dīvaina, tā uztraucas par nākamajiem nodokļu maksātājiem kas gādās pensiju, dos nez kādu labumu sabiedrībai, uztraucas par demogrāfiju un vēlas sponsorēt neauglīgās sievietes, kas sabiedrīai nespēj dot to cilvēkbērnu kas vēlāk strādās jūsu pensijām. bet tajā pašā laikā tūkstošiem potenciālo cilvēku, kas spētu dot ko sabiedrībai abortē, tas nevienu neutrauc un tā ir normāla lieta...

un kas gan tu esi, lai teiktu, ka tam slimajam jaadziivo un mums visiem jaamaksaa

neko tādu nesaku, bet kā jau teicu, labāk izvēlos palīdzēt kādam kam dzīvē stipri nav paveicies, nekā kaut kādai sievietei, kas varbūt uzražos vēlvienu kam vajadzīgi ziedojumi, jo pēc tā ko man gadījies redzēt, sāku ticēt tam, ka ja nespēj palikt stāvoklī, tad varbūt labāk nemaz nevajag, jo ir tādas, kas pat zinot ka bērnam būs nopietnas problēmas, vienalga piedzemdē jo redz grib bērnu un vienalga kādu, kautvai slimu.
21.05.2014 01:52 |

Reitings 9169
jo ir tādas, kas pat zinot ka bērnam būs nopietnas problēmas, vienalga piedzemdē jo redz grib bērnu un vienalga kādu, kautvai slimu.

Jau citaa diskusijaa par shito izteicos. Kaa man shitas riebjaas, ka apzinaati laizj pasaulee slimus beernus! Tas tieshaam ir egoisma kalngals. Veel ir naakamaa kategorija - veezjinieces. Zina bljin, ka ir veezis un ka beerns buus baarenis, bet taapat paliek staavoklii, atsakaas it kaa beerna vaardaa no terapijas, pashas nomirst un atstaaj aiz sevi baareni, kuru peec tam teevs vainos maates naavee. Un piedevaam veel tv padara taas par nez kaut kaadaam varoneem. Ja zini, ka nespeesi audzinaat, tad nedzemdee. Vai arii - tev jau ir paariitis daarzenju, ko nafig turpini dzemdeet? Kas tavus daarzenjus vaaks peec tam, kad aiziesi aizsaulee? Tad tieshaam labaak panjemt beebi no beernu nama. Tas vismaz pats maacees paeest un noslauciit peecpusi.
21.05.2014 02:04 |

Reitings 669
Reģ: 05.07.2013
Ak kungs! Liela daļa komentētājas nemaz nenojauš, KĀ notiek mākslīgā apaugļošana. Vispār briesmīgi lasīt. Un briesmīgi tā pasaule iekārtota - tiem, kas negrib un nav gatavi būt par mīlošiem vecākiem, dzimst bērni viens pēc otra, bet tiem, kas tiešām vēlas un būtu gatavi uz visu, nevar būt bērnu.
21.05.2014 02:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits