Mākslīgā apaugļošana

Reitings 157
Reģ: 14.05.2014
Vairākās diskusijās uzgrūdos šai tēmai ar nu ļoti, ļoti dažādiem viedokļiem. Domāju - jāizveido atsevišķa diskusija, lai visi var izteikties un pakasīties.
Man šķiet, ka daudzi nemaz nezina, kā tas īsti notiek, bet runā ļoti negatīvi un aizskaroši par tiem, kas to ir izvēlējušies.
Varat arī mani nolinčot pie reizes, jo arī mēs izvēlējāmies MA.
21.05.2014 00:05 |

Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Tu vispār saproti, ka neauglība ir ārstējama??? Mēs neievietojam spermu un olšūnu kolbās pie vadiņiem. Mēs novēršam kādas iekšējas traumas, kuras pilnīgi iespējams radušās iedzimtības ceļā un dodam iespēju cilvēkiem radīt bērnu. KĀDS MĀKSLĪGI???? Tik pat mākslīgi būtu iztīrīt tavas artērijas no trombiem, lai tu neatstieptu kātus kādā grāvī bēgot no parādu piedzinējiem sēžot pie stūres mašīnai esot bez tiesībām. Tev svira galvā nestrādā - ej pie mehāniķa. :D Nē, neej - daba to ir paredzējusi. :D
21.05.2014 14:36 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Kāpēc mums nav tādu tiesību?
21.05.2014 14:36 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Par neslimošanu mediķiem ir melnais humors:

60 gadīgs pacients uz operācijas galda pirms anestēzijas - "es, dakter savu mūžu neesmu ne slimojis, ne pie ārstiem gājis"

Ārsts- "nu tāpēc jau tev tagad ir viss tik slikti ka vari arī neizdzīvot"

atkal nelasam ko otrs saka, bet izdomajam pasakas. Es katru gadu izeju med apskati. Un tadu pamatīgu, lai zinhātu ka viss ok. Jo sanitārajai jau sikumu tik vajag. :D ta ka man viss ok.
21.05.2014 14:40 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Dionysus, no mana tuvinieku pieredzes arī ir "melnais" humors:
Cilvēks 3 reizes iet pie ārsta. 2 reizes viņam saka: "Jums viss ir kārtībā! Ko jūs uztraucieties!"
Paiet 3 mēneši un atkal paciemts uzprasās uz apskati..
Atbilde: "Vai, jums ir vēzis!"
21.05.2014 14:41 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Nu lai katrs par savu naudu dara ko grib , ko Tu gribi man pierādīt, ka neauglīgajām par visām varītēm ir jākļūst auglīgām !? Nu manis pēc, es takš neskrienu pie tiem neauglīgo centriem un nevienam neko nesaku ... es vēroju no malas ... Tevi mans viedoklis tik ļoti aizskāra !? Tā nav mana problēma , man viss ir kārtībā un man nav jājūtās par to vainīgai, ka kāda nevar palikt stāvokli, man tiešām ir pilnīgi vienlaga, kāds velns tās pusmūža sievietes dīda ... Manis pēc varat apaugļot kaut sētas stabu , tikai ne par manu naudu, bet kā jau minēju es par saviem nodokļiem baroju cietumniekus , tā man labpatīk domāt. Katrs dara kā grib, tikai laiks parādīs pie kādām kroplībām visas šitās manipulācijas novedīs ... Un viss nav te ko kult tukšus salmus pa riņķi
21.05.2014 14:43 |

Reitings 1873
cormeum, I.Sprinģes pētījums bija diezgan muļķīgs, skatījos 1:1,kur viņa diskutēja ar Ērgli, viņa visu laiku kaut ko izrāva no konteksta. Man tuvinieks ir sirds slimnieks, tāpēc man vien stulbi likās tas,ka viņa pārmeta Ērglim par zālēm,ko viņš izraksta pēc operācijām, piesienot viņam kaut kādu zāļu ražotāju atbalstīšanu. Mans radinieks-sirds slimnieks-ir mēģinājis arī tās lētākās zāles,ko viņa visu laiku slavēja,ka tās tādas pašas-nav gan! Radinieks teica,ka viņš jūtas daudz sliktāk dzerot tās,nekā tās,ko Ērglis slavē. Turklāt I.Spriņģe šoreiz bija ielīdusi sfērā,no kuras maz ko saprata.
Tas bija ne pa tēmu , protams.

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Piebildīšu - cilvēks KATRU GADU iziet obligāto veselības pārbaudi un ļoti rūpes par savu veselību. Pēdējā gadā bija nepieciešams 3 (!!!) reizes klauvēt pie daktera, lai beidzot viņš pamanītu, ka tur kkas NAV kārtībā!
Vot tev i humoriņš :)

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Esmu soka par juusu negatiivo attieksmi par iespeju sievieteem tikt pie beerninja.. Ja nebuutu shaadas diskusijas, nekad neiedomatos, ka itseviski sievieteem, varetu buut tik negatiivs viedoklis..

Labākais ir tas, ka dažās citās diskusijās 90% skaļi kliedz par to, kā bērni ir lielākā dzīves jēga, debesu svētība, obligāts sievietes pienākums un nedod dievs, kāda nevēlas bērnus - morāles 50 lpp apmērā. Taču, kad ir jārunā par iespējām neauglīgām sievietēm tikt pie šīs debesu svētības, tad kaut kā...nav tik skaļa atbalsta un bļāvējām cita nostāja.
21.05.2014 14:44 |

Reitings 27552
Selīna diemzēl tāda ir ta realitate. Ziepniekkalna kur vīrs nogalināja sievau un delu, viņam bija ierocis , un irādās šizofreniajs slimnieks. Ārsti pavirši pārbaudot izdod ieroču lietosans atlauju. Tikai piemers.
21.05.2014 14:45 |

Reitings 27552
Labākais ir tas, ka dažās citās diskusijās 90% skaļi kliedz par to, kā bērni ir lielākā dzīves jēga, debesu svētība, obligāts sievietes pienākums un nedod dievs, kāda nevēlas bērnus - morāles 50 lpp apmērā. Taču, kad ir jārunā par iespējām neauglīgām sievietēm tikt pie šīs debesu svētības, tad kaut kā...nav tik skaļa atbalsta un bļāvējām cita nostāja.

Ta nu gluži nav , ka vienmer tu citu vieta izdoma pasakas. Esmu piemeram par abortiem, un uzskatu vispar visiem nav sevi obligāti jaatražo. Pasaule tapat ir apaļa, slapja un pārapdzīota( ka teica Vonnegūts) nav visiem jadzemē...nu nav.
21.05.2014 14:47 |

Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Pareizi - tu labāk baro kropļus, bet neļauj dzimt normaliem bērniem. Un šāda doma Tev patīkot labāk. Tu ar prieku uzturi sabiedrības daļu, kura sēž cietumā par dzimumnoziegumiem, zādzībām, pedofiliju, slepkavošanu - bet neesi apmierināta ar domu, ka par saviem nodokļiem atbalstīsi neauglības ārstēšanu.

Lūk, kas mani aizskāra - Tev gultā guļ meitiņa, bet man majās ir dēls. Tu labak uzturi un atbalsti to sabiedrības daļu, kura viņus apdraud, nevis to sabiedrības daļu, kura vēlas ārstēties. Un, kurš teicis, ka pusmūža sievietes? Tagad ir ļoti izplatīti sirgt ar nauglību jaunam sievietēm. Te pat cosmo ir pilns ar meitenēm mūsu vecumā (ok, drusciņ vecākas), kuras nevar tikt pie bērna. Bet Tu redzi - viņu ārstēšanu - sauc par kroplību. Kā Tev vispār mute atvērās ko tādu teikt? Nē, citās vietās un lietās man ar tevi ir pa ceļam, bet šis jautājums tiešām man piešķīla uguni benzīna kannā.
21.05.2014 14:48 |

Reitings 9917

Jā, bērni ir vērtība, ja tie ir ieņemti dabīgi , ir skumji, kad veselas meitenes atsakās no ģimenes dēļ karjeras, bet reti kad viss būs kā būtu jābūt, jo kā būtu jābūt , katram ir savs
21.05.2014 14:49 |

Reitings 588
Reģ: 21.10.2012
Lai pašas maksā. Tur tā sāls, ja nevar 2 000 ls atlauties tik svarīgam kam, moš tad nevajag ?

to pašu var teikt arī par slimajiem cilvēkiem. ja jau paši nevar izārstēties par saviem līdzekļiem, tad varbūt nevajag? tas taču arī ir tik svarīgi!
valstij nav vajadzīga ne slima anna, ne slims pēteris, ne zane, skarbi, bet nav vajadzīgi. es nesaku, ka tas ir labi, bet, ja man būtu jāizvēlas finansēt vienu slimu cilvēku, kam nav garantijas dzīvošanai, vai finansēt par to pašu naudu 20 māmiņas, kuras, kā jūs mīlat teikt, sevi "atražotu" vismaz 25% apmērā, tad izvēlos otro. pirmkārt, maksās nodokļus, otrkārt, nebūs jāmaksā invaliditātes pabalsti, uz kuriem mūsdienās dzīvo ne tikai tiešām slimi cilvēki, bet arī visādi kretīni.
21.05.2014 14:51 |

Reitings 27552
CIK VAR NELASIT OTRU....ESOŠĀS DZĪVĪBAS GLĀBSANA IR PRIORITĀTE..... nevis vek neesošu. P R I O R I T Ā T E...
21.05.2014 14:53 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Tu labak uzturi un atbalsti to sabiedrības daļu, kura viņus apdraud, nevis to sabiedrības daļu, kura vēlas ārstēties.

+++

Reitings 9917
stellaglmr, Tev ārstēšana ir sinonīms vārdam mākslīgā apaugļošana ? nu tiešām Tu mani pārsteidz , parasti Tu labi saproti otra rakstīto, bet šeit nu galīgi negribi , skumji ...
Es ārstēšanu nesaucu par kroplību es par to saucu mākslīgi ieņemtu bērnu. Lai ;ārstējas un ieņem dabīgā ceļā bērnu vai mākslīgā ja tik ļoti gribas , bet ne par nodokļu naudu... nu tu tiešām nesaproti ko es rakstu vai arī negribi ?

Reitings 1493
Un, ja par aizgājušo diskusiju - ko kura labāk uzturētu... Tas viss valstij ir jāuztur, domājot par kaut kādu ilgtermiņu. Gan slimnieki, kas var atveseļoties un turpināt maksāt nodokļus, gan ieslodzītie, kas var iziet, pārvērtēt dzīvi, un arī iesaistīties valsts stutēšanā...
Valstij ir vajadzīgi iedzīvotāji.. tieši tik vienkārši. Un tur tad būtu rūpīgi jāparēķina, vai lielāks izdevums ir MA mazam procentam pāru, vai tomēr lielāks ieguvums - viņu piedzemdētais bērns. Kas to naudu pāris gados ar saviem nodokļiem valstij atpelnīs...

Ja vēlaties kādu frakciju izslēgt, uz priekšu - par deputātēm!

Reitings 27552
Tu ar prieku uzturi sabiedrības daļu, kura sēž cietumā par dzimumnoziegumiem, zādzībām, pedofiliju, slepkavošanu

Un ko piedāvā tu?
1. nosaut- bet to tu darīsi, es atsakos.
2. izlaist no cietuma?

Ko tieši???????????
21.05.2014 14:54 |

Reitings 154
Reģ: 13.03.2013

Man liekas, ka tiem pāriem, kuriem tiešām nav līdzekļu priekš MA, tiem arī nevajadzētu domāt par bērnu, jo bērns arī prasa līdzekļus un tur valsts palīdz ar 11,...eur mēnesī... :/
21.05.2014 14:54 |

Reitings 27552
Man liekas, ka tiem pāriem, kuriem tiešām nav līdzekļu priekš MA, tiem arī nevajadzētu domāt par bērnu, jo bērns arī prasa līdzekļus un tur valsts palīdz ar 11,...eur mēnesī... :/+
21.05.2014 14:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits